Alien
Napisano 29.08.2003 - |09:15|
.A mam dwa pytanka?
-czy wiecie cokolwiek o Alien V ??Będzie kolejna część kręcona??
-może ktoś jest szczęśliwym posiadaczem 4-płytowego wydania DVD Alien ??Ja się niestety nie załapałam na to wydanie a pozaty troszke drogie było. Czy te filmy na tych DVD są w reżyserskiej wersji, bo to mnie bardzo interesowało -a jak tak to może poszukam jeszcze w jakis hurtowniach
Napisano 29.08.2003 - |10:17|
Napisano 29.08.2003 - |10:31|
Ano V część będzie jak najbardziej, Weaver jest na 100% w obsadzie. Ponieważ reżyserować ma Cameron planują dorzucić jej...Arniego! Będzie się działo! Ja z niecierpliwością czekam na ten film. Mam nadzieję, że fabuła będzie się toczyć na Ziemii opanowanej przez Obcych (jak w książce Obcy:Azyl). To by było coś!-czy wiecie cokolwiek o Alien V ??Będzie kolejna część kręcona??
Co do poprzednich części: pierwsza genialna, druga doskonała (i moja ulubiona - ten klimacik, marines + Vasquez), trzecia najsłabsza (ale da się obejrzeć), czwarta ciekawa, ale to nie to samo co Alien I i II.
Napisano 29.08.2003 - |11:24|
Ale Arni chyba grać dużej roli nie będzie,z tego co wiem to ma być mała rólka,mogę się mylić bo tak słyszałem.Na samą mysl Arni i Weaver cieknie mi slinka na ten film!!Ano V część będzie jak najbardziej, Weaver jest na 100% w obsadzie. Ponieważ reżyserować ma Cameron planują dorzucić jej...Arniego! Będzie się działo! Ja z niecierpliwością czekam na ten film. Mam nadzieję, że fabuła będzie się toczyć na Ziemii opanowanej przez Obcych (jak w książce Obcy:Azyl). To by było coś!-czy wiecie cokolwiek o Alien V ??Będzie kolejna część kręcona??
Napisano 29.08.2003 - |12:40|
Tu mnie zmartwiłeś troche, bo -wiem ze teraz podpadne wielu osóbkom -ale poprostu nie trawie Arniego i NIE chce go w Obcym widzieć chyba ze bedzie grał tego obcego albo pojawi sie na 5 minut i obcy GO rozwali !!! grrrr....!!!Ano V część będzie jak najbardziej, Weaver jest na 100% w obsadzie. Ponieważ reżyserować ma Cameron planują dorzucić jej...Arniego! Będzie się działo!
ooo taką fabułe sobie tez zycze! książka świetna wiec oby film był na jej podstawie chodz troszkę! a swoją drogą to ja bym chciała w V-tce zobaczyc pania River [czy jak to sie tam pisze ] i Rona Perlmana -słynny JohnerMam nadzieję, że fabuła będzie się toczyć na Ziemii opanowanej przez Obcych (jak w książce Obcy:Azyl). To by było coś!
Jak dla mnie to na pierwszym miejscu jest "decydujące starcie" ,potem "przebudzenie" , "8pasażer" i na koncu trójka .Chodz teksty mają wszędzie dobre ,nawet w trójce -ubóstwiam tam tą "przemowę" DillonaCo do poprzednich części: pierwsza genialna, druga doskonała (i moja ulubiona - ten klimacik, marines + Vasquez), trzecia najsłabsza (ale da się obejrzeć), czwarta ciekawa, ale to nie to samo co Alien I i II.
>"You're all gonna die. The only question is how you check out. Do you want it on your feet, or on your fuckin knees, begging? I ain't much for begging. Nobody ever gave me nothin. So I said [cenzura!] that thing, let's fight it!" <
Napisano 29.08.2003 - |12:44|
W wydanym u nas pakiecie 4 DVD wszystkie filmy były w wersji kinowej. Szczerze powiedziawszy, tylko część 2 ma wersję reżyserską, przynajmniej nic nie wiem o pozostałych w wersjach DC.Czy te filmy na tych DVD są w reżyserskiej wersji, bo to mnie bardzo interesowało -a jak tak to może poszukam jeszcze w jakis hurtowniach
A co do mojego rankingu alienów, to wygląda bardzo podobnie do tego od Castora, ale nie identycznie
2 4 1 3
Wiem, że wielu fanów uważa część 4 za słabą, ale mi się bardzo podobała. Ripley z genami obcych jak dla mnie jest fantastyczna (chociaż w 4 wygląda już trochę staro, ciekawe co będzie w 5).
Co do części piątej, to jestem ciekaw, na czy bedzie oparta fabuła - bezpośrednią kontynuacją 4ki jest komiks Aliens vs. Predator vs. Terminator (trochę słabawy jak na mnie)... Ale skoro w filmie ma wystąpić Arnie, zobaczymy...
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 29.08.2003 - |14:53|
Wygląda staro bo ma ponad 200 lat w filmie w końcu.chociaż w 4 wygląda już trochę staro, ciekawe co będzie w 5
JA mam wszystkie 4 cześci obcego na kasecie z tv nagrywane teraz czekam aż powturzą pierwsza i druga część bo mi się kiebsko nagrały.
Co do kolejnośc w której mi sie podobaja to 2,4,3,1
Ja się już niemoge doczekać czego kolwiek związanego z Obcym i Predatorem, czy to będzie film, serial czy tez gra której już od dawna oczekuje i doczekac się niemogę.
Napisano 29.08.2003 - |15:17|
A co do mojego rankingu alienów, to wygląda bardzo podobnie do tego od Castora, ale nie identycznie
2 4 1 3
Wiem, że wielu fanów uważa część 4 za słabą, ale mi się bardzo podobała. Ripley z genami obcych jak dla mnie jest fantastyczna (chociaż w 4 wygląda już trochę staro, ciekawe co będzie w 5).
2 4 1 3 --->czyli identycznie jak u mnie
."przebudzenie" jest dla mnie genialne i nie rozumiem dlaczego niektórym film się nie podobał -zaraz po 2 to własnie 4 najbardziej w napięciu trzyma -bo 1 i 3 aż tak straszne nie są jak dla mnie .
Napisano 29.08.2003 - |15:50|
Dokładnie, ale kiedy zaczynałem pisać swojego posta Twojego jeszcze nie było...2 4 1 3 --->czyli identycznie jak u mnie
4 jest bardzo fajna, ale klimat to 1 ma lepszy. Ale za to akcja... miodzi w 4 oczywiście...
Użytkownik Tomciak edytował ten post 29.08.2003 - |15:50|
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 29.08.2003 - |17:27|
Kolejność ta sama. Film wymiata i jak tylko go zobaczyłem pierwszy raz wiedziałem, że będę go miał chociażby na kasecie i tak się stało. Potem pokazały się książki i także musiałem je mieć. Mają podobny klimacik. Trochę lepiej działają na wyobraźnię (tylko trzeba nie myśleć o filmie).Dokładnie, ale kiedy zaczynałem pisać swojego posta Twojego jeszcze nie było...2 4 1 3 --->czyli identycznie jak u mnie
4 jest bardzo fajna, ale klimat to 1 ma lepszy. Ale za to akcja... miodzi w 4 oczywiście...
O piątce też słyszałem ale na razie się nie napalam. Mam tylko nadzieję, że Arni nie będzie miał wielkiej roli.
Napisano 30.08.2003 - |08:58|
Napisano 30.08.2003 - |09:51|
Klimat to miala 1. Pozostalym czesciom go brakuje - sa bardzo dobrym widowiskiem i to wszystko. Chodzi w nich o akcje i efekty specjalne.4 bezwątpienia była hitem,choć to była już 4 częsć!!!Klimat moim zdaniem również miała lepszy niż 1.
Napisano 30.08.2003 - |09:59|
Nie powiedziałbym,że chodzi o efekty...4 miała zakończyć całą serie i dlatego się sprzedała i miała klimat.A jednak będzie 5 częsć i kto wie czy nie najlpesza,zwłaszcza po tym kto będzie w niej grałKlimat to miala 1. Pozostalym czesciom go brakuje - sa bardzo dobrym widowiskiem i to wszystko. Chodzi w nich o akcje i efekty specjalne.4 bezwątpienia była hitem,choć to była już 4 częsć!!!Klimat moim zdaniem również miała lepszy niż 1.
Napisano 30.08.2003 - |10:20|
Serie to juz miala zakonczyc czesc trzecia. Ripley zginela a Sigurney Weaver miala juz dosc tej roli. Jednak kasa czyni cuda. Nakrecili kolejna czesc, zarobili - bedzie nastepna. Z Obcym dzieje sie to, co np z Rambo.Nie powiedziałbym,że chodzi o efekty...4 miała zakończyć całą serie i dlatego się sprzedała i miała klimat.A jednak będzie 5 częsć i kto wie czy nie najlpesza,zwłaszcza po tym kto będzie w niej grał
Niestety podzielam zdanie Castora Kriega.
Napisano 30.08.2003 - |13:01|
Napisano 30.08.2003 - |14:33|
Napisano 30.08.2003 - |15:08|
Napisano 30.08.2003 - |15:13|
Niestety, nie mam takiej nadziei. Ja osobiscie z czworka czekalem do dnia, kiedy mi sie absolutnie nie chcialo myslec i cokolwiek bardziej skomplikowanego niz instrukcja obslugi cepa mnie odrzucalo. Po piatce spodziewam sie tylko czegos w stylu Rambo V z tym, ze Johna Rambo zastapi Ripley a Komunistow - obcy. Mozna bedzie podziwiac animacje i efekty specjalne a o fabule zapomniec.Mam nadzieję, że nie pójdą tylko na kasę i zapchają film efektami specjalnymi. Efekty tak ale podstawa dobra fabuła. Jak uda im się dołożyć do tego jeszcze grupę marines (tak jak w 2) to film może wyjdzie na prowadzenie. Na razie myślę, że wszystko jest możliwe. W końcu skoro akcja ma się dziać na ziemi to może będzie szansa na rozruszanie akcji.
Napisano 01.09.2003 - |11:32|
Napisano 01.09.2003 - |17:47|
jarmat daj im szansę w końcu nie wszystkie kontynuacje są gorsze (fakt że tych dobrych nie ma za dużo). Ale patrząc nawet na Obcego to i Ty się zgodzisz że 2 była lepsza od 1. Może teraz też będzie miłe zaskoczenie. Nie mówię żeby od razu napalać się i czekać z niecierpliwością ale po prostu z otwartym umysłem. Daj im szansęNiestety, nie mam takiej nadziei. Ja osobiscie z czworka czekalem do dnia, kiedy mi sie absolutnie nie chcialo myslec i cokolwiek bardziej skomplikowanego niz instrukcja obslugi cepa mnie odrzucalo. Po piatce spodziewam sie tylko czegos w stylu Rambo V z tym, ze Johna Rambo zastapi Ripley a Komunistow - obcy. Mozna bedzie podziwiac animacje i efekty specjalne a o fabule zapomniec.Mam nadzieję, że nie pójdą tylko na kasę i zapchają film efektami specjalnymi. Efekty tak ale podstawa dobra fabuła. Jak uda im się dołożyć do tego jeszcze grupę marines (tak jak w 2) to film może wyjdzie na prowadzenie. Na razie myślę, że wszystko jest możliwe. W końcu skoro akcja ma się dziać na ziemi to może będzie szansa na rozruszanie akcji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych