Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#1 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 20.05.2009 - |13:52|

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dziś świat przebudził się, by odkryć statki kosmiczne nad każdym z większych miast. Goście twierdzą, iż przybywają w pokoju, przynosząc medyczne cuda i technologiczne przełomy. Obiecują nie krzywdzić nas, lecz kłamią. Większość ludzi uważa, że kosmici przybyli właśnie kiedy najbardziej ich potrzebowaliśmy, a my jesteśmy chętni przyjąć ich hojną pomoc. Lecz podczas namierzania telefonu terrorystów agent Ochrony Narodowej Erica Evans natrafia na coś znacznie bardziej złowieszczego. Erica odkrywa, ze kosmici chcą przeniknąć do naszych struktur rządowych i firm, siejąc ziarna z zamiarem przejęcia kontroli nad rodzajem ludzkim. Przekonanie kogokolwiek o tej prawdzie będzie niemożliwe, Goście są już zbyt potężni. Najpierw dali ludziom wiarę dzięki swej kojącej obecności i podarunkom, potem zjednoczyli naszą młodzież. Tysiące nastolatków, nie wyłączając syna Erici, zostali zwerbowani jako "Ambasadorzy Pokoju", w rzeczywistości służąc jednak za niczego nieświadomych szpiegów. Kiedy Erica zostaje wrzucona w wir ruchu oporu, będzie musiała sprostać swoim czynnościom operacyjnym w pracy, jak i roli matki, walcząc przy tym by ochronić syna Tylera, który mimo wszystko brata się z wrogiem. filmweb.pl

Serial premierę będzie miał w 2010 roku (midseason). Pierwotnie mówiło się o 13 odcinkach, jednak ostatnio ich liczba prawdopodobnie została ograniczona do 6.

Pierwsze konkretne promo serialu: http://spoilertv.blo...05/v-promo.html

Zapowiada się naprawdę interesująca produkcja, szkoda tylko, że czekać trzeba będzie na nią ponad pół roku. Dla fanów s-f pozycja obowiązkowa ;)
  • 0

#2 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 20.05.2009 - |14:53|

i Joel z 4400 też gra... chętnie zobaczę, fragment Pilota zamieszczony na www.tv.com bardzo interesujący (czy ta przywódczyni obcych to nie jest przypadkiem Adria z SG-1??), na pewno będzie się lepiej oglądało niż te pokryte skórą jaszczurki z pierwowzoru :)
  • 0
Dołączona grafika

#3 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 20.05.2009 - |15:25|

Elizabeth Mitchell jako agentka FBI ( :lol: )... zresztą namiastke jej talentu mieliśmy już w finałowym odcinku Lost :-) Statek ok, ale jak zobaczyłem pod statkiem audycje, jesteśmy tutaj w pokoju, to padłem ze śmiechu :lol: . Końcowa scena w trailerze dobra, ale to zbyt mało, żeby zainteresowało akurat mnie. Reptile :lol:

Obsada słaba.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 20.05.2009 - |15:28|

• 0

#4 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 20.05.2009 - |15:37|

Ach to dzisiejsza młodzież. ;) Na oryginalnym V i TNG się wychowałem dodajmy do tego jedną z najbardziej zjawiskowych kobiet w telewizji przy której blond lala z Chucka może się schować czyli Morenę Baccarin i już jestem na pokładzie. No a zresztą to scifi więc pewnie forum dzięki temu odżyje. ;)
No i to są kosmiczne jaszczurki no common jaszczurki. :P

(czy ta przywódczyni obcych to nie jest przypadkiem Adria z SG-1??)

Nie bluźnij to nie Adria tylko Inara. ;)

Użytkownik Krusty edytował ten post 20.05.2009 - |15:42|

• 0

#5 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 20.05.2009 - |15:43|

Ach to dzisiejsza młodzież. ;) Na oryginalnym V i TNG się wychowałem dodajmy do tego jedną z najbardziej zjawiskowych kobiet w telewizji przy której blond lala z Chucka może się schować czyli Morenę Baccarin i już jestem na pokładzie. No a zresztą to scifi więc pewnie forum dzięki temu odżyje. ;)

Ach ten stary wyjadacz :lol: kwestia gustu co do tych pań, a że wyraziłem opinie na temat serialu, który prawdopodobnie przoduję w twojej kolekcji ulubionych negatywnie, to już inna bajka. Ups sorry nie chciałem urażić :lol:

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 20.05.2009 - |16:04|

• 0

#6 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 20.05.2009 - |17:35|

Świetne efekty w tym trailerze.
Elizabeth Mitchell w ubranku FBI śmiesznie wygląda.
Nowy serial SF, na który definitywnie warto czekać. Oby nie zawiódł. Szkoda tylko, że dopiero w 2010. Pewnie mniej więcej w tym czasie co Lost S06.
No i patrząc na stację - ABC to wątpię, że seans będzie trwał 6 odcinków.
  • 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#7 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.05.2009 - |17:46|

Fajnie, że jakiś nowy serial SF będzie, bo coś krucho z nimi ostatnio :( A zwiastun naprawdę fajny; mam nadzieję, że nie zawalą ;)
  • 0

#8 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 20.05.2009 - |19:00|

No i to są kosmiczne jaszczurki no common jaszczurki. :P

(czy ta przywódczyni obcych to nie jest przypadkiem Adria z SG-1??)

Nie bluźnij to nie Adria tylko Inara. ;)

Ja oglądałam V na SkyOne, nawet mordy pamiętam jeszcze, ale teraz by mnie nikt nie przymusił do tego :D

I dla mnie to Adria (wygooglowałam :) ). V na pewno dam szansę, bo to bardziej przyziemna zabawa i się nie będą tłukli w nieskończoność jakimś statkiem po przestrzeni kosmicznej :D
  • 0
Dołączona grafika

#9 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 20.05.2009 - |20:11|

nie będą tłukli w nieskończoność jakimś statkiem po przestrzeni kosmicznej :D

Seriale s-f w tych "największych" amerykańskich TV nigdy nie były pozytywnie odbierane. Szansą dla "V" jest fakt, że akcja będzie działa się cały czas na ziemi, a nie ograniczy się właśnie do latania statkiem po przestrzeni kosmicznej :) Być może dzięki temu kupią ten serial i nie skończy się na jednym sezonie.

Pojawił się drugi, trwający 3 minuty zwiastun - KLIK (wygląda na solidne streszczenie 1x01, bo chyba tylko dotychczas pilot został nakręcony).

Użytkownik sephia edytował ten post 20.05.2009 - |20:12|

• 0

#10 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.05.2009 - |21:46|

Sneak Peak 1: http://www.youtube.c...feature=related
Sneak Peak 2: http://www.youtube.c...feature=related

Promo 1: (to samo co w pierwszym poscie ale duzo lepszej jakosci).
Promo 2: (to samo co powyzej ale w duzo lepszej jakosci)

sephia: nie przeszkadza ci jakosc trailerow na tej stronie co dajesz? mnie az oczy bola...

Co do serialu ... niesamowity!! Przynajmniej promo i sneak peaki, zapowiada sie nowosc sezonu. 6 odcinkow? Mam nadzieje ze to jakies zarty.
Duzo minus za pore emisji, seriale wrzuca w midseason sa na duzo gorszej pozycji niz te puszczane przez caly sezon.

Ps. Drugi sean peak mnie az tak wciagnal ze sie zdziwilem jak sie przerwal w polowie sceny. Totalnie zapomnialem ze ogladam promo a nie 45 minutowy serial.

Ps2. Mam nadzieje ze pilot szybko wycieknie ze studia ;)

I dla mnie to Adria (wygooglowałam )

Inara i TYLKO Inara ;)
A tak na serio to duzo ladniej wygladala w dlugich wlosach.

Użytkownik Modes edytował ten post 20.05.2009 - |21:51|

• 0

#11 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 20.05.2009 - |22:47|

sephia: nie przeszkadza ci jakosc trailerow na tej stronie co dajesz? mnie az oczy bola...

Wybacz, mam rss ustawiony na spoiler-tv i kiedy tylko coś się ciekawego pojawia staram się przerzucać tutaj. Szukałem popołudniu na YT tych trailerów promocyjnych, ale niestety nie znalazłem. Fajnie, że znalazłeś i dodałeś, bo w lepszej jakości ogląda się kapitalnie.

Duzo minus za pore emisji, seriale wrzuca w midseason sa na duzo gorszej pozycji niz te puszczane przez caly sezon.

Wielka szkoda, że "V" nie udało się wcisnąć w jesienną ramówkę. Z drugiej strony ABC i tak ma na przyszły sezon 11 (!) nowych seriali, więc ciężko było wszystko pomieścić w ramówce na jesień. Zostawiają coś na midseason...szkoda, że ofiarą tego musi być "V".

Co do decyzji o ilości odcinków, to ABC waha się czy zamówić 6, czy 13 epizdodów. W sumie sam tego nie rozumiem, bo serial zapowiadany jest jako jeden z hitów przyszłego sezonu. Może stacja boi się niechęci amerykańców do seriali sf? Jakby nie patrzeć, "V" tani w produkcji nie będzie...no, ale zobaczymy.

Warto dodać jeszcze, że producentem wykonawczym "V" jest Scott Peters, producent wykonawczy i scenarzysta "4400", za co otrzymał nominację do Emmy.
  • 0

#12 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.05.2009 - |23:15|

Najbardziej obiecująca nowość przyszłego sezonu.

Bardzo podobało mi się promo i można tylko liczyć że ta duża stacja tego nie spier@#%$%.

Może w nadchodzącym sezonie duże stacje pokażą coś ciekawego bo obecny to KATASTROFA.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#13 Hugoul

Hugoul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.07.2009 - |12:25|

Pamiętam serial z lat 80'tych, był [beeep]iassssszczy :P
Nie mogę się doczekać nowej wersji i w tej obsadzie :D
jasssssszczury nadchodzą ... sssss :)
  • 0
„…Istnieje takie słowo w nowomowie, którego pewnie jeszcze nie znasz:
KWAKMOWA, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych
ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do
wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz,
komplement… "Rok 1984" - G. Orwell.

#14 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 26.07.2009 - |12:42|

News prosto z Comic-Con - premiera "V" jednak szybciej, w listopadzie, a nie w midseason, jak było wcześniej podawane ;)
  • 0

#15 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 27.07.2009 - |10:06|

Tak zapowiada się fajnie, tak samo jak "Sara", czy "Fringe", a potem się okazywało, że super trailer to wszystko na co ich stać. Pozyjemy zobaczymy.
  • 0

#16 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 09.08.2009 - |10:01|

News prosto z Comic-Con - premiera "V" jednak szybciej, w listopadzie, a nie w midseason, jak było wcześniej podawane ;)

A dokładniej mówiąc serial zadebiutuje 3 listopada. Zapewne jeszcze 3x zmienią dzień, ale ważne , że listopad :P.
  • 0

#17 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.09.2009 - |16:58|

Dwa krótkie fragmenty serialu:

Co prawda nie są pierwszej świeżości, ale nie ma ich w tym temacie i może nie wszyscy widzieli.
  • 0

#18 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.09.2009 - |07:33|

A dokładniej mówiąc serial zadebiutuje 3 listopada. Zapewne jeszcze 3x zmienią dzień, ale ważne , że listopad :P.

I oficjalnie rzecznik ABC potwierdził, że w listopadzie zobaczymy 4 odcinki i potem będzie przerwa :( w emisji odcinków aż do marca.

Źródełko --> http://hollywoodinsi...ir-in-november/

Potwierdza to też ta nowa zapowiedź.

New "V" promo ---> http://ausiellofiles...cs-new-v-promo/

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.09.2009 - |09:35|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#19 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 30.09.2009 - |20:39|

Na pewno będę to oglądał. Zapowiada się dobry dramat scifi, i jeszcze mamy tak czołowe piękności (Juliet, Adria), że już chyba tylko Claudi Black brakuje :P
  • 0

#20 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 01.10.2009 - |09:34|

Te plany z emisja tylko 4 odcinkow i bardzo dlugi hiatus niestety zapowiadaja szybkiego cancela, a szkoda. Mam nadzieje ze sie pomyle, ale raczej marne szanse. :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych