Skocz do zawartości

Zdjęcie

BSG na DVD w Polsce..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 cayenne

cayenne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09.09.2009 - |13:26|

.. czy ktoś z Was już dostał to w swoje łapki ?? gdzie kupiliście jesli się udało ??

za serwisem stopklatka.pl
---------------------------------------------
"Battlestar Galactica" w Polsce na DVD

Bardzo udany serial fantastycznonaukowy zatytułowany "Battlestar Galactica" pojawi się w Polsce na DVD. Firma TiM zapowiada jego premierę na 27 sierpnia.

"Battlestar Galactica" emitowany był w amerykańskiej telewizji w latach 2004-2009 i na początku tego roku dobiegła końca jego emisja. Warto przypomnieć, że była to nowa wersja serialu z 1978 roku, który na swojej antenie emituje właśnie AXN SciFi.

Nowa wersja to rasowa i bardzo udana produkcja fantastycznonaukowa. Po latach pokoju cyborgi wypowiadają swoim twórcom wojnę. Przenikają w szeregi wroga, korzystając z pomocy człowieka - doktora Gaiusa Baltara. Zamierzają zniszczyć specjalne oprogramowanie nawigacyjne, zainstalowane we wszystkich statkach powietrznych, z których korzystają ludzie. Z wojny wychodzi cało tylko jeden ziemski statek bojowy, Galactica. Grupa ocalałych pod wodzą komandora Williama Adamy szuka nowego miejsca do zasiedlenia. Ich celem jest legendarna trzynasta kolonia ludzka - Ziemia.

Przez pięć lat emisji "Battlestar Galactica" znacznie się zmieniał, a sama opowieść ewoluowała jak jej bohaterowie. Cztery sezony tej opowieści przyniosły wiele niespodzianek i bardzo niespodziewanych zwrotów akcji.

W ocenie wielu fanów pierwsze sezony serialu "Battlestar Galactica" były najlepsze i potwierdzało to wiele wyróżnień, jakie serial ten otrzymał. Serial z powodzeniem rywalizował m.in. o nagrody Saturna czy o Emmy za efekty specjalne. Największe uznanie zdobył odtwórca roli Admirała Adamy Edward James Olmos.

Firma TiM w sierpniu wypuści na naszym rynku pierwszy sezon serialu "Battlestar Galactica".

Użytkownik cayenne edytował ten post 09.09.2009 - |13:27|

• 0

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.09.2009 - |15:57|

Po pierwsze wspominaliśmy i dyskutowaliśmy o tym w dziale Wydania DVD w temacie Seriale na DVD.
Po drugie nikt tego jeszcze nie kupił bo tego po prostu fizycznie nie ma.
Po trzecie cała sprawa jak na razie skończyła się tylko na tej notatce z stopklatki którą zacytowałeś i dalej nikt nic nie wie na jakim etapie jest cała sprawa.

Dopóki TiM nie pociągnie tego tematu dalej to nikt nie ma pojęcia kiedy , jak i co wyjdzie z tematyki BSG. W tej chwili pozostaje cierpliwie czekać na nowe informacje od TiM.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 tystax

tystax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 09.09.2009 - |23:21|

opis też niespecjalnie udany. Cyborgi i statki powietrzne, hmm albo ktoś pisał opis w oparciu o okładke albo takie tłumacznie byle jakie.
  • 0

#4 pawlack

pawlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10.09.2009 - |22:18|

Moi drodzy, ja dzwoniłem do TiM, okazało się, że mają jakieś opóźnienie i jeśli nie we wrześniu, to może w październiku uda im się to wydać. Pan powiedział mi, że w zamian możliwe, że 1 sezon wyjdzie razem z dwuodcinkowym pilotem (Miniseries)

Oby !
  • 0

#5 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.09.2009 - |22:31|

że 1 sezon wyjdzie razem z dwuodcinkowym pilotem (Miniseries)

No raczej głupotą jest wydanie serialu, bez pilota... ale ja tam może się nie znam...

#6 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.09.2009 - |22:59|

Moi drodzy, ja dzwoniłem do TiM, okazało się, że mają jakieś opóźnienie i jeśli nie we wrześniu, to może w październiku uda im się to wydać. Pan powiedział mi, że w zamian możliwe, że 1 sezon wyjdzie razem z dwuodcinkowym pilotem (Miniseries)

Cała sprawa z tym jak to oni Ci ładnie powiedzieli "opóźnieniem" LOL jest omawiana i wyjaśniana tutaj ---> http://forum.gwrota....s...st&p=324892 i w postach poniżej.
Poza tym ten pan coś mało wie na temat BSG czyli tego co mają sprzedawać bo po jaką cholerę chcą dzielić pilota na 2 płyty skoro to wyszło na 1 płycie.
Zresztą nie ma się co podniecać bo tak jak piszemy w tym drugim temacie "oni chcą zdążyć" czyli po prostu na odwal się wydać byle było BSG i to tylko 1 sezon bo reszty nie zdążą skoro im "zabrano" katalog wytwórni. A co dalej ? Teraz druga firma oleje sobie formę wydania przez TiM tego pierwszego sezonu i wyda po swojemu o ile w ogóle.
A najbardziej prawdopodobne jest to, że przez dłuuuuugi czas ten 1 sezon będzie sobie stał samotnie na półce i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle doczeka się kontynuacji.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#7 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.09.2009 - |23:02|

bo po jaką cholerę chcą dzielić pilota na 2 płyty skoro to wyszło na 1 płycie.

Odpowiedź jest banalniejsza miż myślisz DVD5 zamiast DVD9

A najbardziej prawdopodobne jest to, że przez dłuuuuugi czas ten 1 sezon będzie sobie stał samotnie na półce i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle doczeka się kontynuacji.

Jak Supernatural czy The Unit... ahh i 4400

Użytkownik Toudi edytował ten post 10.09.2009 - |23:04|

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.09.2009 - |04:55|

Odpowiedź jest banalniejsza miż myślisz DVD5 zamiast DVD9

Tyle to się domyślam :P ale wciąż nie rozumiem po co to robić. Szczególnie, że jakby chcieli to dołożyć do 1 sezonu to muszą kombinować z innym pudełkiem i to dodatkowo na 2 płytki więc gdzie tu oszczędność. Nie mówiąc o przerwanym seansie w środku filmu. :(

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#9 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.09.2009 - |10:30|

Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale ja jakoś nie widzę nigdzie wzmianki o tym, żeby "Miniseries" było wydane na dwóch płytach. To, że ma 2 odcinki nie znaczy, że będzie wydany na dwóch płytach. Wersja, którą kiedyś pożyczyłem od kumpla (chyba z UK), też miała 2 odcinki (tak jak to dali kiedyś na TVP1) i była na jednej płycie. Tutaj z pewnością będzie tak samo ;)
  • 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.09.2009 - |16:15|

To, że ma 2 odcinki nie znaczy, że będzie wydany na dwóch płytach.

Oj widzę, że muszę trochę naprostować pewne sprawy. :)
Pilot nie ma 2 odcinków, nie ma też 3 odcinków [patrząc na to jak to wyemitowali w TVP w 3 częściach].
Tzw miniseries czy po prostu pilot to jest jeden film blisko 3 godzinny. I tyle ,koniec, kropka.
To stacje podzieliły go sobie aby ludzie nie musieli siedzieć przed tv bite 3 godziny + nie wiadomo ile dodatkowych minut wliczając reklamy. <_<
Tylko taki był powód podzielenia filmu na 2 odcinki które nadano 8 i 9 września 2003. Na całe szczęście na płytach nie mamy żadnego podziału.

Wersja, którą kiedyś pożyczyłem od kumpla (chyba z UK), też miała 2 odcinki (tak jak to dali kiedyś na TVP1) i była na jednej płycie.

Hm dziwne bo z tego co wiem to nigdzie nie ma tego podzielonego ani w wersji amerykańskiej ani w wersji angielskiej ani w wersji australijskiej ani w wersji niemieckiej.
Ja sam mam wersję angielską i to mogę potwierdzić, że nie ma żadnych 2 części a jest jeden długi film.
Więc nie wiem co za wersję miał Twój znajomy kto wie czy nie jakąś typu made in HK. ^_^

Tutaj z pewnością będzie tak samo ;)

Tutaj z pewnością to nic nie można powiedzieć. ;)
Być może wydadzą to tak jak w USA, że wsadzą na pierwszą płytkę miniserię a na kolejne 4 pozostałe odcinki 1 sezonu.
Dopóki to fizycznie nie stanie na półkach to wszystkie dywagacje na temat tego jak to zostanie wydane to czyste SF. :P :lol:

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.09.2009 - |16:17|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#11 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.09.2009 - |16:53|

biku1 po przeczytaniu Twojego posta zadzwoniłem do kumpla i poprosiłem, żeby sprawdził tą płytę. No i faktycznie okazało się, że jest to produkcja "made in china"; kupił ją na Allegro :P Na płycie są 2 odcinki po 90 minut, angielskie menu, audio i napisy, (wygląda jak oryginał); tak więc sorki za wprowadzenie w błąd ;)

Co do emisji BSG w telewizji to na TVP1 i AXN puścili 2 odcinki po 90 minut, a na TVP2 były nie 3, a 4 odcinki (wiem, bo akurat tą wersję nagrywałem i gdzieś tydzień temu oglądałem)
  • 0

#12 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.09.2009 - |17:08|

Ha , ha ha tak się właśnie spodziewałem ,że to made in Asia znaczy się HK. I wcale bym się nie zdziwił gdyby to był jakiś rip z emisji hdtv. ;)
Bo nikt normalny na normalniej płycie, normalny film normalnie wydany nie dzieli na 2 części bo i po co.

Natomiast jeśli chodzi o emisję w polskiej tv to kto by to wszystko spamiętał. :P

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#13 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 03.11.2009 - |10:19|

Mam dobrą wiadomość. W końcu po wielu latach oczekiwania serial Battlestar Galactica zostanie wydany w Polsce. Na razie tylko 1 sezon + miniseries. Premiera 12.11.2009.

link do strony na potwierdzenie moich słów

http://www.timfilmst...m.pl/?film=2409

Użytkownik marass edytował ten post 03.11.2009 - |10:25|

• 0

#14 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 11.11.2009 - |23:19|

A temu szacownemu wydawnictwu należy się nagroda w postaci zdechłego szczurka za błąd ortograficzny już na okładce. Żenujące.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#15 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.11.2009 - |23:24|

jaki błąd?

#16 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów

Napisano 11.11.2009 - |23:33|

Mnie w szkole uczyli, że przedrostek mini piszemy łącznie. A tam stoi "mini seria".

Dołączona grafika

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 11.11.2009 - |23:39|

• 0

#17 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.11.2009 - |23:53|

No toś się uczepił... nie ma co, lepiej zobacz jaki jest opis serialu, te mini- na okładce to taki pikuś, że nie wart wspomnienia. Ja nie kupię z dwóch powodów:
1. Wydawnictwo utraciło prawa do wydawania reszty, a s01 i mini, wydają teraz, by jeszcze zarobić, przed wygaśnienięciem im praw, do sprzedarzy. Ergo drugiego sezonu nie doczekami nigdy, bo ten będzie miał za mała sprzedaż (bo kto kupi tylko 1sezon, zakończenego serialu, kiedy wie że drugi się raczej nie ukażę), a nowy wydawca nie wyda, bo sprzedaż była mała...
2.

Po trwającej blisko sto lat wojnie ludzi z imperium Cylonów, prezydent Roslin (Mary McDonnell) i komandor Adama (Edward James Olmos) postanawiają zebrać kolonistów ocalałych ze zniszczonego Kobolu i udać się na poszukiwania mitycznej planety o nazwie Ziemia. Rozpoczyna się fascynująca wyprawa, w celu odnalezienia ostatniej, trzynastej kolonii ludzkości.

To już było omawiana w tylu miejscach... ktokolwiek to napisał, lepiej niech się nigdy nie przyznaje...

Ja aż się boję, jakie będzie tłumaczenie...

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.11.2009 - |23:55|

#18 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów

Napisano 12.11.2009 - |00:19|

Z tej próbki wynika, że tłumaczenie będzie poniżej nawet tego co dało AXN - bo tam było słabiej niż na TVP.
Wielka szkoda, bo bardzo czekam na wersję polską DVD.

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 12.11.2009 - |00:20|

• 0

#19 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.11.2009 - |14:43|

Mili państwo, byłem dziś w Saturnie (w Tychach) i tak sobie przechodzę przez DVD, a tam BSG s01 i mini... za cenę 109zł (ale to raczej nikogo nie dziwi)...

wydanie, jak wydanie, zafoliowane, więc niewiele można powiedzieć. Ale z tyłu są dwa opisy. Jeden dla miniserii, drugi dla sezonu pierwszego.
I opis sezonu pierwszego znamy wszyscy. Cytowałem go wyżej. Za to opis mini szokuje jeszcze bardziej. Jest prawidłowy!!! że po 40 latach następuje podstępny atak Cylonów, że niedobitki uciekają itd. itp.

To ja się pytam, jakim cudem udało im się zrobić prawidłowy opis miniserii i błędny dla pierwszego sezonu. I jakim cudem ktoś przy składaniu tego do kupy (zakładając, że tłumaczyły i tworzyły opisy dwie różne osoby) nie zauważył że dwa teksty, opisujące jedno dzieło są ze sobą sprzeczne?
Ja rozumiem, że to wydanie jest tylko po to, by było, nim się skończy licencja. Ale kurna robienie tego na odwal się, to chyba przesada? I oni liczą, że ktoś kto kupi? Chyba tylko w ciemno, nie wiedząc co to jest...

#20 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.11.2009 - |16:43|

To ja się pytam, jakim cudem udało im się zrobić prawidłowy opis miniserii i błędny dla pierwszego sezonu. I jakim cudem ktoś przy składaniu tego do kupy (zakładając, że tłumaczyły i tworzyły opisy dwie różne osoby) nie zauważył że dwa teksty, opisujące jedno dzieło są ze sobą sprzeczne?

Polak wszystko potrafi :lol: A była jakaś wzmianka o dodatkach na okładce?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych