Absurdy informacji na płytach
Napisano 25.06.2009 - |09:39|
A o to co mnie przywitało, przy nowo zakupionej płycie:
Widzicie ten napis USE, już nie SALE, ale USE. Wolno używać tylko na terenie tych paru krajów....
Czyż to nie kpina?
Ps. Screen pochodzi z Jakie Chan's First Strike (Pierwsze Uderzenie), Nie wiedzieć czemu, nigdzie na płycie, ani w opisie w sklepie, nie ma info, że to 4 część Policyjnej Opowieści...
Napisano 25.06.2009 - |10:39|
Napisano 25.06.2009 - |10:52|
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 25.06.2009 - |10:54|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 25.06.2009 - |12:06|
Napisano 25.06.2009 - |22:06|
Napisano 25.06.2009 - |22:55|
To ciesz się ,że dają się przeskoczyć.ma chyba z lekka 10 minut reklam i zajawek które można przeskoczyć ale trwa to długo. Czuję się jak na filmie na Polsacie.
Ja jestem nieźle wkutwiony przy kilku pozycjach na które wydałem pieniądze i za każdym razem jestem PRZYMUSOWO raczony tym samym zestawem reklam których NIE DA się ominąć.
Aż zacząłem się zastanawiać czy ich sobie nie wypalić jako kopie po usunięciu kretyńskich reklam.
I weź tu człowieku wydaj $$$ na oryginalne pozycje.
ps. przy okazji obiecałem sobie, że nie ma bata i NIGDY nic nie kupię z produktów szanownych reklamodawców których mi dali na tych wydaniach.
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.06.2009 - |22:57|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 16.07.2009 - |19:07|
To ciesz się ,że dają się przeskoczyć.ma chyba z lekka 10 minut reklam i zajawek które można przeskoczyć ale trwa to długo. Czuję się jak na filmie na Polsacie.
Ja jestem nieźle wkutwiony przy kilku pozycjach na które wydałem pieniądze i za każdym razem jestem PRZYMUSOWO raczony tym samym zestawem reklam których NIE DA się ominąć.
Aż zacząłem się zastanawiać czy ich sobie nie wypalić jako kopie po usunięciu kretyńskich reklam.
I weź tu człowieku wydaj $$$ na oryginalne pozycje.
ps. przy okazji obiecałem sobie, że nie ma bata i NIGDY nic nie kupię z produktów szanownych reklamodawców których mi dali na tych wydaniach.
Używaj mplayera
Co prawda tryb tekstowy przy odpalaniu filmu może sprawić trudności, ale z czasem człowiek się przyzwyczaja.
Ja od 3 lat używam i aby zobaczyć reklamę na jakiejś płycie to najpierw muszę jej poszukać
A odnośnie tego USE... jeśli takiego ostrzeżenia nie ma w języku polskim to nie masz obowiązku go rozumieć . Kupując produkt na terenie Polski możesz skorzystać z prawa, które pozwala Ci na zwrot takiej płyty na podstawie 'odpowiedzialności sprzedawcy za towar niezgodny z umową', o ile tego samego napisu w naszym rodzimym języku nie ma na pudełku (musisz móc się z tą informacją zaznajomić przed zakupem). Więcej - jak masz mocne nerwy to możesz poprosić sprzedawcę o usunięcie tego 'USE' lub o świstek od producenta pozwalający na używanie płytki poza tymi krajami .
PS. Tak, wiem, jest 'klikany' mplayer, ale jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić, a co za tym idzie - sprawdzić jak się sprawuje
Użytkownik xiao edytował ten post 16.07.2009 - |19:11|
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'
oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi
Napisano 16.07.2009 - |19:54|
Najpierw bym musiał oglądać na komputerze płyty dvd a ja używam stacjonarnego odtwarzacza. I o takie przypadki mi chodzi.Używaj mplayera
Co prawda tryb tekstowy przy odpalaniu filmu może sprawić trudności, ale z czasem człowiek się przyzwyczaja.
Ja od 3 lat używam i aby zobaczyć reklamę na jakiejś płycie to najpierw muszę jej poszukać
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 16.07.2009 - |19:57|
Dla mnie kurizalna jest ta lista krajow gdyz klucz do ich selekcji nie jest tak naprawde jasny. Najbardziej kurizalnym jest wymienienie Baltic States. Wszyscy wiemy o co to chodzi, ale czy istenieje w sensie prawnym takie okreslenie? Zdolny prawnik udowodnil by tez, ze do grupy tej naleza tez Szwecja, Niemcy, Finlandia i Dania. Takze i Rosja. Popelniajac taka niescislosc dystrybutor pokazal, ze sam powaznie tego nie traktuje.Zapewne wszyscy pamiętacie afery z WB czy Vision o informacje zapisane na płytach. Gdzie była mowa o zakazie kopiowania itp. Jeśli nie, to tu są linki: link1, link2.
A o to co mnie przywitało, przy nowo zakupionej płycie:
Widzicie ten napis USE, już nie SALE, ale USE. Wolno używać tylko na terenie tych paru krajów....
Czyż to nie kpina?
Ps. Screen pochodzi z Jakie Chan's First Strike (Pierwsze Uderzenie), Nie wiedzieć czemu, nigdzie na płycie, ani w opisie w sklepie, nie ma info, że to 4 część Policyjnej Opowieści...
Użytkownik Jonasz edytował ten post 16.07.2009 - |19:59|
Genesis
Napisano 16.07.2009 - |20:28|
O dziwo ta nazwa oficjalnie funkcjonuje i określa tylko Litwę, Łotwę i Estonię...Baltic States
I wiecie umowa jak umowa przecież jakby tam pisało, że nie wolno odtwarzacz na komputrze (gdzies kiedyś coś takiego było) to też bym ich wyśmiał... ale zastanawiające jest, że nigdzie w sklepie nie ma informacji o tym "ograniczeniu" a przecież płytę może zamówić ktoś z poza tej listy i jeszcze serio traktujący te komunikaty...
Ale tak po upływie czasu, sądzę że ten komunikat był informacją wewnętrzną dla dystrybutorów. Pewno ktoś centralnie robił regionalizację płytki i powkładał sobie sobie tablice informacyjne na początku, co by mu łatwo się sortowało i sprawdzało czy dobra płytka w rękach (bez przechodzenia kolejnych etapów menu). A lokalny dystrybutor powinien usunąć ten komunikat przed tłoczeniem płyt...
Napisano 17.07.2009 - |13:24|
Tak oficjalnie jak na przyklad kraje srodziemnomorskie, bliski wschod, Afryka polnocna - to wszystko okreslenia geograficzne a nie lagalno-prawne.O dziwo ta nazwa oficjalnie funkcjonuje i określa tylko Litwę, Łotwę i Estonię...Baltic States
Użytkownik Jonasz edytował ten post 17.07.2009 - |13:24|
Genesis
Napisano 17.07.2009 - |15:48|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych