Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D. do hitowych seriali!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
32 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: House M.D. do hitowych seriali! (25 użytkowników oddało głos)

Czy uważasz ze House M. D. jest hitowym serialem?

1. Głosowano Tak (15 głosów [65.22%] - Zobacz)

Procent z głosów: 65.22%

2. Nie (8 głosów [34.78%] - Zobacz)

Procent z głosów: 34.78%

Głosuj

#1 Likwidator

Likwidator

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 28.09.2009 - |14:07|

Dlaczego tak wielki i wspaniały serial jak Dr House został ulokowany w byle serialach, a nie hitach jak kilka wybranych? Proszę o przeniesienie go do należnej mu właściwej kategorii serialowej i proszę forumowiczów o wsparcie tej sprawy. A adminów o wyrozumiałość dla moich poglądów :-)

To tyle,
wasz Likwidator
  • 0

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.09.2009 - |15:06|

Tak wyszło. Też jest wiele seriali które powinny być hitowe a nie ma :P Ale są w innym dziale więc jaki problem, swoje poddziały mają założone, a rok temu np jeszcze niektóre nie miały. Poza tym gust jest jak du..., każdy ma swoją dla jednego jest to wspaniały serial dla innego nic on nie znaczy. I tym samym ktoś się może zasmucić/zezłościć jak piszesz np o Farscape i wszystkie inne, bo są w tym samym dziale, że to byle jakie seriale.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 28.09.2009 - |15:10|

• 0

#3 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 28.09.2009 - |15:11|

O tym czy serial jest "hitowy" powinna decydować oglądalność, a ta bije na głowę np. Heroesów.
  • 0
10 Battlestar Galactica, Californication, Supernatural
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.09.2009 - |15:15|

Ale co przeszkadza Wam to czy jest w dziele seriale czy seriale hitowe ? Już ludzie, dajcie spokój. Bo każdy by chciał, żeby ten przenieść i tamten i by się syf i chaos zrobił. Się cieszyć, że w ogóle mają swój kącik, a nie narzekać jeszcze.
  • 0

#5 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 28.09.2009 - |18:23|

Po proś moderatorów, aby założyli subfora, a ty się zajmiesz zakładaniem tematów do każdego sezonu, to wtedy może się zgodzą.
  • -1

#6 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 28.09.2009 - |18:55|

Nie. Nie zgodzą się .
Pomysł , aby założyć osobne pod forum dla Housa już był omawiany , no i upadł .
Z tak prostego powodu , ze o ile w przypadku innych seriali , każdy odcinek jest o czym innym, to w Housie , masz zasadniczo jeden schemat odcinka . Od czasu do czasu pojawia się coś extra .
Wiem , wiem , zaraz ktoś powie że można by pomawiać przypadki chorobowe , które są pokazywane w Housie .
Tylko że z tym tez jest spory problem, bo na całym forum może by się znalazły ze 2-3 osoby które posiadają większą wiedzę z medycyny ,a dla innych choroby pokazywane w Housie , to tylko mało znaczące nazwy które się co jakiś czas powtarzają .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 28.09.2009 - |19:11|

Ja nie chce się kłucić, ale o tym powinni decydować użytkownicy forum, jak im pasuję, a nie moderatorzy, oczywiście moderatorzy to też użytkownicy, ale przede wszystkim forum jest dla wszystkich i o tym też pamiętajcie.
  • -1

#8 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 28.09.2009 - |19:17|

Hm, osobiście nie zgodze się, że nie możnaby dzielić go na odcinki. Moim zdaniem to bzdura wręcz. Co z tego, że schemat jest podobny, skoro każdy odcinek mówi o czym innym i bardzo często w zupełnie inny sposób. No, chyba że chodzi wam o fakt, że każdy odcinek odbywa się w tym samym budynku, bo tylko taką różnicę widzę pomiędzy Housem a np CSI. A że serial jest hitowy to świadczą same fakty, np rekordowe liczby oczekiwań na napisy bądź też rekordowe liczby komentarzy :D Ale to tylko moje zdanie:)
  • 0
Dołączona grafika

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 28.09.2009 - |19:24|

Mnie to osobiście nie przeszkadza, że muszę kliknąć jeden raz więcej, aby dostać się do działu House'a, ale twoje tłumaczenie Obi, to ma się jak o kant [beeep]. Ja mam chyba inną definicję słowa hit. A Eureka w seriale hitowe, to chyba trochę przesada :D.
  • 0

#10 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.09.2009 - |19:32|

Spokojnie.
Wkrótce czeka nas większa reorganizacja.
Jak tylko admini uporają się ze zmiana wersji silnika forum
czekają nas zmiany w działach i poddziałach.
Nie ma co na razie wszczynać dyskusji.

::. GRUPA TARDIS .::

#11 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.09.2009 - |19:45|

Dlaczego tak wielki i wspaniały serial jak Dr House został ulokowany w byle serialach,....

Ja Ci dam byle seriale. :angry: ;)
To, że ich nie znasz, nie lubisz etc to nie znaczy, że są do niczego.

Hm, osobiście nie zgodze się, że nie możnaby dzielić go na odcinki.....

Eeee przecież Toudi założył dzisiaj tematy do dwóch odcinków 6 sezonu więc o co chodzi ? ? :blink: :)
O to, że jest tam gdzie jest ?
I co z tego i tak się dostajecie do niego 1 raz klikając na stronie głównej House M. D..
A ,że nie ma go w tzw hitowych to zauważcie, że są tam właściwie seriale SF + PB który sam od pewnego czasu stał się pozycją SF. ;)

Dodatkowo jest tak jak napisał psjodko ,że niebawem układ się trochę zmieni więc natenczas nikt nic tu nie będzie w sprawach kosmetycznych grzebał.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#12 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 28.09.2009 - |19:53|

Eeee przecież Toudi założył dzisiaj tematy do dwóch odcinków 6 sezonu więc o co chodzi ? ? :blink: :)
O to, że jest tam gdzie jest ?
I co z tego i tak się dostajecie do niego 1 raz klikając na stronie głównej House M. D..
A ,że nie ma go w tzw hitowych to zauważcie, że są tam właściwie seriale SF + PB który sam od pewnego czasu stał się pozycją SF. ;)

Dodatkowo jest tak jak napisał psjodko ,że niebawem układ się trochę zmieni więc natenczas nikt nic tu nie będzie w sprawach kosmetycznych grzebał. [/font]

Ale zrozumcie drodzy moderatorzy, że może inni wolą własnie jeden temat do odcinka, bo jak dla mnie, to temat House, to jedno wielkie bagno gdzie trzeba szukać, kto i do którego odcinka się wypowiadał, a takto wszystko było by w należytym porządku. No właśnie problem polega na tym, że moderatorzy wszyscy/większość, to fani Sci-Fi, którym los reszty seriali jest obojętny.
  • -1

#13 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.09.2009 - |20:14|

Ale zrozumcie drodzy moderatorzy, że może inni wolą własnie jeden temat do odcinka, bo jak dla mnie, to temat House, to jedno wielkie bagno gdzie trzeba szukać, kto i do którego odcinka się wypowiadał,

Mam wrażenie, ze się spierasz dla zasady.
Przecież jest DOKŁADNIE tak jak ty chcesz żeby było ;)
Masz możliwość pogadania osobno o sezonach i osobno na temat najnowszych odcinków.
Wybacz ale tworzenie 100 tematów wstecz jest hmm..., oględnie mówiąc, nieekonomiczne :)
Nie widać jakiejś gigantycznej dyskusji aby była konieczność dzielenia starego tematu.

I nie, nie wszyscy modzi są fanami wyłącznie SF.
Aczkolwiek to forum wyrosło z nurtu SF i nie masz co się temu dziwić, że te tematy są nam najbliższe.

Użytkownik psjodko edytował ten post 28.09.2009 - |20:15|

::. GRUPA TARDIS .::

#14 Likwidator

Likwidator

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 28.09.2009 - |20:22|

Nie rozumiem tutaj dwóch rzeczy.

1. Dlaczego tak perfekcyjny serial jak Dr House przy dzieleniu na hity serialowe i resztę nie dostał się do hitów? Co w nim nie tak, że admini nie wrzucili go tam gdzie ma święta prawo być?
2. Co to za podział hitowe i niehitowe? Takie dzielenie seriali to nie dość, że jest tendencyjne (bo pewnie tak się widziało trzem osobom na krzyż), to jeszcze prowadzi do zadawania oczywistych pytań dlaczego tak jest? Jestem tu nową osobą. Wasze forum oceniam bardzo pozytywnie. Jest zorganizowane zgrabnie, czytelnie i prosto. Ale jak szukam Dr House'a w hitach i nagle znajduję go w dziale niehitów no to wybaczcie. Pierwszy wątek musiał być o tym! Ja rozumiem jakby zrobić podział na seriale s-f i reszta. Logiczne i oczywiste. Ale organizacja na hity (klikuosobowej grupy) i nie hity to jakaś pomyłka.

Ciesze się, że po reorganizacji forum serial Dr House zajmie właściwe miejsce co jest tak oczywiste, jak konieczne ze względu na wszystkie wskaźniki jakimi opisuje się obecnie poziom wykonania tego serialu.

To tyle,
wasz Likwidator
  • -1

#15 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 28.09.2009 - |20:22|

Ale zrozumcie drodzy moderatorzy, że może inni wolą własnie jeden temat do odcinka, bo jak dla mnie, to temat House, to jedno wielkie bagno gdzie trzeba szukać, kto i do którego odcinka się wypowiadał,

Mam wrażenie, ze się spierasz dla zasady.
Przecież jest DOKŁADNIE tak jak ty chcesz żeby było ;)
Masz możliwość pogadania osobno o sezonach i osobno na temat najnowszych odcinków.

Żle zrozumiałeś :-) a dokładnie chodzi mi o to, żeby zostały utworzone tematy do każdego odcinka-sezonu, tak jak jest to w przypadku innych hitowych seriali. Wybacz, ale wypowiadanie się w tematach podsumowujących sezon, jest wg mnie na miejscu:-)

I nie, nie wszyscy modzi są fanami wyłącznie SF.
Aczkolwiek to forum wyrosło z nurtu SF i nie masz co się temu dziwić, że te tematy są nam najbliższe.

Na forum jestem ok roku i zdążyłem zauważyć, iż wszyscy, a raczej ci bardziej aktywni moderatorzy, to z całą pewnością fani Sci-Fi :-)

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 28.09.2009 - |20:24|

• -1

#16 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.09.2009 - |20:28|

Ale zrozumcie drodzy moderatorzy

Ależ drogi użytkowniku (drodzy użytkownicy) chcecie tematy dla każdego odcinka House, to zapraszam do ich tworzenia.
Proszę się trzymać tylko schematu:
Tamet odcinka ma wyglądać następująco: Odcinek XXX - SaaEbb - tytuł odcinka (gdzie XXX to nr odcinka w postaci trzy cyfrowej 001, aa to sezon, bb to nr odcinka w sezonie)
W opisie tematu, datę emisję - jeśli to jest temat przed premierą
Ankieta, od 10 do 1 co jeden punktu, czyli 10,9,8,7...
A następnie w pierwszym poście, przynajmniej trzy zdania o fabule danego odcinka, bądź krótkie spoilery, co by pustego postu nie umieszczać.

Zaprszam was do zrobienia dla odcinków od 6x03 w górę, tak jak obecnie są informacje o emisji i spoilery. Kiedy któryś z was drodzy użytkownicy zrobi taki temat, proszę albo napisać do mnie PMkę, bądź w zaraportować post, to temat się zamknie i ustawi się otwarcie na dzień premiery.

Goroco zachęcam do wykonania tak szóstego sezonu.
Proszę to potraktować poważnie.

No właśnie problem polega na tym, że moderatorzy wszyscy/większość, to fani Sci-Fi, którym los reszty seriali jest obojętn

Bo to głównie było forum SF, obecnie się rozrasta. Los innych seriali nie jest nam obojętny, no może jednego... ale House nim na pewno nie jest. ;)

A co się tyczy HITU, jest bardzo dyskusyjne i nawet wśród nas trwa dyskusja co powinno sie tam znajdować. I pewno niedługo będą zmiany.

niehitów

Jakich nie hitów, jakich nie hitów? To jest dział wszystkich seriali, hit, nie hit nie ma znaczenia.

Użytkownik Toudi edytował ten post 28.09.2009 - |20:31|

#17 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.09.2009 - |20:33|

No właśnie problem polega na tym, że moderatorzy wszyscy/większość, to fani Sci-Fi, którym los reszty seriali jest obojętny.

Hm to dlatego 3 sezony Housa stoją u mnie na półce ? ;)
Większość osób tutaj to fani SF choć podobnie jak ja o różnorodnych zainteresowaniach i oglądający bardzo różne produkcje.

A tak poważnie to Panowie/Panie dział z doktorkiem istnieje już od jakiegoś czasu a jakoś nie widać było tabunów chętnych do zakładania tematów, opisów sezonów.
Przecież to można było robić i co ?
I zrobił się "problem" bo nagle osoba która jest tu na OT od pół dnia zarzuciła a czemuż to nie ma jego najukochańszego serialu jakoś specjalnie wyróżnionego. Bo jak nie ma łatki "hit" to co znaczy, że nie jest "hitem". :blink:

Ja osobiście uwielbiam takie świeże osoby wpadające gdzieś i zaczynające mieszać i ustawiać wszystko pod siebie. <_<
No ale tak to to nie będzie tym bardziej, że wtedy zacznie się tak jak to ujął Zetnekel : "Bo każdy by chciał, żeby ten przenieść i tamten i by się syf i chaos zrobił....".

Na czas obecny House ma swój dział , w którym będą tematy do poszczególnych odcinków. :)
W ogóle na forum postaramy się (my modzi) ujednolicić sposób opisywania odcinków aby nie była zbyt dużej rozbieżności pomiędzy serialami i odrazu było jasne co gdzie jest i co to za sezon-odcinek.
Myślimy też nad zmianą-przenoszeniem-utworzeniem nowych działów właśnie by był lepszy podział seriali i by "pozbyć się" części już zakończonych z miejsc eksponowanych na zasłużone miejsce do działu seriali zakończonych czy jakoś tak.
Ale na to potrzeba czasu i nie wszystko na raz.
W tej chwili wszyscy zapoznają się nową odsłoną OT i czasami wychodzą bugi i inne sprawy do poprawki i to jest teraz ważne aby sprawić by wszystko prawidłowo hulało a potem przyjdzie czas na reorganizację w działach seriali.
Mam nadzieję ,że teraz wszystko jest jasne. :D

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#18 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.09.2009 - |22:54|

House zyskuje na popularnosci, lecz nie ejst takim serialem, gdzie nad kazdym odcinkiem mozna prowadzic dlugasne dyskusje, chyba, ze znajda sie osoby pragnace dyskutowac nad problemami medycznymi, ale jakos tego nie widze. Jeden watek, tak jak jest obecnie wystarcza.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#19 Likwidator

Likwidator

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 28.09.2009 - |23:08|

biku1
Dzięki za wyjaśnienie mi sprawy. To że jakiś serial jest hit serialem, a jakiś inny tylko serialem zależy od tego z jaką intensywnością się go tutaj komentuje. OK, logiczne i racjonalne wytłumaczenie. Skoro takich podziałów się tutaj trzymacie to przyjmuje to do wiadomości. Ja skromny użytkownik od pół dnia ;-)

To tyle,
wasz Likwidator
  • 0

#20 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 29.09.2009 - |06:29|

I stało się ... :)

Zmiany rozpoczęte.