Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 022 - S02E10 - New World in My View

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (26 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (12 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

2. 9,5 (7 głosów [29.17%])

Procent z głosów: 29.17%

3. 9 (4 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 8,5 (1 głosów [4.17%])

Procent z głosów: 4.17%

5. 8 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.08.2009 - |00:53|

Sneak peek kolejnego odcinka (nie trailer).

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |17:16|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.08.2009 - |11:07|

2x10 :)

Odcinek którego akcja dzieje się tylko w Bon Temps i skupiający się na tym jak całe miasto poluje na Sama. A dodatkowo w tym czasie do miasta wracają Sooki, Jason i Bill.
W odcinku poza marzeniem sennym Sooki nie ma w ogóle Erica i poza Billem i Jessicą nie ma innych wampirów.

Całe miasto wygląda jak po przejściu huraganu.
Budynki zniszczone, ulice zaśmiecone, znaki i bilbordy połamane lub wybazgrane sprayami. A do tego wałęsający się po ulicach niczym zombie mieszkańcy.
I taki obraz zastają nasi powracający.
Oczywiście najpierw jada do domu Billa. W środku zastają Jessicę i Hoyta którzy starają się zapanować nad jego mamą która jest pod wpływem Maryann i cały czas ich bluzga.
Dodatkowo okazuje się, że nie ma w nim Tary i Sooki bardzo się o nią martwi.
W tym samym czasie Andy pomaga Samowi dostać się do jego baru gdzie jak się okazuje oszalały tłum mieszkańców zastawił na Sama pułapkę.
W ostatniej chwili Samowi i Andemu udaję się schronić w chłodni gdzie niestety zostają uwięzieni przez otaczający ich tłum........
Jason postanawia ruszyć Samowi na ratunek a Sooki i Bill decydują udać się do jej domu aby ratować Tarę ale nie widzą, że Tarę ma Lafayette i jej mama.
Jessica i Hoyt zostają z jego mamą w domu Billa , Hoyt stara się zapanować nad matką aż w końcu Jessica traci cierpliwość i dopada jego matkę......
Sooki i Bill docierają do jej domu. Na miejscu zastają zniszczony/udekorowany dom mięsem i innymi paskudztwami. A w środku czeka na nich Maryann.
Maryann atakuje Sooki ,która to wyczuwa ,że to ona ją wtedy w lesie dziabnęła w plecy. Bill rzuca się na Maryann i odrywa ją od Sooki.
Następnie powala ją i chce jej wyssać krew ale ta okazuje się dla niego trująca i Bill upada na ziemię dusząc się tą trucizną.
Maryann wstaje śmiejąc się i rusza w kierunku Sooki......... resztę sami zobaczycie.

Odcinek o całkiem innym klimacie od poprzedniego.
Miał oczywiście kilka swoich zabawnych momentów i ciekawych scen.
Przykładowo:
-- Jak Jason zdecydował się ruszyć w miasto by szukać Sama, Bill chciał mu przeszkodzić na co ten : "Panie Compton nie mogę pozwolić aby potwory niszczyły moje miasto..." .
Fajnie to zabrzmiało gdy mówił to do istoty którą jeszcze niedawno również uważał za potwora a powiedział to tak grzecznie jakby gentlemani rozmawiali przy whiski w męskim klubie. ;)
-- No i ta zabawna scena w stylu Commando jak Jason się zbroił na pace swojego pick-upa. LOL A do tego ta piła, myślałem, że będziemy mieli powtórkę z "Evil Dead". ;)

Dołączona grafika

-- Jeszcze jedna scena z Jasonem była dobra jak udawał przed otumanionymi przez Maryann mieszkańcami którzy właśnie złapali Sama ich boga. Dzięki pomocy Andego trzeba wspomnieć. A już normalnie nie mogłem ze śmiechu jak Sam krzyczy do Jasona - "Ukarz mnie" - a ten nic nie słyszał przez maskę gazową. :P :lol: :lol: A do tego jeszcze motyw z rogami. LOL
-- Dobra była scena jak Bill i Sooki próbowali dostać się do umysłu otumanionej Tary.
-- Andy również miał kilka dobrych tekstów, zresztą który to już raz obiecywał, że dana flaszka będzie jego ostatnią i musi przestać pić. ;) A do tego zabawną miał opowiastkę o swojej niani i jakby tego było mało to jeszcze rymującą się : "I had a nanny, Her name was Annie, Annie the nanny".
-- Mama Hoyta grająca na Wii w gierkę w której zarzynała potwory. ROTFL :P

Na koniec dwie ciekawe sprawy wyszły na jaw. Że krew menady jest trująca dla wampirów i druga to ta z "świetlistą ręką" Sooki która nieźle podziałała na Maryann.
A końcówka, oczywiście wiadomo, że Bill udał się do królowej wampirów (której zdjęcie umieściłem kilka postów wcześniej) po pomoc bo w końcu jak powiedział być może tylko ona będzie mogła im pomóc z Maryann.
I jakże smakowita ta końcówka jak Bill przybywa do.... właściwie silnie strzeżonej twierdzy królowej i to ostatnie ujęcie jak wchodzi do jej pomieszczenia i ta krew kapiąca z nogi. B)

To na razie chyba tyle.

True Blood 2x11 Frenzy Promo HD --->
Oczywiście zapowiedź dla ciekawskich, wszelkie spoilery nie są mile widziane. <_<

Jeszcze tylko 2 epizody i koniec tego sezonu. :(

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |12:38|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 24.08.2009 - |12:31|

A nie dwa? Jak dla mnie odcinek bardzo fajny. Momenty humorystyczne w tym odcinku dzielą i rządzą. Czasami miałem wrażenie jakbym oglądał parodię True Blood :lol:. Swoją drogą królowa ma fajny pałacyk i... znowu tydzień czekania.
  • 0

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.08.2009 - |12:38|

A nie dwa?

Ups, faktycznie, pomyliłem się bo będzie 12 nie 13 odcinków.

Momenty humorystyczne w tym odcinku dzielą i rządzą. Czasami miałem wrażenie jakbym oglądał parodię True Blood

Dokładnie, czasami miałem wrażenie ,że twórcy puszczają do widza oko. ;) Całe to miasteczko zombie, dzielny heros Jason, Sam poświęcający się dla ogółu, Sooki ujawniająca swą nową moc itp itd.
Ale dobrze się bawiłem i dobrze się to ogląda.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#5 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 24.08.2009 - |13:10|

Dla mnie to byl jak przedostatni odcinek BSG , czyli tzw podklad , jedyne co cieszylo oko to Jason.Otworzyli duzo watkow i znow cliff hanger.No nic znowu tydzien czekania.
8,5/10.

Tak na marginesie minelo juz duuuzo sezonow np entourage teraz true blood i zaden z tych seriali nie jest w "hitowych serialach" ;/

Użytkownik Dellirium edytował ten post 24.08.2009 - |20:57|

• 0

#6 bishop

bishop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.08.2009 - |13:21|

Ogólnie uważam że odcinek chyba lepszy od poprzedniego ale na pewno nie najlepszy. Jason z piłą rządzi, hehe jak bym oglądał Teksańską Masakrę :D

Końcówka już po raz kolejny buduje niezłe napięcie, no i zwiastun dodaje jeszcze większego smaczku. Teraz tylko czekać do poniedziałku ;-)
  • 0

#7 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.08.2009 - |13:42|

Zajefajny odcinek :). Tak, takie zmiany to ja lubię - ani jedna scena nie była nawet nigdzie w pobliżu książki, a mimo to odcinek był naprawdę super. To jest to, co najbardziej lubię w True Blood: groteska, zabawa formułą, świetny humor. Jason był po prostu kapitalny :lol:. Wszyscy spisali się na medal. Było też odpowiednio dużo napięcia, a scena z Tarą, która wraca do świadomości zdając sobie wreszcie sprawę z tego, co wyprawiała (a przynajmniej z części) była dużo bardziej wzruszająca niż napompowany Godric na dachu. 10/10, nie wiem czy nie najlepszy odcinek tego sezonu :).

PS
Wow, dochrapaliśmy się własnego forum!
  • 0

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.08.2009 - |15:23|

Tak na marginesie minelo juz duuuzo sezonow np entourage teraz true blood i zaden z tych seriali nie jest w "hitowych serialach" ;/

No i już jest. :)

PS
Wow, dochrapaliśmy się własnego forum!

To chyba dobrze. Teraz przynajmniej będzie można odpowiednio komentować odcinki.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |15:24|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#9 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.08.2009 - |15:31|

No pewnie, że dobrze! Wydawało mi się, że moja reakcja jest oczywista :).

Btw, dwa imho najśmieszniejsze momenty z tego odcinka:
- Jason nawet w obliczu śmiertelnego niebezpieczeństwa reagujący żywym zainteresowaniem na informację o tym, że w Merlotte's jest nowa kelnerka :lol:;
- Jason jako "bóstwo" :lol:, myślałam że padnę!
  • 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.08.2009 - |15:36|

- Jason nawet w obliczu śmiertelnego niebezpieczeństwa reagujący żywym zainteresowaniem na informację o tym, że w Merlotte's jest nowa kelnerka :lol:;

Faktycznie, zapomniałem. Taka mała miniscenka a jednak aż się człowiek uśmiecha jak widzi ponownie napalonego Jasona. Ale spojrzenie Sooki skutecznie go usadziło. ;)

....a scena z Tarą, która wraca do świadomości zdając sobie wreszcie sprawę z tego, co wyprawiała (a przynajmniej z części) była dużo bardziej wzruszająca

Podobało mi się jak pokazali jej oczy jak wracały do normalności. Niesamowicie to wyglądało i co było dobre ,że wcale łatwo Billowi i Sooki z nią nie poszło.
A przy okazji dowiedzieliśmy się, że otumanieni przez Maryann faktycznie mają niezłe zaćmienie umysłu i to dosłownie.

BTW, coś dzisiaj szybko obejrzałaś aktualny odcinek ?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#11 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.08.2009 - |15:46|

BTW, coś dzisiaj szybko obejrzałaś aktualny odcinek ?

A, bo coś się tym razem spóźnia wersja Dimension, więc obejrzałam NoTV - a ta jest trzykrotnie mniejsza przecież :).

Użytkownik owczarnia edytował ten post 24.08.2009 - |15:48|

• 0

#12 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 24.08.2009 - |15:47|

a scena z Tarą, która wraca do świadomości zdając sobie wreszcie sprawę z tego, co wyprawiała (a przynajmniej z części) była dużo bardziej wzruszająca niż napompowany Godric na dachu.

Pewnie, że dużo lepsza. Wypadła o wiele bardziej naturalnie niż ten teatr z Godrikiem.

Odcinek świetny. Bardzo mi się podobał. Akcja przyspiesza i tak ma być. Tylko szkoda, że tak blisko do końca... Nie będę się rozpisywać, bo wszystkie plusy już ładnie wypunktowaliście ;)

Mam jedynie wątpliwości co do sceny Eric-Sookie z początku. Trochę za szybko się rozwija ich "związek" i według mnie jest to scena tylko dla zwiększenia oglądalności, ale cóż...

"Ręce, które leczą" Sookie - zaskoczenie odcinka.
Jason wybawca + okoliczności - najzabawniejszy motyw odcinka i kto wie czy nie całego serialu. Gęba się cieszy :lol:
Królowa - czyli wątek, na którego rozwinięcie w następnym odcinku czekam najbardziej.

Aż miło będzie obejrzeć jeszcze raz, tym razem ze słowem pisanym ;)
  • 0

#13 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.08.2009 - |15:57|

Mam jedynie wątpliwości co do sceny Eric-Sookie z początku. Trochę za szybko się rozwija ich "związek" i według mnie jest to scena tylko dla zwiększenia oglądalności, ale cóż...

Mam dokładnie takie same odczucia. I wolę się nie zastanawiać, co oni kombinują...

"Ręce, które leczą" Sookie - zaskoczenie odcinka.

Dla mnie to również duże zaskoczenie. Domniemywam, że
Spoiler

• 0

#14 bishop

bishop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.08.2009 - |16:09|

Wiadomo już jaką oglądalność miał odcinek?

SPOJLER: Jak wygląda królowa?
- http://hatak.pl/gale...y/6401_2622.jpg
- http://hatak.pl/gale...y/6401_2623.jpg

:)
  • 0

#15 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 24.08.2009 - |16:19|

Bardzo dobry odcinek - 9/10.

Z każdym odcinkiem coraz bardziej się tym serialem zachwycam - po prostu telewizyjne dzieło sztuki. 2x10 to właściwie takie trzęsienie ziemi, a napięcie pewnie będzie rosnąć aż do finału.

Akcenty humorystyczne cudowne - np. Jason z rogami :lol:
  • 0

#16 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.08.2009 - |16:56|

Na to troszkę za wcześnie. Inna ciekawa sprawa to taka, że ten odcinek był krótszy niż poprzednie.

I przypomniał mi się podsumowujący całą sytuację tekst Lafayette jak "ratowali" Tarę : “That has got to be the worst motherfu—in’ intervention in history”. :lol:

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |17:09|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#17 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 24.08.2009 - |17:08|

SPOJLER: Jak wygląda królowa?
- http://hatak.pl/gale...y/6401_2622.jpg
- http://hatak.pl/gale...y/6401_2623.jpg

:)

To juz mozna bylo odrazu sie domyslec po wygladzie salonu ,ze to bedzie ta nowa aktorka , ma podobno w nastepnym sezonie w wielu odcinkach zawitac.

A co do wlasnego dzialu dla true blood , wielkie dzieki =] , nareszcie nie trzeba bedzie szukac.Very good job i thx :)
  • 0

#18 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 24.08.2009 - |20:34|

Kolejny świetny odcinek. Na maksa klimatyczny. Zabawny a jednocześnie trzymający w napięciu. Świetnie przygotowuję akcję pod następne odcinki. Strasznie zainteresowała mnie ta królowa wampirów, ciekawe jak rozwiną jej wątek i co łączy ją z Bilem. ( Jason rambo LOL)
  • 0

#19 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 24.08.2009 - |21:48|

10 zasłużona - wspaniały odcinek pełny akcji, humoru oraz akcji z typu WTF:D czego chcieć więcej.

Nie chce mi się pisać o poszczególnych sytuacjach bo biku1 jak zawsze już te najważniejsze opisał:)

Jason jako bóg mnie po prostu zniszczył, a tekst Andego o tym że już więcej nie pije i Sam w fartuszku mówiący że im wszystko wyjaśni - po prostu zabójcza scena.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#20 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 25.08.2009 - |14:27|

S2 jest naprawdę świetny, a ten odcinek powalał, Jason wrócił do miasta i wszystko jasne :lol: 10/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych