Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowy telewizyjny serial Star Trek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.09.2004 - |08:23|

Braga/Bermann poinformowali o rozpoczęciu prac nad nowym serialem telewizyjnym osadzonym w świecie Star Trek. Póki co jest to jedyna informacja. Poniewaz Coto (obecny producent) Entka zapowiadał kilka dni temu, że 5 sezon Entka niemal na pewno zostanie zrealizowany nie należy się spodziewać nowego serialu wcześniej niż za dwa lata.
Tym bardziej, że duet BB stwierdza, że prace nad nowym serialem są w fazie bardzo początkowej.
Narazie bowiem intensywnie uczestniczą jako "doradcy" w pracach nad Entkiem i powstawaniem Federacji. -_-

"Dokładniej" o całej sprawie (i kilku innych ciekawostkach o Entku)
TUTAJ

Użytkownik psjodko edytował ten post 30.09.2004 - |16:45|

::. GRUPA TARDIS .::

#2 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 30.09.2004 - |10:50|

Modle się, żeby wreszcie poszli po rozum do głowy i osadzili akcje tego serialu po Voyagerze i Nemesis.
Z kolei jeśli mowa o postaciach to idealnie byłoby połączyć najciekawsze postaci z pozostałych seriali, które ostały sie. To na samym starcie sciągnełoby ogromną widownie i byłoby bardzo sprytnym posunięciem. Plus udział Picarda który ginie w pilocie (genialny dramatyzm) do tego scenariusze pisane przez JMS (b5) polaczone z dobrą muzyką i świetnymi efektami i mamy Treka wszechczasów :)
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#3 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.09.2004 - |11:12|

1. Pomysł z Picardem świetny ale już wyeksploatowany - tak stało sie z Kirkiem przy "przejściu" do Picarda.

2. Straczynski - jakieś dwa miesiące temu była taka "elektryzująca" informacja, że trwają jakies rozmowy z nim w sprawie prowadzenia Star Treka. I wypowiadał sie, że nusiałoby być to "coś zupełnie nowego".
Jednak przypominam, że nad nowym serialem pracuje bardzo stary zespół "tfurców" Braga/Bermann.

#4 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 30.09.2004 - |11:25|

Pomysł z Picardem wyeksploatowany, ale taka postać jak Picard musi jakoś skończyć konkretnie a takiego końca nie pokazuje nam Nemesis. Śmierć Picarda w pilocie nowego serialu byłaby świetnym zamknięciem jego kariery, jakoś nie wyobrażam go sobie jako emeryta lub admirała za biurkiem.
Przy dobrym scenariuszu możnaby naprawde zrobić genialną scene jego śmierci.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#5 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 30.09.2004 - |11:27|

1.Pisałem kiedyś na startrek.pl w komentarzach że mogliby zrobić serial w postaci JAG-a.

2.Inny fajny pomysł to zrobienie serii nie powiązanych ze sobą odcinków na podstawie opowiadań (rozstrzygniętych w konkursie). Np. 10 odcinków po 90 minut.

3.Albo opiekun II może porwac jakiś statek do słabo odkrytego kwadrantu gamma.

4.Albo stworzyć serial o wojnie romulańskiej i powstaniu GF. (tylko proszę, niech Surak się pomyli i nie będzie Archera) (T'Pol mogłaby zostać :)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 30.09.2004 - |11:30|

• 0
VeeDee

#6 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 30.09.2004 - |14:28|

Osobiscie wolalbym nowa serie jako fabularna calosc - do poczatku do konca, jak to byloz Babylonem 5.
Moznaby tez wypromowac jakies nowe glowne postacie, niektore stare z roznych innych serii pojawialyby sie jako guest stars /i to nie w sensie guest stars jako ktos zly, lub cywil, lub cokolwiek, tylko guest stars jako postacie, ktore oryginalnie grali w innych seriach ST, np Nana Visitor - colonel Kira, Jonatahn Frakes - Will Riker etc/.
Na fabule nie mam pomyslu, jednak pomysl z opiekunem 2 porywajacym zaloge do kwadrantu gamma.. Wydaje sie banalne i powtorkowe /co oczywiste/. Banalne, poniewaz Federacja na koncu DS9 zawarla rozejm z Dominium, wiec z tego wnioskuje, iz potrafia obok siebie istniec te dwie organizacje i Federacja sukcesywnie bada kwadrant gamma bez wiekszych przeszkod.
Moze serial ruszylby sie nieco poza nasza znana galaktyke..? Niekoniecznie na stale, chociazby na kilka epizodow, ale jakas ciekawa historia z mozliwoscia zbadania tego, co poza obrzezem naszej galaktyki jest.. wydaje sie interesujaca.
  • 0

#7 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.09.2004 - |14:38|

Moze serial ruszylby sie nieco poza nasza znana galaktyke..?

Świetny pomysł, pogranicze Galaktyki (i miejsce styku z "pustą" przestrzenią) może być siedzibą niezwykłych zjawisk, istot i cywilizacji. Praktycznie nieograniczone możliwości tworzenia fabuły.
Niczym westernowy Dziki Zachód. :D
Przypomne, że Kirk zdaje się tylko w jednym odcinku wyleciał poza naszą Galaktykę. Nie pamiętam by to zdażyło się pozostałym kapitanom.

Osobiscie wolalbym nowa serie jako fabularna calosc - do poczatku do konca, jak to byloz Babylonem 5.

Zdaje się, że do tego serialowość Star Treka zdąża. Zwróćcie uwage, że (zgodnie z przeciekami) czwarta seria Entka składa sie tak naprawdę z kilku kilkuodcinkowych serii.
Póki co nie widać w planach odcinków samoistnych (takich jak w nieszczęśnej pierwszej i częściowo drugiej serii).
Nie wykluczone, że twórcy dojdą do tego pomysłu i mająć odpowiednio dużo czasu stworzą spójne i kompletne przygody nowej drużyny ST, rozciągnięte co najmniej na kilka sezonów.

Użytkownik psjodko edytował ten post 30.09.2004 - |14:42|

#8 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.09.2004 - |15:31|

Panowie , to cud :D
Nic o serialu nie wiadomo, czy będzie nawet nie jest pewne, ale dyskusja o tym czego nie ma się rozpala jak widzę. I zrobił się fajny temacik o ST, taki ogólnorozwojowy :) , aż miło poczytać.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#9 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.09.2004 - |16:44|

Panowie , to cud :D

To nie cud, my potrzebujemy dobrego i nowego serialu SF.
Wszystkie dotychczasowe już nam się - może nie przejadły - ale cokolwiek oziębły.
Poza tym - jak widać - byłby z nas niezły zespół scenarzystów.
Ot tak sobie, od niechcenia wymysliliśmy całkiem niezłe scenariusze nowego serialu.
Teraz tylko troche sprecyzowac, podzielić na odcinki, znaleźć sponsora, podpisać umowy z aktorami i kręcimy!! Cisza na planie!!! :lol:

#10 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 30.09.2004 - |17:28|

Super nowina, ale tylko nie duet B&B. Może to JMS się zajmuje nowym trekiem. Poczekamy, zobaczymy. Było by COOL
  • 0

#11 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 30.09.2004 - |18:41|

Przypomne, że Kirk zdaje się tylko w jednym odcinku wyleciał poza naszą Galaktykę. Nie pamiętam by to zdażyło się pozostałym kapitanom.

Nie tylko Kirk, ale i Picard w ktoryms z pierwszych odcinkow pierszego sezonu, gdzie przeprowadzali testy warp jakies z udzialem obcego o imieniu 'Traveller' i niechcacy polecieli hen, hen daleeeeeeeeeko ;]
Co do producentow i show-runnerow, to chetnie zobaczylbym w tej roli rowniez Ira Steven Behr'a, ktory m.in. sprawil, ze DS9 stalo sie wspaniala seria.
Co do pradopodobienstwa zaistnienia nowego serialu w universum Treka.. to jest pewne, nie oszukujmy sie. Historia Treka siega juz 38 lat i nic nie zapowiada jej upadku, spadku popularnosci czy ogladalnosci. Poza tym Trek to po prostu kura znoszaca zlote jajka i chocby z tego wzgledu - bedzie kontynuowana /choc na pewno nie tylko z tego wzgledu ;)/.
  • 0

#12 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.09.2004 - |19:09|

Nie tylko Kirk, ale i Picard w ktoryms z pierwszych odcinkow pierszego sezonu, gdzie przeprowadzali testy warp jakies z udzialem obcego o imieniu 'Traveller' i niechcacy polecieli hen, hen daleeeeeeeeeko ;]

Jasne ! Jak mogłem o tym zapomnieć !
TNG 1x06 - Where No One Has Gone Before
Najpierw 2 700 000 lat świetlnych - w okolice M33.
A potem jeszcze dalej. Aż do "świata mysli" !

#13 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 01.10.2004 - |00:36|

Chetnie zobaczylbym Federacje na skraju upadku-czesc ras zjednoczona,by pokonac federacje, do tego docjodza klopoty wewnetrzne ( powrot ddo nieudolnej polityki, rozruchy spoleczne itd). czyli takie "dark s-f" jesli siegniemy po nomenklature z swiata fantasy;), duza czesc przesterzni i planet zagarnieta przez wrogow itd. takie tlo byloby wiecej niz mile przeze nie widziane.
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#14 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.10.2004 - |06:30|

Chetnie zobaczylbym Federacje na skraju upadku-czesc ras zjednoczona,by pokonac federacje,

TO raczej nierealne. Star Trek jest serialem bardzo optymistycznym, pokazującym potęgę zjednoczonych inteligentnych ras (ze szczegolnym uwzględnieniem ziemian ;) ).
Pamiętajcie, że dla Amerykanów demokracjia (Federacja) jest cudownym lekiem na wszystko.
Musiałaby zmienić się generalnie mentalność Ameryki aby powstał taki Star Trek.
Tym niemniej pomysł ciekawy i chyba realizowany w Andromedzie?

#15 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 01.10.2004 - |09:49|

Ja chciałbym taki serial : przyszłosć i podróze w czasie, Pierwsza Dyrektywa Tempralna .... ahh jak ja kocham podóze w czasie....

Albo serial o Wojnie z Borg ale takiej osadzonej troszke później, Federacja rozinięta bardziej, by szanse z Borg były jakieś wyrównane. Jednym słowem mówiac wojna i bitwy w każdym odcinku ...:)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#16 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.10.2004 - |10:48|

Ja chciałbym taki serial : przyszłosć i podróze w czasie, Pierwsza Dyrektywa Tempralna .... ahh jak ja kocham podóze w czasie....

O tak, podróze w czasie mogą nieźle namieszać...
A poza tym każdy pomysł jest możłiwy do zrealizowania.

NAtomiast co do bitew i wojen - co być powiedział, żeby po każdych powiedzmy trzech, czterech odcinkach "bitewnych" następował jeden odcinek spokojniejszy? No w końcu kiedyś musza naprawiać te statki :hyhy:

#17 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.10.2004 - |15:44|

Star Trek - Chronos (nazwa pasująca :D )

O tak, podróze w czasie mogą nieźle namieszać...

No, ale zadaniem tych dobrych było by chronienie przeszłości , mogli by w taki sposób rozwinąć np. Watek Zimnej wojny temporalnej z Entka :) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.10.2004 - |17:34|

No, ale zadaniem tych dobrych było by chronienie przeszłości , mogli by w taki sposób rozwinąć np. Watek Zimnej wojny temporalnej z Entka :) .

Niestety z enuncjacji prasowych wynika, że scenarzyści mają zamiar zakończyć ten motyw na Storm Front :angry: Zdaje się, że Daniels umiera?

Ale faktem jest, że rozwinięcie tego pomysłu chyba zaowocowałoby zwiększeniem oglądalności.
Mozna go smiało powiązac z motywem naprawiania czasu z Voyagera oraz ze Strażnikiem Czasu jaki wystepował w TOSie i TASie.

#19 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.10.2004 - |19:44|

Widzę, że temat zszedł na temat temporalny. :) To mógłby być ciekawy wątek. Przygody załogi jakiegoś statku w straży temporalnej. Akcja toczyła by się w czasach, kiedy ta technologia została trochę dopracowana i podróże w czasie nie sprawiają już kłopotów cywilizacją na poziomie Federacji. Szczególnie Romulanie mieli by tu pole do popisu. :D Federacja nieraz stanęła im na drodze.
Innym ciekawym pomysłem wydaje mi się jakiś nowy rodzaj napędu, który umożliwił by podróże międzygalaktyczne i wielowymiarowe. Federacja zamiast badać wszechświat zajęła by się badaniem multiwszechświata.
  • 0

#20 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.10.2004 - |20:23|

Niestety z enuncjacji prasowych wynika, że scenarzyści mają zamiar zakończyć ten motyw na Storm Front  Zdaje się, że Daniels umiera?

Ale mi chodziło że mogli by rozwinąć ten wątek w nowym serialu .

Przygody załogi jakiegoś statku w straży temporalnej. Akcja toczyła by się w czasach, kiedy ta technologia została trochę dopracowana i podróże w czasie nie sprawiają już kłopotów cywilizacją na poziomie Federacji.

O tym włąśnie myślałem , dlatego zaproponowałem (wedłóg mnie ) właściwy tytół :) , jakim byłby ST.Chronos (Chronos się jasno kojaży z czasem ) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych