Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 080 - S04E20 - The Rapture

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (32 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (7 głosów [24.14%])

Procent z głosów: 24.14%

2. 9,5 (8 głosów [27.59%])

Procent z głosów: 27.59%

3. 9 (11 głosów [37.93%])

Procent z głosów: 37.93%

4. 8,5 (2 głosów [6.90%])

Procent z głosów: 6.90%

5. 8 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.03.2009 - |19:15|

Spoilery:
Lilith wraca.

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.05.2009 - |13:00|

Misha genialny, tyle można powiedzieć. 10/10.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 01.05.2009 - |19:57|

Super odcinek , czy ktos moglby przyokazji potwierdzic ze ten sezon ma 22 odcinki jak 3 ?
  • 0

#4 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.05.2009 - |20:34|

Super odcinek , czy ktos moglby przyokazji potwierdzic ze ten sezon ma 22 odcinki jak 3 ?

Nie bardzo mogę to potwierdzić, bo pytanie jest bez sensu... 3 sezon miał 16 odcinków, a nie 22 (przez strajk oczywiście) to po pierwsze. 4 sezon będzie miał 22 odcinki to po drugie.
  • 0
Dołączona grafika

#5 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 01.05.2009 - |20:40|

Główny wątek tak jakby i fenomenalny odcinek.

Ten odcinek pokazuje ile jest warty dobry scenariusz oraz budowanie przez kilka sezonów postaci.
Mimo że był to cięższy odcinek to udało im się standardowo przemycić kilka luźnych tekstów, szczególnie ten komentarz o mdleniu Sama i o demonie z 3 ligi:P

I ten koniec jeszcze, mam nadzieję że już nie będzie żadnych przerw w emisji i pozostałe 2 odcinki zostaną wyemitowane tydzień po tygodniu.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#6 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 01.05.2009 - |21:02|

Nie bardzo mogę to potwierdzić, bo pytanie jest bez sensu... 3 sezon miał 16 odcinków, a nie 22 (przez strajk oczywiście) to po pierwsze. 4 sezon będzie miał 22 odcinki to po drugie.

To nie pytanie jest bezsensu , a raczej twoj brak wyobrazni ze moglbym zamiast 2 wcisnac 3 , z zreszta nawet jakbym to zrobil czy nie zrobil wystarczy powiedziec "tak 22" a nie pisac wiersze.

Użytkownik Dellirium edytował ten post 01.05.2009 - |21:03|

• 0

#7 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.05.2009 - |21:10|

Ten odcinek pokazuje ile jest warty dobry scenariusz oraz budowanie przez kilka sezonów postaci.

Sam jest nie do poznania :D. Przypomnijcie sobie pierwszy sezon i chudego Sama-mięczaka :P.

Mimo że był to cięższy odcinek to udało im się standardowo przemycić kilka luźnych tekstów, szczególnie ten komentarz o mdleniu Sama i o demonie z 3 ligi:P

Jeszcze motyw z pojawieniem się Anny był fajny - jak się Dean przestraszył to sie niebezpiecznie na drodze zrobiło :D. No i oczywiście jeszcze ten deanowski komentarz na temat wyglądu Anny :D

I ten koniec jeszcze, mam nadzieję że już nie będzie żadnych przerw w emisji i pozostałe 2 odcinki zostaną wyemitowane tydzień po tygodniu.

Wbrew plotkom już tylko 2 tygodnie dzielą nas od season finale :D.

To nie pytanie jest bezsensu , a raczej twoj brak wyobrazni ze moglbym zamiast 2 wcisnac 3 , z zreszta nawet jakbym to zrobil czy nie zrobil wystarczy powiedziec "tak 22" a nie pisac wiersze.

Wow, no nie gadaj... Serio mogłeś wcisnąć 3 zamiast 2? Czy ja jestem prorok (Chuck Shirley czy jak mu tam leciało :P), żeby wiedzieć co ty miałeś na myśli?
  • 0
Dołączona grafika

#8 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 02.05.2009 - |01:49|

dobry odcinek, a zapowiedz finalu po prostu niesamowita na koncu odcinka
ciekawi mnie tylko co chcial Castiel powiedziec deanowi...
  • 0
You are what you believe yourself to be

#9 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 02.05.2009 - |07:47|

Odcinek nice, ciekawe co mu zrobili tam na górze.
Bo, w kwestii co Kastiel chciał powiedzieć to chyba chodziło o spoilery od Chucka.

Rydzu odpowiedział elegancko, krótko i na temat.
A ty, hmmm...
dziwny jestes.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#10 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 02.05.2009 - |08:43|

Sam jest nie do poznania . Przypomnijcie sobie pierwszy sezon i chudego Sama-mięczaka .

Lub teraz dociera do punktu do którego miał dotrzeć od początku, a jego postać w pierwszym sezonie tylko podkreśla jego powolną przemianę:)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#11 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 02.05.2009 - |08:49|

9.5

misha collins jak zawsze jest przeuroczy.

chyba zrobili castielowi dobre pranie mózgu, skoro ta kreatura na końcu nie brzmi za bardzo jak on ;P

Bo, w kwestii co Kastiel chciał powiedzieć to chyba chodziło o spoilery od Chucka.

imho też.
i było mi tak straszliwie szkoda deana, kiedy kazano mu spi.. na końcu, haha ;D

a sam poszedł na odwyk -- ciekawe, co na to ruby.

Użytkownik katja edytował ten post 02.05.2009 - |09:42|

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#12 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 02.05.2009 - |09:03|

Odcinki po przerwie takie dość przeciętne, ale czuję, że to taka cisza przed burzą, która czeka nas już od przyszłego odcinka ? OCENA : 6/10
  • 0

#13 Siera

Siera

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 03.05.2009 - |02:23|

Ile w końcu zostało odcinków, 1 czy 2?

Rydzu juz przecież na to odpowiedział --> ".... 4 sezon będzie miał 22 odcinki to po drugie. ..."
//biku

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.05.2009 - |08:48|

• 0

#14 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.05.2009 - |10:06|

Jest dobrze :D Zapowiada się świetny finał.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#15 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 03.05.2009 - |10:11|

Duzo mniej dowcipny odcinek, ale za to powrot do głównego wątku, a to zawsze jest ciekawe :)

Swietnie sie spisuje aktor grajacego Jimmego/Casstiela duża róznica w nim samym od razu widać że inna postać, ale na dłuższa mete nie zdzierzyłbym Jimmego, wiec dobrze że Casstiel powrócił do do jego ciała.

Sam najwidoczniej swoim nałogiem popsuł stosunki Casstiel-Dean. Dziwne że jeszcze Sam nie pojął, że powoli staje sie tym z czym walczy niestety, najwidoczniej chęc zemsty czy też pęd do władzy i mocy jest wiekszy niż mu sie wydawało.

Kolejna przewaga demonów nad aniołkami, jedni moga wskakiwać w każdego, drudzy moga tylko w tych którzy mają to coś we krwi.

Zastanawiające jest też to że Ruby wskoczyła w jakieś umierające ciało, a Casstiel w Jimmego i popsuł jemu i całej rodzinie życie, co paradoksalnie wyglada na to, że demon okazał się bardziej wyrozumiały :) ale zapewne to przez to coś we krwi, który dawca ciała musi posiadać. Lub też podejście aniołków do ludzi :"Służę niebu, nie człowiekowi", co bys może robi z nas to samo mieso jakim jesteśmy dla demonów.

Użytkownik KaruzeL edytował ten post 03.05.2009 - |10:18|

• 0

#16 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.05.2009 - |10:30|

Kolejna przewaga demonów nad aniołkami, jedni moga wskakiwać w każdego, drudzy moga tylko w tych którzy mają to coś we krwi.

IMO, ta krew to raczej taka metafora. Tzn. po prostu anioły 'opętują' tylko ciała ludzi, którzy się na to zgadzają i są pobożni, a demony raczej nie zwracają na to uwagi :D. Nawet Ruby (która twierdzi, że Al Gore byłby z niej dumny :D) przecież nie zapytała się tej umierającej gościówki, czy może sobie przywłaszczyć jej 'mięso'.
  • 0
Dołączona grafika

#17 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 03.05.2009 - |11:05|

Każdy ma wlasny gust, ale po prostu nie mogę patrzeć jak oceniasz ten odcinek PB wyżej od nowego odcinka SN...

Nie chciałem robić Offtopa w temacie o PB.

Rydzu_SSJ... może z oceną trochę przesadziłem, ale nie znacznie, bo zgadza się odcinek lepszy od poprzedniego "Jump The Shark" ale też nie jakiś rewelacyjny, jak pisałem powyżej i się powtórze raz jeszcze, to taka cisza przed burzą, przed finałowymi odcinkami. Poza tym każdy finał SN kończył się na bardzo dobrym poziomie i jestem pewien że i teraz tak będzie, a na samą myśl tytułu finałowego odcinka "Rising Lucyfer" aż ciarki przechodzą:-) mała korekta co do oceny 7/10

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 03.05.2009 - |11:08|

• 0

#18 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 03.05.2009 - |11:12|

Ja myśle że to jednak coś więcej aniżeli pobożność i zgoda na opętanie, bo tej dziewczynki raczej nikt nie pytał o zgode :)

Nom taka forma "recyklingu" wydaje mi sie lepszy, czy tez bardziej humanitarny :) Jimmego sie spytał Casstiel czy może, ale jedna nie wiedział do końca co się stanie wyrażając zgode na "nosicielstwo" anioła :) Pewnie wiedząc o skutkach jakie to bedzie miało na jego rodzine to zastanowiłby sie troszke dłużej :) Umowa, gdy zna sie tylko zarys i wykorzystywana jest Twoje oddanie Bogu jest tak samo niefair, jak wskakiwanie przez demonów. W sumie nawet opętanie przez demona jest mniej problematyczne dla opentanego, bo wie ze nie mógł nic na to poradzić, natomiast w przypadku aniołka może pojawić się żal do niego, że jednak Cię oszukał i wykorzystał.

Ale wychodzą mi dzisiaj komenatrze, a raczej godziny wpisów :)
11:11
12:12
Wracam o 13.13 :P

Użytkownik KaruzeL edytował ten post 03.05.2009 - |11:16|

• 0

#19 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 03.05.2009 - |11:49|

Świetny odcinek i jak już ktoś wspomniał doskonała gra Misha Collinsa. Jego głos kiedy jest aniołem jest bardzo heroiczny i poważny ( ciary ciary ciary ). Zdecydowanie najlepsza postać sezonu ( może nawet -ów ). Przez chwilę pomyślałem, że rzeczywiście zginie, a wtedy w moich oczach superantural stracił by wiele :)
2 tyg. i Powstanie Łazarza. Będzie się działo.
9/10
  • 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#20 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.05.2009 - |13:39|

2 tyg. i Powstanie Łazarza. Będzie się działo.
9/10

Raczej Lucka :D. Łazarz powstał we wrześniu :P.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych