Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |17:16|
Odcinek 022 - S02E10 - New World in My View
Napisano 22.08.2009 - |00:53|
Napisano 24.08.2009 - |11:07|
Odcinek którego akcja dzieje się tylko w Bon Temps i skupiający się na tym jak całe miasto poluje na Sama. A dodatkowo w tym czasie do miasta wracają Sooki, Jason i Bill.
W odcinku poza marzeniem sennym Sooki nie ma w ogóle Erica i poza Billem i Jessicą nie ma innych wampirów.
Całe miasto wygląda jak po przejściu huraganu.
Budynki zniszczone, ulice zaśmiecone, znaki i bilbordy połamane lub wybazgrane sprayami. A do tego wałęsający się po ulicach niczym zombie mieszkańcy.
I taki obraz zastają nasi powracający.
Oczywiście najpierw jada do domu Billa. W środku zastają Jessicę i Hoyta którzy starają się zapanować nad jego mamą która jest pod wpływem Maryann i cały czas ich bluzga.
Dodatkowo okazuje się, że nie ma w nim Tary i Sooki bardzo się o nią martwi.
W tym samym czasie Andy pomaga Samowi dostać się do jego baru gdzie jak się okazuje oszalały tłum mieszkańców zastawił na Sama pułapkę.
W ostatniej chwili Samowi i Andemu udaję się schronić w chłodni gdzie niestety zostają uwięzieni przez otaczający ich tłum........
Jason postanawia ruszyć Samowi na ratunek a Sooki i Bill decydują udać się do jej domu aby ratować Tarę ale nie widzą, że Tarę ma Lafayette i jej mama.
Jessica i Hoyt zostają z jego mamą w domu Billa , Hoyt stara się zapanować nad matką aż w końcu Jessica traci cierpliwość i dopada jego matkę......
Sooki i Bill docierają do jej domu. Na miejscu zastają zniszczony/udekorowany dom mięsem i innymi paskudztwami. A w środku czeka na nich Maryann.
Maryann atakuje Sooki ,która to wyczuwa ,że to ona ją wtedy w lesie dziabnęła w plecy. Bill rzuca się na Maryann i odrywa ją od Sooki.
Następnie powala ją i chce jej wyssać krew ale ta okazuje się dla niego trująca i Bill upada na ziemię dusząc się tą trucizną.
Maryann wstaje śmiejąc się i rusza w kierunku Sooki......... resztę sami zobaczycie.
Odcinek o całkiem innym klimacie od poprzedniego.
Miał oczywiście kilka swoich zabawnych momentów i ciekawych scen.
Przykładowo:
-- Jak Jason zdecydował się ruszyć w miasto by szukać Sama, Bill chciał mu przeszkodzić na co ten : "Panie Compton nie mogę pozwolić aby potwory niszczyły moje miasto..." .
Fajnie to zabrzmiało gdy mówił to do istoty którą jeszcze niedawno również uważał za potwora a powiedział to tak grzecznie jakby gentlemani rozmawiali przy whiski w męskim klubie.
-- No i ta zabawna scena w stylu Commando jak Jason się zbroił na pace swojego pick-upa. LOL A do tego ta piła, myślałem, że będziemy mieli powtórkę z "Evil Dead".
-- Jeszcze jedna scena z Jasonem była dobra jak udawał przed otumanionymi przez Maryann mieszkańcami którzy właśnie złapali Sama ich boga. Dzięki pomocy Andego trzeba wspomnieć. A już normalnie nie mogłem ze śmiechu jak Sam krzyczy do Jasona - "Ukarz mnie" - a ten nic nie słyszał przez maskę gazową. A do tego jeszcze motyw z rogami. LOL
-- Dobra była scena jak Bill i Sooki próbowali dostać się do umysłu otumanionej Tary.
-- Andy również miał kilka dobrych tekstów, zresztą który to już raz obiecywał, że dana flaszka będzie jego ostatnią i musi przestać pić. A do tego zabawną miał opowiastkę o swojej niani i jakby tego było mało to jeszcze rymującą się : "I had a nanny, Her name was Annie, Annie the nanny".
-- Mama Hoyta grająca na Wii w gierkę w której zarzynała potwory. ROTFL
Na koniec dwie ciekawe sprawy wyszły na jaw. Że krew menady jest trująca dla wampirów i druga to ta z "świetlistą ręką" Sooki która nieźle podziałała na Maryann.
A końcówka, oczywiście wiadomo, że Bill udał się do królowej wampirów (której zdjęcie umieściłem kilka postów wcześniej) po pomoc bo w końcu jak powiedział być może tylko ona będzie mogła im pomóc z Maryann.
I jakże smakowita ta końcówka jak Bill przybywa do.... właściwie silnie strzeżonej twierdzy królowej i to ostatnie ujęcie jak wchodzi do jej pomieszczenia i ta krew kapiąca z nogi.
To na razie chyba tyle.
True Blood 2x11 Frenzy Promo HD --->
Oczywiście zapowiedź dla ciekawskich, wszelkie spoilery nie są mile widziane.
Jeszcze tylko 2 epizody i koniec tego sezonu.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |12:38|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 24.08.2009 - |12:31|
Napisano 24.08.2009 - |12:38|
Ups, faktycznie, pomyliłem się bo będzie 12 nie 13 odcinków.A nie dwa?
Dokładnie, czasami miałem wrażenie ,że twórcy puszczają do widza oko. Całe to miasteczko zombie, dzielny heros Jason, Sam poświęcający się dla ogółu, Sooki ujawniająca swą nową moc itp itd.Momenty humorystyczne w tym odcinku dzielą i rządzą. Czasami miałem wrażenie jakbym oglądał parodię True Blood
Ale dobrze się bawiłem i dobrze się to ogląda.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 24.08.2009 - |13:10|
8,5/10.
Tak na marginesie minelo juz duuuzo sezonow np entourage teraz true blood i zaden z tych seriali nie jest w "hitowych serialach" ;/
Użytkownik Dellirium edytował ten post 24.08.2009 - |20:57|
Napisano 24.08.2009 - |13:21|
Końcówka już po raz kolejny buduje niezłe napięcie, no i zwiastun dodaje jeszcze większego smaczku. Teraz tylko czekać do poniedziałku ;-)
Napisano 24.08.2009 - |13:42|
PS
Wow, dochrapaliśmy się własnego forum!
Napisano 24.08.2009 - |15:23|
No i już jest.Tak na marginesie minelo juz duuuzo sezonow np entourage teraz true blood i zaden z tych seriali nie jest w "hitowych serialach" ;/
To chyba dobrze. Teraz przynajmniej będzie można odpowiednio komentować odcinki.PS
Wow, dochrapaliśmy się własnego forum!
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |15:24|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 24.08.2009 - |15:31|
Btw, dwa imho najśmieszniejsze momenty z tego odcinka:
- Jason nawet w obliczu śmiertelnego niebezpieczeństwa reagujący żywym zainteresowaniem na informację o tym, że w Merlotte's jest nowa kelnerka ;
- Jason jako "bóstwo" , myślałam że padnę!
Napisano 24.08.2009 - |15:36|
Faktycznie, zapomniałem. Taka mała miniscenka a jednak aż się człowiek uśmiecha jak widzi ponownie napalonego Jasona. Ale spojrzenie Sooki skutecznie go usadziło.- Jason nawet w obliczu śmiertelnego niebezpieczeństwa reagujący żywym zainteresowaniem na informację o tym, że w Merlotte's jest nowa kelnerka ;
Podobało mi się jak pokazali jej oczy jak wracały do normalności. Niesamowicie to wyglądało i co było dobre ,że wcale łatwo Billowi i Sooki z nią nie poszło.....a scena z Tarą, która wraca do świadomości zdając sobie wreszcie sprawę z tego, co wyprawiała (a przynajmniej z części) była dużo bardziej wzruszająca
A przy okazji dowiedzieliśmy się, że otumanieni przez Maryann faktycznie mają niezłe zaćmienie umysłu i to dosłownie.
BTW, coś dzisiaj szybko obejrzałaś aktualny odcinek ?
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 24.08.2009 - |15:46|
A, bo coś się tym razem spóźnia wersja Dimension, więc obejrzałam NoTV - a ta jest trzykrotnie mniejsza przecież .BTW, coś dzisiaj szybko obejrzałaś aktualny odcinek ?
Użytkownik owczarnia edytował ten post 24.08.2009 - |15:48|
Napisano 24.08.2009 - |15:47|
Pewnie, że dużo lepsza. Wypadła o wiele bardziej naturalnie niż ten teatr z Godrikiem.a scena z Tarą, która wraca do świadomości zdając sobie wreszcie sprawę z tego, co wyprawiała (a przynajmniej z części) była dużo bardziej wzruszająca niż napompowany Godric na dachu.
Odcinek świetny. Bardzo mi się podobał. Akcja przyspiesza i tak ma być. Tylko szkoda, że tak blisko do końca... Nie będę się rozpisywać, bo wszystkie plusy już ładnie wypunktowaliście
Mam jedynie wątpliwości co do sceny Eric-Sookie z początku. Trochę za szybko się rozwija ich "związek" i według mnie jest to scena tylko dla zwiększenia oglądalności, ale cóż...
"Ręce, które leczą" Sookie - zaskoczenie odcinka.
Jason wybawca + okoliczności - najzabawniejszy motyw odcinka i kto wie czy nie całego serialu. Gęba się cieszy
Królowa - czyli wątek, na którego rozwinięcie w następnym odcinku czekam najbardziej.
Aż miło będzie obejrzeć jeszcze raz, tym razem ze słowem pisanym
Napisano 24.08.2009 - |15:57|
Mam dokładnie takie same odczucia. I wolę się nie zastanawiać, co oni kombinują...Mam jedynie wątpliwości co do sceny Eric-Sookie z początku. Trochę za szybko się rozwija ich "związek" i według mnie jest to scena tylko dla zwiększenia oglądalności, ale cóż...
Dla mnie to również duże zaskoczenie. Domniemywam, że"Ręce, które leczą" Sookie - zaskoczenie odcinka.
Napisano 24.08.2009 - |16:09|
SPOJLER: Jak wygląda królowa?
- http://hatak.pl/gale...y/6401_2622.jpg
- http://hatak.pl/gale...y/6401_2623.jpg
Napisano 24.08.2009 - |16:19|
Z każdym odcinkiem coraz bardziej się tym serialem zachwycam - po prostu telewizyjne dzieło sztuki. 2x10 to właściwie takie trzęsienie ziemi, a napięcie pewnie będzie rosnąć aż do finału.
Akcenty humorystyczne cudowne - np. Jason z rogami
Napisano 24.08.2009 - |16:56|
Na to troszkę za wcześnie. Inna ciekawa sprawa to taka, że ten odcinek był krótszy niż poprzednie.Wiadomo już jaką oglądalność miał odcinek?
I przypomniał mi się podsumowujący całą sytuację tekst Lafayette jak "ratowali" Tarę : “That has got to be the worst motherfu—in’ intervention in history”.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |17:09|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 24.08.2009 - |17:08|
Wiadomo już jaką oglądalność miał odcinek?
SPOJLER: Jak wygląda królowa?
- http://hatak.pl/gale...y/6401_2622.jpg
- http://hatak.pl/gale...y/6401_2623.jpg
To juz mozna bylo odrazu sie domyslec po wygladzie salonu ,ze to bedzie ta nowa aktorka , ma podobno w nastepnym sezonie w wielu odcinkach zawitac.
A co do wlasnego dzialu dla true blood , wielkie dzieki =] , nareszcie nie trzeba bedzie szukac.Very good job i thx
Napisano 24.08.2009 - |20:34|
Napisano 24.08.2009 - |21:48|
Nie chce mi się pisać o poszczególnych sytuacjach bo biku1 jak zawsze już te najważniejsze opisał
Jason jako bóg mnie po prostu zniszczył, a tekst Andego o tym że już więcej nie pije i Sam w fartuszku mówiący że im wszystko wyjaśni - po prostu zabójcza scena.
Napisano 25.08.2009 - |14:27|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych