13-odcinkowy serial o Spartakusie. W projekt zaangażowali się producenci Sam Raimi, Rob Tapert and Joshua Donen. Jeden odcinek ma kosztować 2 miliony dolarów. Ma to być produkcja, jakiej nie było jeszcze w żadnej telewizji.
Przedstawiciele stacji opisują ten serial jako: "Będzie zabawny, szybki, pełen akcji oraz interesujących postaci, ma również bardziej pogłębiać tę historię niż film z lat 60."
Ma to być także pierwszy serial telewizyjny, którego akcja prawie przez cały czas będzie się rozgrywać w wirtualnym środowisku podobnym do tego, które można było oglądać w kinowych filmach ''300'' i ''Sin City''. Producenci szukają mało znanych, świeżych twarzy, by obsadzić nimi role w ''Spartakusie''.
Aktorzy, którzy będą występować w serialu: Andy Whitfield, John Hannah, Lucy Lawless, Manu Bennett, Matt Gillanders.
Spartacus: Promo
Pokazano na Comic Conie zapowiedź nowego serialu stacji Starz i jest to serial, z którym chętnie się zapoznam . Jest to nowa stacja, która na koncie ma mało seriali, ale w tym sezonie oglądałem od nich serial Crash i można z czystym sumieniem polecić, a więc jak widać po zapowiedzi serial będzie robiony na poważnie. Mimo jednak mam kilka wątpliwości. Serial jest robiony niby na taką telewizyjną wersję filmu 300, ale zapewne nie będzie tutaj, co porównywać. Aktorzy nieznani, oprócz Lucy Lawless, więc nie wiadomo czego można oczekiwać w tej kwestii, ale myślę, że to nawet i lepiej. Każdy z odcinków ma niby kosztować 2 mln dolarów i jest to bardzo prawdopodobne, że stację stać na takie coś, po tym co zobaczyłem w serialu Crash. Wśród producentów wykonawczych widnieje jedyne nazwisko, które nam coś mówi, czyl ipan Sam Raimi. Wszystko fajnie wygląda i obiecująco, ale jak dla mnie serial się może wyłożyć względem fabuły. Serial jest reklamowany jako jedyny w swoim rodzaju, coś czego jeszcze nie było w telewizji, pełno krwi i nagości etc. Nie chciałbym, żeby to była jedynie głupia bajeczka gdzie przez 40 min. efekciarsko będzie ukazywane obcinanie głów i lanie się krwi przez cały czas. Wszystko wskazuje, że serial pójdzie w tym kierunku, ale o bym się mylił. Serial na pewno obejrzę, jak się ukaże.
Premiera serialu jest przewidziana na styczeń 2010.
Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |18:23|