Skocz do zawartości

Zdjęcie

Postacie i zespół SGA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Kto jest największym kozakiem w serialu? (105 użytkowników oddało głos)

Kto jest największym kozakiem w serialu?

1. Milutki Shepard (19 głosów [19.79%])

Procent z głosów: 19.79%

2. Boski Rodney (43 głosów [44.79%])

Procent z głosów: 44.79%

3. Lodowata Weir (9 głosów [9.38%])

Procent z głosów: 9.38%

4. Wesołek Ford (5 głosów [5.21%])

Procent z głosów: 5.21%

5. Egzotyczna Teyla (7 głosów [7.29%])

Procent z głosów: 7.29%

6. Zagubiony Dr. Beckett (13 głosów [13.54%])

Procent z głosów: 13.54%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 17.07.2004 - |23:14|

Topic, w którym możecie zamieszczać wszystkie wasze komentarze związane z postaciami grającymi w SGA, zarówno tymi występującymi na stałe, jak i odtwarzającymi role w pojedynczych epizodach.

Oto charakterystyka stałych członków SGA:

Dr. Elizabeth Weir - dowódca misji i cywil. Uzdolniony dyplomata, działała przy ONZ. Pokłada zbytnią ufność w innych, jest nastawiona z gruntu przyjaźnie (jej pierwszym odruchem było pytanie o możliwość zawarcia pokoju z Wraiths). Potrafi podejmować trudne decyzje, co dowiodła nie zgadzając się na prośbę Sheppard'a zorganizowania misji ratunkowej, w skutek niedostatecznych informacji. Osoba kierująca się logiką i racjonalną argumentacją.

Major John Sheppard - już teraz okrzyknięty odpowiednikiem Jack'a O'Neill'a w SGA. Po śmierci Summers'a w 1x02 najwyższy rangą oficer wojskowy. Ma problemy z niesubordynacją i wykonywaniem rozkazów, które uważa za głupie. Nie zostawia ludzi w rękach wroga, zna cenę przyjaźni. Jako jeden z "uzdolnionych" genetycznie ludzi potrafi nie tylko obsługiwać wszelkie urządzenia Pradawnych, ale robi to najlepiej ze wszystkich uczestników misji.

Dr. Rodney Mckay - jedni go lubią, inni nienawidzą. Na temat Mckay'a nie można być obojętnym. Dał się poznać jako arogancki i zadufany w sobie naukowiec, który przysparzał tyle kłopotów Carter. Z narodowości Kanadyjczyk. Obok Carter jest uważany za światowego eksperta w dziedzinie Wrót. Już w 1x01-02 dało o sobie znać jego rozdrażnienie "niekompetencją" i "głupotą" innych.

Porucznik Aiden Ford - typ dowcipnisia w każdej sytuacji, czy to podczas przechodzenia przez Wrota na misję, z której może nie wrócić, czy to podczas misji ratunkowej na terenie wroga. Wprowadza element humorystyczny. Chyba on i Sheppard przypadli sobie do gustu... Pomimo swojego "luzactwa" wydaje się być porządnym gościem i dobrym żołnierzem.

Teyla Emmagan - przywódczyni społeczności na planecie Athos, sprowadzonej przez Wraiths do poziomu średniowiecza. Widziana jako obiekt uczuć Shepparda, ich relacje w 1x01-02 są dosyć jednoznaczne (już widzę ten ship fanfici...). Poza urodą (dyskusyjną, ale niezaprzeczalną) jest też dobrym wojownikiem, silnie zahartowanym fizycznie. Ma dostęp do dawnej technologii swojego ludu (podręczny fazer, pole maskujące).

Dr. Carson Beckett - dziwny szkot, jako że jego angielski jest zrozumiały :lol: Oficer medyczny misji. Lekko fajtłapowaty, ale o dobrym sercu. Podobnie jak Sheppard, on także może używać technologii Pradawnych, aczkolwiek w mniejszym stopniu.
  • 0

#2 radzior

radzior

Wielki Podpalacz

• VIP
  • 176 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.07.2004 - |01:47|

sorki, Beckett nie mówi z rosyjskim akcentem, to szkocki akcent. Koleś będzie moją ulubioną postacią, jest świetny
  • 0
Peace through superior firepower

#3 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 18.07.2004 - |08:26|

Jeśli to oficjalne, to sorry. Chodzi tylko o to, że znam kilku Szkotów i ich angielski jest praktycznie niezrozumiały... :P A ten akcent naprawdę wydał mi się podobny do rosyjskiego...
  • 0

#4 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 18.07.2004 - |10:28|

Jeśli chodzi o cały zespół to sam nie wiem do końca jak ich ocenic. Czas pokaże

Dr. Carson Beckett - dziwny szkot, jako że jego angielski jest zrozumiały Oficer medyczny misji. Lekko fajtłapowaty, ale o dobrym sercu. Podobnie jak Sheppard, on także może używać technologii Pradawnych, aczkolwiek w mniejszym stopniu.

Dla mnie to jest Ruski i nie bata. Doskonale go rozumiałem każde słowo. To nie może być szkot :)

PEACE :P
  • 0

#5 radzior

radzior

Wielki Podpalacz

• VIP
  • 176 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.07.2004 - |10:49|

http://flagipanstw.f...ciekawostki.htm tu masz flagi państw, porównaj z naszywką na rekawie Becketta. Też znam kilku Szkotów i część z nich mówi zupełnie niezrozumiale, kilku chyba po tasmańsku :) a reszta właśnie z takim akcentem. Rosjanie wymawiają angielski twardo ale mają inny "zaśpiew" niż Szkoci.
ale to nie forum językowe. Myślę, że polubię załogę SGA. Sheppard na razie jest pod obserwacją, ciekawa postać ale obawiam się, że to po prostu przemycone nawiązanie do O'Neilla, taka postać, która ma nieco ocieplić uczucia fanatycznych oglądaczy SG1. Mogę się oczywiście mylić, w końcu nie jestem moderatorem, hehe.
  • 0
Peace through superior firepower

#6 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 18.07.2004 - |10:56|

Jeśli jeszcze ktoś z was tego nie wie, to Pradawną z początkowej sekwencji (Atlantis-kilka milionów lat wcześniej) gra ta sama aktorka, która grała Ayianę w 6x04 - Frozen. Przenośnia jest chyba czytelna...
  • 0

#7 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 18.07.2004 - |12:09|

Czy przypadkiem Summersa nie grał aktor z Terminatora 2?
  • 0

#8 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 18.07.2004 - |12:12|

Czy przypadkiem Summersa nie grał aktor z Terminatora 2?

Zgadza się, to ten sam aktor - Robert Patrick (wystarczy sprawdzić na IMDB <_< )
  • 0

#9 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 22.07.2004 - |18:54|

przegladajć opsiy docinków i zdjęcia do nich , zauwazyłem że w SGA 1x09 Teyla jest w mundurze armii USA ( tylko P-90 jej brakuje :D , a może też go bedzie uzywac w tym odcinku ;) )

Porównacjie sobie zdjecie Teyli :
Dołączona grafika

z jednym ze zdjęć z 1x09
Dołączona grafika
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#10 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.07.2004 - |19:58|

zauwazyłem że w SGA 1x09 Teyla jest w mundurze armii USA

Nie żebym się czepiał :rolleyes: ale wolę określenie mundur ekipy Atlantis, ziemski mundur B)
Log65: Happy camper

#11 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 22.07.2004 - |20:23|

przegladajć opsiy docinków i zdjęcia do nich , zauwazyłem że w SGA 1x09 Teyla jest w mundurze armii USA ( tylko P-90 jej brakuje  :D , a może też go bedzie uzywac w tym odcinku   ;) )

Nie brakuje:

TUTAJ

A czy używa to się okaże...

Użytkownik psjodko edytował ten post 22.07.2004 - |20:45|

::. GRUPA TARDIS .::

#12 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 22.07.2004 - |22:16|

Gra on też w Archiwum X ..Summers oczywiscie..A doktor Carson Beckett nie wiem czemu wydaje mi sie ze jest grekiem :P
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#13 Herosista

Herosista

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 25.07.2004 - |23:08|

Wydaje mi sie ze aktor który gra męża dr Weir to ten sam który grał w Stargate Tolaninna zakochanego w Carter ( imienia nie pamientam)

Mam racje??
  • 0
Z wódka nie wygrasz. Ty lejesz ją w morde a ona ciebie na ziemię

Pozdrawiam Herosista

#14 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 26.07.2004 - |05:58|

Wydaje mi sie ze aktor który gra męża dr Weir to ten sam który grał w Stargate Tolaninna zakochanego w Carter ( imienia nie pamientam)

Mam racje??

Tak, masz słuszność.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#15 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 01.08.2004 - |22:03|

Hehe, tak sobie latam po necie i trafiłem na stronę Torri Higginson Information Page. Po adresie możnaby przypuszczać, że jest to stronka oficjalna. No ale nieważne...

1. Na stronie znajduje się kilka bardzo ciekawych avatarów, w dziale Journal Icons. Ja pozwolę sobie na zamieszczenie odnośników do trzech:

Jack, it was good for me too...

Hello! Who's the new guy?

So, that's Dr. Weir...

So gonna happen :P

Na stronie znajduje się także bardzo fajna shippy-tapeta:

John&Elizabeth

Miłego oglądania i zwiedzania strony.
  • 0

#16 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 04.08.2004 - |21:21|

Co do czlonków ekspedycji z SGA chyba najbardziej lubie McKaya (za miłość do batoników i za sposoby jakimi je zdobywa dla siebie i ogólnie za parę innych rzeczy) i mam nadzieję że dotrwa do końca Atlantisa. A co do reszty ekipy to dr Beckett (mam nadzieję że napisałem bezbłędnie) też mi się całkiem podoba jako postać (terapia genowa, jesteśmy w innej galaktyce więc chyba można to zrobić). A co do doktor Weir to wolałem ją jako blondynkę.
I moim zdaniej ship pomiędzy Weir i Sheppardem nie nastąpi (w końcu pani doktor mam męża, co prawda na Ziemi ale zawsze).
Pozdrowionka.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#17 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.08.2004 - |21:27|

(w końcu pani doktor mam męża, co prawda na Ziemi ale zawsze)

To nie żaden mąż, tylko chłopak. Myślisz, że mając męża zostawiłaby mu taśmę wideo z info że wyrusza w podróż "w-jedną-stronę"?
  • 0

#18 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 05.08.2004 - |13:38|

Nie wiem dokładnie dlaczego założyłem, że to jest jej mąż. Ale mam takie odczucie. Mogę się mylić. Ale nie wiem czy taka osoba jak dr weir by chciała ujawnić fakt istnienia wrót dla jakiegoś tam tylko chłopaka. Chociaż może się mylę. Hm...
Pozdrowionka.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#19 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.08.2004 - |13:59|

Każdy jak widzę już ma swoich atlantisowych faworytów :) Ja mam narazie 2 :) Lieutenant Aiden Ford,który dla mnie jest wyczepisty,oraz ten kulejący gość co mu syn w 3 odcinku na chwilkę zaginął.Dla mnie ma znajomą twarz,tylko nie mogę znaleźć jego nazwiska ze świata prawdziwego :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#20 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 05.08.2004 - |20:10|

Moja ulubiona postać to dr. McKay. Jak już wcześniej pisałem - dla mnie ta postać jest jak do tej pory najlepiej zagraną i przygotowaną postacią w Atlantis.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych