Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate 2: SG1 czy Devlin?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.08.2003 - |10:18|

Temat trochę jednak już nie na czasie. Ponieważ sprawa jest w pewnym sensie już postanowiona. Jednak zawsze można wyrazić w tej sprawie opinię.

Devlin ujawnił jakie miał plany stworzenia trylogii "Stargate". Miała ona składać sie z trzech filmów. W "Stargate 2" miały być ujawnione związki pomiędzy piramidami w Egipcie i piramidami Majów. Natomiast w "Stargate 3" producenci chcieli wykazać połączenia każdego mitu na Ziemi od historii Yethi do potwora z Loch Ness. Tak więc miała wyglądać trylogia Gwiezdnych Wrót w zamierzeniach Devlina. Oczywiście trzeba pamiętać, że nie ma tam Goauldów, nie ma Jaffa, nie ma Sam Carter, Tealca i innych.
Natomiast film oparty na serialu w danej chwili został już całkowicie odłożony w tło i ten scenariusz co miał być przeznaczony na film został przerobiony na dwa odcinki pod tytułem "The Lost City".
Więc pytanie co kto by wolał? Pierwsza opcja mogłaby dać osobą które nieoglądały serialu szansę oglądnięcia, jednak jaka normalna osoba pamięta film z 1994.
Osobiście oczywiście wybieram punkt drugi. Zbyt przywiązany do serialu jestem i jego postaci, oraz wątków stworzonych przez producentów serialu. Jednak nie raz były widoczne opinie ze powina zostac zrealizowana opcja pierwsza (szczególnie na forach portalów gdy pojawiła się informacja o filmie Stargate na podstawie serialu).
Log65: Happy camper

#2 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 30.08.2003 - |10:26|

Osobiście oczywiście wybieram punkt drugi. Zbyt przywiązany do serialu jestem i jego postaci, oraz wątków stworzonych przez producentów serialu.

Ja zagłosowałem tak samo, z tego samego powodu, chociaż jak się zaczynam głębiej zastanawiać i patrzę na to co do tej pory zaserwowano nam w serii 7 to już sam nie wiem...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#3 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.08.2003 - |10:32|

Bezwątpienia kontynuacja....to by było cos,teraz dostrzegłem co by było lepsze...
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#4 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 30.08.2003 - |10:55|

Numer 1! Coś zupełnie innego i niepowiązanego z serialem. Bardzo interesujący projekt i chętnie obejrzałbym coś takiego. Serial dażę ogromną sympatią ale miłoby było zobaczyć coś odmiennego. A te powiązania ze sobą piramid i mitów brzmi bardzo ciekawie. Szkoda, że tego nie zrealizują. A może jednak wrócą do tego projektu za rok czy dwa. Oby :).
  • 0
"...something takes a part of me..."

#5 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 30.08.2003 - |10:58|

Ja osobiście wolę jednak kontynuację wydarzeń z 1 filmu.
W ten sposób mamy możliwość wyjścia poza wydarzenia serialowe i skierowaniu akcji na sprawy bardziej związane z ziemią niż innymi światami.

Pzd :D
  • 0

#6 Ozzor

Ozzor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 30.08.2003 - |11:24|

Kontynuacja serialu - bez dwuch zdań. Inaczej to jakby cofanie sie w czasie i zapominanie o wstaniałej serii.
  • 0

#7 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 30.08.2003 - |11:24|

Glosowalem na kontynuacje pierwszego filmu, aczkolwiek uwazam, ze ciekwsze byloby cos wiazacego bardziej film z serialem. W koncu w pilocie widzimy, ze wrota stoja niewykorzystywane. Pilnuja ich tylko straznicy. Nikt sie nie szykuje do misji, nikt nie wraca. Dlaczego? Byc moze cos to spowodowalo. Wydaje mi sie, ze po tym jak zakonczyl sie film, ludzie powinni co najmniej badac Abydos.
  • 0
There is always a bigger fish.

#8 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.08.2003 - |11:42|

Co do kontynuacji pierwszego filmu to ukazały się liczne ksiązki i na ich podstawie widziałbym też filmy.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#9 kshycho

kshycho

Think Tank

• VIP
  • 47 postów
  • Miastookolice Krakowa

Napisano 30.08.2003 - |11:48|

Ja uważam że kontynuacja wydarzeń z serialu i najlepiej żeby aktorzy z serialu występowali. :rolleyes:
  • 0

#10 PUPI

PUPI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.08.2003 - |11:51|

Zagłosowałem za kontynuacją pierwszego filmu - jak trylogia to trylogia.
  • 0
"COM - TRAYA"

#11 Kowalsky

Kowalsky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 30.08.2003 - |11:51|

Brak w Ankiecie Odpowiedzi Wszystko jedno.
Niech wreszcie zrobią ten film.
Jak już wybierać z dwóch opcji to pierwsza, serial można kontynuować następnymi sezonami a jak film do tego wkleić to była by zupełna masakra. Ilość wątków serialu jest za duża aby zmieścić to w filmie a jak coś pominą lub uproszczą fani zasypią ich mailami.
/Kowalsky
  • 0

#12 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.08.2003 - |12:10|

Faktycznie,aczkolwiek kontynuacja mogłaby być inna...niekoniecznie serialowa lub filmowa,to otwiera całkiem nowe perspektywy.
  • 0

#13 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 30.08.2003 - |13:09|

Właściwie wybieram 2 ale tylko z jednego powodu. Mogło by być w filmie pokazane powiązanie Serialu pierwszego z Atlantis. To byłby taki łącznik. podsumowanie SG1 i przejście do Atlantis.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#14 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 30.08.2003 - |14:33|

Ja jednak jestem za tym zeby film byl kontynuacja 1 czesci bo jak sie zastanowie to moze to naprawde fajnie wyjsc temat polaczenie Egiptu i Aztekow jest bardzo interesuajcy nawet pisalem na starym forum o tym ze dobrze by bylo jakby to w serialu sie znalazlo jakies nawiazanie do Aztekow i Majow ale rownie dobrze mogliby oddzielnie zrobic jakis film albo jak pisal SGTokar jakies dluzsze 2 odcinki w ktorych bylo by wyjasnione zakonczenie Stargate i nawiazanie do Atlantis :D
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#15 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.08.2003 - |15:24|

Oczywiście niemal pewne jest że wykonanie jednej i drugiej opcji jest możliwe. MGM raczej nigdy by nie wyłożyła kasy na dwa niemal takie same projekty filmu kinowego o wrotach.
Nawiązanie do Majów i Azteków występujją w SG1 w odcinkach: 711, 321, 305, 113 (może są jeszcze inne ale w danej chwili nie pamiętam). Chociażpomysł Stargate 3 jest ciekawy jednak osobiście sobie nie wyobrażam filmu Devlina. To zbyt chyba wielkie uzależnienie jest u mnie w serialu by o takim czymś myśleć.
To ze zrobiom dwa odcinki jest pewne i to że będzie tam jakiś koniec też jest wpewnej mierze pewne. Anubisowi dokopią.
Tak naprawdę film na podstawie serialu został odsuniąty. Kto wie? Możliwe że po ósmym sezonie coś nam ciekawego scenarzyści skroją i to byłoby bardzo miłe :>
Log65: Happy camper

#16 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 30.08.2003 - |15:49|

Ja głosuje na 2 opcje. Tak jakoś mi jest łatwiej wyobrazić sobie co by było po serialu niż co by było po filmie. No ale jeśli ta 2 opcja jest niemożliwa to może druga część filmu mogła by być o tym jak daniel i sha're żyją sobie na abydos, mają dzieci itd. A potem ich znowu jakiś ,,wężyk'' zaakakuje i daniel znowu Abydos uratuje. To tylko takie szybkie myśli.
Ma ktoś inny pomysł?
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#17 mihnu

mihnu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30.08.2003 - |16:00|

Buh. Ja wole opcje drugą. ;]
Bardzo mi się podoba koncepcja serialowa, ale też ma dużo wspólnego z projektami filmów. :ph34r:
  • 0

#18 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 30.08.2003 - |21:50|

Osobiście wolę kontynuację wątku z serialu jeżeli rozsądnie ten 8 sezon zakończą... A boję się go skoro 7 jest taki jaki jest... Nie chcę być złym prorokiem ale jeżeli będzie niskich lotów to raczej producenci nastawią się na 1 opcję gdzie ludzi zachęcą. A jeżeli byłaby 2 opcja, 8 sezon niezbyt ciekawy to ludzie będą mieć dość Stargate jako serialu i nie pójdą do kina (jedynie jako ciekawostka)... Nie byłoby jednak już takiego przeżywania... Obym jednak się mylił - chciałbym żeby 8 sezon jednak coś pokazał godnego uwagi a wtedy 100% piszę się na 2 opcję...
  • 0

#19 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.08.2003 - |23:03|

Kontynuacja-przemyslmy to dokładnie.....serial,ach tak no spoko.Kontynuacja Filmu....serial???Tak,choć niezupełnie.Zróbmy StarGate 2 tuż po wydarzeniach 1 filmu....ktos dobija sie do naszych wrót,Apophis...aha,będzie sieczka...no to mamy 2 film..najazd Apophisa...Teal'ca nie ma no trudno,trzeba życ dalej...no i tak powinno być :D
  • 0

#20 hirek

hirek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 31.08.2003 - |01:06|

Wszystko postanowione... Jeśli ktoś zamierza nakręcić - ma genialny pomysł - kontynuację serialu, niech wytnie 2-3 "samodzielne" odcinki ( jak wiadomo ostatnio na kiepskim poziomie) z ostatniej serii, i wyemituje na jej zakończenie "kontynuację". Nie powinno się wprowadzać na ekrany filmu, który mógłby być 23., 24. i 25. odcinkiem sezonu.

Druga część trylogii nie może być sprzeczna z serialem, ale może kontynuować inne wątki filmu.

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych