Co do filmów, Michael Shanks powiedział, że nowy obraz SG-1 będzie kręcony latem. Ma być w nim bardzo dużo Richarda Deana Andersona i fabuła ma kręcić się wokół jego postaci. Zatem to bardzo dobra wiadomość dla fanów O'Neila, bez którego zawsze czuć pustkę.
W tym samym czasie ruszą zdjęcia do pierwszego filmu "Stargate: Atlantis". Oba będą mieć premierę późną jesienią.
Filmy Stargate - plotki, ciekawostki, fakty.
Napisano 17.02.2009 - |23:53|
Napisano 17.02.2009 - |23:56|
Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 17.02.2009 - |23:56|
Napisano 18.02.2009 - |00:20|
Bo na razie nie ma o czym pisać poza tym jednym zdaniem co zacytowałeś.i teraz pytanie dlaczego nie ma o tym nic na forum? Ja chce wiedziec cos na ten temat A nigdzie nic o tym nie pisza.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 10.04.2009 - |09:46|
Niestety film Stargate Atlantis jest dopiero na etapie tworzenia scenariusza co może oznaczać że zobaczymy go najprędzej pod koniec przyszłego roku.
Stargate Movies
Jeszcze mała prośba do Administratorów. Może warto byłoby przeobić tytuł tego tematu na coś w stylu 'Stargate movies - plotki, ciekawostki, fakty.' Taki temat to już niemal tradycja na forum a teraz zaczyna się coś dziac i taki temat będzie jak znalazł
Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 10.04.2009 - |09:47|
Napisano 17.05.2009 - |18:54|
Stargate Extinction
Napisano 16.08.2009 - |16:19|
Jak widać po tytule z okazji 15-lecia filmu dostaniemy na dysku BD film w dwóch wersjach Theatrical & Extended Cuts + oczywiście poprawiony obraz i dźwięk oraz kilka nowych dodatków.
Zawartość :
- Theatrical & Extended Cuts
- Newly remastered 1080P Widescreen
- English 7.1 DTS-HD MA and French 5.1 Dolby Digital
- English and Spanish subtitles
- New - “Deciphering the Gate: Concepts and Casting” featurette
- New - “ Opening the Gate: The Making of the Movie” featurette
- New - “Passing Through the Gate: The Legacy” – featurette
- New - never-before-seen Gag Reel
- New - “Master of the Stargate” Interactive Trivia Challenge
- New - BonusViewTM Picture-in-Picture “Stargate Ultimate Knowledge”
- “Is There a Stargate?” featurette
- “The Making-of Stargate” documentary
- Audio commentary with Director Roland Emmerich and Producer Dean Devlin
Podoba mi się napis na okładce "Film który odblokował wszechświat".
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 27.08.2009 - |18:33|
Na sobotę (nie wiem, czy tę pojutrze, czy też dopiero po oficjalnym starcie kanału, czyli po 2 września) wyemitują o godzinie 22:00 .... WAIT FOR IT... Stargate - The Ark of Truth.
Jestem ciekawy, czy będzie to prawdziwe HD, czy też tylko upscal, ale mam nadzieję, że staną na wysokości zadania i będzie Full HD albo przynajmniej 720p, bo nie wiem z jaką rozdzielczością będzie nadawał ten kanał .
Ponadto zapowiedzieli jako "wkrótce" 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Scull', więc wszystko zaczyna wyglądać naprawdę niesamowicie .
Jeśli startują z kanałem pokazując produkcję ze świata Stargate, to może jest szansa, żeby pokazali w przyszłości coś jeszcze?!
Napisano 27.08.2009 - |18:49|
Użytkownik rasdel edytował ten post 27.08.2009 - |18:52|
Napisano 28.08.2009 - |08:37|
Napisano 28.08.2009 - |15:52|
Jednak 'Stargate - The Ark of Truth' pokażą niestety dopiero w sobotę 5 września o 22:00, więc jeśli nie dadzą na początek jakiegoś bezpłatnego okresu na zapoznanie się z ofertą nowego kanału, to będzie problem z oglądnięciem :-(.
Napisano 30.08.2009 - |18:52|
Ja już z pewnością zamówię nFilm
Użytkownik rasdel edytował ten post 30.08.2009 - |18:53|
Napisano 31.08.2009 - |09:17|
Mnie też zastanawia to co napisał SatKurier. nFilm + nScreen za 30zł na miesiąc. Osobno nScreen kosztuje 30zł a nFilm 20zł więc bardzo ciekawa opcja.
No ale odbiegamy trochę od tematu.
Nie wiem czy już ktoś podawał ale film Stargate: Continuum ukaże się w ramach drugiej części Kolekcji Science Fiction na DVD 18.02.2009r. Nie wiem czy trzeba zamawiać całą kolekcję czy też można kupić pojedyncze filmy z tej kolekcji. Swoją drogą szkoda że tylko Continuum zdecydowali się wydać w ramach tej kolekcji.
edit: Film Stargate - The Ark of Truth już dostępny w nFilmVOD po zamówieniu opcji nFilm w promocji za 9,90zł na pół roku. Jednak w VOD jest tylko w 16:9, więc chyba warto poczekać na emisje na kanałach nFilm HD.
Użytkownik Pawel edytował ten post 02.09.2009 - |17:09|
Napisano 10.09.2009 - |19:44|
“As far as I know, we may start in late fall or early winter this year,” Tapping said in an exclusive interview. “And I will slip back into Sam Carter very nicely; I’m looking forward to it.”
Martin Wood would again direct. “They asked me to direct the Stargate SG-1 movie, and they are waiting until Universe is finished, and then, of course, they ask me when I’m available,” said Wood... “Then that may get done by the end of the year. That’s what everyone is hoping, at least.”
A co do filmu Stargate Atlantis to prace nad nim obecnie trwają:
"Atlantis is still being talked about for this year," Wood said. "Right now, I'm so far removed from it, but they'll let me know, and I'm happy to do it."
Źródło ==> http://scifiwire.com...-new-starga.php
Prawo Clarke'a
Napisano 11.09.2009 - |07:23|
Napisano 11.09.2009 - |07:35|
Nowy film o SG-1, to na plus, lecz zapewne bez O`Neilla, to na duży minus
Z zapowiedzi nowy film z SG-1 ma bardziej skupiać się na O`Neillu niż poprzednio, a teraz złe informacje "Solutions Blog" zapytał producenta i scenarzystę Joseph Mallozzi o ostatnie doniesienia na temat nowych filmów Stargate, a on odpowiedział że są to wszystko przypuszczenia.
Alas, it’s all conjecture at this point. We’ve received no news on either movie front (SG-1or Atlantis).
Prawo Clarke'a
Napisano 14.09.2009 - |22:02|
Oto one:
"Producent wykonawczy Stargate Universe, Robert C. Cooper, napisał scenariusze do nowych potencjalnych filmów Gwiezdne wrota (SG-1) i Gwiezdne wrota: Atlantyda, ale powiedział, że może chwilę potrwać, zanim zostaną zaakceptowane do produkcji.
- Czekamy tylko na odpowiednią chwilę i okazję - powiedział Cooper w ekskluzywnym wywiadzie. - Chcemy, żeby projekt odniósł sukces. Studio też chce sukcesu, nie chcemy pracować w nieodpowiednim klimacie, a taki, moim zdaniem, w tej chwili jest pod względem finansowym. Poprzednie, wydane od razu na DVD, filmy z serii Gwiezdne wrota SG-1, Continuum i The Ark of Truth, sprzedały się dobrze, ale obecny kryzys ekonomiczny sprawia, że premiery DVD nie są już równie lukratywne, jak kiedyś.
- To dla nas ciężkie, bo odnieśliśmy sukces pierwszymi dwoma filmami - powiedział Cooper. - Od tamtego czasu zmieniła się jednak sytuacja ekonomiczna. Płyty DVD nie sprzedają się już tak, jak kiedy wydaliśmy tamte, nawet rok, półtora roku temu.
Dwa filmy mają mieć niezależną fabułę, która nie miałaby wpływu na serial kanału Syfy, SGU. – Byłyby zupełnie odrębne - powiedział Cooper. – Atlandyta rozgrywa się niedługo po zakończeniu piątego sezonu. SG-1 ma miejsce pomiędzy tym, gdzie skończyły się filmy SG-1, a początkiem Universe.
Gwiezdne wrota: Atlantyda, sezon 4 wyświetlany jest w każdy weekend na kanale AXN.
(Źródło: ScifiWire)"
Oraz drugi news:
"Amanda Tapping i Martin Wood mówią o długo oczekiwanym filmie…
Według Amandy Tapping, prace nad produkcją nowego filmu „Gwiezdne wrota” mogą rozpocząć się jeszcze w tym roku, zaraz po zakończeniu zdjęć do pierwszego sezonu serialu „Stargate Universe”.
„Myślę, że możemy zacząć późną jesienią lub wczesną zimą tego roku”, powiedziała Tapping w udzielonym wywiadzie. „Chętnie znów wcielę się w rolę Sam Carter, nie mogę się tego doczekać”.
Reżyserem będzie ponownie Martin Wood. „Poproszono mnie o reżyserowanie filmu „Gwiezdne wrota”, teraz czekają aż skończymy pracę nad serialem, potem ustalimy harmonogram produkcji filmu”, powiedział Wood, który był także współproducentem serialu „Gwiezdne wrota” oraz producentem wykonawczym w serialach „Gwiezdne Wrota: Atlantyda” i „Sanctuary”. „To może stać się jeszcze przed końcem tego roku. Taką przynajmniej mam nadzieję”.
A co z nowym filmem „Gwiezdne wrota: Atlantyda”? „Rozmowy na temat >>Atlantydy<< wciąż trwają”, wyjawił Wood. „Póki co, nie jestem w to zaangażowany, ale czekam na sygnał od producentów i chętnie się zajmę reżyserią tego filmu”.
Film „Gwiezdne wrota” ma zielone światło, a „Atlantyda” jest w fazie planowania, lecz zarówno Wood jak i Tapping mają podpisany kontrakt na drugi sezon serialu „Sanctuary”, do którego zdjęcia zakończyły się w lipcu. To jednak nie koniec pracy z nim związanej. Tapping pojawi się wkrótce w nowym serialu „Stargate Universe”, podczas gdy widzowie AXN mogą ją oglądać na ekranach w odcinkach „Gwiezdnych Wrót: Atlantyda” oraz „Sanctuary”.
(Źródło: Sci-fi Wire)"
NO TO POZOSTAJE NAM TYLKO CZEKAĆ !!!!
Napisano 12.11.2009 - |15:08|
Źódło gateworld.net
Napisano 09.02.2010 - |11:59|
Źródło: gateworld.net
Napisano 05.10.2010 - |01:07|
Twórca serialu, Brad Wright opowiedział w wywiadzie co się dzieje z projektami i czy kiedykolwiek powstaną. W skrócie - jest szansa, że powstaną!
"Jedyną rzeczą blokującą filmy z SG-1 i Atlantis jest fakt, że rynek filmów robionych tylko na DVD się skończył. Mieliśmy szczęście z "Arką Prawdy" i "Continuum", które były jednymi z ostatnich hitów rynku DVD. Oczywiście jednym z elementów opóźnienia były zmiany i problemy w MGM. Ale mamy zamiar zrobić te filmy. Jesteśmy przygotowani od dawna, ale to nie oznacza, że w ogóle nie powstaną Mamy plan B, o którym rozmawiam z MGM i mam nadzieję, że będzie to nasza szansa."
Jak myślicie? O jakim planie B mówi Wright?
hatak.pl
- www.gwrota.com
Napisano 05.10.2010 - |08:22|
Wielu fanów seriali "Stargate SG-1" i "Stargate Atlantis" zastanawia się co z dwoma opóźnionymi filmami skierowanymi na rynek DVD pt. "Stargate: Revolution" oraz "Stargate: Extinction".
Twórca serialu, Brad Wright opowiedział w wywiadzie co się dzieje z projektami i czy kiedykolwiek powstaną. W skrócie - jest szansa, że powstaną!
"Jedyną rzeczą blokującą filmy z SG-1 i Atlantis jest fakt, że rynek filmów robionych tylko na DVD się skończył. Mieliśmy szczęście z "Arką Prawdy" i "Continuum", które były jednymi z ostatnich hitów rynku DVD. Oczywiście jednym z elementów opóźnienia były zmiany i problemy w MGM. Ale mamy zamiar zrobić te filmy. Jesteśmy przygotowani od dawna, ale to nie oznacza, że w ogóle nie powstaną Mamy plan B, o którym rozmawiam z MGM i mam nadzieję, że będzie to nasza szansa."
Jak myślicie? O jakim planie B mówi Wright?
hatak.pl
Myślę że chodzi o to aby markę SG wykupiła inna firma od MGM, albo może zamiast filmy DVD to zrobić jeden ale do kina i w 3D chociaż koszty takiej produkcji byłyby zbyt wygórowane i raczej jest to nie możliwe.
Użytkownik kozuch edytował ten post 05.10.2010 - |08:23|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych