Odcinek 053 - S03E19 - Shades of Gray
Napisano 18.02.2009 - |07:39|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 10.03.2009 - |11:51|
Przyjemnie było zobaczyć John'a Glover'a jako tatuśka Sylara (brakowało mi tego Pana od czasu smallville).
No i mieliśmy epicką bitwe między ojcem i synem Wygląda na to że zdolność odbierania mocy jest dziedziczna, skoro Sylar ma to samo co ojciec, to może przy okazji zdolność Petera ewoluuje w kierunku tego co miał Tatusiek.
No mamy małą rewolucje postronie łowców mutantów, Nathan dał d... ale na to sie akurat zanosiło od dawna.
Napisano 10.03.2009 - |12:27|
Tylko dobry? W porównaniu z tym co mieliśmy do tej pory było rewelacyjnie. Wątek Sylar'a, no cóż rozwinięcie było świetne chociaż pojawił się mały zawód. Jakoś szybko wyeksploatowali tą postać. Chociaż zatrudniając znanego aktora pewnie mają jeszcze coś na myśli i istnieje szansa że jeszcze go zobaczymy. Zwłaszcza że ma chrapkę na jedną z umiejętności swojego syna. W konfrontacji Sylar pokazał jednak że nadal rządzi. Po zakończeniu można stwierdzić że łysy zbyt długo nie pociągnie.
Najgorsze w odcinku ... Hiro wrócił. Obawiam się że wątek z małym Matt'em będzie kolejną nudną historyjką z jego życia, przerwyjącą główną linię fabuły, ale zaobaczymy.
Nathan faktycznie dał [beeep]. Ale jak tylko zobaczyłem go na tle tej wielkiej szyby wiedziałem że poleci i tak się to skończy. Teraz pewnie przyłączy się do reszty. Zabawne że teraz stanie po drugiej stronie barykady w wojnie, którą sam rozpoczął.
W zasadzie było tak fajnie że nawet mama Petrelli mnie nie denerwowała jak zwykła to robić. Jeżeli dalej pójdą w tym kierunku będzie dobrze.
Za taki zwrot dam 10.
Napisano 10.03.2009 - |14:46|
Podobała mi się też atmosfera rozmowy Angeli Petrelli z Danko - bo jakoś lubię takie twarde gadki na zimno, bez grożenia śmiercią, wymachiwania bronią czy inną maczetą, wszystko na zimno i na spokojnie, łącznie z przywołaniem kelnera z prosbą o dolewkę wina.
No i końcówka - będzie ciekawie po której stronie stanie Sylar, połaczy siły z Danko, zabije go czy może spróbuje znaleźć trzecią opcję.
A o minusach nie będę pisał, bo było ich zbyt mało
Napisano 10.03.2009 - |18:27|
mniejsza o to - sam odcinek na tle pozostalych z vol 4 wybitny
Troche za szybko rozwiazano watek ojca - zaciekawila mnie jego umiejetnosc, ciekawe jakie jeszcze posiadl przez lata...
Nathan... zgiń! Jak go zobaczylem na tle tej szyby, to sobie pomyslalem... żal
brak Petera... szkoda, mam nadzieje, ze scenarzysci cos weymysla i peter swoja umiejetnosc rozwinie do poziomu starej
Claire scigana - wreszcie... wiele nie napomagala i sie nie napracowala w tym sklepie
Napisano 10.03.2009 - |22:15|
Bardzo fajnie mi się to oglądało. 8 na zachęte, zobaczymy co dalej
A tak btw... o co chodziło z tym dzieckiem co do niego Hiro i Ando przybyli?
Użytkownik Gibol edytował ten post 10.03.2009 - |22:17|
R.I.P. StarGate
TauriCon still alive
Napisano 11.03.2009 - |08:37|
Może jeszcze za wcześnie na to ale... Śmiem twierdzić że stare dobre Heroes wraca Oby tak dalej! Wreszcie ktoś kreatywnie pomyślał i ruszył sensownie to do przodu jakoś.
Bardzo fajnie mi się to oglądało. 8 na zachęte, zobaczymy co dalej
A tak btw... o co chodziło z tym dzieckiem co do niego Hiro i Ando przybyli?
Jeśli się nie mylę to dziecko to syn Matta Parkmana. Kilka miesięcy wcześniej jego żona urodziła dziecko, ale on myślał, że to dziecko jego przyjaciela, z którym żona go zdradzała i dlatego ją zostawił. Pewnie jest prawdziwym ojcem i dlatego jego była żona nadała swojemu synowi tak samo na imię. Zapewne posiada jakąś dużą moc przekazaną mu przez tatusia i dlatego Rebel próbuje go chronić. Być może Danko dowiedziawszy się o nim będzie chciał go porwać.
Napisano 11.03.2009 - |16:52|
ta babka co goniła lalkarza ma moc teleportacji
Nathan jaki żal. wkurza mnie już.
Napisano 12.03.2009 - |13:12|
+ Sylar z ojcem chociaż miałem nadzieję na dłuższą walkę
+ Nathan powraca do swoich
+ Claire nareszcie bez ochrony i tez będzie ścigana
+ Matt Parkman junior intrygujące ciekawe jak rozwinie się ten wątek
- Brak Petera
koleny odcinek to powrót Bryana Fullera także miejmy nadzieje na jeszcze wyższy poziom serialu.
Napisano 13.03.2009 - |21:38|
Akcja zaczyna sie rozwijac i zapowiada sie ciekawa koncowka sezonu. Szkoda tylko ze Peter moze przejac dowolna ale tylko jedna moc naraz - lipa.
Pozostaje oczywiste pytanie - kim jest Rebel ?
Napisano 14.03.2009 - |03:56|
A kim moze byc Rebel? Wydaje mi sie, ze to Micah, on potrafi rozmawiac z maszynami, i jednoczesnie miec kontakt ze wszystkimi po przez wlasnie satelity itd.
Napisano 14.03.2009 - |15:14|
I do rzeczy.
Nathan raczej nie przeszedł na stronę "mutantów", od początku tego sezonu obserwujemy jak stara się chronić Claire. Ciekawszym pytaniem jest skad nagle agenci zapukali do jej domu. Danko zostal wylany, tak szybko wrócił by do łask. Jeżeli Benet teraz dowodzi to czemu wysłał agentów po córkę?
Watek ojca Sylara dopiero się rozpoczyna, stary nie jest głupi i raczej zacznie szukać cheerleaderki z Kaliforni niż ponownie zmierzy się z synem.
Napisano 14.03.2009 - |17:20|
Zasadniczo facet który po tym jak został wylany strzela do sojego pracodawcy raczej nie zostałby uznany za właściwego człowieka na jego następce. To że Nathan jest mutkiem nie powinno mieć w tym wypadku znaczenia.
Co do starego to ten narazie nie wie ani skąd synek ma moc ani w jak silna jest regeneracja (równie dobrze mogła to być nieśmiertelność jak i przyśpieszone gojenie), a skoro jego moc działa identycznie to powinien założyć że poprzedni właściciel zdolności prawdopodobnie nie żyje.
Napisano 15.03.2009 - |12:26|
Napisano 16.03.2009 - |23:16|
5 odcinków - Sylar jedzie do ojca, pomyslałem grunt pod ciekawa sprawe, a tu co kapiszon.
Claire i jej ten kompleks superbohatera jest irytujacy, poprostu juz mi sie smiac chce jak ja widze.
Napisano 17.03.2009 - |16:19|
Napisano 17.03.2009 - |18:12|
Jeszcze naszła mnie jedna rzecz. Tak w kwestii wyjaśnienia. Ta wersja przyszłości, w której Ando zabija Hiro została zmieniona po zniszczeniu formuły?
Napisano 17.03.2009 - |19:14|
Tak przy okazji widzimy tam jak ando wykorzystuje swoją moc do celów ofensywnych, jednak trudno stwierdzic czy to swego rodzaju "paralizator" czy cos bardziej zabójczego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych