Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#1 ALLUMINASxPL

ALLUMINASxPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22.10.2004 - |10:30|

Witam
Mam pytanie do uzytkownikow forum. Szukam tytulu starego serialu sf, ktory lecial kiedys w RTL7. serial ten byl starym serialem amerykanskim, opowiadajacym o mezczyznie ktory jezdzil po stanach i "odkrywal" spiski obcych. Jesli ktos moze mi podpowiedziec z gory dziekuje za pomoc.

Pozdr. ALLUMINASxPL
  • 0

#2 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.10.2004 - |13:56|

"David Vincent już wie, najeźdźcy są wśród nas!" :) Był to serial "The Invaders", wyświetlany w latach 1967-68. Miał w sumie 43 odcinki.

W 1995 nakręcono remake,"Invaders" - miniserial ze Scottem Bakulą w roli głównej. Rolę Vincenta powtórzył Roy Thinnes.
  • 0

#3 Bayron

Bayron

Dezerter

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 22.10.2004 - |21:01|

Raczej mnie to przypomina First Wave (pierwsze fala)
  • 0

#4 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.10.2004 - |16:16|

"Pierwsza fala" jest serialem z lat 1998-2001, w Polsce wyświatlanym na TV4, więc nie jest ani stary, ani z RTL7. "The Invaders" - "Najeźdźcy z kosmosu" nadawała nieistniejąca już stacja RTL7, gdzieś pod koniec lat 90-tych ubiegłego wieku.

Polska strona o serialach SF w naszej telewizji:
http://www.seriale.p...fanta/index.htm
  • 0

#5 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.10.2004 - |17:42|

Raczej mnie to przypomina First Wave (pierwsze fala)

Mnie zdecydowanie też :P
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#6 lovelypl

lovelypl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 05.07.2005 - |18:20|

Od razu mówię, że nie pamiętam tytułu, bo to bardzo dawno temu oglądałem, ale pamiętam o czym był :)

Akcja rozgrywa się na jakiejś stacji (?) orbitalnej, czy tez wysuniętym posterunku. Bohaterem jest policjant, człowiek - współpracuje on w róznymi obcymi na komisariacie.
W sumie to taki "posterunek przy Hill Street" ale osadzony w przyszłości i kosmosie. Wtedy mi się podobał i chętnie bym go sobie przypomniał, ale tytuł mi wyleciał z łepetyny :(
  • 0

#7 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.07.2005 - |18:39|

Z opisu wydaje się że chodzi ci o Space rangers lub o :u nas szło to jako Kosmiczny posterunek , ale nie jestem pewien czy o to ci chodziło .

Tylko napisz o który ci chodziło , bo wedłe twojego opisu szanse są po 50% na obydwa.

Użytkownik Obi edytował ten post 25.10.2005 - |11:10|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 lovelypl

lovelypl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 05.07.2005 - |19:56|

Dzięki ci wielkie :) O to chodziło i jak widzę to nie nasza TV zakończyła nadawanie po kilku odcinkach tylko tyle ich było :(
Sam pomysł był niezły, bo każdy odcinek był o czyms innym i kosmiczny 'Kojak' mógłby długo rozwiązywać zagadki kryminalne. A że była to przyszłośc, to scnarzyści zawsze mogliby posiłkować się jakimiś gadżetami ;)
  • 0

#9 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 16.07.2005 - |23:27|

Witam !

Przypomniało mi się,że widziałem kiedyś kilka odcinków serialu SF o kosmicznych Marines w jakieś bazie. Grał w nim (Obcego) Cary Hiroyuki Tagawa, natomiast szefową marines grała kobieta w stylu naszej pani Krystyny Feldman (niska, starsza). Moze wiecie co to za serial ? To na pewni nie był SAAB :).

Pozdrawiam

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#10 frend

frend

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 17.07.2005 - |02:12|

Może to ten:

Space Rangers z 1993 r
nakręcono tylko 6 części (w USA zdjęto serial po czterech odcinkach)

Pzdr
  • 0

#11 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 17.07.2005 - |08:25|

Masz, rację, to ten serial. Ciekawe czemu go zdjęcli tak wcześnie....

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#12 durkaa

durkaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25.10.2005 - |08:40|

Wiec ten serial ogladalem w latach 80-90 na video. chyba tytul byl Najezdzcy, ale niestety znalesc nie moge o nim nic na necie. Byl dosc dlugi. fabula praosta przylatuja kosmici na ziemie. Wychodza ze statku i sa z wygladu tacy sami jak my. Jednak pod skor(ktora byla tylko przebraniem) kryja sie jaszczury. najpierw sa przyjaciomi potem okupuja ziemie. Chya konczy sie tym ze ludzie wymyslili jakis pyl ktory ich zabija, ale pwewien nie jestem. A i zbierali potajemnie ludzi ktorzy mieli yc ich pozywieniem.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 25.10.2005 - |10:50|

• 0

#13 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 25.10.2005 - |10:16|

Nie chodzi przypadkiem o serię V.
http://www.tv.com/v/...98/summary.html
Na TT są napisy do paru odcinków.
  • 0
Zawsze po grudzie

#14 fyfek

fyfek

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 29.12.2005 - |19:06|

Witam. Jest już jeden temat gdzie pewna osoba pyta się o nazwe serialu, niechciałem go zaśmiecać więc założyłem nowy.
Serial oglądałem jak byłem mały koniec lat 80 albo początek 90, niepamiętam dokładnie leciał na 1TVP w niedziele rano. Z fabuły pamiętam że występował tam jakiś młody chłopak który chyba wkradłsię na jakiś statek kosmiczny. Póżniej jacyś chyba piraci (lub załoga) go opanowali bo pamiętam że chyba z nimi walczył (albo uciekał przed nimi), pamiętam też że póżniej przebywali na jakiejś planecie.

Odrazu zapytam się o tytuł filmu też bardzo dawno go oglądałem też leciał na 1TVP i to chyba nawet ze 2 razy. Jakiś gość chyba się przeniósł w czasie albo do innego wymiaru. Wiem tylko że były takjakby 2 nacje, jedni luidzie mieli skrzydła, póżniej ten koleś został przywódca lub coś w tym stylu i poprowadził tych skrzydlatych ludzi do walki. Jedna ze scen która pamiętam to że na końcu jakiś zły bochater został przebity statkiem (dzioben statku).

Heh wydarłem z mózgu wszystko co dałoradę, jak ktoś wie o jakim serial / film chodzi to bym bardzo był wdzięczny.
Niewiem może ten serial i film są jakieś kiepskie ale jak je oglądałem to wywarły na mnie duże wrażenie.
  • 0

#15 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.12.2005 - |20:39|

Film z ludzmi mającymi szkrzydła to klasyk z 1980 Flash Gordon z świetną muzyką Queen, innych nie pamietam
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#16 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 29.12.2005 - |22:49|

Witam. Jest już jeden temat gdzie pewna osoba pyta się o nazwe serialu, niechciałem go zaśmiecać więc założyłem nowy.

Właśnie o to w tym założonym już temacie chodzi ;) Dopisujesz się do istniejącego, a nie tworzysz kolejny temat, żeby poznać tytuł jednego serialu :]

PS. Połączyłem oba tamty :)
  • 0

->1019<-

#17 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 31.12.2005 - |22:12|

Film z ludzmi mającymi szkrzydła to klasyk z 1980 Flash Gordon z świetną muzyką Queen, innych nie pamietam

No bo tylko taki był. Ale żeby zaciemnić, to klasyk z 1980 roku był remarkiem wersji z lat 40. Ale i tak nmie przeszkadza, żę to klasyk :P
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#18 omega_ra

omega_ra

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.01.2006 - |15:42|

Jeśli ktoś wie co to za film, to będę wdzięczny za informację.

Ten film był emitowany przez naszą TVP w połowie lat 90-tych (96-99) w późnych godzinach nocnych. Film był dość stary (lata 70-80) ale miał niesamowity klimat, który do dziś wspominam. Niestety, nie pamiętam jego tytułu ani nie kojarzę żadnego aktora/aktorki z tego filmu. Zapamiętałem następujące wątki:
1. Odległa przyszłość, być może kilka milionów lat w przyszłość. Młody lekarz (z bogatej rodziny – coś o wyższych sferach na Manhatanie) przybywa na praktykę na prowincjonalną planetę.
2. Świat ma stałą linię terminatora. Klimatem sterują stare systemy kontroli pogody. Planeta podzielona jest też na dwa królestwa mieszkające odpowiednio w dziennej i nocnej strefie, co jest źródłem konfliktu.
3. Świat ma własną legendę o dwóch siostrach (rozdzielonych?) co jest w jakiś sposób związane z podziałem planety.
4. Istnieje długowieczna/nieśmiertelna rasa katów-sędziów: młody osobnik jest bardzo inteligentny i pełni funkcję sędziego. Wraz z wiekiem jego intelekt gaśnie i pełni rolę strażnika a w końcu kata, gdy staje się prawie bezrozumnym zwierzęciem.
5. Jeden z sędziów nadzoruje karę byłej władczyni: za swoje zbrodnie została skazana na nieśmiertelność (lub wiele tysięcy lat życia)
6. Jest jakiś wątek o zabójstwie jednego z władców za pomocą jakiegoś robala.
  • 0

#19 Dustie

Dustie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 19.01.2006 - |23:05|

Nie moge podac tytulu do opisu powyzej, ale brzmi on bardzo ciekawie ;)

Ja sie zapytam, czy moze ktos pamieta taki seria S-F, w ktorego fabule bardzo popularna gra byla tzw. "Pa-Pilka" ?? Nie wiem, co to byla za pilka, chodzilo bodajze o jakas nowoczesna pilke nozna. Wedlug fabuly serialu byla to oczywiscie gra video na konsole telewizyjne...
Sam serial traktowal bodajze... Moze cos o policjantach? Nawet nie pamietam, pamietam wlasciwie tylko ta "pa-pilke". Byla w serialu jakas rodzinka, w ktorej synalek gral wlasnie strasznie duzo w owa "pa-pilke", zamiast siedziec i wkuwac...

Moze ktos kojarzy?
  • 0

#20 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 21.01.2006 - |17:09|

To ja też szukam jednego tytułu.... Serial opowiadał o grupie astronautów, napewno grał tam Adam Boldwin, niestety na IMDB AB ma sporo filmomów we filmografi ale jakoś nie umiem się go dopatrzyć tam a na pewno on grał w tym serialu... Serial emitowany był we TVP Regionalnej (napewno we Katowicach nie wiem jak we reszcie regionów)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych