Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E22 - Born to Run

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (61 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (28 głosów [49.12%])

Procent z głosów: 49.12%

2. 9,5 (12 głosów [21.05%])

Procent z głosów: 21.05%

3. 9 (10 głosów [17.54%])

Procent z głosów: 17.54%

4. 8,5 (2 głosów [3.51%])

Procent z głosów: 3.51%

5. 8 (1 głosów [1.75%])

Procent z głosów: 1.75%

6. 7,5 (2 głosów [3.51%])

Procent z głosów: 3.51%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [1.75%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [1.75%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 22.03.2009 - |21:55|

Data emisji: 10 kwietnia 2009

Dyskusja na temat odcinka S02E22 - Born to Run
  • 0

#2 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 11.04.2009 - |12:06|

Co tu dużo mówić finał poprostu genialny, to czego oczekiwałem po tym serialu, to zdecydowanie akcja, a w tym odcinku było naprawdę tego trochę. Epizod naprawdę godny finału.

Na +

+ Cromartie/Henry, znalazł sobie nowe zajęcie tym razem gra planszowa :-)

+ Krótkie starcie tostera z Weaver, ale podobało mi się.

+ Rozmowa Weaver i Ellison'a po tym jak zniknął John Henry.

+ Cameron - John Henry WTF ?!?! czemu to zrobiła ?

+ Co to za laska która odwiedziła Johna i Cameron ?

+ Cameron w więżieniu i to że nikt nawet nie zwrócił uwagi na nią, no może poza jedną osobą :-)

+ Podobało mi się jak Weaver, John, Sara i Ellison są zajęci rozmową, a chwilę potem nadlatuję stateczek i WTH :-)

Napiszę coś więcej jak wyjdą napisy bo jest jednak kilka rzeczy, których nie zrozumiałem do końca.

Na -

- Na minus jedynie sytuacja gdy Cameron się rozbiera i John na nią wskakuję.

Ocena: niech będzie 10/10
  • 0

#3 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.04.2009 - |12:09|

Odcinek bardzo zagmatwany... na poczatku nic sie w zasadzie nie dzieje, ale pozniej dzieje sie. Ciezko mi sobie poukladac co i jak. Johnk Henry nie zyje, i skynetem jest Cameron? Lub sojusznikiem ludzi.. Weaver jest po stronie Johna. W przyszlosci nikt nie zna Johna.. w przyszloci jest Cameron.. Coz pozostaje jeszcze obejrzec wiele razy.. na razie nie wystawiam oceny.

Edit:
Lowrey23 ta laska to z pierwszego sezonu
Edit2:
Chociaz w odcineku nie widze furtki na 3 sezon, mysle ze to koniec, a szkoda. Jeden z najlepszych seriali. Z pewnoscia kupie na DVD, lub BluRay..
Dobrze, ze odcinek jest ciezki do analizy i zrozumienia, mozna go ogladac wiele razy.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 11.04.2009 - |12:28|

• 0

#4 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 11.04.2009 - |12:26|

Weaver jest po stronie Johna.

Edit:
Lowrey23 ta laska to z pierwszego sezonu

Weaver... do końca nie wiedziałem po której jest stronie, ale gdy zabiła tego terminatora, to już dostałem odpowiedz na to pytanie.

A co do tej laski niestety nie pamiętam jej;/

P.S I co najważniejsze dalej nie wiemy czy serial dostanie trzeci sezon i kiedy można spodziewać się decyzji o kontynuowaniu serialu bądz jego definitywnym końcem?
  • 0

#5 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.04.2009 - |12:30|

Widzisz tam mozliwosc na 3 sezon bo ja nie. Chyba ze akcja 3 sezonu bedzie sie dziala w przyszlosci, a no to nie pojda.
Byla, tam u Cezara czy jak mu tam co dokumenty zalatwiali.. i ona siedziala oparta o samochod, Cam po niej pomalpowala i pozniej tez przyjechala do nich jak w szopie samochod zamykali i cos im tam powiedziala juz nie pamietam co.

Serial mial cos w sobie.. kurcze, caly czas nie chce mi sie wierzyc ze to koniec.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 11.04.2009 - |12:32|

• 0

#6 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.04.2009 - |12:36|

W przyszlosci i terazniejszosci co tu nie rozumiec, mam nadzieje na trzeci sezon
  • 0

#7 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 11.04.2009 - |12:42|

Widzisz tam mozliwosc na 3 sezon bo ja nie. Chyba ze akcja 3 sezonu bedzie sie dziala w przyszlosci, a no to nie pojda.

Serial mial cos w sobie.. kurcze, caly czas nie chce mi sie wierzyc ze to koniec.

Musieli pokazać koniec w taki sposób, że gdyby nie nastąpiła kontynuacja serialu, to widzowie po cześći otrzymali ten koniec... ja myśle, że jest furtka na trzeci sezon Sara w terażniejszości John w przyszłości. Napewno coś wymyślą.

EDIT:

Nikt jeszcze nie powiedział, że to koniec, po co mieliby zwlekać z decyzją ? która podobno jest oczywista ? coś tu kręcą.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 11.04.2009 - |12:48|

• 0

#8 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 11.04.2009 - |13:01|

Finał dyszka. 10/10. 100%.

Tylko czerwone oko Cam mi się nie podobało. W końcu już parę razy świeciła NIEBIESKIMI oczętami. To złowrogie czerwone oko było pewnie skierowane do widzów nieoglądających Kronik regularnie, ale znających filmy.

Co do cancela: myślę, że FOX już się zdecydowało na cancel, ale dzięki wpływom z WB nie ogłoszą tego przed premierą Terminatora 4. Wiadomo - zły PR.

John w przyszłości:
a. cancel: zostaje i przeistacza się w lidera ruchu oporu (w domyśle rzecz jasna). John + Allison = <3
b. sezon 3: wraca z powrotem z Henrym i Rudą ;P

W świetle niepewnego losu serialu finał dobrze rozegrany.

Użytkownik baban edytował ten post 11.04.2009 - |13:03|

• 0

#9 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 11.04.2009 - |14:27|

Możliwości na 3 sezon całkiem sporo - i to faktycznie mógłby być bardzo ciekawy 3 sezon - akcja podzielona na 2 części - przyszłość i teraźniejszość a takie docinki w tym serialu były najlepsze. Było by miejsce na akcje, coś czego brakowało w tym serialu. Powrót Johna do teraźniejszości mógłby być ciekawszy i wyprostować wiele rzeczy - ciekawe kto dowodzi ruchem oporu jak nie ma Johna.

Wracając do finału - bardzo fajnie rozegrany - i dość nietypowo - Skynet stworzony przez Dysona ewoluuje w sieci - buduje sobie broń i chce za wszelką cenę przetrwać. Zastanawia mnie Cameron i Alison - i to całe "przyłączysz się do nas" - w jednym odcinku pokaźne jest jak T1000 ma się się przyłączyć do ruchu oporu - wnioskować by można że w przyszłości maszyny mają własny ruch oporu właśnie stworzony przez Alison - z drugiej strony Cameron która nie che się przyłączyć do ruchu oporu maszyn w teraźniejszości tylko nie wiem dlaczego ?.

Po co wysłała się w przyszłość ?

I co do cholery miało znaczyć na końcu " Też cie kocham "

Użytkownik rexus edytował ten post 11.04.2009 - |14:32|

• 0

#10 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.04.2009 - |15:42|

Fajne :) nawet podobał mi sie finał. Gdyby serial trzymał taki poziom cały czas byłby jednym z najlepszych jakie obecnie można oglądać. Trochę namieszali przez cały sezon ale na koniec wszystko ładnie się wyjaśniło. Trochę dziwne posunięcie z tym skokiem w przyszłość ale jakby nie było ciekawe. Dziwne zachowanie Cameron najpierw mówi że nie chce się przyłączyć a potem oddaje swój chip Henry'emu.

Nie ma co wnioskować że maszyny mają ruch oporu przeciwko Skynetowi. To oczywista oczywistość. Weaver sama powiedziała że buduje coś dzięki czemu możliwe będzie pokonanie Skynetu.

I co do cholery miało znaczyć na końcu " Też cie kocham "

To pewnie mówiła Sarah do John'a zdając sobie sprawę że więcej go nie zobaczy.

Zakończenie otwarto zamknięte. Daje duże pole do popisu w przypadku kontynuacji umieszczając akcję w dwóch czasach a w przypadku cancela mamy domknięte większość wątków. Muszę przyznać że dobrze sie spisali na koniec sezonu.
  • 0
don't try

#11 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.04.2009 - |18:11|

Dziwne zachowanie Cameron najpierw mówi że nie chce się przyłączyć a potem oddaje swój chip Henry'emu.

Dlaczego wszystko bierzecie doslownie.. Chciala sie przylaczyc od poczatku, tylko przy Elissonie zrobila tak, poniewaz nie chciala zeby John sie dowiedzial, wyraznie dawala Elissonowi sygnaly ze chce, poza tym nawet John zauwazyl iz wyglada na zderwowana, przejeta.

Ja z kolei nie rozumiem, gdzie jes John Henry. Rozumiem Cam dala mu swoj chip, i teraz niescislosc, zeby zrobic wymiana chipu obie maszyny byly offline, wiec jak do cholery to zrobili. Kolejna niescislosc, po co tam byl Turek, czyli John Henry skoro i tak zostal zniszczony, poprzez wyrzucenie jego chipa. Kolejna sprawa po co w ogole Cam zmieniala cialo :blink: Dlaczego Cameron w ciele Cromartiego uciekla..
Nic z tego nie rozumiem..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 11.04.2009 - |18:13|

• 0

#12 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 11.04.2009 - |18:19|

To pewnie mówiła Sarah do John'a zdając sobie sprawę że więcej go nie zobaczy.

To fakt - bardziej mnie zastanawia całą sytuacja na końcu - niby spóźniony efekt skoku w czasie ? bo chyba nie ma się tu dopatrywać czegoś innego ...

Ja z kolei nie rozumiem, gdzie jes John Henry. Rozumiem Cam dala mu swoj chip, i teraz niescislosc, zeby zrobic wymiana chipu obie maszyny byly offline, wiec jak do cholery to zrobili. Kolejna niescislosc, po co tam byl Turek, czyli John Henry skoro i tak zostal zniszczony, poprzez wyrzucenie jego chipa. Kolejna sprawa po co w ogole Cam zmieniala cialo blink.gif Dlaczego Cameron w ciele Cromartiego uciekla..
Nic z tego nie rozumiem..

John Henry - nie miał chipa - tylko był podłączony do Turka więc pewnie sam go sobie włożył - Camero byłą na tyle uszkodzona że nie mogła się sama naprawić. Ale po jaką cholerę uciekła w przyszłość ?

Ogólnie końcówka strasznie pokręcona jest i chyba służy tylko temu by wysłać Johna w przyszłość.
  • 0

#13 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.04.2009 - |18:25|

Trochę się chyba zapędziłeś. Cameron nie uciekła w przyszłość. Z tego co załapałem to Henry wgrał się na jej chip i to on skoczył. Cameron była w komputerze do którego wcześniej podłączony był Henry stad na koniec pojawiały się napisy I'm sorry John. Poza tym Weaver sama powiedziała że wyrusza za Henrym.

Co jeszcze zauważyłem. Wyjaśnienie tych nieszczęsnych 3 kropek poniżej jakichkolwiek oczekiwań.
  • 0
don't try

#14 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 11.04.2009 - |19:10|

Trochę się chyba zapędziłeś. Cameron nie uciekła w przyszłość. Z tego co załapałem to Henry wgrał się na jej chip i to on skoczył.

Jeśli tak to jeszcze bardziej nie łapie tego po co Cameron dała mu swój chip ?
  • 0

#15 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.04.2009 - |20:16|

Henry okazał się bronią przeciwko Skynetowi więc poświęciła się dla dobra John'a wiedząc że w ten sposób może zapewnić mu zwycięstwo w wojnie z maszynami.
  • 0
don't try

#16 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 11.04.2009 - |20:19|

Dałem 10 punktow (za efekty), ale odcinka [do konca] nie rozumiem. Najwyrazniej okazalem sie za malo inteligentny, aby wykumac, o co w tym odcinku chodzilo... :>
Jesli taki ma byc koniec sierialu, to szkoda wielka.

Edit: (z innej beczki) - poszukuje pilnie efektu dzwiekowego z serialu, ktory sie pojawia za kazdym razem, gdy sie zjawia "zly" terminator. Czy ktos moglby mi podac linka? Z gory dzieki.

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 11.04.2009 - |20:35|

• 0
Dołączona grafika

#17 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.04.2009 - |22:17|

Obejrzane po raz kolejny, teraz rozumiem.
Henry byl podlaczony do Turka, przyszla Cam i dala mu noz, aby dac mu swoj chip, on go wzial i podmienil.. siebie wgral na chipa, a Cam do Turka. Szkoda troche Cam, nie mogl sie dograc na ten chip.. co za problem 2 systemy operacyjne. Juz nawet teraz niektorzy ludzie maja po 3 na kompie. Bylyby obustronne korzysci, Cam przetrwanie, a dla Johna Henrego informacje. Mozna by tez podlaczyc tego blaszaka co zabila Weaver i w nim zyla by sobie Cameron na kabelku. Jezeli znalezli by jakis chip mozna by na niego wgrac Cameron.
Dodatkowo Henry skoczyl do przyszlosci bylo to wyraznie powiedziane.
A w przyszlosci.. Nikt jeszcze Johna nie zna, ciekawe kto dowodzi ruchem oporu, chyba Kyle.. bo Derek cos wspomina ze John bedzie slawny, bo jego brat (Kyle) wrocil a John nosi jego plaszcz :blink: Ktos mi to wyjasni?
W przyszlosci jest Alison, nie Cam, ale czlowiek Alison.
Mozna wnioskowac ze John wszystko im wyjasni, ujawni sie John Henry, Weaver i beda walczyc o powstrzymanie Skynetu.. Przyszlosc zostala zmieniona.
Zastanawiac moze fakt, ze ten serwisant w okularkach od Henrego nie dopatrzyl sie wechikulu czasu...

I jak pisalem odcinek rewelacyjny, bardzo duzo fajnych scen, jak chociazby kupowanie przez Terminatora tlumikow, co ciekawe nie zabija sprzedawcy. Zniszczenie go przez Weawyer, i wiele wiele innych.
Oczywiscie 10 punktow..

Ciekawe co bedzie w T4.. czy bedzie nawiazanie do serialu. Musze sie wybrac do kina.. tylko jakosc obrazu w kinach mi sie nie pododba.. czego nie ma kin w ktorych puszczaja w HD, a nie taka sama jakosc jak CAM lub TS :( Tyle ze dzwiek dobry.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 11.04.2009 - |22:43|

• 0

#18 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.04.2009 - |22:35|

Może będzie sławny bo Kyle tłucze każdego kto dotknie jego płaszcza ;)

Trochę namieszali. Mogli podać datę w którą wskoczył John. Przyszłość na pewno się zmieniła. John skoczył więc przeskoczył dzień sądu i powstanie ruchu oporu. Jeszcze z T1 wiadomo że to John zainicjował walkę przeciwko maszynom a tu wskoczył na gotowca. Swoją drogą mogłaby być z tego ciekawa historia. No i wcale niezły serial post apokaliptyczny.

Mimo że mi się podobało dałem 9,5. Do tej pory nie mogę przeboleć tych trzech kropek. Tłukli wątek prawie cały sezon a na koniec okazało się że to diody na komputerze.
  • 0
don't try

#19 Gość_Aslan1984_*

Gość_Aslan1984_*
  • Gość

Napisano 12.04.2009 - |00:27|

A w przyszlosci.. Nikt jeszcze Johna nie zna, ciekawe kto dowodzi ruchem oporu, chyba Kyle.. bo Derek cos wspomina ze John bedzie slawny, bo jego brat (Kyle) wrocil a John nosi jego plaszcz :blink: Ktos mi to wyjasni?

Zupełnie inaczej odebrałem tę scenę.
Ot zrozumiałem to tak, że Derek celowo powiedział, że nie znają nikogo o nazwisku Connor. Przecież nie wie kim jest nowy przybysz, mieli go z początku za blaszaka... Więc nie powiedzą mu na dzień dobry: "John Connor to nasz przywódca! Chodź, zaprowadzimy cię do niego".

Drugie rozwiązanie jest takie, że John skacząc w czasie zmienił bieg wydarzeń, nigdy nie brał udziału w apokalipsie z T3 i w przyszłości nie ma kogoś takiego jak Connor. Przynajmniej do momentu, aż John nie powróci do swoich czasów... Ale ta teoria byłaby mocno naciągana jak dla mnie.

Ale teraz to i tak będą już nasze spekulacje.
Jeżeli nastąpi cancel, to może scenarzyści będą chociaż łaskawi zdradzić jak planowali zakończyć te wątki...

Ciekawe co bedzie w T4.. czy bedzie nawiazanie do serialu

Już scenarzyści T4 powiedzieli jakiś czas temu, że w żaden sposób nie będą nawiązywać do serialu, bo byłoby to... "zbyt trudne".

Ja z kolei mam inne pytanie...
Wydarzenia przedstawione w TSCC są alternatywne do wydarzeń przedstawionych w filmie czy jednak mieści się to jakos w uniwersum Terminatora?
Czytalem rozne opinie, a moze ktos ma wypowiedz jakiegos scenarzysty na ten temat.
Inna rzecz, ktora mnie interesuje: w tematach o TSCC była kiedys mowa, że inne plany wobec serialu mieli scenarzysci, a co innego narzucił FOX.
O co dokladnie chodzilo?

Użytkownik Aslan1984 edytował ten post 12.04.2009 - |03:57|

• 0

#20 Zybex

Zybex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.04.2009 - |02:34|

Ciekawe co bedzie w T4.. czy bedzie nawiazanie do serialu.

Hmm, ale serial dzieje się po T2, już T3 nie ma nic z nim wspólnego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych