Skocz do zawartości

Zdjęcie

Projekt Diaspora

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.05.2009 - |15:22|

Jakiś czas temu w odmętach umysłów grupy zdolnych moderów powstał pomysł zrobienia gry w realiach BSG na zmodyfikowanym silniku kultowego FreeSpace2. Część z Was pewnie słyszała o podobnym pomyśle pod nazwą Beyond the Red Line, który jednak po wydaniu dema umarł śmiercią naturalną. Większość ludzi pracujących nad BtRL przeszła do projektu o nazwie Diaspora.

http://www.diaspora-game.com/

Polecam obejrzenie filmików prezentujące grę. Co prawda są one ze stycznia, ale strona i forum projektu żyją, więc można mieć nadzieję, że niedługo będziemy mogli zasiąść za sterami vipera i zrobić sieczkę z tosterów. :)
  • 0

#2 MetalBoy

MetalBoy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 11.05.2009 - |20:46|

Najlepsze jest to, że większość składu wywodzi się z projektu BtRL (Beyond the Red Line chyba tak się to pisało) i ponoć pierwsza część moda ma być wydana pod koniec tego miesiąca (na forum o tym jest głośno) :rolleyes: Gra ma być wydawana jak serial czyli z każdym paczem będą wydawane kolejne misje wraz z łatkami :lol:
  • 0

#3 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.08.2010 - |15:41|

Jako, że na forum niewiele się dzieje pozwolę sobie wrzucić kilka screenów z Diaspory. Tworzenie gry trwa niestety strasznie długo, ale jak widać projekt nie umarł. :)

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik wujek_szatan edytował ten post 18.08.2010 - |15:44|

• 0

#4 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 18.08.2010 - |15:50|

Mody do FS2 to klasa sama w sobie ;) Kilka ładnych już widziałem, ale Diaspora je przebija. Ładne tła, dopracowane modele. Podoba mi się. Ale czy nie jest zastanawiające, że jest to opracowane na podstawie gry która ma naście lat?

Szkoda tylko, że w większości wypadków podobne projekty robią zapaleńcy. Słomiani. Mają więc tendencję do obumierania w drgawkach.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#5 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.08.2010 - |17:45|

Fakt, klasycznego FS2 to zupełnie nie przypomina. Fani symulatora odwalili kawał naprawdę dobrej roboty przy modyfikacji silnika gry. Dzięki temu można pograć np. w kampanię FS2 ze zdecydowanie ładniejszą oprawą graficzną od oryginalnej gry. Jednak przy produkcji Diaspory widać, że silnik jest naprawdę elastyczny i wciąż da się go udoskonalać.

Co do słomianego zapału to się zgadzam. Często tego typu projekty umierają, bo twórcom zwyczajnie nie chce się dłużej nad tym siedzieć. Diasporze to chyba nie grozi, bo forum moda żyje i wciąż pojawiają się screeny z nowymi modelami do gry. Miejmy nadzieję, że uda im się to skończyć i dać trochę radochy fanom BSG.
  • 0

#6 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.11.2010 - |00:49|

Najnowszy trailer Diaspory:

• 0

#7 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.12.2010 - |21:16|

Nie wiem co prawda czy to w ogóle kogoś interesuje, bo praktycznie tylko ja tu się wpisuję, ale w sieci pojawiła się kolejna zapowiedź moda.

Moim zdaniem bardzo klimatyczny trailer, który pokazuje że gra może być naprawdę warta uwagi fanów BSG.
  • 0

#8 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 12.12.2010 - |16:34|

Pewnie, że interesuje z niecierpliwością czekam na wydanie tego moda .

Mam jeszcze pytanie(a nie chciałbym zakładać nowego tematu.) czy dostał się ktoś na zamkniętą bete BSG online. Ja złożyłem podanie i ciągle czekam. Prosiłbym o podzielenie się z wrażeniami z gry.  

• 0

#9 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.12.2012 - |13:50|

Co prawda piszę to z lekkim opóźnieniem, ale Diaspora: Shattered Armistice ujarzała światło dzienne!

Na ten moment gra zawiera 2 misje treningowe oraz 6 zwykłych misji podczas których wcielamy się w pilotów okrętu Battlestar Theseus.

http://www.youtube.com/watch?v=DWt2m1xtJbw&feature=player_embedded

Misje, w których zobaczymy Galacticę i Pegasusa są w trakcie tworzenia.

Gra do ściągnięcia pod linkiem:
http://www.hard-ligh...p?topic=81859.0

Jeśli chodzi o wykonanie gry to moderzy wykonali kawał świetnej roboty. Bitwy mają rozmach walk widocznych w serialu i zestrzeliwanie tosterów naszym Viperem sprawia masę przyjemności :)

Moim zdaniem pozycja obowiązkowa dla fanów BSG!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych