Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 091 - S05E09 - The Real Ghostbusters

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (21 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (3 głosów [15.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 15.00%

2. 9 (5 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

3. 8 (1 głosów [5.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.00%

4. 7 (5 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

5. 6 (2 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 4 (1 głosów [5.00%] - Zobacz)

8. 3 (1 głosów [5.00%] - Zobacz)

9. 2 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 1 (2 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.10.2009 - |19:01|

:)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.11.2009 - |08:38|

Mili państwo, pamiętajcie, jeśli kiedykolwiek będziemy robić konwent Supernatural, to za dnia, z solą w ręku i sprawdzić historię miejsca, co by nie wpaść w takie problemy...

Daje do myślenia...

#3 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 13.11.2009 - |11:44|

Nie opowiada sie jednego kawału dwukrotnie w tym samym towarzystwie. A przynajmniej nie jeden po drugim.
I to właściwie główna wada tego odcinka, konstrukcja mocno przypominająca odcinek poprzedni. Najpierw parodia ( wtedy innych seriali, a dzisiaj supernaturala) a pod koniec rzucili nam ciekawe info.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.11.2009 - |16:18|

Nie opowiada sie jednego kawału dwukrotnie w tym samym towarzystwie. A przynajmniej nie jeden po drugim.

Przecież oba kawały są zupełnie inne. A dzisiejszy był moim zdaniem lepszy, niż poprzedni.

#5 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 13.11.2009 - |16:41|

Odcinek pierwsza klasa dla mnie. Dawno już się tak nie uśmiałem, a nie wróć... tydzień temu :D.
Chuck i jego historie oraz Barnes i Damien :P. Po tytule to się spodziewałem tego chłamu z Ghostfacers, a tutaj pozytywne zaskoczenie.
  • 0

#6 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 14.11.2009 - |01:46|

Dla mnie to przegięcie. Taki odcinek mógłby być jeden na sezon, a nie dwa pod rząd :/ nie twierdzę że był zły (tekst "I my będziemy Samem i Deanem." rządzi) jednak supernatural to nie jest w gruncie rzeczy serial komediowy i ja się czuje zawiedziony tym odcinkiem. Dla mnie są to kpiny z widza :/
  • 0

#7 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 14.11.2009 - |11:53|

Mi się podobało. Jakoś trzeba ten sezon wypełnić, a takie odcineczki są ciekawą alternatywą dla zwykłego nawalania w potworki. Chociaż powinien być zrobiony w jakimś odstępie czasowym od poprzedniego.
  • 0
10 Battlestar Galactica, Californication, Supernatural
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island

#8 nowy

nowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 14.11.2009 - |13:43|

Sezon piąty jest do d..py i ten odcinek tylko to potwierdza.
  • 0

#9 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.11.2009 - |14:35|

Panowie bądź Panie, wy aby na pewno oglądaliście nowy odcinek, czy może przez pomyłkę zrobiliście sobie powtórny seans odcinka z zeszłego tygodnia? Poza tym to nie jest tylko horror, w tym serialu zawsze było sporo humoru i to był, JEST, największy atut tego serialu. Że potrafią się śmiać, ale potrafią również być śmiertelnie poważni. I z reguły wiedzą co chcą w danym odcinku osiągnąć.

#10 Józek

Józek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.11.2009 - |14:59|

No, ale mimo wszystko mogliby już skończyc z tym wygłupianiem i zacząć prowadzić główny wątek. Całe szczęscie, że końcówka tego epizodu na to wskazuje i w końcu rusza na poczukiwania Colta
  • 0

#11 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 14.11.2009 - |16:35|

Wyglądało na to, że znowu będzie odcinek oddalony charakterem o lata świetlne od sezonu pierwszego, a potem pojawiły się duchy i o dziwo było po staremu. I śmiesznie, i poważnie.
Mało który serial potrafi żartować sam z siebie (i z fanów!) tak jak Supernatural. Za to wielki plus.
Jeszcze przyjdzie pora na mroczne i apokaliptyczne odcinki. Rok temu było podobnie.
  • 0

#12 Ekwador

Ekwador

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 14.11.2009 - |17:04|

Nie było tragicznie z początku wiało nudą ale się jako tako rozkręciło. @ odcinki pod rząd z zabarwieniem parodii trochę kują w oczy ale mam nadzieję za to że kolejny odcinek ( ostatni w tym roku zresztą) będzie w całości poświęcony głównej fabule oraz liczę na mocne zakończenie. Może taki zabieg 2 pod rząd ma na celu wygłodzenie fanów do głównego wątku i zaserwują nam baaardzo mocne uderzenie :) NIC tylko czekać :)
  • 0

#13 Pavlus

Pavlus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.11.2009 - |22:00|

Znowu zapychacz nastawiony na humor choć z zawierający informacje popychające główny wątek.
Niestety gorzej niż poprzedni, głównie dlatego że mimo kilku naprawdę zabawnych scen przez cały czas miałem wrażenie że to już było.
Może trochę przesadzam ale moim zdaniem mogliby robić odstępy między takimi odcinkami bo robi się trochę nudno. Wątek zjazdu fanów nie głupi ale nie moim zdaniem trochę nie udany. Co do duchów to też moim zdaniem temat trochę oklepany ale widać że można jeszcze coś fajnego dodać patrz aktorka udająca ducha niani starająca się podporządkować sobie duchy chłopców. Przy czym ,muszę przyznać że byłem zaskoczony jak okazało się że to właśnie oni zabijają :)
Wątek colta za to wydaje mi się trochę naciągany ale przynajmniej bracia mają teraz jakiś sensowny cel.
Dałem 7/10 bo mimo słabej fabuły odcinka humor wciąż daje radę
  • 0

#14 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.11.2009 - |00:14|

Ludzie, przecież 5x08 nie był zapychaczem... poruszył wątek głównej fabuły, nie kumam o co wam chodzi.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#15 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 15.11.2009 - |01:07|

Czy wy oglądacie ten serial od pierwszego sezonu?? Na początku był jeden wątek główny- szukanie ojca. Poruszony on był na początku, a potem gdzieś dopiero od połowy sezonu, reszta odcinków to była walka z duchami etc. Rozumiem że nowe sezony przyzwyczaiły nas do tego że akcja praktycznie ciągnie się przez kolejne odcinki, ale przypominam to nie jest LOST, tu były, są i zawsze będą odcinki nie poruszające gł. wątku, czyli jak to nazywacie "zapychacze". Atutem serialu było właśnie to że każdy odcinek serialu był wciągający i równy, nawet jeśli nie pchał fabuły dalej. Jak dla mnie mogą kolejne 4 odcinki włóczyć się po miastach zabijać zwykłe duchy czy odwiedzać nawiedzone domy, a i tak w mojej opinii będzie to w dalszym ciągu ten sam wspaniały supernatural.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#16 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 15.11.2009 - |10:07|

Czy wy oglądacie ten serial od pierwszego sezonu?? Na początku był jeden wątek główny- szukanie ojca. Poruszony on był na początku, a potem gdzieś dopiero od połowy sezonu, reszta odcinków to była walka z duchami etc. Rozumiem że nowe sezony przyzwyczaiły nas do tego że akcja praktycznie ciągnie się przez kolejne odcinki, ale przypominam to nie jest LOST, tu były, są i zawsze będą odcinki nie poruszające gł. wątku, czyli jak to nazywacie "zapychacze". Atutem serialu było właśnie to że każdy odcinek serialu był wciągający i równy, nawet jeśli nie pchał fabuły dalej. Jak dla mnie mogą kolejne 4 odcinki włóczyć się po miastach  zabijać zwykłe duchy czy odwiedzać nawiedzone domy, a i tak w mojej opinii będzie to w dalszym ciągu ten sam wspaniały supernatural.

So say we all.

• 0

#17 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 15.11.2009 - |11:17|

Wydaje mi się, że ludzie stracili umiejętność oglądania historii i każdy odcinek MUSI być główną fabułą. Za parę lat będzie się to zjawisko nazywało Przekleństwem Lost.
  • 0

#18 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 15.11.2009 - |20:54|

Bardzo dobry w dodatku naśmiewają się z fanów ;) ale oba parodiujące odcinki powinno dzielić kilka w poważniejszym klimacie.
Jeden za drugim nie wywiera już takiego wrażenia zwłaszcza że poprzedni naprawdę trudno pobić.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#19 Mort

Mort

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 15.11.2009 - |22:48|

Atutem serialu było właśnie to że każdy odcinek serialu był wciągający i równy, nawet jeśli nie pchał fabuły dalej. Jak dla mnie mogą kolejne 4 odcinki włóczyć się po miastach zabijać zwykłe duchy czy odwiedzać nawiedzone domy, a i tak w mojej opinii będzie to w dalszym ciągu ten sam wspaniały supernatural.

True, true...
A że przy okazji twórcy potrafią wykazać się nieprzeciętnym humorem, to można się z tego tylko cieszyć.

Ode mnie 8 bo poprzedni odcinek wysoko postawił poprzeczkę. :)
  • 0

#20 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.11.2009 - |01:03|

Wydaje mi się, że ludzie stracili umiejętność oglądania historii i każdy odcinek MUSI być główną fabułą. Za parę lat będzie się to zjawisko nazywało Przekleństwem Lost.

I w Loście jak się spojrzy to jest mnóstwo zapychaczy... A nawet jak odcinek porusza główny wątek to najczęściej kompletnie nic nie wyjaśnia/zmienia i sytuacja wygląda identycznie jak odcinek wcześniej. Z Supernatural jest zupełnie inaczej, jak już poruszy główny wątek to wszystkim szczeny opadają (zresztą zobaczycie tylko 5x10 :D).
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych