Skocz do zawartości

Odcinek 036-037 - S03E01-02 - Chuck Versus the Pink Slip/Chuck Versus the Three Words

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (17 użytkowników oddało głos)

Chuck Versus The Pink Slip

1. 10 (4 głosów [26.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 26.67%

2. 9 (3 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

3. 8 (3 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (2 głosów [13.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 13.33%

6. Głosowano 5 (2 głosów [13.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 13.33%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (1 głosów [6.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 6.67%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Chuck Versus The Three Words

1. 10 (6 głosów [42.86%] - Zobacz)

Procent z głosów: 42.86%

2. 9 (2 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

3. Głosowano 8 (2 głosów [14.29%] - Zobacz)

4. 7 (2 głosów [14.29%] - Zobacz)

5. 6 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.14%

6. 5 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.14%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 06.01.2010 - |18:50|

Odcinek 36 - "Chuck Versus The Pink Slip"
Odcinek 37 - "Chuck Versus The Three Words"

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 11.01.2010 - |17:00|

• 0

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.01.2010 - |08:49|

3x01 kiepski, totalnie mi nie podszedł, ale może dlatego że jeszcze na dobre się nie obudziłem... Za to drugi to już powrót starego Chucka :D. Świetny ep, GENIALNA muzyka (oczywiście głównie mowa tu o "Sexy Bitch" w scenie... no, wiecie której :D), aha, no i mocne hasło Jeffreya - "You snooze, you lose boobs" :D.

No i najważniejsze: "Stęsknię się za tobą też" - uwielbiam jak mówią po polsku w zagranicznych serialach :D.

3x01 - 4/10
3x02 - 8/10

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 11.01.2010 - |08:58|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 slayne

slayne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 11.01.2010 - |10:52|

Ja niestety na razie obejrzałem tylko pierwszy ep pomiędzy goleniem, śniadaniem i szykowaniem się bo musiałem zmykać do pracy. Jak wrócę do chaty i pojawi się wersja 720p i napisy to jeszcze kilka razy obejrzę ten i następny ale na chwilę obecną moje odczucia.

Liczyłem na jakieś zmiany ale wydarzenia w tym odcinku można powiedzieć, że nawróciły wszystko na stare tory.
Spoiler

Niektórzy w temacie ze spoilerami mieli rację co do tego jak będzie wyglądał ten odcinek i sam Chuck :)

Spoiler

Chuck musi się nauczyć panować nad intersectem. Ten stary to były niegroźnie przebłyski, ale teraz to już nie przelewki i może się zrobić niebezpiecznie.

Spoiler

Muzyczka Eye of The Tiger daje rade na końcu :-)

Użytkownik slayne edytował ten post 11.01.2010 - |10:52|

• 0

#4 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 11.01.2010 - |15:59|

3x01 Chuck Versus The Pink Slip Ocena 5/10

Chuck is not funny. Chuck is romantic obsessive guy. :-(

Adler, Schwartz, Rosenbaum, Klemmer, Fedak, Miller. Nie wiem, który z panów pisał pierwszy odcinek, ale to, co to tam zobaczyłem przeraziło mnie i rozczarowało na całej linni. Jak Wielbie ten serial, tak niektóre kwestie przedstawione zostały w sposób bezczelnie głupi;/. A, więc po kolei

+ Sceny, które były zamieszczone w preview podobały mi się, więc je pominę.

+ Jeff chyba jest geyem, bo ciągle puszcza te oczka do Chucka, no i jego chwilowo nowa fryzura - wyglądał, jak chłopiec z ruskiego boysbendu :D

+ Splash Sary chyba jeszcze bardziej konkretny, niż w przedmieściach.

+ Ta scenka trochę przypominająca komisarza rybę z filmu Kiler, jak wali rękawicami:-)

Posted Image

- Pomyślałem nie będę się wypowiadał na temat Sary i Chucka, ale co to ma być. Sara magluję Chucka jak chce, po czym mówi mu, to jest ta chwila, ten moment, pakujmy walizki i wio daleko z stąd, na co Chuck przystaję, potem Chuck zjawia się na peronie wraz z Sarą i odmawia, po czym oświadcza jej niemogę zostawić siostry, przyjaciół itd. No ludzie, przecież w 2x21 był gotów wskoczyć za nią w ogień i uciec razem z nią, a teraz nagle ma jakieś opory, zresztą, już nie tylko przed tym.

- No more Mr.Nice spy? This is bulshit; / Fakt nowy intersect ma jakąś pokusę w sobie skopania komuś tyłka, co było widać w scenie z Emmetem i na treningu, gdzie ciężko było mu się od tego powstrzymać, no come on, dalej jest wstanie się kontrolować, nic ciekawego przy tym nie wnosząc, przynajmniej na tą chwilę.

-E.Milbrage. Przeczytałem spoiler do pierwszego odcinka, który wskazywał na to, że jedną z postaci pożegnamy, a w dodatku oglądając preview (6 min) można było dostrzec nowego/starego wodza mistrza pożeracza kanapek subway Big Mike, więc nie trudno było się domyślić, że tak się stanie. Tylko problem w tym, że Milbarge, nie był wypalony jak (moim zdaniem) Big Mike i co wymyślą? Ponowne sceny z mamuśką Morgana? Bolonią;/

-J.Schwartz w jednym z przedsezonowych wywiadów stwierdził, że mają pomysł na Annę i co się okazuję? Anny już nie zobaczymy, a jak zobaczymy, to stracę całą sympatię do twórców serialu.

- Żadnych FB Bryce.

P.S Wieczorem napiszę coś na temat 2 odcinka.

-------------

.3x02 Chuck Versus The Three Words Ocena 8/10

Odcinek lepszy od pierwszego - bo pierwsze ponownie mogłem ujrzeć Mini Anden i po raz pierwszy obejrzeć Vinni Jones w akcji - bo po drugie Casey wyglądał, jak Obrefiuler świński blondyn - bo po trzecie, gdy główne postacie są zajęte akcją i mniej bawią, to zawsze można liczyć na mistrzowski duet Lester&Jeff.

+Vinnie'go Jones'a nie pochwalę za akcję, ale tylko za dwie sceny - Pierwsza z nich, to, gdy rozmawia przez telefon z Cariną i wali textem - Kocham cię słoneczko, przy czym jego wyraz twarzy i zmarszczone brwi rozbawiły mnie do łez i ta muzyka, wie ktoś, co to za kawałek leci ? I druga scena, to reakcja V.J na wygląd Caseya, no, co, też potrafi zacisnąć jak John

Posted Image

+Morgan... I Would like to say this is that night :P

+Lasery i orędzie Caseya hmm płakałem ze śmiechu :lol:

+Świetny trening Sary i Chucka.

+Jeff z napisem na koszulce "I like big butts and I cannon lie" :lol: :lol: :lol: Nie wiem, co on tam trzymał w ręce, ale wyglądało to na wiosło do podparcia :lol: i znakomity kawałek w tle.

+Mimo tego, co napisałem, poniżej, że powoli tracę cierpliwość do relacji Chucka i Sary, to przyznaję, że podobało mi się odtworzenie przez Sarę nagrania i to co jej powiedział Chuck.

+Miło znowu usłyszeć Sarę mówiącą po Polsku:-)

-Relację Chucka i Sary niebawem się znudzą i będą powtarzać to, co już z ich ust usłyszeliśmy, a tego powtórnie nie chce słyszeć. Brakuję do tej całej kolebki jeszcze Routha i Kreuk :-(

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 11.01.2010 - |22:03|

• 0

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 11.01.2010 - |17:25|

A mnie się bardziej podobał ten pierwszy odcinek. Miał za zadanie nawrócić serial na tory, no i tak było.
O ile w pierwszym odcinku, co Chuck stękał do Sary, to nie przeszkadzało, to w drugim odcinku, to już była przesada. Fakt, ten slogan "No more Mr. Nice Spy" w ogóle nie oddaje tego, co zobaczyłem. Chuck zrobił się większą mameją niż w poprzednim sezonie. Ale tragicznie nie było. Były zabawne momenty, opowieści wujaszka Caseya rozwalają :D. Zobaczymy, co jutro przyniesie, no i wątek z Ring zahaczyli, a to na plus już.
  • 0

#6 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.01.2010 - |17:58|

Świetne wyniki oglądalności jak na NBC zanotowały te odcinki, co dobrze rokuje na przyszłość :D. 3.0 rating w 18-49 i 7,7 mln widzów 3x01, a 2.9 i 7,2 mln 3x02. Oby tak dalej :D.
  • 0
Dołączona grafika

#7 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 11.01.2010 - |18:16|

Świetne wyniki oglądalności jak na NBC zanotowały te odcinki, co dobrze rokuje na przyszłość :D. 3.0 rating w 18-49 i 7,7 mln widzów 3x01, a 2.9 i 7,2 mln 3x02. Oby tak dalej :D.

Dobre, bo bez konkurencji, ale już znaczny spadek przy 2 odcinku, a dziś podobne wyniki były by ogromnym sukcesem.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 11.01.2010 - |18:19|

• 0

#8 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.01.2010 - |18:59|

Dobre, bo bez konkurencji, ale już znaczny spadek przy 2 odcinku, a dziś podobne wyniki były by ogromnym sukcesem.

Simpsonów z 21 mln nazywasz brakiem konkurencji? Był specjalny odcinek, bo 20-lecie było :D. Więc rywalizacja była jednak.
  • 0
Dołączona grafika

#9 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 11.01.2010 - |19:07|

A tutaj dokładne ratingi ---> http://2.bp.blogspot...M/s1600-h/1.JPG

Zobaczymy, jak sobie dziś poradzi z Housem.
  • 0

#10 chudy111

chudy111

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 11.01.2010 - |19:25|

Tyle czekania, ale opłacało się. Bardzo mi się podobały te 2 pierwsze odcinki. Rzeczywiście trochę namieszali, ale myślę że będzie dobrze i następne odcinki będą jeszcze lepsze. Może nie tyle co myślę, ale mam nadzieje że będą :) Dobrze że następny odcinek już jutro. Mój ulubiony moment to jak Morgan i Carina są rano w łóżku :D
  • 0

#11 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 12.01.2010 - |00:40|

całkiem w porzadku, ale oczekiwalem czegos z wiekszym kopem
Wiekszosc rzeczy widzielismy w zapowiedziach, wiec z niecierpliwoscia oczekuje kolejnych odcinkow i czegos zaskakujacego
  • 0
You are what you believe yourself to be

#12 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 12.01.2010 - |16:57|

No serial powrócił tak jak chciałem. Bardzo fajne 2 odcinki, Chuck (nie) jest już fajtłapą :P Jak się nauczy kontrolować nowe zdolności będzie ciężki do pokonania dla swoich wrogów. Super. Ciekawie poprowadzony wątek Morgana i Catriny. :D Miło usłyszeć Polski akcent w serialu. Nie wiedziałem, że Iwona jest Polką :D
  • 0

#13 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.01.2010 - |20:00|

Mi osobiście tez pierwszy odcinek bardziej sie podobał.
Sa seriale w których nie było motywy z EYE OF THE TIGER? :P W tym sezonie w TBBT było juz. W Chuck tez ładnie wpasowali.
Może różne oceny odcinków dla forumowiczów sa zwiazane ze spadkiem badz wzrostem ciśnienia. Jak komuś sie pierwszy podobał to spadło cisnienie lekko na nastepnym. :)
  • 0

#14 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 12.01.2010 - |20:59|

Co do konkurencji to chyba ktoś nie doczytał, Simpson leciał wtedy z prawie 15 mln widzów, a to dlatego że zaraz przed nim leciał mecz futbolu amerykańskiego z 35 mln oglądalnością, co dało Simpsonom dużego kopa, oprócz tego Gotowe na wszystko z podobną oglądalnością do House'a, no i Cold Case z 10 mln, więc konkurencja niczego sobie.

Wydaje mi się, że jesteście trochę za bardzo krytyczni wobec pierwszego odcinka, także uważam że drugi odcinek był dużo lepszy niż pierwszy, to jednak dużo mi się w tym pierwszym odcinku podobało.

Może zacznę od minusów :
- obie sceny z flashback'a z Chuckiem i Sarą były zbyt sentymentalne jak na mój gust, chociaż znajomej która oglądała to ze mną się podobały, może to jest próba producentów Chuck'a na przyciągnięcie większej damskiej widowni,
- pewne decyzje Chuck'a były ciężkie do przełknięcia i stawiały go w złym świetle,
- trochę mało humoru, chociaż kilka zabawnych scen tam się znalazło.
Na plus :
+ bardzo mi się podobało kilka indywidualnych scen, w szczególności Chuck jako Big Lebowski, scena na balu z gitarą, egzekucja Emmeta, nie dość że niespodziewana, to jeszcze ze świetnym akompaniamentem muzycznym, co mi się od razu skojarzyło z American Psycho, kiedy Bateman zabija yupee przy akompaniamencie Phila Collinsa.
+ Sara wychodząca z basenu w bikini
+ ucieczka z więzienia z akcją ratunkową Caseya.
+ trening z Caseyem na końcu z Eyes of the Tiger w tle.

Dlatego, mimo że rozumiem trochę narzekania, że za bardzo Chuck był w dołku w tym pierwszym odcinku i za dużo napsuł, to z punktu widzenia całego sezonu to ma sens, bo teraz będzie się już tylko wspinał w górę, więc lepiej trochę napsuć na początku, żeby później było lepiej, niż tworzyć coraz większe przeszkody później, bo ludzie jeszcze bardziej będą narzekać. Trzeba pamiętać, że jeśli od samego początku zrobią z Chuck'a superbohatera, który wszystko robi dobrze to serial zrobi się szybko nudny, więc ja popieram ich podejście. A tak btw w ostatnim wywiadzie Schwartz obiecał, że planują rozwiązać cały wątek romansowy Chuck'a i Sary w tych pierwszych 13 odcinkach.

Co do drugiego to podobał mi się bardzo, chyba najlepiej z tych trzech pierwszych i generalnie wskoczył pewnie do pierwszej dziesiątki moich ulubionych odcinków.
Plusy :
+ scena treningu Chuck'a i Sary była jedną z moich ulubionych scen dramatycznych w Chuck'u, świetna muzyka + Yvonne Strahovski świetnie gra emocjami,
+ no cóż scena przygotowania Cariny i Sary do misji była niezła,
+ podobała mi się scena z laserami i jak Sarah ruszyła na ratunek,
+ cała scena imprezy w domu Chuck'a była zabawna, najlepszy tekst Jeffa jak Carina przyszła z czterema facetami, na co Jeff "...now our party is a sausage fest",
+ Sarah mówi po Polsku, mimo że trochę nie gramatycznie

- trochę za dużo romansowych wątków, chociaż założe się że kilka najbliższych odcinków będzie lżejszych pod tym względem, chociaż mnie aż tak bardzo nie przeszkadzały.
  • 0

#15 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 12.01.2010 - |22:14|

I jeszcze taki mały smaczek na koniec: -) Chyba nikt z nas tego nie zauważył... Zresztą sami się przyjrzyjcie :lol: :lol: :lol:

Posted Image
  • 0

#16 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 12.01.2010 - |22:26|

Chodzi Tobie o pościel ze Star Wars? Nic innego nie widzę, co spowodowałoby przyciągnięcie wzroku (no może oprócz seksownej Mini). :D
  • 0

#17 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 12.01.2010 - |22:28|

Chodzi Tobie o pościel ze Star Wars?

Tak. :lol:

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 12.01.2010 - |22:28|

• 0

#18 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 12.01.2010 - |22:46|

Troszke ciężko odnaleźć ten stary klimat, ale to co się dzieje teraz być może wyjdzie na najlepsze dla tego serialu, zobaczymy w dalszych odcinkach, wiadomo że finał drugiego sezonu był jaki był i troszkę ciężko było z tego wybrnąć scenarzystą, ale myślę że dali radę, jak po pierwszym odcinku stwiedziłem że reacje Sarah - Chuck (dlaczego z nią nie uciekł etc.) są największą głupotą scenarzystów, po drugim odcinku przekonali mnie do tego. Bardzo ładnie zakończony, teraz Sarah nie czuje złości do Chuck, wie że ją kocha, ale i tak będzie zachowywała się jak na szpiega przystało, także imo wrócą relacje z s2, stan uczuć jest taki sam :)

Brak Elli i Awesome oraz nie wiemy co się stało z Aną. Oprócz tego podoba mi się "nowy układ" i myślę że ma potencjał.

Humoru troszke było, ale czego się spodziewać z drugiej strony w premierowych odcinkach, także to nie wpłynie na moją ocenę. Casey nie "warczy" ale rozbawił do łez swoim przemówieniem.

Jeszcze dodam że imo Chuck to dalej ta sama postać, intersekt daje mu tylko momentami zachowywać się jak prawdziwy szpieg, myślę że dalej będziemy oglądać tego samego zabawnego Charlesa Carmichaela.

Za obydwa odcinki 7/10, ale ogromny potencjał na kolejne epizody. Moim zdaniem Chuck w tym sezonie zaskoczy i okażde się lepszy od SoA, oby.
  • 0

#19 sis

sis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 13.01.2010 - |14:41|

Ten pierwszy ep. nieźle zakręcili, i tak jak wspomnieliście wyżej - chaos nieziemski w relacji Chuck-Sarah. No, bo kto to widział, żeby Chuck takiego perfidnego kosza dawał swojej the only one?! Chuck jako Beduin w poranniku mnie rozwalił, a poza tym, nie wiedziałam, że można chrupki w Buy More zakupić. :D
Drugi odcinek o wiele lepszy. Uśmiałam się do łez jak wykradał walizkę, laserowe uniki - genialne.

Użytkownik sis edytował ten post 13.01.2010 - |14:42|

• 0

#20 dorotty

dorotty

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 15.01.2010 - |22:42|

+Miło znowu usłyszeć Sarę mówiącą po Polsku:-)

To wcześniej też mówiła coś polsku? Chyba przegapiłam.

Dwa pierwsze odcinki były nieco blade, mam nadzieję, że jeszcze się rozkręcą, dobrze, że nie zrobili z Chucka szpiega na 100%, bo serial straciłby dla mnie cały urok.
Najbardziej brakowało mi hasła: stay in the car :)
Scena z Chuckiem jako El Mariachi genialna - uśmiałam się do łez :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych