Skocz do zawartości

Zdjęcie

Archer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 26.11.2009 - |15:44|

Serial przedstawia losy pracowników International Secret Intelligence Service (ISIS). Jednym z nich jest tytułowy bohater Sterling Archer. Agent ISIS jest według opisu FX bardzo uprzejmy, ale też zarazem próżny i zbyt pewny siebie. Poza tym niewiele mu w życiu wychodzi poza byciem szpiegiem.

Jest także matka, a zarazem szefowa głównego bohatera Malory, która lubi sobie wypić oraz krytykować wszystkich naokoło. Inne postacie to np. Lana Kane, także agentka ISIS oraz była dziewczyna Archera, gustująca w filmach dla dorosłych. Jest także kilka innych jak m.in. lokaj Archera - Although Woodhouse oraz nowy chłopak Lany - księgowy ISIS Cyril.

Twórcą serialu jest Adam Reed. Wcześniej pracował nad serialami animowanymi o nieco łagodniejszym charakterze. Jego dzieła ''Sealab 2010" oraz ''Frisky Dingo" były emitowane na antenie stacji Cartoon Network w paśmie Adult Swim, które zaczyna się od 10 wieczorem.

za popcorner.pl

http://www.youtube.com/watch?v=Bfx_V2mYT1w

Pierwszy odcinek miał premierę we wrześniu, na następne trzeba poczekać do połowy stycznia następnego roku. Co myślicie o tej animacji?
  • 0

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.11.2009 - |16:06|

Pilot już dawno oglądałem, ale wrażenia były pozytywne. Dialogi szybko mijały, więc jeszcze chciałem obejrzeć z napisami, ale ostatecznie nie wiem, czy napisy powstały czy nie, tłumaczenie było w tabelce na n24, ale później znikło.

Może być coś z tego ciekawego. Nie ma co oceniać wyłącznie po pilocie. Coś innego niż twórczość MacFarlena.

Napisano 20.01.2010 - |12:35|

Jak ktoś jeszcze nie widział, to zachęcam. Fajna kreska, humor nie dla wszystkich. To jest serial z tych, które się kocha albo nienawidzi. Bardzo szybkie dialogi, trzeba czasami pooglądać kilka razy. Liczę na napisy od Koniu734.

Napisano 31.01.2010 - |23:43|

Jestem po 4-tym odcinku i powiem wam, ze ten serial zabija mnie dialogiem. Jedna z lepszych premier wśród seriali.
Oby go nie skasowali. Odcinki najlepiej oglądać po kilka razy, bo jest bardzo dużo do wychwycenia.

Użytkownik johnass edytował ten post 17.06.2011 - |14:14|

• 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.02.2010 - |19:31|

Znakomity humor, powalające teksty, cięty język, rozbrajające sceny.
Bezkompromisowa animacja wywołująca salwy śmiechu :D

Gorąco POLECAM.

Użytkownik Quendi edytował ten post 01.02.2010 - |19:32|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 05.02.2010 - |22:59|

Turlam się ze śmiechu przy każdym odcinku. Osobiście najlepsza premiera tego roku jak na razie.
Obawiam się, że serial zostanie skasowany :(. Oglądalność niska.
  • 0

#5 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.02.2010 - |15:07|

Humor jest specyficzny, w angielskim stylu. Nie wszyscy to trawią.
Do tego duża część oparta na sexie czy perwersji ;)

Napisano 13.02.2010 - |02:03|

1x06

Totalnie sponiewierał mnie ten odcinek.
Sekretarka rozłożyła mnie na łopatki :D
Reszta też znakomita.

Serial w produkcji jest niezwykle tani więc liczę że go FX nie skasuje.

Użytkownik johnass edytował ten post 17.06.2011 - |14:15|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#6 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 13.02.2010 - |10:01|

Właśnie tani nie jest. Naprawdę sporo ludzi pracuje przy takim czymś, tak się tylko wydaje. Na pewno ten serial jest droższy, niż np. It's Always Sunny In Philadelphia, ale liczę, że FX da szansę, tak jak kiedyś dało Sunny.
Moim zdaniem błąd zrobili, że chcąc rozpocząć nadawanie animacji na kanale wybrali ten jako pierwszy.
Kiedyś gdzieś czytałem, że za jeden odcinek Family Guy odpowiada 300 osób. Widziałem klip, gdzie pokazywali gdzie tworzony jest Archer i może nie było tam 300 osób, ale pomieszczenie było spore :).
  • 0

#7 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 13.02.2010 - |12:32|

No nie wiem wg tego co można zobaczyć tutaj, to przy takim Sunny też parę osób pracuje poza aktorami ;]
A animacjom płacić jednak nie trzeba w przeciwieństwie do takiego De Vito, reszcie ekipy, kamerzystom, oświetleniowcom itd itp.
  • 0

#8 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 22.02.2010 - |22:57|

Archer dostał drugi sezon :D :D :D :D. 13 odcinków stacja zamówiła. Tylko niech lepiej puszczą to z jakimś serialem, co ma już wyrobioną widownię. Tak w ogóle, to wie ktoś czy będzie jeszcze więcej odcinków 1. sezonu?
  • 0

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.02.2010 - |23:09|

tv.com podaje że s1 ma tylko 7 epizodów :(
Zdecydowanie za mało jak na tak znakomitą produkcję.

Użytkownik Quendi edytował ten post 22.02.2010 - |23:09|

• 0

#10 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 22.02.2010 - |23:34|

W tym tygodniu FX robi maraton, więc nie będzie nowego odcinka, ale za dwa tygodnie ma być nowy.
Prawdopodobnie ostatni już w tym roku.
  • 0

#11 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 23.02.2010 - |01:30|

tv.com podaje że s1 ma tylko 7 epizodów :(

A episodeworld, że 10. Emisje 4, 11 i 18 marca. ;p
  • 0

#12 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 23.02.2010 - |08:52|

Nie wiem, czy episodeworld to jest to samo, co myepisode, ale tam też jest pokazane, że 10.
Im więcej tym lepiej :D.
  • 0

#13 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.03.2010 - |22:10|

1x10

Czy też mieliście wrażenie, że scena porwania Sterlinga z około połowy odcinka jest kalką sceny porwania Gemmy z odcinka 2x1 Sons of Anarchy? ;]

Plastikowe dziecko, van, laska krzycząca "My baby! He swallowed something! He's choking" i potem cios w łeb. Aha, no i jeszcze stacja FX odpowiadająca za obie produkcje ;]

Przypadek? :P

Użytkownik yungar edytował ten post 21.03.2010 - |22:10|

• 0

#14 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 21.03.2010 - |22:36|

Archer miał dużo odniesień do seriali, też to spostrzegłem Yungar :D. Scena z pilota, kiedy Archer rozmawia z Cheryl/Carol, to przypomina Prison Break i Sarah/Michael :D i jeszcze ten tekst z ugly duckling.
  • 0

#15 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.03.2010 - |21:44|

1x10

Scena jak żywo wzięta z Sons of Anarchy z tym że Archer zachował się po swojemu.
Poza tym w odcinku jak zawsze dużo perwersji i takiegoż humoru :D

Niezwykle udana produkcja FX która powinna mieć napisy dla radości większego grona gawiedzi.
  • 0

#16 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 03.04.2010 - |11:54|

Właśnie obejrzałem 1 sezon i co tu dużo mówić, rewelacja. Pod względem humoru to wszystkie sitcomy mogą się aktualnie schować.
Ehh, dlaczego taka perełka jak Archer nie dostaje 22 odcinków na sezon?...
  • 0

#17 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.12.2010 - |21:41|

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1739050324884&oid=167784669907069

promo 2 sezon, nawet Forfiter się załapał :lol:
  • 0

#18 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.01.2011 - |16:23|

Ech, Archer nadal trzyma świetny poziom :)
Dopóki nie obejrzałem 2x1, nie sądziłem, że aż tak się stęskniłem za tą animacją.

Napisano 07.02.2011 - |22:23|

"Pray Away the Gay" Bible Group i po prostu padłem na ziemię :D

Użytkownik johnass edytował ten post 17.06.2011 - |14:15|

• 0

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.02.2011 - |16:31|

Potwierdzam, znakomity poziom utrzymany. Odcinek 1 wprost wyśmienity.
Teksty i scenki rozkładają na łopatki.
  • 0

#20 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 19.05.2011 - |22:01|

"F*CK YOU SWITZERLAND!" - samo to zbliżenie na jego twarz jest tak genialne, że popłakałem się ze śmiechu.

Cały sezon obejrzałem w dwa dni, brawa, trzyma poziom! Jedna z najlepszych komedii.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych