Odcinek 084 - S05E02 - Good God, Y'all
Napisano 07.09.2009 - |17:38|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 18.09.2009 - |10:23|
Jak zobaczyłem tego faceta, co niby grał Rogera, to od razu wiedziałem, że coś z nim będzie powiązane . Ile braciszkowie wytrzymają bez siebie? Odcinek, dwa ?
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 18.09.2009 - |12:02|
Napisano 18.09.2009 - |16:17|
Jeden z najgorszych odcinków SN jakie widziałem.
Użytkownik KaruzeL edytował ten post 18.09.2009 - |16:21|
Napisano 18.09.2009 - |17:54|
Supernatural, to chyba jedyny serial, gdzie w "poprzednich odcinkach" nie irytuje Bo nie oglądam, a słucham motywu. Choć jeśli się zobaczy, to też nieco psuje oglądanie (więc lepiej słuchać).
Wyśmienita scena była gdy przyjechali do miasta. Świetny motyw muzyczny, a potem Sam podszedł do jakiegoś auta i wyłączył radio ;(.
Sam odcinek jaku punkt zwrotny (dla mnie) miał moment w sklepie, gdy Sam zabił dwójkę "demonów" ale nie było błysków. W pierwszej chwili pomyślałem, że spieprzyli na produkcji, ale nie dawało mi to spokoju, no i kombinowałem aż w końcu wszystko stało się jasne. Sam zabił dwójkę ludzi.
No i teraz Jeźdźcy, wszystko wskazuje, że nie wzięli wersji z Apokalipsy św. Jana, bo tam pierwszy byłby Zwycięzca na białym koniu. (swoją drogą ciekawe, niby ta wersja u nas obowiązuje, a nigdy jej słyszałem). Za to w angielskich wiki jest o Zachariaszu ze starego testamentu, który również miał wizje końca i u niego pierwszym jeźdźcem jest Wojna na czerwonym koniu.
Mam nadzieję, że jeśli będą ciągnąć temat Jeźdźców, to nie zepsują go jak 7 Grzechów Głównych w trzecim sezonie. Ale zrobią przynajmniej po jednym odcinku dla każdego
Ach i jeszcze rozmowa o Bogu, w wykonaniu Dean vs Castiel. Trudny temat a do tego nie ma zwycięzcy.
Napisano 18.09.2009 - |18:11|
Wielbiciele Rambo i Commando będą zadowoleni!
Koncowka mocno naciagana - braciszki się rozstaną, aby za jakiś czas znowu się spotkać i połączyć swoje siły w walce ze złem... bo w pojedynkę nim im nie będzie wychodziło. Lipa
Temat Jeźdźców raczej będą ciągnąć, bo bez sensu było by pokazywanie tylko Wojny.
Poza tym ten sezon zapewne będzie wypełniającą się apokalipsą, więc powinniśmy zobaczyć to wszystko, co z nią związane. Ciekawe kiedy zobaczymy Boga... i czy go zaprezentują jako postać
Użytkownik DanielP edytował ten post 18.09.2009 - |18:15|
Napisano 18.09.2009 - |18:58|
Sam pomysł na odcinek dobry. Czekam na resztę jeźdźców i inne apokaliptyczne atrakcje.
Użytkownik Kiara edytował ten post 18.09.2009 - |18:59|
Napisano 18.09.2009 - |20:18|
Odcinek mi się cholernie dłużył. Mam już dość gadaniny na temat demonicznej krwi. Te 'kłótnie' między braćmi są w każdym odcinku niemal identyczne. Teraz rozstanie... Muszą czymś w końcu zapchać sezon, podejrzewam, że teraz przez kilka odcinków motyw Apokalipsy zostanie odsunięty na drugi plan. Wrócą do niego pod koniec serii. OBY NIE!
Napisano 18.09.2009 - |20:22|
Świetna sprawa z tym prześwietleniem klatki i wyryte symbole przez Castiela na żebrach. Trochę dziwna nazwa odcinka, bo jeśli chodzi o boga to tylko początek odcinka jak zjawia się Castiel i zabiera wisiorek Deanowi który ma pomóc w odnalezieniu boga. Ogólnie podsumowując odcinek to 9,5
Napisano 18.09.2009 - |20:28|
@Up
Sam nie będzie walczył z Lucyferem Sam jest na odwyku, a z Lucyferem zmierzy się Dean przy pomocy Castiela i prawdopodobnie Boga. Młodszy Winchester jest bardziej kłopotem niż pomocą.
Użytkownik pulsar[b] edytował ten post 18.09.2009 - |20:31|
Napisano 18.09.2009 - |20:35|
Bardzo dobra muzyka (radio wyłączył chyba Dean), ciekawy motyw naszyjnika (skoro Dean jest wybrańcem, to dlaczego jego zabawka nie ma mieć super powera?), który jednak został zbyt łatwo pominięty. Zabrakło pytań typu: Dlaczego akurat to ma znaleźć Boga?
Walka człowiek vs człowiek na plus, na minus brak jakichś - może i tandetnych - wniosków o naturze ludzkiej (pan Wojna mnie nie przekonał; wolałbym jakieś sceny skruchy wśród strzelających do siebie ludzi). Na plus nowy motyw - jeźdźcy apokalipsy. Na minus to, że tak łatwo można załatwić jednego z nich. Na plus zyskanie pierścienia. Na minus to, że zapewne nic im po nim.
Ogólnie rzecz biorąc nie ma zachwytu, ale ja po prostu lubię ten serial; niesamowicie się rozwinął od szablonowego pierwszego sezonu do bardziej zawiłego w motywy piątego.
No i ludzie... Gdyby wasz brat przywołał Lucyfera, to wy nie bylibyście na niego wkurzeni? Moim zdaniem te rozmowy są realistyczne; może się powtarzają, ale to całkiem ludzkie.
7/10.
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island
Napisano 18.09.2009 - |20:42|
Nie zabili, najpierw ich wyśmiał - Myślicie, że możecie zabić Wojnę?Szkoda tylko, że zabicie go było tak proste przez odcięcie palca z pierścieniem, chociaż do końca nie wiem czy zginął czy tylko zniknął ale tak myślę
Oni razem stwierdzili, że wiedzą iż nie, po czym odcięli mu palce (wydaje mi się, że przynajmniej dwa spadły), pozbawiając go pierścienia, jako źródła mocy i halucynacji.
Więc Wojna na pewno jeszcze się pojawi.
Napisano 19.09.2009 - |07:26|
Już wiem s03e08
Użytkownik Tishi edytował ten post 19.09.2009 - |07:49|
Napisano 19.09.2009 - |14:17|
Muzyka wiadomo miodzio.
Czerwony przepiękny klasyczny Ford Mustang, rewelacja.
Swoją drogą jak w obecnych czasach ktoś sobie wyobraża że 4 jeźdźców będzie pa-ta-ta-jać na konikach.
Wybór klasycznych muscle car uważam za trafiony i to idealnie.
Pragnę też pochwalić jeszcze raz scenarzystów za ten nieustanny sceptycyzm Deana jeśli chodzi o sprawy Boga, Aniołów i okolice.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 19.09.2009 - |14:51|
aha -- najbardziej przegięty motyw imo: anioł poszukujący boga.
Sam odcinek jaku punkt zwrotny (dla mnie) miał moment w sklepie, gdy Sam zabił dwójkę "demonów" ale nie było błysków. W pierwszej chwili pomyślałem, że spieprzyli na produkcji, ale nie dawało mi to spokoju, no i kombinowałem aż w końcu wszystko stało się jasne. Sam zabił dwójkę ludzi.
haha, to samo pomyślałam
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 19.09.2009 - |14:59|
Napisano 19.09.2009 - |15:24|
Napisano 20.09.2009 - |11:13|
O samym odcinku już sporo napisaliście, a ja chciałbym dodać , że w końcu do Supernatural (po ubogim jeśli o to chodzi 4 sezonie) wraca świetna muzyka.
Plusy : muzyka, Mustang , Wojna, powrót Jo & Ellen
Minusy: trochę naciągane rozstanie braci
8/10
Użytkownik Kraven edytował ten post 20.09.2009 - |11:14|
Napisano 20.09.2009 - |16:51|
Rozstanie braci rzeczywiście trochę naciągane.
Najbardziej podobała mi się pieczęć od Casa i Mustang.
Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:
KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!
Napisano 20.09.2009 - |20:34|
Masę pierdół typu: Jeden braci to miecz archanioła Michała, jakiś amulet wykrywający Boga i jego poszukiwania,jakieś pseudofilozoficzne gadki. Do tego łzawe relacji między braćmi wzięte z brazylijskich telenowel.
Why???
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych