Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |20:47|
The League
Napisano 09.11.2009 - |15:43|
Napisano 11.11.2009 - |12:55|
Serial opowiada o piątce przyjaciół, którzy grają w Football Fantasy League - tworzą wirtualne drużyny z rzeczywistych zawodników, którzy grając w prawdziwych meczach zdobywają punkty dla ich drużyn w fantasy lidze. W serialu są ukazane również relacje między biorącymi udział w Fantasy Football, a ich żonami - jedne to pochwalają i same pomagają im w tym, a drugie ich od tego odciągają.
Jest kilka śmiesznych scen, między innymi wspomniana wcześniej piosenka lub
Jest również trochę mocniejszego humoru.
Dla nie znających Jona Lajoie, polecam się zapoznać z jego filmikami na Youtubie.
Ostatnio zamieścił WTF Collective - gdzie przeistacza się w 12 odmiennych postaci (raperów i gościa od refrenu). To co nagrywa, nagrywa genialnie - a wyśmiewa wszystko w formie pastiszu. Humor od razu poprawiony :-)
Co do samego serialu to zobaczymy jak się rozkreci, po jednym odcinku ciężko powiedzieć (zresztą jak zawsze). Ale póki co kolejne będę oglądał.
Napisano 15.11.2009 - |22:14|
Napisano 16.11.2009 - |22:33|
@krystse
Co do napisów to nie mam pojęcia czy są, ja oglądam w oryginale. Spróbuj obejrzeć. Chociaż piosenkę Jona z pierwszego odcinka posłuchaj, warto!
Napisano 28.09.2011 - |12:11|
W poszukiwaniu jakiejś ciekawej i przede wszystkim śmiesznej komedii trafiłem na The League. I po pilocie muszę stwierdzić, że odpowiada mi to poczucie humoru, z którym mamy tu do czynienia.
Niby serial ma być o Fantasy Football, ale jest to tylko pretekst do rozmowy na różne inne tematy, a humor jest dosyć niskich lotów, taki dosadny, prosto z ławki pod blokiem. I mnie to pasuje Jednak trzeba chyba coś takiego lubić żeby się komuś podobało.
Generalnie kolesie gadają sobie o tej swojej wirtualnej lidze i to mnie akurat nie do końca bawi bo trzeba chyba mieć jakieś tam pojęcie na ten temat żeby załapać o co biega. Natomiast kolesie często zbaczają z głównego tematu i gadają o różnych bzdurach, imprezkach, popijawkach, jaraniu, seksie itp itd. Przypomina to trochę rozmowy jakie prowadzą niemal wszyscy faceci w naszym kraju na temat piłki nożnej, naszej reprezentacji narodowej, ligi itd przy piwku czy wódeczce. I koniec końców te rozmowy również zmierzają w zupełnie innych kierunkach.
W pilocie mieliśmy świetną piosenkę urodzinową dla pięciolatki, ale przeznaczona jest zdecydowanie do osób dorosłych, dla mnie jej tekst po prostu miażdży. Liczę na więcej tego typu wstawek. Akcja z jaraniem blantów skręconych z włosów łonowych też bawi porządnie. Podobnie jak palec w d.upie podczas kopulacji, chociaż to już trochę oklepane i wałkowane było wielokrotnie.
Generalnie jeśli poziom z pilota zostanie utrzymany to piszę się na oglądanie dalej.
W październiku rusza 3 sezon.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 28.09.2011 - |13:36|
Napisano 28.09.2011 - |13:08|
Napisano 28.09.2011 - |13:11|
Napisano 28.09.2011 - |14:46|
Dodatkowo w 3 sezonie ma dojść Brie Larson, kto oglądał USoT wie, że to całkiem gorąca laseczka (rocznik 89')
johnass: To nie jest miejsce do poruszania kwestii napisów, więc bardzo proszę o zakończenie dyskusji na ten temat.
Użytkownik johnass edytował ten post 28.09.2011 - |14:18|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 25.10.2011 - |10:58|
Polecam oglądać w wersji DVD - brak cenzury + dodatkowe sceny.
Napisano 14.12.2011 - |14:51|
The League z czwartym sezonem!
Właśnie kończę 2 sezon i muszę przyznać, że momentami ze śmiechu nie mogę się pozbierać do kupy. Mega serial, najlepszy komediowy jaki ostatnio dane mi było oglądać.
Użytkownik johnass edytował ten post 21.01.2012 - |23:05|
Napisano 14.12.2011 - |15:39|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 14.12.2011 - |15:50|
No i jak już pisałem wcześniej humor taki jakby z ławki pod blokiem, momentami dosadny, momentami wręcz głupi, ale ma to swoją moc.
Dodatkowo podoba mi się dlatego, że jak na nich patrzę to widzę siebie z kumplami przy browarze czy wódeczce i gadający i nabijający się z podobnych motywów co oni.
Generalnie luknij sobie i po 2-3 odcinkach już wiesz czy to dla ciebie serial czy nie.
Napisano 14.12.2011 - |23:04|
nie mam sił sięgać po HIMYM
Mały off top. A warto. Sam przed obejrzeniem byłem sceptycznie nastawiony do tego ale przekonałem się bardzo szybko. Każda postać jest fajna ale Barney to mistrz
A co do The League. 1x01 bardzo mi spasił i chciałem obejrzeć kolejne odcinki. Jeśli pilot czegoś mi się podoba to nie ma innej opcji niż obejrzenie całości na raz i w momencie, gdy nie mam nic ważnego na głowie. Jako, że trochę do roboty mam - na razie nie oglądam. Czekam na moment, gdy będzie się można tym delektować w pełni. 1x01 kozak.
Napisano 16.12.2011 - |00:10|
Jeszcze jedna sprawa bo spotkałem sie wiele razy na codzień i widze to samo w tłumaczeniu. Football amerykański to nie rugby!
Poza mały podobieństwami... piłka ( w FA jest mniejsza ), bramkami - to zupełnie inne sporty, mające zupełnie inne zasady.
Napisano 04.01.2012 - |18:23|
Napisano 16.01.2012 - |14:39|
Naprawdę warto się zapoznać z tą produkcją.
Napisano 21.01.2012 - |22:41|
podpasowało mi w całej swojej okazałości i mimo że oglądałem na zmęczeniu to dotrwałem do końca i miałem ochotę na więcej, ale drugiego odcinka nie było na penie. Humor idealny pode mnie, prosto spod bloku, jak ktoś się w podobnym klimacie wychował to bez problemu siebie odnajdzie. Minus to przerysowana postać dziwoląga bez pamięci, bez ustanku na haju albo na alku (brat Kevina bodajże) , jakoś takich ciężko włączyć do ekipy, ludzi "niekumatych", generalnie bardzo ok.
Użytkownik Macmax edytował ten post 21.01.2012 - |22:43|
Napisano 24.01.2012 - |09:28|
Jeśli masz na myśli Taco, to IMO jest to najlepsza postać w całym serialu. Ale ja to generalnie lubię takich dziwolągów więc przypasował mi od pierwszego odcinka i swojego songu dla małej Ellie.Minus to przerysowana postać dziwoląga bez pamięci, bez ustanku na haju albo na alku (brat Kevina bodajże) , jakoś takich ciężko włączyć do ekipy, ludzi "niekumatych", generalnie bardzo ok.
Napisano 24.01.2012 - |09:52|
Napisano 24.01.2012 - |10:03|
Napisano 24.01.2012 - |10:39|
śmiesznie to może i jest, ale żebym się pokładał ze śmiechu to jakoś nie. Zbyt nudne dużymi fragmentami gadki o NFL, wymienianie całej masy kompletnie nieznanych nazwisk, to dobre dla Amerykanów. I czekam aż się coś rozkręci bo na razie wszystkie odcinki są podobne do siebie i w głównej mierze opierają się na dialogach, a nie "wrzucaniu" bohaterów w jakieś problemy.
Napisano 24.01.2012 - |15:13|
Spoko się go ogląda i na razie bardziej przekonuje mnie od wspominanego Sunny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych