Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate Resistance

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 28.12.2009 - |10:05|

Dołączona grafika

To już trzeci tytuł który ma pojawić się na naszych komputerach mimo tego urodzaju jeszcze w żadną z gier nie mieliśmy możliwości zagrać :) może tym razem się uda w końcu premiera już wkrótce, co ciekawe ta gra powstawała w dużej konspiracji dopiero teraz dowiadujemy się o jej istnieniu gdy jest już na ukończeniu, czyżby producenci obawiali się fatum wiszącego nad grami ze świata Stargate :D.

ScreenShots

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Więcej o grze możecie znaleźć na:
www.stargateresistance.com
www.gateworld.net
www.sguniverse.pl
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#2 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 28.12.2009 - |13:07|

Bo to jest odłam z SGW:
http://forums.starga...ead.php?t=31185

CME oficjalnie przedstawiło nam swoje najnowsze dzieło, które ma nam umilić czas w oczekiwaniu na SGW.

• 0

#3 Alice17

Alice17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoSzczawno-Zdrój

Napisano 29.12.2009 - |14:42|

Screenshoty wyglądają dosyc zachęcająco. Oby udało się wydac tę grę. A dokładnie kiedy by miała wyjsc?
  • 0

#4 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.12.2009 - |15:03|

Nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie ta gra :lol: . Ja zadam to samo pytanie co Alice17 : Kiedy by miała wyjść ta gra tak dokładnie? ;)
  • 0
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

#5 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów

Napisano 30.12.2009 - |20:29|

Nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie ta gra :lol: . Ja zadam to samo pytanie co Alice17 : Kiedy by miała wyjść ta gra tak dokładnie? ;)

Dokładna data nie została podana ma być to pierwsza połowa 2010 i tyle, pewnie producenci sami nie wiedzą na kiedy się wyrobią więc nie chcą podawać jakiś konkretnych terminów bo później jak co pójdzie nie tak będą musieli premierę przesuwać :)
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#6 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.01.2010 - |07:37|

10 luty - data wyjścia gry
MMmmmm...
Log65: Happy camper

#7 messer

messer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30.01.2010 - |11:39|

Beta jest dostępna przez weekend, niestety tylko dla subskrybentów FilePlanet. Więcej tutaj:
Link
  • 0

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.02.2010 - |13:12|

Stargate: Resistance Official Gameplay Trailer --->

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#9 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 06.02.2010 - |15:13|

Beta jest dostępna dla każdego -.-
Pobrałem i jeden błąd -.-
Mam radiówkę (kablówka + modem na 3 kompy) i mi chce ok. 200 mb pobrać -.-
Bo mam wersję 1.10 a teraz jest 1.11 xd
Nie chce mi się czekać 6 h xd
Ale gra się fajnie zapowiada .
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#10 Antzuch

Antzuch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 16.02.2010 - |20:59|

Juz jest an Steam. Zakupiłem za 15Euro i jestem zadowolony. Cudów nie ma, ale gra się fajnie.

Po kilku dniach gry orzekam SUPER. Zachęcam do gry.

Użytkownik Antzuch edytował ten post 19.02.2010 - |16:35|

• 0

#11 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów

Napisano 23.04.2010 - |20:42|

Uwaga coś dla fanów, darmowy weekend gry w Stargate Resistance.

Hey Stargate Fan!

Are you ready to join the Resistance? Join the action this weekend for a special Stargate Resistance free play event! Stargate Resistance pits the arrogant System Lords against the SGC in a fast paced and deadly 3rd person shooter battle for Galactic Domination. Here are some of the features you will enjoy:

*Dominance: Battle for control of the galaxy as either the SGC or System Lords, wresting power away from your foes with each glorious victory!

*Dial It Up: Spearhead the assault by charging through the Stargate into enemy territory--drawn straight from the amazing Stargate series!

*Game Play Variety: Master all 6 classes and use their unique abilities to turn the tide of battle. Earn experience with each class to advance through the ranks.

*True Stargate Weapons: Play with a vast array of weapons including the P90, Proximity Mines, Staff weapons, Sniper Rifle, .50 MG Turret and Anti-Cloak Sight, Ribbon Device and Ashrak Blades!

To jump into the action simply click the link below to join the Resistance with a free Firesky account. Those who decide to purchase Stargate Resistance from Firesky during the event will receive a FREE bonus Advanced Combat Pack for the Jaffa and Commando classes! This is a limited time offer so join the battle!

http://www.stargater...ance/index.html

Thanks for being a fan of Stargate Resistance, and we'll see you at the event!

The SG:R Team

Minimum System Requirements

• Windows XP SP2 or Windows Vista
  • 2.0+ GHZ Single Core Processor
  • 1 Gigabyte of System RAM
  • NVIDIA 7800 GT* or ATi Radeon x800* Video Card
  • Direct X Compatible Sound Device
  • Direct X 9.0c
  • 8 GB of Free Hard Drive Space
  • You will need a broadband connection to play.
* Video Cards: NVIDIA GeForce 7800 GT or greater; ATi Radeon x800 or greater, are required for reliable performance. Please note that both NVIDIA and ATi laptop chip sets have not had extensive testing and may have driver or other performance issues. Please also note that while the game may run on this hardware, it is not officially supported in Stargate Resistance.

Recommended System Requirements

• Windows XP SP2 or Windows Vista
  • Processor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz or better
  • 2 Gigabyte of System RAM
  • NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB or ATi Radeon HD3870 Video Card
  • Direct X Compatible Sound Device
  • Direct X 9.0c
  • 8 GB of Free Hard Drive Space
  • You will need a broadband connection to play.
Notes: For the best results make sure that you have the latest video card drivers for the best performance. Please note that both NVIDIA and ATi laptop chip sets have not had extensive testing and may have driver or other performance issues.

• 0
Prawo Clarke'a

#12 Antzuch

Antzuch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 29.04.2010 - |13:44|

Nowy trailer, już niedługo nowa mapa:

• 0

#13 Antzuch

Antzuch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 27.07.2010 - |17:22|

W grze mało Polaków, a szkoda bo jest super, grywalność na wysokim poziomie;) CS się kryje zdecydowanie. Opisze może coś więcej. Mamy do dyspozycji 4 mapy, maksymalna ilość graczy to 18, więc po 9 w każdej frakcji.
Grając ludźmi możemy grać: żołnierzem( uzbrojenie p90, granatnik i smoke), naukowcem (ciężkie działko, trucizna, pistolet, urządzonko do leczenia) i snajper(karabin snajperski, mina), siły goauldów to: goauld(uzbrojenie handevice do smażenia mózgu i rzucania przeciwnikiem) jaffa(staff i te kule okrągłe do oguszania) Ashrak(niewidzialność i ostrze)
Każda mapa oferuje inny typ rozgrywki, mamy do wyboru deathmatch, capture the teatch czy jakoś tak, arene, i przejmowanie punktów kontroli.
Tu do obejrzenia trailery
http://stargateresis...com/videos.html

Co najważniejsze gra się ciągle rozwija, wydawcy co jakiś czas wypuszczają nowe modele, mapy, poprawiają błędy.
Grę można nabyć tylko elektronicznie, jeżeli ktoś nie ma możliwości kupić tej gry, a chce zagrać proszę o kontakt na antzuch@gmail.com bądź na steam, identyfikator antzuch.
Lepiej brać się do gry już teraz, bo niektórzy mają już skilla i z każdym dniem jest coraz trudniej. W żadnej innej grze na świecie nie zagracie przeciwko twórcom jak i z graczami z top5, a tu jest to możliwe, ba jest bardzo częste:).

Jeszcze raz polecam tą grę, a już niedługo nowa mapa, będziemy walczyć an Hataku.
  • 0

#14 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 27.07.2010 - |23:37|

@Antzuch
A ile trwa średnio jedna rozgrywka?
  • 0

#15 Antzuch

Antzuch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 30.07.2010 - |14:32|

@Antzuch
A ile trwa średnio jedna rozgrywka?

Szczerze mówiąc to nie wiem:) Ale zaryzykuje że 5-8min. Jakbym miał porównać tą grę i innych multiplayeroych to najbliżej jej do Team Fortness 2.
Gra SGR bardzo wciąga. Każdy fan Stargate powinien w nią zagrać.
  • 0

#16 Antzuch

Antzuch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 07.08.2010 - |19:31|

http://www.direct2dr...stance-Download

Promocja, jak nie masz musisz skorzystać.
  • 0

#17 gimanel

gimanel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 10.08.2010 - |07:50|

A ja mam kilka pytań.
1. Tam podobno miał być jakiś abonament, czy mikro płatności??
2. Tak szczerze jak rozgrywka, grafika, lagi itp?
3.No i co jest w końcu z SGW?? Wyszło, nie wyszło?
  • 0

#18 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 10.08.2010 - |10:25|

Właściwie mam te same pytania co gimanel, jeśli mógłbyś Antzuch napisać jakiś poradnik dla laików takich jak między innymi ja w tym temacie ,czyli dotyczącym Stargate Resistance, mianowicie od czego zacząć poprzez rozgrywkę i na co zwracać uwagę w tej grze , to byłbym ci wdzięczny.
  • 0
Dołączona grafika

#19 Adrenalina

Adrenalina

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 10.08.2010 - |22:33|

To jest gra oparta graficznie na Half Life'ie 2 i Counter Strike'u: Source.

Z tego co mi wiadomo nie ma żadnego abonamentu/mikropłatności - należy tylko zakupić tę grę na Steama. Ceny Ci nie powiem, bo nie pamiętam.

W związku z tym, że jest to oparte na HF'ie 2, CS'ie: Source lagów jako takich nie powinno być, oczywiście wszystko zależy do internetu/kompjutra.
  • 0

#20 uszatypl2

uszatypl2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoRadom

Napisano 11.08.2010 - |07:48|

Cena ok 60 zł
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych