Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 005 - S01E05 - There is Another Sky

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (34 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (13 głosów [44.83%] - Zobacz)

Procent z głosów: 44.83%

2. 9 (9 głosów [31.03%] - Zobacz)

Procent z głosów: 31.03%

3. 8 (3 głosów [10.34%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.34%

4. 7 (2 głosów [6.90%] - Zobacz)

Procent z głosów: 6.90%

5. 6 (2 głosów [6.90%] - Zobacz)

Procent z głosów: 6.90%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.11.2009 - |17:44|

Odcinek 5 - "There is Another Sky"

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.02.2010 - |13:38|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 27.02.2010 - |08:44|

No no, takiego obrotu zwrotu akcji się nie spodziewałem :) Serial robi się w końcu ciekawy... Autorzy zaczęli wykorzystywać możliwości VR. Tylko szkoda że w samym BSG poprzez zacofanie technologiczne Galactici nawet nie wspomnieli o tej dziedzinie :/

Użytkownik Myszaqu edytował ten post 28.02.2010 - |11:58|

• 0

#3 KoombajnChaosu

KoombajnChaosu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 27.02.2010 - |13:44|

Bardzo dobry odcinek. Nareszcie coś się dzieje. Właśnie tak sobie wyobrażałem ten V-world.
  • 0

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 27.02.2010 - |20:19|

Pierwszy odcinek Caprici który przewijałem.. ale do tyłu. Odcinek fenomenalny z każdą minutą co raz lepszy. Scena na zebraniu w firmie arcydzieło, jak z dna można się odratować, plus pokazywanie początków Cylonów jak to wszystko się zaczęło, dla tych co obejrzeli BSG. Oglądałem ją kilka razy i tak powinien prezentować się szef korporacji. Dla tych którzy szukają strzelinin, zarówno tych normlanych jak i coś w stylu Viperów z BSG, w tym odcinku ją uświadczą. Bardzo ciekawy wątek z Tamarą, czyżby miałaby się stać na coś deseń królowej VR ? Możliwość ingerowania w kod.. może zrobić co zechce. Musi tylko poćwiczyć.
10/10
Eh jak dobrze, że na koniec fatalnego i tragicznego dnia taki fajny odcinek poprawiający samopoczucie.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 27.02.2010 - |20:22|

• 1

#5 niQuaone

niQuaone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.02.2010 - |20:13|

Ale mało wpisów... Tak mało ludzi ogląda, czy inni nie mają czasu? Ja mam odczucia j.w.
Świetny zwrot akcji - trudno jest się spodziewać co będzie dalej! Absolutnie nieprzewidywalny serial;)
  • 0

#6 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 28.02.2010 - |20:50|

W końcu się doczekałem! Bo po świetnym pilocie przez pierwsze 4 odcinki myślałem, że zasnę. Tylko wątek z Zoe trzymał mnie przy serialu. Teraz doskonale pociągnięto historię z Tamarą, natomiast jakoś nie trawię tych taurońskich wstawek. Z zapowiedzi wynika, że będą niezłe akcje w przyszłych odcinkach. Oby!

Użytkownik mr_gm edytował ten post 28.02.2010 - |20:51|

• 0

#7 valis

valis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoIwanowice

Napisano 28.02.2010 - |21:26|

no narescie !!!
bałem się że już serial nie nabierze rozpędu, ale po tym odcinku jestem pełen optymizmu !!
scena wejścia greystona z cylonem-zoe , potęga !! aż ciarki mnie przeszły :)
byłem pewny że nie oderwie sobie ramienia, że będzie to ukłon w stronę jednak niezależności cylonów, ale chyba za wcześnie na takie machinacje :)
  • 0
BSG, BLADE RUNNER, TAJEMNICA SYRIUSZA
TERMINATOR 1 I 2, DUNE i długo, długo ... nic

#8 jacuso

jacuso

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 28.02.2010 - |21:32|

Serial podobał mi się bardzo od początku. Nie oczekiwałem po nim tak dynamicznej i wciągającej akcji jak w BG. Odpowiadał mi powolny klimat sagi rodzinnej z elementami sf i odniesieniami do znanej już historii.
A tu proszę jakie zaskoczenie! Teraz w zaskakującym tempie Caprica staje się moim numerem 1.
Ciekawe czy Tamara także ostatecznie znajdzie się w tosterze?
  • 0

#9 selverin

selverin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 28.02.2010 - |22:03|

Ciekawe są te wstawki muzyczne z BSG. W poprzednim odcinku gdy puszczali muzyke w tym ich odtwarzaczu leciał kawałek z odcinka Pegasus, a teraz podczas tatuowania kawałek z Exodus
  • 0

#10 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.03.2010 - |00:26|

Mimo stonowanego i dość niespiesznego prowadzenia akcji historia przedstawia się coraz ciekawiej, wszystko się zazębia a także mamy wyraźny klimat tak inny innym produkcjom SciFi.

Choć nie jest to przebój to mówię TAk tej obyczajowej SciFi na poważnie.

Byle by tylko brak oglądalności nie zabił serialu przedwcześnie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#11 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 01.03.2010 - |08:13|

Odcinek dla tych co narzekali, że akcja się nie rozwija.
Ciekawe w jaki sposób Tamara będzie "zarządzać" VR. To, że dla zdecydowanej większości avatarów VR to jakaś gra albo miejsce zabaw to chyba spore ułatwienie.
Tak się zastanawiam, czy dojdzie do likwidowania w realu właścicieli wybranych avatarów - może sami będą przystępować do Tamary godząc się na likwidację ciała. Mogliby jednak stanowić dla niej konkurencję, chyba że się zabezpieczy "hasłem" ;-) - takie moje luźne refleksje.
W związku z nową strategią Grayston'a może nie będzie potrzeby wywozić Zoe w ukryciu - w ramach kampanii reklamowej Zoe może zostać oficjalnie wysłana na "tournee" po koloniach.

Użytkownik Mdeem edytował ten post 01.03.2010 - |08:14|

• 0

#12 Fisher

Fisher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 01.03.2010 - |21:20|

mój pierwszy wpis na forum Caprica: jak serial z początku przynudzał tak teraz WOW! :D Super epizod!
od razu skojarzenia:

Matrix - hakowanie kodu, hakowanie kody bez hakowania Tamara = Neo - scena ze zniknięciem strażników prawie taka sama jak w filmie :D

Gry komputerowe xD - scena w banku, kiedy monety wylatują z podłogi jakby żywcem wzięta z którejś gry o Harrym Potterze (grał ktoś? pamiętacie fasolki wszystkich smaków :P ) xD do tego ten podkład muzyczny... taki sielankowy, w stylu "odkryłeś ukryty bonus" xD Ostatnie scena też taka "growa" super! :D

historia powstanie Cylonów: te smaczki w stylu opowieści o pierwszym kontrakcie Graystona dla Microcośtam ;p Od tego wszystko się zaczęło!

...ach o och! :D

ps. ten wątek na pewno zostanie rozbudowany/wyjaśniony ale czyżby w każdym jednym Z Cylonów w BSG siedziała kopia Zoe Graystone? Sama myśl o tym mnie lekko... hmm przeraża ^^

A tam narzekacie na postać Zoe - moim zdaniem jest sexy :D

i jeszcze jedno: ten oldschoolowy (USA, lata 50? czy wcześniej? bo się nie znam) styl połączony z futurystyczną technologią... mniam :)

Użytkownik Fisher edytował ten post 01.03.2010 - |21:40|

• 0
Сделано в СССР

#13 Milo

Milo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 02.03.2010 - |18:33|

W końcu dorwałem odcinek w HD i muszę powiedzieć, że za szybko się skończył. Akcja z VR i Tamarą naprawdę świetna i ta końcówka, jak sama szła po ulicach jakby miała zaraz wytłuc całą społeczność VR. Wątek z Zoe i oderwaniem ręki, ahh majstersztyk. Widać w niej ten lekki opór i nieuległość, a oczy jej się świeciły jak tatuś mówił o niej jaka ona wspaniała i cudowna :) Chociaż trochę końcówką zranił jej uczucia i myślałem, że jednak sobie nie oderwie tej ręki. Zobaczymy jak się potoczy akcja, następny odcinek zapowiada się bardzo ciekawie.
  • 0

#14 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 02.03.2010 - |19:30|

ten odcinek wbil mnie w fotel... oczywiscie 10/10. Mam nadzieje ze nie skasuja tego serialu bo jest co raz lepiej.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#15 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2010 - |22:58|

-- Ale mało wpisów... Tak mało ludzi ogląda, czy inni nie mają czasu?
-- Absolutnie nieprzewidywalny serial;)

-- Jak widać z odcinka na odcinek robi się więcej. Ale mi to osobiście nie przeszkadza.
-- A z tym się zgadzam, że po "stonowanym" wprowadzeniu teraz nieźle zamieszali.

Teraz pojawi się w końcu James Marsters i ciekawe czy jego postać będzie mieszać w prawdziwym świecie czy tym VR. :D

A tam narzekacie na postać Zoe - moim zdaniem jest sexy :D

Mam nadzieję, że mówisz o tym wcieleniu ;) nie wersji blaszanej? :P

Posted Image
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#16 valis

valis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoIwanowice

Napisano 03.03.2010 - |09:32|

"-- Jak widać z odcinka na odcinek robi się więcej. Ale mi to osobiście nie przeszkadza."

jeśli to tylko nie przełoży się na ewentualny brak kontynuacji serialu, to mnie również , mam jednak wrażenie że serial nie robi furory i na zachodzie i u nas ...
  • 0
BSG, BLADE RUNNER, TAJEMNICA SYRIUSZA
TERMINATOR 1 I 2, DUNE i długo, długo ... nic

#17 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 03.03.2010 - |10:09|

Drugi sezon jest prawie pewny, Syfy stoi twardo za tym serialem.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#18 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.03.2010 - |10:54|

Świetny, naprawdę świetny odcinek!
Serial zdecydowanie się rozkręca, a patrząc na zapowiedź kolejnego epizodu rozkręci się jeszcze bardziej. Znakomity klimat New Caprica City. Ta stylizacja na lata 20 XX wieku + chyba jakiś filtr na obiektywie kamery kreują fajny klimat. Kojarzy mi się to trochę z "13 piętrem".
Tamara ładnie zmiotła wszystkich w tamtym pokoju i chyba będzie niegrzeczną dziewczynką w holonecie :)
Jeśli chodzi o scenę pogrzebu to jak tak wszyscy zaczęli klaskać to zacząłem szukać Rubika wśród gości. :P

10/10

Syfy stoi twardo za tym serialem.

I bardzo dobrze!
  • 0

#19 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 03.03.2010 - |11:26|

mam nadzieje ze syfy nie odziedziczyl chorej sklonnosci sci-fi i cancelowania serii po ostatnim odcinku serii. Wiekszosc stacji kasuje seriale gdzies w polowie sezonu - wtedy tworcy maja czas na dociagniecie watkow do konca (Ugly betty, Monk)
Swgo czasu BSG tez byl juz prawie skasowany, uratowala serial sprzedaz DVD, ktora byla bardzo bardzo dobra. Moze tym razem tez tak bedzie.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#20 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 04.03.2010 - |00:07|

No, no. Podpisuje się pod tym co tutaj piszecie. Mocarny odcinek.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych