Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 104 - S05E22 - Swan Song

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (41 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (28 głosów [71.79%])

Procent z głosów: 71.79%

2. 9 (7 głosów [17.95%])

Procent z głosów: 17.95%

3. 8 (3 głosów [7.69%])

Procent z głosów: 7.69%

4. 7 (1 głosów [2.56%])

Procent z głosów: 2.56%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.04.2010 - |01:01|

:)

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.05.2010 - |03:22|

Pisane na żywo podczas oglądania odcinka (też na żywo :D):

- jest "Carry..."
- przewija się "Dean's Family Dedication Theme" (najlepszy fragment score'u w całym serialu)
- czemu w "starring" padalecki jest jako pierwszy? czy czasem zwykle nie był to Ackles?
- Cas na tylnym siedzeniu <3
- kłamiący Cas <3
- chyba go pożegnamy, więc w ogóle Cas <3
- zwiastun Karete Kida, hmmm, chyba skoczę na to do kina :D
- miło znów zobaczyć Chucka
- "powiadomimy media" - humor przyszłego truposza :P
- fak mi, ale Sam te demony załatwił
- wie o pierścieniach! dżizys krajst!
- "tylko się droczyłem" - genialne!
- no i cały plan poszedł w pizdu...
- haha, złapałem się za głowę dokładnie tak jak Dean!
- "such anger, young skywalker" - tekst roku
- "czekałem na ciebie od dawna" - podobnie jak w 4x22
- "paczka azazela" :D
- ej no, nie żeby było nudno, ale jeszcze tyle do pokazania... niech się zacznie większa akcja
- o, zwiastun "McGrubera", myślałem że mieli problem z prawami autorskimi, cóż też trzeba będzie wybrać się do kina (jak będzie to w ogóle w Polsce)
- fak, te ich lokalne reklamy mnie dobiją
- zwiastun Smallville, po 10-ty chyba oglądam...
- wracamy do Lawrence :D
- holy crap, to Adam! Tzn Michaś!
- Dean wkłada kasetę i "Gunter glieben glauchen globen", zastanawiam się od razu co będzie "Pretty Fly" Offspringu czy "Rock of Ages" Def Leppardu :D jak się okazało to drugie :P
- o fak... to już wiemy kto zginął... ale czemu ot tak?
- WTF kolejny trup?!?!?!
- hahaha, Lucek i Misiek obaj w klatce!
- omfg, Dean został zupełnie sam! Rodzice nie żyją, Cas nie żyje, Bobby nie żyje, Sam w klatce... co teraz?! jeszcze 10 minut odcinka niecałe...
- ludzie, chyba mnie zaraz rozsadzi w tym łóżku, kiedy się te reklamy skończą!
- nie nie, każda minuta to +10 do stresu w skali do 10... co mnie obchodzi finał Gossip Girl i 90210 ja tu Apokalipsę oglądam!
- "Cas, jesteś Bogiem?" hahahha padłem
- "zakończenia są trudne, fani zawsze będą narzekać" - so true, Chuck, so true...
- Lisa <3 <3 <3
- ej ale WTF z Samem?
- OMFG co się stało?! TO NIE MOŻE BYĆ KONIEC! NIE TAK, NIE W TEN SPOSÓB! NIE KIEDY NIC NIE WIADOMO!
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 14.05.2010 - |07:30|

Odcinek genialny naprawde , to juz koniec supernaturala ? tak ma wygladac ? 0jjj.

10/10
  • 0

#4 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 14.05.2010 - |07:46|

poza tym ze nie bylo walki pomiedzy lucyferem i michaelem (tu sie troche zawiodlem pewnie kasy na efekty nie mieli:D) to odcinek bardzo dobry.
wedlug mnie powinni zakonczyc seriel na tym odcinku wyjasnic troche wiecej i bylo by super zakonczenie jednego z najlepszych seriali wszech czasow.
co bedzie dalej zobaczymy mam nadzieje ze tylko go nie zepsuja chociaz napewno ciezko bedzie podnies poziom kolejnego sezonu

o i Def Leppard ROCKS!!!!

Użytkownik Cr@sH edytował ten post 14.05.2010 - |07:47|

• 0
15.05.2012 Diablo 3

#5 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 14.05.2010 - |09:31|

Gdyby nie postac Sama na koncu mozna by zakonczyc serial jedynie w sumie z pytaniem gdzie chowa sie Bóg?

Bo, ze nie zaginal swiadcza interwencje na Castielu. No chyba, ze jest Bogiem i sklamal tak jak mu Sam wczesniej radzil "lie". Jak dla mnie Castiel aka God byloby dobrym rozwiazaniem. Bog zobaczylby jak swiat wyglada od strony Aniolow i ludzi, poznalby alkohol ;)

Inna sprawa jest to ze cos sie zakonczylo. Prorok zniknal, zostal wziety do Nieba?!?!
  • 0

#6 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 14.05.2010 - |10:22|

Początek odrobinę przegadany ale i tak... 11/10 :D
Bardzo mi się podoba jak poprowadzili wątki przez wszystkie odcinki aż do tego. A ostatnie minuty to już całkiem wgniatają w ziemię.
Byle tylko nie ukatrupili Lisy i Bena w 6x01.
  • 0

#7 Garil

Garil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoGdynia\Trojmiasto

Napisano 14.05.2010 - |10:23|

Zdecydowanie Castiel Bogiem nie jest. A po odcinku można wnioskować że to Chuck jest Bogiem.
Po odcinku nie jestem pewien czy chce kolejnego sezonu w gruncie rzeczy genialne zakonczenie serii jako całości.

10/10
  • 0

#8 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 14.05.2010 - |10:47|

Zakończenie jedno z lepszych jakie widziałem.
(nie)stety widok sama pod latarnią trochę to psuje ( następny sezon jakoś nie pasuje)
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#9 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.05.2010 - |10:47|

Zdecydowanie Castiel Bogiem nie jest. A po odcinku można wnioskować że to Chuck jest Bogiem.

Też odniosłem takie wrażenie.

A odcinek zakończony wspaniale. W ogóle widać, że do tego finału się przyłożyli (patrz finał BSG ;)), no jedynie motywu duszy Bobbiego i Crowleya brakło, choć należy przyjąć, że oddał.

Sprawa walki rozwiązana chyba najlepiej jak się da, bo też czego się spodziewaliśmy? Walki kataklizmów, czy może finału walki w stylu Matriksa? Raczej wątpię by na pierwsze był budżet w serialu a na drugie pewno brak umiejętności aktorów. A tak mamy napięcie, i dobry finał. Tylko co do cholery robi Sam pod latarnią na samym końcu? To nie pasuje do tego odcinka. Powinni to wyciąć. I była by piękna pięcio sezonowa opowieść. Te wytwórnie i te ich parcie na pieniądze.

Poza tym, świetny przerywnik o Chevy, w pierwszym momencie, podobnie jak przy pierwszym Carry on, pytam, kto majstrował taśmą, seriale się komuś pomyliły. A tu nie. To jednak część dobrego serialu.

#10 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 14.05.2010 - |10:52|

(nie)stety widok sama pod latarnią trochę to psuje ( następny sezon jakoś nie pasuje)

Dokładnie, wymuszenie kolejnego sezonu pozostawiło ryskę na finale, nie mówiąc o całym serialu.

#11 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.05.2010 - |10:53|

Aaaaa dlaczego to nie jest zakończenie całego serialu!? Byłoby fenomenalne! Jasne, że kilka kwestii mogliby bardziej wyjaśnić, ale mi to wystarcza. Prawdziwej (pewnej!) tożsamości Boga nigdy byśmy się dowiedzieli, a tak możemy przypuszczać że jest nim Chuck. Każdy może wysnuć własne refleksje i to jest piękne.

Ehh widziałem, że ma powstać kolejna seria, ale liczyłem na to, że twórcy zrobili fanom psikusa - tak żeby zbudować napięcie. Bo przecież inaczej się ogląda odcinek wiedząc, że jest ostatni, a inaczej wiedząc, że jeszcze coś będzie.

Mocno obawiam się o fabułę szóstego sezonu. Szukanie Sama gdzieś w czeluściach, bądź w innych wymiarach, jak dla mnie, byłoby totalną nudą. Powrót do zwykłego huntingu, po takich 'boskich i diabelskich' wydarzeniach, też nie brzmi zachęcająco.
  • 0

#12 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 14.05.2010 - |12:15|

to mogłoby być zakończenie serialu
zastanawiałbym się WTF z Samem i w ogóle, ale tak to... z zapowiedzią 6. sezonu - nie am tego parcia :(
wszytsko co najlepsze w odcinku wymienil chyba Rydzu

mimo wszytsko rewelacyjny final serialu sezonu

Użytkownik pancor edytował ten post 14.05.2010 - |12:17|

• 0
You are what you believe yourself to be

#13 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 14.05.2010 - |12:57|

A zapomnialem wspomniec , wedlug mnie bogiem byl wlasnie ow prorok.Przynajmniej jakbym byl scenarzysta tak bym obral jego role w tym serialu.
  • 0

#14 iszmael

iszmael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.05.2010 - |14:08|

A mnie się zdaje, że w 6 sezonie będzie kontynuowany wątek Śmierci, który po uwięzieniu Lucyfera jest wolny. Z jego wypowiedzi w poprzednim odcinku wynikało, że to może być trudniejszy przeciwnik niż Lucyfer.

Ale zgadzam się, że na tym mogliby zakończyć. Gdyby nie ten Sam po latarnią, to byłby to rewelacyjny odcinek kończący serial.
  • 0

#15 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 14.05.2010 - |15:49|

jestem  w trakcie oglądania ale nie mogłem się powstrzymać :D Mówiłem że wszystko działo się za planem Lucferka ? Wiedział o pierŚcieniach ^^ Miałem rację ^^
  • 0

#16 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 14.05.2010 - |16:23|

Odcinek świetny. Aczkolwiek przejście przez armię demonów mogli zrobić ciekawsze. Ale i tak ładnie Sammy ich załatwił. Fabuła ładnie się potoczyła, wiele świetnych momentów - "such anger, young Skywalker", czy też "Azazel's Gang" :D Cass świetnie uderzył koktajlem, a Lucek pokazał swą moc. No i dobrze, że Sammy przejął kontrolę (co było do przewidzenia). Zastanawia mnie tylko, czy to jest Sam (jako Sam, a nie Lucek na przykład). Wątek Boga pewnie rozwinie się w 6. sezonie (też obstawiam, że nim jest Chuck). No to teraz czekamy do jesieni.
  • 0

#17 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 14.05.2010 - |17:01|

A mnie się zdaje, że w 6 sezonie będzie kontynuowany wątek Śmierci, który po uwięzieniu Lucyfera jest wolny. Z jego wypowiedzi w poprzednim odcinku wynikało, że to może być trudniejszy przeciwnik niż Lucyfer.

Ale zgadzam się, że na tym mogliby zakończyć. Gdyby nie ten Sam po latarnią, to byłby to rewelacyjny odcinek kończący serial.

Ze śmiercią to była tylko zmyłka , plan Lucyfera mówiłem o tym w poprzednim odcinku i w tym przekonaliśmy się że miałem rację ... i szczerze wątpię żeby śmierć miała taką moc jak mówiła , w końcu jak ktoś jest nieśmiertelny to możę mu tylko pogrozić palcem i na bank nie jest silniejsza od Boga skoro sam ją wymyślił ;] Poza tym śmierć może się pojawić tylko jako jeździec Apokalipsy ^^ Więc wątpię żeby do niej wrócili  ;p  

Użytkownik Derten edytował ten post 14.05.2010 - |17:03|

• 0

#18 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.05.2010 - |17:39|

Nie wiem, czemu się czepiacie tego Sama pod latarnią. Tak naprawdę to nie wiadomo, może nawet gdyby szóstego sezonu nie było ta scena i tak by się w nim znalazła. Jak dla mnie dzięki pokazaniu powrotu młodego Winchestera zaszokowali widzów, bo tak obyłoby się bez cliffa. Zresztą nawet nie wiadomo, czy to rzeczywiście wrócił Sam. Kto z jego miny cokolwiek wyczyta to od razu powinien Nobla dostać - być może to Lucyfer (choć mało prawdopodobne), bądź tylko duch Sammy'ego (przecież zgasła latarnia).

Mówcie co chcecie, niby walki Michała z Luckiem nie było, a i tak jak dla mnie to najlepszy season finale w tym roku (wątpię nawet żeby Lost mnie bardziej zaskoczył...).
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#19 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 14.05.2010 - |18:23|

[quote] i szczerze wątpię żeby śmierć miała taką moc jak mówiła , w końcu jak ktoś jest nieśmiertelny to możę mu tylko pogrozić palcem i na bank nie jest silniejsza od Boga skoro sam ją wymyślił ;] [quote]

W przypadku śmierci nie chodzi o kwestię siły.
Pytanie brzmi czy Śmierć z Supernaturala oznacza koniec życia czy istnienia. Jeśli dobrze zrozumiałem od końca życia są żniwiarze. Sugeruje to że sam jeździec jest końcem istnienia. Jako taki jest w stanie zakończyć istnienie Boga, jednocześnie kończąc swoje własne.

Tylko tak mnie zastanawia.
Jeśli ta kosa potrafiła zniszczyć śmierć, to nie lepiej byłoby wykorzystać ją na lucka?

Użytkownik LunatiK edytował ten post 14.05.2010 - |18:24|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#20 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 14.05.2010 - |18:32|

"Pytanie brzmi czy Śmierć z Supernaturala oznacza koniec życia czy istnienia. Jeśli dobrze zrozumiałem od końca życia są żniwiarze. Sugeruje to że sam jeździec jest końcem istnienia. Jako taki jest w stanie zakończyć istnienie Boga, jednocześnie kończąc swoje własne."

Tylko życia ;] Inaczej to Śmierć była by bogiem a nie odwrotnie ;p Nic nie stoi ponad Bogiem i wątpię żeby twórcy serialu wprowadzili tu taki wątek że tak naprawdę to Bóg się nie liczy tylko Śmierć . Samo zastanawianie się nad taką ewentualnością jest czystą głupotą . No sam musisz stwierdzić że to nie możliwe ;] Przeczyło by to wszelkim przekazom , przykazaniom , wierzeniom , poglądom , nawet założeniom samego serialu ;p Ona tylko odstawiła taki spektakl aby  Dean zgodził się na to i wziął pierścień nic poza tym :) 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych