Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 020 - S02E08 - Timebomb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (4 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (3 głosów [100.00%])

Procent z głosów: 100.00%

2. 9,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 9 (0 głosów [0.00%])

4. 8,5 (0 głosów [0.00%])

5. 8 (0 głosów [0.00%])

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 10.08.2009 - |08:56|

Coz za odcinek , jestem pod wielki wrazeniem , ale znowu ogromny cliff-hanger.Chociaz dla mnie to troche smieszne , srebrne lancuchy i te sprawy zrania a raczej powinny zranic tylko powierzchownie wampiry.
Niemniej jednak bede wyczekiwac i odliczac zarazem godziny do poniedzialku ;).Jedyna rzecz ktora mnie niepokoi to taka poblazliwosc "Szeryfa" , przyzwyczajany z filmow o wampirach jak underground etc wiemy , ze czym starszy tym bardziej krwi zadny :P

A bym zapomnial 10/10.

Użytkownik Dellirium edytował ten post 10.08.2009 - |09:03|

• 0

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 10.08.2009 - |11:23|

Tylko powiem, że kolejny, świetny odcinek. Już trzeci z kolei na takim świetnym poziomie. Typowy cliff jak z pierwszego sezonu :P.
Nie mogę się doczekać.
  • 0

#3 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.08.2009 - |12:25|

Coz za odcinek , jestem pod wielki wrazeniem , ale znowu ogromny cliff-hanger.Chociaz dla mnie to troche smieszne , srebrne lancuchy i te sprawy zrania a raczej powinny zranic tylko powierzchownie wampiry.

Odcinka jeszcze nie widziałam, dopiero włączyłam komputer i zaczynam poszukiwania ;), ale z książek wynikało jasno i wielokrotnie, że srebro to dla wampira masakra - unieruchamia na amen, bo wżera się dosłownie w mięso, paląc do żywego i zadając potworny ból.

Umieram z niecierpliwości już, wszyscy mówią że odcinek super, a ja najwcześniej wieczorem zobaczę :(.
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#4 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 10.08.2009 - |14:42|

Odcinek świetny 10/10. Tylko trochę denerwuje mnie robienie z wampirów takich mięczaków. Mam nadzieję że się to zmieni w kolejnych odcinkach.
  • 0

#5 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.08.2009 - |16:25|

2x08
Odcinek coś pięknego. Aż nie wiem co opisywać bo to chyba nie ma sensu bo bym znowu opisał prawie cały. ;)

Podobało mi się to jak pokazali jak wielki respekt wszyscy czują przed Godrickiem. Mimo, że nawet czasami niektórzy pozwalają sobie na małe marudzenie za jego plecami to jednak przed obliczem Godrica wszyscy pokornieją.

Jedyna rzecz ktora mnie niepokoi to taka poblazliwosc "Szeryfa" , przyzwyczajany z filmow o wampirach jak underground etc wiemy , ze czym starszy tym bardziej krwi zadny
-- oraz ---
....Tylko trochę denerwuje mnie robienie z wampirów takich mięczaków......

Właśnie to jest fajne, że tu mamy inaczej nie tak standardowo. A do tego chyba przegapiliście przemowę Godrica o tym dlaczego taki jest w stosunku do ludzi. :) Jakby nie patrzeć miał kilka tysięcy lat na przemyślenia a na głupiego nie wygląda więc doszedł do odpowiednich wniosków.
A bym zapomniał przepięknie Godric się odgryzł wielebnemu jak ten wyjechał z tekstami o Jezusie : "... Jestem starszy niż twój Jezus. Niestety nie miałem przyjemności go poznać. Żałuję tego....." - czy jakoś tak. Normalnie poezja.
Świetny był też tekst Loreny o zaletach i wadach nowoczesnych ciekłokrystalicznych telewizorów. ROTFL :D :lol: Mogliby to użyć w jakiejś dobrze przemyślanej przewrotnej reklamie.
Jakoś nie przypadły mi do gustu sceny z Tarą i Eggsem , być może dlatego, że na razie nie widzę dokąd to zmierza i po co Maryann ich tak mota. A do tego ten obrzydliwy suflet z sercem Daphne którym Maryann ich nakarmiła. A fuuuu.....
Oczywiście biedak Sam musiał dostać od Maryann po tyłku i teraz siedzi w więzieniu jako prawdopodobny zabójca Daphne. Szkoda chłopka. Całe szczęście Szeryf nie jest głupi i sądzę, że w końcu domyśli się patrząc choćby na przekrój osób jaki ma obecnie w areszcie, że coś jest nie tak w miasteczku.
Kto by pomyślał, że Jason tak szybko wyjdzie na prostą i wróci mu rozum choć jego nigdy nie miał za wiele. ;)
Biedna Jessica ta to ma pecha, nie dość, że została wampirem i dopiero wtedy trafiła chłopaka to teraz ma jeszcze problemy natury fizycznej odnośnie seksu. Ups, strasznie przewrotni ci scenarzyści. :o
Sooki ech jak ona zaczyna mnie irytować i jeszcze te jej durne, naiwne i niebywale drażniące teksty w nieodpowiednich momentach. Mam nadzieję, że w końcu przestanie otwierać buzię wtedy kiedy nie trzeba.
No i ta mocna końcówka z Lukiem.
NIESTETY jeszcze tydzień czekania abyśmy zobaczyli kto zginie bo chyba nie pójdą na łatwiznę i Godric nie zamieni się w superszybkiego Flasha ;) i go rozbroi zanim komukolwiek coś się stania.
Aż boję się pomyśleć co by było gdyby scenarzyści postanowili trochę zamieszać w układzie wampirzych sił i Godric by zginął ratując wszystkich.
Lepiej tak nie myśleć i cierpliwie poczekać do niedzieli. :D
Kończę bo widzę, że znowu się rozpisałem. Podsumowując pierwszy w tym sezonie odcinek któremu spokojnie z czystym sercem mogę dać 10/10.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |17:25|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#6 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.08.2009 - |21:05|

Nooo, odcineczek konkret. Nie wiem, czego Wy chcecie od tej Sookie, i tak się mocno poprawiła panna, nie jest znowu tak źle. A ta przepychanka z Loreną była b. zabawna moim zdaniem, i całkiem w charakterze Sookie. W książkach też czasem potrafiła stracić kontrolę nad swoim temperamentem, i fajnie że to pokazali. Przynajmniej tym razem było to uzasadnione, a nie tak jak do Stana fikała bez sensu.

ERIC ABSOLUTNIE BOSKI. Bez dwóch zdań najlepsza rola tego sezonu, to jak zmienił akcent i zaczął się szczerzyć do kolesi z Bractwa = bezenne :lol:.

Za to Godric to mógłby się już WRESZCIE zamknąć, przy nim Sookie i jej wstawki to w ogóle pryszcz.
Spoiler

• 0

#7 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 10.08.2009 - |21:40|

Świetny odcinek, niby zapowiadała się rzeź, a tu niespodzianka ;) Dla mnie 9++/10 :P
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.08.2009 - |22:01|

Nie wiem, czego Wy chcecie od tej Sookie, i tak się mocno poprawiła panna, nie jest znowu tak źle. A ta przepychanka z Loreną była b. zabawna moim zdaniem, i całkiem w charakterze Sookie.

Mi nie chodziło o jej przepychankę z Loreną bo to było uzasadnione = wynikało z sytuacji.
Ale np jej kretyńskie zachowanie w klatce kiedy Godric się pojawił i Eric przybył. A ta coś wrzeszczy o "uciekajmy stąd" kiedy to Godric mówi, że wie co ludzie planują ale w ogóle się tym nie przejmuje.
Kolejne durne zachowanie to kiedy Eric zgodnie z rozkazem swojego stwórcy chciał wyprowadzić Sooki z kościoła gdy oni zamykali drzwi a ta znowu wyjeżdża z czymś w stylu : "nie rób im krzywdy" , "nie musisz ich zabijać". Normalnie zęby bolą.
Albo może ujmę inaczej to "durne zachowanie". Sooki jest jedyną sztuczną i nieprawdziwą osobą-postacią-charakterem w tym serialu. Cała reszta jest sensowna można by powiedzieć z krwi i kości. Oczywiście wszyscy mają swoje wady i zalety ale nikt nie zachowuje się jak sztuczna, wypchana kukła bo tak właśnie w wielu, zbyt wielu momentach zachowuje się Sooki.
Raz niczym piźnięta panienka, innym razem infantylna do bólu 13-latka następnie naiwna idealistka, zaraz potem przeskok do walczącej lwicy o swojego samca.
OMG niech oni już się zdecydują jak poprowadzić tą postać bo w tej chwili jest jeden wielki miszmasz i postać jest miotana od jednej do drugiej i żadna ostatecznie nie jest prawdziwa.
Normalnie jakby miała rozdwojenie osobowości i było w niej kilka z różnymi schizami, psychozami, zaburzeniami.

ERIC ABSOLUTNIE BOSKI. Bez dwóch zdań najlepsza rola tego sezonu, to jak zmienił akcent i zaczął się szczerzyć do kolesi z Bractwa = bezenne :lol:.

Tak Eric faktycznie ma teraz pole do popisu. Z postaci w tle w pierwszym sezonie wyrósł na jedną z pierwszoplanowych w drugim.
I cały czas podoba mi się świadomość tego, że to w sumie groźny drapieżca czego mieliśmy obraz na początku tego sezonu w jego piwnicy. A potem mamy możliwość obserwowania jak się "bawi" z ludźmi.
Np tutaj jego rozmowa z Jasonem na temat zażywanie V. Niby fajna , spokojna ale cały czas w powietrzu czuć było napięcie i świadomość tego, że jednym ruchem mógł zgładzić Jasona dodawała całej sytuacji specyficznego kolorytu. Czy właśnie ta wspomniana przez Ciebie scena z tymi durniami z kołkami pod drzwiami kościoła. :D Taki milusi wilk w owczej skórze.

Przypomniał mi się jeszcze jeden dobry tekst z tego odcinka :
Jason -- Jestem ocalony.
Sara -- Na litość boską wyhoduj sobie w końcu mózg. :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.08.2009 - |22:06|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#9 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.08.2009 - |23:50|

Mi nie chodziło o jej przepychankę z Loreną bo to było uzasadnione = wynikało z sytuacji.
Ale np jej kretyńskie zachowanie w klatce kiedy Godric się pojawił i Eric przybył. A ta coś wrzeszczy o "uciekajmy stąd" kiedy to Godric mówi, że wie co ludzie planują ale w ogóle się tym nie przejmuje.
Kolejne durne zachowanie to kiedy Eric zgodnie z rozkazem swojego stwórcy chciał wyprowadzić Sooki z kościoła gdy oni zamykali drzwi a ta znowu wyjeżdża z czymś w stylu : "nie rób im krzywdy" , "nie musisz ich zabijać". Normalnie zęby bolą.
Albo może ujmę inaczej to "durne zachowanie". Sooki jest jedyną sztuczną i nieprawdziwą osobą-postacią-charakterem w tym serialu. Cała reszta jest sensowna można by powiedzieć z krwi i kości. Oczywiście wszyscy mają swoje wady i zalety ale nikt nie zachowuje się jak sztuczna, wypchana kukła bo tak właśnie w wielu, zbyt wielu momentach zachowuje się Sooki.
Raz niczym piźnięta panienka, innym razem infantylna do bólu 13-latka następnie naiwna idealistka, zaraz potem przeskok do walczącej lwicy o swojego samca.
OMG niech oni już się zdecydują jak poprowadzić tą postać bo w tej chwili jest jeden wielki miszmasz i postać jest miotana od jednej do drugiej i żadna ostatecznie nie jest prawdziwa.
Normalnie jakby miała rozdwojenie osobowości i było w niej kilka z różnymi schizami, psychozami, zaburzeniami.

Ej, specjalnie cofnęłam, żeby to sprawdzić i wcale nie było tak, że ona się darła podczas rozmowy Godrica z Ericem. Załączył się alarm, Godric kazał Ericowi wyprowadzić Sookie. I dopiero jak Eric próbował się upierać, że stamtąd nie odejdzie, Sookie go pogoniła. Ale nie jakoś histerycznie, po prostu poparła Godrica. I widać było, że martwi się nie tylko o siebie. A przy próbie wyjścia z kościoła (zanim złapał ich Newlin, z tymi kolesiami co mieli kołki, a Eric nie :lol:) no cóż, myślę że dobrze, że się wtrąciła.

Był taki moment, w początkowych odcinkach tej serii, że faktycznie kompletną paranoiczkę z niej zaczęli robić, tu wamp erotyczny, tu naiwna panienka, tu znów jakiś wypindrzony babon z piekła rodem - ale mam wrażenie, że właśnie w tym i poprzednim odcinku zaczęło się to poprawiać.

Sookie z książek była bardzo rezolutna, inteligentna, wręcz błyskotliwa - ale też niekoniecznie zanadto wyrywna, większość najzabawniejszych komentarzy zostawiała dla siebie. Ale też potrafiła czasem dać czadu jak jej ktoś naprawdę za skórę zalazł. Sęk w tym, że książki pisane są w pierwszej osobie, a w serialu muszą jakoś tę jej wielowarstwową osobowość pokazać - i tu mają nie lada problem, bo ostatecznie jest to przecież także prosta dziewczyna z Południa, w dodatku z głębokiej prowincji. Stąd pewnie lekki brak stabilności tej postaci, ale mam nadzieję, że koniec końców osiągną jakiś złoty środek, bo Sookie jest naprawdę bardzo fajną, ciekawie napisaną postacią i nie ma w niej żadnego rozdwojenia jaźni, wręcz przeciwnie - czasem wręcz zaskakuje swoim trzeźwym myśleniem :).

Heh, warto było cofnąć sobie te scenki, żeby jeszcze raz popatrzeć na Erica :lol:. Noorrrrmalnie Klątwa Królika :lol:.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 10.08.2009 - |23:52|

• 0

#10 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 11.08.2009 - |12:02|

Heh, warto było cofnąć sobie te scenki, żeby jeszcze raz popatrzeć na Erica :lol:. Noorrrrmalnie Klątwa Królika :lol:.

Tia , w tym filmie jeszcze potrafia go zrobic , ale na comic conie o malo by go ludzie z krolikiem baksem nie pomylili ^^
  • 0

#11 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.08.2009 - |15:57|

Dołączona grafika

:)

Mnie najbardziej rozwala to, jak on się w TB zabawnie garbi, podczas kiedy normalnie chodzi wyprostowany jak strzała... Przystojny z niego kawał skurczybyka :).
  • 0

#12 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.08.2009 - |16:06|

Ej, specjalnie cofnęłam, żeby to sprawdzić i wcale nie było tak, że ona ......

Aj tam było prawie tak. W każdym razie strasznie drewniano Sooki się tam zachowała.
Coś na zasadzie głos reżysera zza kadru "Sooki obudź się teraz twoja kolej" na co ona "oh acha fakt ...no to.... Eric uciekajmy stąd....". Można by tak złośliwie opisać jej aktorstwo w tej scenie.

Przy okazji przypomniało mi się jedno z tej sceny co mnie zastanowiło.
Kiedy Godric wpada do tej klatki jak ten byczek chce zgwałcić Sooki i skręca mu kark to zanim to robi ten gościu mówi do niego coś w stylu "to ja". Ciekawe o co mu chodziło.

Heh, warto było cofnąć sobie te scenki, żeby jeszcze raz .....

Tak warto obejrzeć sobie jeszcze raz choćby po to aby usłyszeć takie teksty :

-- Eric - "Maker" : Don't use words you don't understand.
Eric na temat słowa "Stwórca" : Nie używaj słów których nie rozumiesz.

-- Eric - "Love" : Don't use words I don't understand.
Eric na temat słowa "Miłość" : Nie używaj słów których ja nie rozumiem. :lol: :lol: :D

A tak przy okazji :

True Blood 2x09 "I Will Rise Up" ---> http://www.youtube.c...p;v=SvdMeQxDd3s

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.08.2009 - |16:08|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#13 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.08.2009 - |16:27|

Przy okazji przypomniało mi się jedno z tej sceny co mnie zastanowiło.
Kiedy Godric wpada do tej klatki jak ten byczek chce zgwałcić Sooki i skręca mu kark to zanim to robi ten gościu mówi do niego coś w stylu "to ja". Ciekawe o co mu chodziło.

Powiedzieć :D?

A tak przy okazji :

True Blood 2x09 "I Will Rise Up" ---> http://www.youtube.c...p;v=SvdMeQxDd3s

Tia, widziałam to już wczoraj i mogę powiedzieć tyle: szykuje się ostra jatka, czyli widać podobnie jak w pierwszym sezonie końcówka znów zbliży się do książki po tych wszystkich pływach ;).

Pocieszyła mnie też informacja wyczytana bodajże na Wikipedii, że trzeci sezon oprą na trzeciej książce, jak należy - czyli jednak jej nie przeskoczą (oby!). Uff.
  • 0

#14 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.08.2009 - |17:04|

-- Powiedzieć :D?

-- Pocieszyła mnie też informacja wyczytana bodajże na Wikipedii, że trzeci sezon oprą na trzeciej książce, jak należy - czyli jednak jej nie przeskoczą (oby!). Uff.

-- Nie kuś.
-- A widzisz jednak mimo tego , że pozwalają sobie na sporą dowolność w trakcie sezonu to ogólnie całość idzie w książkowym kierunku.

Po co obejrzałem zapowiedz kolejnego odcinka, po co:(

Ja tam nie oglądałem, poczekam sobie do niedzieli. :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.08.2009 - |17:06|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#15 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 11.08.2009 - |17:04|

Odcinek rewelacyjny.

A co do Sookie to mi akurat odpowiada to że raz jest naiwna, a innym razem jak by miała lód w żyłach (cytując bardzo niedokładnie słowa pewnego Pułkownika o pewnej pani prezydent:) co również pasuje do S)

Eric rządzi, a ta scena w której udaje jednego z wojowników po prostu wspaniałą.

• 0
To miejsce na twoją reklamę.

#16 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 11.08.2009 - |17:56|

Ja tam nie oglądałem, poczekam sobie do niedzieli. :P

Tiaaa doswiadczenia po BSG...nigdy nie ogladac spoilerow w serialach gdzie fabula odgrywa znaczna czesc masterpiece'u...
  • 0

#17 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 12.08.2009 - |14:11|

2x08, odcinek, jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy, jak do tej pory z drugiego sezonu.

Podobało mi się jak Godrick, który wydawał się na kogoś strasznego okazał się być całkiem pobłażliwy. Jednak pomimo tego nikt nie odważył się mu sprzeciwić.

Andy to ma pecha. Mówi to co faktycznie widział, a każdy go bierze za wariata i pijaka :D. Marryann tymczasem dalej robi co chce, ale myślę że pomału mieszkańcy miasteczka połapią się że dzieje się coś dziwnego. W końcu finał sezonu się zbliża :D.

Co do Erica to coraz bardziej lubię tą postać. Moim zdaniem bardzo dobrze zagrana postać.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#18 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 12.08.2009 - |21:34|

...no i wkońcu Sam będzie mógł komu powiedzieć całą prawdę....

Będzie mógł, ale nawet nie będzie musiał. Sookie pewnie co nieco usłyszy podczas rozmowy z nim. No, ale rzeczywiście kolejne odcinki zapowiadają się wyśmienicie i mam nadzieję, że nie będą odstępowały tym poprzednim. Moim zdaniem ten sezon jest jak na razie znacznie lepszy od poprzedniego i jeśli tak dalej pójdzie to następny będzie jeszcze lepszy.
Jedyne czego mi brak to starego Laffayeta. Można się było z chłopaka pośmiać, a teraz ponury i wystraszony.
Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki.
  • 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#19 bishop

bishop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 13.08.2009 - |19:25|

Ja właśnie skończyłem oglądać wszystkie odcinki jakie do tej pory wyszły w przeciągu trzech dni i stwierdzam że serial mimo że momentami może przynudzać i cały czas te powtarzające się wątki miłosne mogą nas irytować (sooookieeeeee ;p) to naprawdę jest [beeep]. Te wszystkie wątki S-F naprawdę robią swoje, wampiry, telepaci, zmiennokształtni a nawet sam szatan? Którego nie można zabić? Nie wiadomo co jeszcze zobaczymy (o ile nie skończy się na drugim sezonie ale to jeszcze nie pora aby o tym dyskutować iż ten jeszcze się nie skończył) Niesamowicie się w ten serial wciągnąłem. Zakończenie 08 odcinka genialne, ogólnie cały odcinek wypas! Godrick spoko ziom :) Ale obawiam się że gdy sytuacja między rasami mogła by się w końcu poprawić przez Luka się wszystko spieprzy? Mam nadzieję że nie. A Maryan w końcu ktoś w jakiś sposób zabije.
  • 0

#20 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.08.2009 - |19:45|

(o ile nie skończy się na drugim sezonie ale to jeszcze nie pora aby o tym dyskutować iż ten jeszcze się nie skończył)

Przecież już wiadomo, że będzie sezon 3. :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych