Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trzeci sezon oficjalnie potwierdzony

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 18.05.2009 - |07:26|

I mamy 3 sezon:)
Źródło
13 odcinków zamówiono, teraz gorsza informacja będą cięcia w budżecie i eliminacja jednej postaci.

Co o tym sądzicie?
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.05.2009 - |07:37|

Co o tym sądzicie?

Co o tym sądzimy ? Cieszymy się. :) Mimo, że to tylko krótki sezon tak jak pierwszy ale jednak.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 18.05.2009 - |07:38|

Teraz doczytałem gdzie indziej że jest opcja na kolejne 9 odcinków, ale to będzie zależeć od wyników oglądalności/widzi misie stacji:)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#4 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 18.05.2009 - |09:35|

Dokładnie z tego co wyczytałem to będzie minimum 13 odcinków, z możliwością przedłużenia do 22, jeśli oglądalność będzie przyzwoita. Jutro się dowiemy, w jaki dzień będzie Chuck leciał, chociaż najwięcej znaków na niebie i ziemii wskazuje na piątek, co niestety nie jest rewelacyjną wiadomością, z powodu generalnie niższych wyników oglądalności w ten dzień wszystkiego co leci. Np. Terminator SCC miał zaledwie nieco ponad 3 miliony w ten dzień, czyli połowę z tego co Chuck.
  • 0

#5 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 18.05.2009 - |09:51|

W poniedziałki TSCC miało oglądalność na poziomie Chucka. No może trochę niższą. Piątek = śmierć. 3 sezon Chucka byłby ostatnim gdyby leciał w ten dzień.

*odpukać*
  • 0

#6 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 18.05.2009 - |11:48|

W poniedziałki TSCC miało oglądalność na poziomie Chucka. No może trochę niższą. Piątek = śmierć. 3 sezon Chucka byłby ostatnim gdyby leciał w ten dzień.

*odpukać*

Nie znowu takie trochę, prawie 1,5 miliona mniej widzów średnio w tej części sezonu kiedy ze sobą konkurowali + niższe demo o ponad 0,5 , w dodatku stacja FOX ma dużo lepsze wyniki oglądalności niż NBC, więc na tle swojej stacji Chuck wypadał średnio, a SCC wypadała na tle wyników FOX bardzo słabo nawet jak leciała w poniedziałek.
  • 0

#7 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 18.05.2009 - |12:55|

Czyli pozytywnie :lol: tylko ciekawe kto zostanie wyeliminowany :blink: Chuck jest takim serialem gdzie wszyscy są genialni! oraz mam nadzieje ze polecą te 22 odcinki i serial skończy się naprawde dobrze.
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#8 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 18.05.2009 - |12:57|

Oczywiście cieszę się, że mój ulubiony serial został przedłużony, ale cięćia w budżecie sprawią tylko, że serial już nie będzie taki dobry. Prawdopodobnie z serialem pożegna się Julia Ling (chociaż to mała strata) udziały w serialu niektórych postaci ograniczą się do minimum np (Ellie i C.Awesome) Dlaczego ? otóż miesiąc miodowy sprawi, że nie będzie ich przez większą częśc sezonu. Odbiję się, to też na Quest Star, nie będzie już tak doborowo jak w drugim sezonie. Dodać jeszcze brak Buy More(ale to chyba mało prawdopodobne) pogrąży całkowićie ten serial niestety ;/ obym się mylił;/

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.05.2009 - |13:02|

• 0

#9 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 18.05.2009 - |13:10|

Ja bym się nie zgodził z tym, że na pewno ucierpi na tym jakość. Zauważ jaki był główny zarzut wobec Chuck'a w tym sezonie, że za bardzo skakał po różnych wątkach w odcinku, ponieważ każda postać miała zagwarantowany udział w określonej liczbie odcinków w kontrakcie.
Teraz będą mogli skupić się bardziej na najważniejszych wątkach, a wątki poboczne będą ograniczone, a nie wciskane na siłę tak jak to było np w odcinku Beefcake i tą całą historią z Buymore babe. Więc jak dla mnie to może być pozytyw, że np ograniczy się udział Jeff'a i Lestera, bo jakkolwiek są oni bardzo zabawni, to jednak lepiej się sprawdzają w małych dawkach. Poza tym z punktu widzenia opowiadanej historii, lepiej jest jak skupia się ona na 2-3 postaciach, a nie na siłę wciska się wszystkich.

Co do gościnnych występów to rzeczywiście zgadzam się, że zdecydowana większość z nich była bardzo udana, ale nie sądzę żeby serial stracił na jakości, jeśli np zamiast takiego Chevy Chase'a zobaczymy kogoś mniej znanego w tego typu roli (i tańszego), ale kto będzie umiał wypełnić daną rolę równie dobrze. Zresztą Scotta Bakulę czy Jordanę Brewster i tak pewnie zobaczymy.

Użytkownik Siemon edytował ten post 18.05.2009 - |13:12|

• 0

#10 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 18.05.2009 - |13:28|

Zauważ jaki był główny zarzut wobec Chuck'a w tym sezonie, że za bardzo skakał po różnych wątkach w odcinku, ponieważ każda postać miała zagwarantowany udział w określonej liczbie odcinków w kontrakcie.

Hmm mam rozumieć, że fani się obużali z tego powodu ? bo ja nigdzie się nie spotkałem z krytyką na temat jak to nazwałeś skakań.

Teraz będą mogli skupić się bardziej na najważniejszych wątkach, a wątki poboczne będą ograniczone, a nie wciskane na siłę tak jak to było np w odcinku Beefcake i tą całą historią z Buymore babe. Więc jak dla mnie to może być pozytyw, że np ograniczy się udział Jeff'a i Lestera, bo jakkolwiek są oni bardzo zabawni, to jednak lepiej się sprawdzają w małych dawkach. Poza tym z punktu widzenia opowiadanej historii, lepiej jest jak skupia się ona na 2-3 postaciach, a nie na siłę wciska się wszystkich.

Wątki poboczne są ozdobą tego serialu i muszę się powtórzyć już poraz setny, że Chuck, to serial w więszkośći komediowy, a naszpikowanie 42 minut takiego serialu akcją było by głupotą na niemałą skale.

Odcinek BeefCake był jednym z lepszych odcinków, a moment gdy Jeff przesłuchiwał kobitki można było boki zrywać:-)

EDIT:

Ups... nie zauwazyłem, że Chucka chcą przenieś na piątek, ale z drugiej strony fani, którzy tak zabiegali o trzeci sezon myśle, że mimo wszystko będą oglądać w ten dzień, a jeśli będzie spadek to nie znaczny... tak mi sie wydaje. Ja już dostałem, to co chciałem, a jak będzie dalej, to już nie ma dla mnie większego znaczenia.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.05.2009 - |13:37|

• 0

#11 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 18.05.2009 - |13:39|

@Up. Dokładnie, nie wyobrażam sobie Chucka bez scen w Buy More z udziałem Morgana, Jeffa i Lestera, oprócz tego bardzo dobre były wątki z Devonem i Ellie, no i niezastąpione Trio ;) Jakoś odejście Any czy Big Mike nie było by takie strasze, to w/w postaci powinny mieć tak samo czynny udział we wszystkich epizodach jak w s2. Może dostaniemy jakąś alternatywe do Buy More, może Large Mall gdzie by sie stara ekipa zatrudniła :P Nawet śmiem twierdzić że w Chucku końcówki były lepsze niż sama akcja :lol:
  • 0
9.0 True Blood
7.0 Heroes

#12 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 18.05.2009 - |14:42|

Ja widziałem i to sporo, jednak trochę wczytywałem się w amerykańskie fora serialu i Beefcake był chyba jednym z najbardziej zjechanych odcinków Chuck'a (i oczywiście ty możesz twierdzić że ten odcinkek był super - dla mnie był ok, ale ja tu raczej mówię o jakimś generalnym konsensusie, a nie o opinii pojedyńczych osóB).
Jeśli chodzi o wątki poboczne to one nie znikną, ale pewnie będzie jakiś złoty środek, że bardziej się skupią na jednej góra dwóch postaciach w danym odcinku, a inne w ogóle się nie pojawią. Akurat zgadzam się z sugestią, że pewnie będzie miesiąc miodowy dla Ellie/Awesome i znikną na 3-4 odcinki po pilocie 3-ciej serii.

Jeśli chodzi o krytykę zbyt dużej ilości wątków to akurat tu najwięcej oberwało się Chuckow'i od krytyków telewizyjnych, że one najczęściej psują tzw. "flow" odcinka np jest jakaś bardzo dramatyczna scena, po której następuje scena z Buy More, która kompletnie nie pasuje do klimatu sceny która nastąpiła przed nią. Dlatego też Colonel, Ring czy Santa Claus są najlepiej ocenianymi odcinkami Chucka, ponieważ albo udało się tam połączyć kilka wątków w jeden, albo przynajmniej nie kolidowały one ze sobą tematycznie.

Był wyciek ramówki, czy prawdziwy to się okaże jutro, ale tam Chuck był w piątek o 8, a za nim był Southland. Równie dobrze to mogła być zagrywka ze strony NBC, wypuścić jedną z potencjalnych ramówek i zobaczyć reakcję.

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.05.2009 - |16:36|

• 0

#13 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 18.05.2009 - |17:04|

Siemon co ty gadasz :blink: Przecież wszystkie akcje, to były akcje podchodzące pod komedie. Bo gdyby tak nie było to serial byłby porównywany do prison break, z tym że to jest właśnie bardziej komedia, serial jest taki dobry, w zasadzie w ostatnich odcinkach sezonu zaczeła zdziać się coś, co nie do końca można było przewidzieć.
  • 0
9.0 True Blood
7.0 Heroes

#14 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 18.05.2009 - |17:32|

Jak mówię dramatyczna scena, to nie chodzi mi automatycznie o scenę akcji, które rzeczywiście w większości mają charakter dość komediowy. Bardziej mi chodzi o sceny między postaciami, które często w Chuck'u mają dość poważny charakter, szczególnie między Chuckiem i siostrą, no i Chuckiem i Sarą. Poza tym ja piszę tylko o tym co wyczytałem, a taka była opinia wyrażana w wielu recenzjach odcinków i to poważnych krytyków telewizyjnych np z magazynu Time, Chicago Tribune, czy też z IGN, AVClub etc.
Po prostu twierdzę, że to nie będzie jakaś katastrofa dla serialu, jeśli postacie drugoplanowe będą odgrywały nieco mniejszą rolę niż dotychczas, szczególnie że dzięki temu kiedy te postacie będą się pojawiały będą miały naprawdę coś ciekawego do robienia, a nie tylko być w odcinku bo tak jest zapisane w kontrakcie aktora.
I dla mnie przepowiednie że na pewno ucierpi jakość Chuck'a są delikatnie mówiąc na wyrost. Wg mnie scenarzyści w drugim sezonie zapracowali sobie na pewną dozę zaufania, że mimo pewnych ograniczeń będą w stanie znowu nas pozytywnie zaskoczyć.
  • 0

#15 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 18.05.2009 - |21:31|

Ja tylko dodam, że krytycy nie mają większego wpływu na fanów, to nie oni, a fani decydują czy serial chcą oglądać czy nie, a krytycy jak to krytycy, mogą sobie krytykować:-)

A co do reszty, to dalsza dyskusja nie ma sensu, ty uważasz, że cięcia nie zmienią serialu w dużym stopniu, ja wręcz przeciwnie jestem bardzo zaniepokojony tym faktem, ;/ ale o tym przekonamy się we wrześniu... zatem do września :-)
  • 0

#16 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.05.2009 - |22:13|

To rozumiem serial bedzie we wrzesniu/pazdzierniku tak?
Odpadla opcja 13odcinkow na zime 2010 ?
  • 0

#17 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 18.05.2009 - |22:22|

To rozumiem serial bedzie we wrzesniu/pazdzierniku tak?
Odpadla opcja 13odcinkow na zime 2010 ?

Tak, standardowo koniec września początek nowej serii.

EDIT:

NBC zamówiło 13 odcinków z możliwością dokręcenia kolejnych 9 odcinków.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.05.2009 - |22:23|

• 0

#18 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.05.2009 - |06:34|

dzisiaj już oficjalnie studio potwierdziło 3 sezon :)
  • 0
Dołączona grafika

#19 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 19.05.2009 - |13:50|

No to mamy pierwsze promo 3 SEZONU ! :-) takie dosyć zabawne :-)

• 0

#20 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 19.05.2009 - |15:11|

To nie jest promo 3-ciego sezonu, a drugiego, który będzie wyświetlany w Wielkiej Brytanii od czerwca.

Btw krytycy nie mają wielkiego wpływu na fanów, ale za to mają pewien wpływ na nowych widzów, którzy szukają czegoś co mogliby oglądać, a co zbiera pochlebne opinie. Poza tym opinie krytyków dużo bardziej trafiają do szerokiego widza, niż opinie fanów, szczególnie jeśli krytyk pisze do jakiejś większej gazety.

Chuck wróci dopiero w marcu 2010 po Igrzyskach :S

Użytkownik Toudi edytował ten post 19.05.2009 - |16:57|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych