Skocz do zawartości

Zdjęcie

Grey's Anatomy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#1 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 24.03.2009 - |00:40|

Nieśmiało wertowałem cały dział "seriale" poszukując tematu dotyczącego tej produkcji. Nie znalazłem... Następnie posiłkowałem się wyszukiwarką wpisując "Grey's Anatomy" oraz "Chirurdzy" - rezultat podobny. Tak więc zakładam z nadzieją na miare konstruktywną dyskusję. Bo nie ma co ukrywać GA jest cholernie popularnym serialem w USA, z kolei w PL zdecydowanie mniej. Niedawno całkiem Polsat powtarzał bodaj 1 i 2 sezon.

Ja tak naprawdę wkręciłem się w "Chirurgów", w ostatnie wakacje. Poszło gładko, wszystkie 4 sezony. Ogladanie rozpocząłem tuż po nadrobieniu House'a (niesamowity finał s4) i wiele osób przestrzegało mnie, że GA może sie nie spodobać. Było jednak zupełnie inaczej. Patrząc z kolei na obecny, 5. sezon ogląda się wciąż przyjemnie. Wertując cały serialowy sezon (08/09) wg mnie GA razem z Lostem, czy 24 prezentuje cały czas w miare równy poziom bez większego spadku jakości.

Zobaczymy czym zaskoczą nas w końcówce tej serii :)
  • 0

#2 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 24.03.2009 - |01:28|

Serial ogląda się przyjemnie, są odcinki lekko nudnawe ale również takie które potrafią zaskoczyć. Na początku teżz rezerwą podchodziłem do tego serialu ale wciągnął mnie :P
  • 0

#3 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 24.03.2009 - |08:50|

Również zacząłem oglądać GA w poprzednie wakacje po obejrzeniu całego House'a. Do 4 serii był to naprawdę dobry serial, niestety 5 jest o wiele słabsza - zawirowania w obsadzie, niektóre wątki (Izzie! - przez moment to było jakieś X-Files). Jednak nadal oglądam z dużym zainteresowaniem. Oczywiście nie każdemu może ten serial się spodobać (ach, te kombinacje miłosne).

Bardzo lubię też spin-off GA - Private Practice.
  • 0

#4 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 24.03.2009 - |09:51|

Ja niestety widzialam dopiero te pierwsze dwa sezony co je puszczali w Polsacie
ale musze nadrobić zaleglości. Serial jest super, wszystkie wątki troche
zagmatwane ale dobre.
  • 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

#5 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 24.03.2009 - |16:57|

Niestety obecny sezon nie prezentuje dobrego poziomu, wcześniej owszem, serial był rewelacyjny, lecz wyraźny spadek zauważyłem już w czwartym sezonie
  • 0

#6 marlena;)

marlena;)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 24.03.2009 - |20:16|

Serial uwielbiam,ale pierwsze trzy serie były zdecydowanie najlepsze,4 i 5 troche miejscami nudzą albo są przesadzone(i na minus to co ostatnio wyprawiają z postacią Izzie).
Ogólnie świetny serial,ciekawe przypadki,bohaterowie,fajne komentarze Mer na początku i końcu odcinka i często świetna muzyka.Wciąż jeden z moich ulubionych seriali
  • 0

#7 Jane Doe

Jane Doe

Kapral

• Grupa Hatak
  • 182 postów

Napisano 24.03.2009 - |22:55|

Serial był dobry teraz się trochę... rozmywa.

niektóre wątki (Izzie! - przez moment to było jakieś X-Files). Jednak nadal oglądam z dużym zainteresowaniem.

Strasznie mnie denerwował ten wątek z Danym. Na szczęście wszystko się wyjaśniło X-files zniknęło, a "medycyna" rządzi.

Taka dygresja: Cristina zawsze dostaje najlepszych facetów. Bycie wredną małpą się opłaca. ;)

Zauważyliście, że nowi stażyści przypominają charakterami obecnych rezydentów? Pierce to Alex, Steve to George. Nie pamiętam jak miała na imię ta, co wyglądała jakby była na skraju załamania nerwowego. Biegała i histeryzowała. Brzmi znajomo? Meredith. Nie wiem, może tylko ja mam jakieś dziwne skojarzenia. Jak myślicie?
  • 0

#8 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.03.2009 - |21:36|

Pierwsze 2 sezony świetne, a każdy kolejny coraz słabszy, aczkolwiek wciąż oglądam, ale to już tak bardziej z przyzwyczajenia. Dużo lepsze jest Private Practice!
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#9 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 26.03.2009 - |10:48|

PP jest moze bardziej kameralne, ale czy lepsze...
Radze ogladac oba seriale po kolei wzgledem siebie, gdyz wystepuja w nich crossovery i zmieniajac kolejnosc nie zrozumie sie o co chodzi.
  • 0

#10 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 26.03.2009 - |20:47|

Też jestem wiernym fanem GA :)
Zacząłem oglądać na polsacie 2 sezon...zaciekawiło mnie i sciągnałem, od 4 oglądam na bieżąco! Bardzo dobra gra aktorska, bohaterowie, muzyka , przypadki medyczne , klimat :) Dla mnie równy poziom...oprócz wątku Dannego który mnie niesamowicie irytował..ale rozwiązanie logiczne... ostatni odcinek mega [beeep] :) wątek Izzie będzie główny do końca sezony i pewnie zakończą go niezłym cliffhangerem
  • 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#11 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 28.03.2009 - |13:51|

Ja też uwielbiam GA!!! Obecnie oglądam 5 sezon w każdy wtorek o 21.00 na FOX Life! Po "Chirurgach" o 22.00 też na Fox Life emitowana jest "Prywatna praktyka", która też mi się podoba.
  • 0

#12 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.03.2009 - |18:07|

5 lat ogladania i Meredith wrescie sie zareczyla z Sheppardem, mam nadzieje ze nie kaza nam czekac kolejnych 5 lat na slub ;).
  • 0

#13 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.03.2009 - |18:45|

Kolejny odcinek PP bije GA na głowę...

Izzie to jedyna postać, która mnie przyciąga do tego serialu... No dobra, to nie Izzie, to Katherine Heigl :D :D :D.
  • 0
Dołączona grafika

#14 ChrisDM

ChrisDM

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 28.03.2009 - |20:35|

Ja tam dalej uwielbiam GA i nie widze wielkiej różnicy pomiędzy sezonem 5, a 2 (no może, mniej George'a).
PP też jest świetne, rzeczywiście może troche inne otoczenie i wogóle Addison, ale ogólnie to raczej GA jest lepsze. Nie dużo, ale jednak. :P
  • 0

#15 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.03.2009 - |13:50|

Jak dla mnie GA jest duzo lepsze niz PP, wole tlo szpitalu gdzie sie duzo dzieje niz poradni gdzie jedyna akcja z pacjentami zwiazania jest z dziecmi albo sporadycznie z problemami psychcznymi.
  • 0

#16 ChrisDM

ChrisDM

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 10.05.2009 - |20:26|

5x22 - najlepszy odcinek jaki kiedykolwiek oglądałem z jakiegokolwiek serialu.
  • 0

#17 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.05.2009 - |22:15|

Oglądałem go z dziewczynami i płakały jak bobry :D. Normalnie masakra, aż sam się wzruszyłem :P. Genialny ep.
  • 0
Dołączona grafika

#18 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 10.05.2009 - |22:42|

Odcinek godny setnego epizodu GA. Wyciskacz łez niesamowity, bardzo dołujący, utrzymany w ciężkim i smutnym klimacie zwłaszcza dla osób, które bardzo emocjonalnie podchodzą do oglądania (dziewczynom współczuje). Zapowiada się wyjątkowy, dwugodzinny finał sezonu.
  • 0

#19 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 10.05.2009 - |23:13|

kurna, az sie boje go obejrzec :P
tak zescie nasmucili...
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#20 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 11.05.2009 - |07:24|

To chyba mało seriali oglądałeś ;)

Fakt dobry odcinek, ale można takiego obrotu spraw było spodziewać już od kilku tygodni ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych