Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 050 - S03E16 - Building 26

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (27 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (2 głosów [8.70%])

Procent z głosów: 8.70%

2. 9.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 9 (1 głosów [4.35%])

Procent z głosów: 4.35%

4. 8.5 (1 głosów [4.35%])

5. 8 (4 głosów [17.39%])

Procent z głosów: 17.39%

6. 7.5 (3 głosów [13.04%])

Procent z głosów: 13.04%

7. 7 (5 głosów [21.74%])

Procent z głosów: 21.74%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (2 głosów [8.70%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (2 głosów [8.70%])

12. 4.5 (1 głosów [4.35%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [4.35%])

16. 2.5 (1 głosów [4.35%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 03.02.2009 - |08:47|

Building 26

::. GRUPA TARDIS .::

#2 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 17.02.2009 - |13:05|

średnio.
niby odcinek niezgorszy ale coś mi sie nie podobało.
No i poco lodziara zabiła tamtego faceta?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#3 indianer

indianer

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 17.02.2009 - |13:17|

strasznie nudny.

ciekawe kiedy poznamy kim jest "rebel"
  • 0

#4 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 17.02.2009 - |18:14|

No i poco lodziara zabiła tamtego faceta?

Działała w stresie i nie za bardzo zapanowała nad sobą... A przy okazji, jak dobrze zrozumiałem, dała pretekst do spokojnej dalszej działalności Nathana.
  • 0

#5 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.02.2009 - |18:17|

Myślę że na Rebela trochę jeszcze poczekamy. Ale mam wrażenie że to ktoś ze zdolnością przewidywania przyszłości. Jak narazie bezbłędnie trafia w kolejne cele. Wątek Hiro zaczyna być już męczący. Póki co do niczego nie prowadzi.

Ta cała akcja łapania ludzi ze zdolnościami jest mocno przereklamowana. Wygląda na to że jest ich naprawdę dużo więc nie wiem co chcą z nimi zrobić. Rozbił mnie pościg za gościem potrafiącym oddychać pod wodą. Ten to dopiero stwarza zagrożenie, zabiera bestia pole do popisu rybom. Jakby nie było groźniejszych indywidualistów. Oj mocno to naciągnięte.

Podobała mi się za to końcowa scenka kiedy nasza dzielna ekipa zgarnęła Noaha. Teraz mu się dostanie. Poza tym co do Noah. Nie da się nie zauważyć że jest trochę niezrównoważony. Cała ta otoczka z wkręcaniem rodzinie nowej pracy jest dobijająca. Aż dziw że jego żona w to uwierzyła.

Ale i tak daję 10. Tak na zachętę ze względu na fakt że coś zaczyna się dziać ;)
  • 0
don't try

#6 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 17.02.2009 - |20:34|

Dałem 6. Było by o 0,5 więcej gdyby nie irytujący wątek Hiro.
Było by 5 gdyby nie końcówka i Sylar który we wcześniejszych sezonach był denerwujący teraz staje się ludzki mimo że to ukrywa.

Odcinek gorszy od poprzedniego, ale i tak leszy niż większość 3 sezonu.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#7 cesi2335

cesi2335

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 17.02.2009 - |23:39|

Dałem 6. Było by o 0,5 więcej gdyby nie irytujący wątek Hiro.
Było by 5 gdyby nie końcówka i Sylar który we wcześniejszych sezonach był denerwujący teraz staje się ludzki mimo że to ukrywa.

Odcinek gorszy od poprzedniego, ale i tak leszy niż większość 3 sezonu.

A ja dałbym 2 za poprawną polszczyznę:P
Matt Parkman jest moim zdaniem teraz najważniejszy oraz najpotężniejszy. Mógłby stworzyć iluzję jakiejś ważnej postaci; tak naprawdę on wszystko może.
Z Sylerem to niech dadzą sobie spokój. Gdyby któryś z Herosów się z nim skontaktował, mogliby wszystkich przeciwników razem wykosić. Gdybym był Mattem to bym zrobił tak:P:
1. Odnajduję dziewczynkę, która wykrywa osoby z mocą.
2. Odnajduję Haitańczyka.
3. Odnajduję Sylera i umawiam go z Peterem. Wmawiam Peterowi, żeby przejąć jego moc kopiowania.
4. Ustawiamy wszystkich, którzy wiedzą o mocach, w rzędzie( w tym Nathana), a następnie kasujemy wszystkim pamięć.
5. Niszczymy dokumenty i wszyscy wracają do domu.
6a. Walkę ze złymi mocami pozostawiamy Sylerowi lub Peterowi, wierząc, że będą czynili swoją powinność rozsądnie, czyli zabijali tych, którzy naprawdę są niebezpieczni. Syler przy okazji mógłby zyskać parę nowych zdolności.
6b. Potem niech się dzieje, co ma się zdarzyć.
Proste?jak znów jakiś problem z podejściem lub psychiką bohatera będzie to znów sięgamy po kasowanie pamięci.
7. Wysyłam Hiro, Nathana, Matkę Petrelli, Petera, Claire i Benneta do psychiatry na terapię grupową.

Co do pojedynku Matt-Syler, to myślę, że wykrywacz kłamstw mógłby pomóc temu drugiemu.
Ciekawi mnie, co by się stało z mocą Parkmana doładowaną przez moc Ando:D
A może Buntownik to ktoś z rządu?

Użytkownik cesi2335 edytował ten post 17.02.2009 - |23:45|

• 0

#8 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.02.2009 - |23:48|

Ciekawi mnie, co by się stało z mocą Parkmana doładowaną przez moc Ando:D

To już było. Usłyszał myśli wszystkich w mieście ;) Pewnie gdyby był na to przygotowany mógłby nieźle wymiatać. Jeszcze wyrośnie nam profesor Xavier ;)
  • 0
don't try

#9 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 18.02.2009 - |03:41|

Znowu odcinek gorszy od poprzedniego. Wątek Hiro i Claire nic nie wniósł, dodatkowo jeszcze ten pływak. Noah znowu kłamał i wszyscy to łykneli. Naciągane jak kondom. Myślałem że zakończą watek dzieciaka, szkoda że Sylar go uratował, ale pewnie odegra jakąś role potem.

Jedyne co było fajne to wątek Sylara. Rozwaliła mnie muza która puścił sobie w radiu :) Pomimo tego to przedłuzanie zaczyna być nudne. Już szuka tego ojca od paru odcinków i nic . Fajna końcówka z ekipą Petera. Nathan, nadal jest pozorowany na rozdartego. Najpierw robią z niego złego a potem szlachetnego. Podsumowując odcinek, ktory zapewnie miałbyć chwilą oddechu przed akcją w następnych okazał się tak nudny że prawie przysypiałem. Rozczarowanie.

Naprawde zaczyna mnie wkurzać to jak scenarzyści tworzą genialne pomysły a potem je niszczą albo partolą... Po co ciagnąć serial jak nie ma się pomysłó€ na postacie i pociągnięcie opowieści ?
  • 0

#10 indianer

indianer

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 18.02.2009 - |11:21|

zawsze odpowiedz jest tylko jedna - dla kasy.
  • 0

#11 domek

domek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 18.02.2009 - |22:46|

Odcinek faktycznie słaby, ale muszą być słabsze odcinki, żeby człowiek mógł docenić te dobre :)
Hiro zdecydowanie do kasacji, jest po prostu zbyt nudny.
Do tej pory Ando był praktycznie nie wykorzystany. Mogliby go pociągnąć w jakąś stronę, np. w stronę Sylara. Byłoby ciekawie.
Mohinder przestał być zły i wrócił do jeżdzenia taksówką, jakby nigdy nic. Ten serial zaczyna się obracać w zupełnie innym, nudniejszym, kierunku.
Noah i Nathan zupełnie niewiarygodni.
Stacy zabijając analityka świadomie zamyka sobie drzwi na wolność, bo przecież widzi twarz babki, która chciała jej pomóc. Gdzie tu sens, gdzie logika?!
Ściganie Sylara też trwa już zbyt długo. Generalnie serial idzie w dziwnym kierunku.
I ta ciągła tajemniczość. Gdyby bohaterowie nie taili przed sobą informacji, nie byli w większości chorzy psychicznie, to raz-dwa wszelkie problemy dałoby radę rozwiązać.
  • 0

#12 indianer

indianer

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 19.02.2009 - |10:46|

Tracy :)
  • 0

#13 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 19.02.2009 - |16:10|

Faktycznie odcinek słabszy od poprzednich 7/10

Dziwne zachowanie panny Strauss zabija człowieka na oczach jedynej osoby która mogła jej pomóc

Jeszcze się okaże że ten mały to jakiś brat Sylara, swoją drogą zaskoczyło mnie to że wrócił po niego.

No i końcowa akcja porwania Noah fajnie że chłopaki współpracują ze sobą, teraz pewnie przekonają Benneta by robił dla nich jednocześnie chroniąc rodzine o czym ciągle gada jak nawiedzony.

Wątek Ando i Hiro zbędny
  • 0

#14 yakuza

yakuza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 20.02.2009 - |14:25|

Syler

Jak już to Sylar. :wacko:

Odcinek słabiutki. Jak zwykle Claire denerwowała. Która to już sprzeczka z tatą o jego "pracę"? Czyżbym miał deja vu? Poza tym czy ktoś może mi wytłumaczyć jakim cudem Hiro i Ando dostali się do Indii? Przecież są ścigani przez rząd. Jak udało im się dostać do samolotu??
  • 0

#15 cygan

cygan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • Miastokatowice

Napisano 20.02.2009 - |16:26|

heroes idze w coraz lepszza strone pozdro
  • 0

#16 cesi2335

cesi2335

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 20.02.2009 - |17:12|

Syler

Jak już to Sylar. :wacko:

Odcinek słabiutki. Jak zwykle Claire denerwowała. Która to już sprzeczka z tatą o jego "pracę"? Czyżbym miał deja vu? Poza tym czy ktoś może mi wytłumaczyć jakim cudem Hiro i Ando dostali się do Indii? Przecież są ścigani przez rząd. Jak udało im się dostać do samolotu??

Pewnie poszli z Parkmanem na lotnisko. Ten zamotał w umysłach wszystkim i sobie polecieli.
  • 0

#17 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.02.2009 - |17:39|

Pewnie poszli z Parkmanem na lotnisko. Ten zamotał w umysłach wszystkim i sobie polecieli.

albo ich Peter podrzucił
  • 0

#18 domek

domek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 20.02.2009 - |22:38|

Albo najzwyczajniej w swiecie autorzy zapomnieli, ze Hiro juz nie umie sie teleportowac :P
Ogolnie to troche to glupio wyglada, ze gadaja sobie w jendym miejscu, potem bach i sa na drugim koncu swiata.
Chcialbym zobaczyc jak leca samolotem, jak jedza, a nie tylko jak laza i gadaja. Takie by to bardziej ludzkie bylo.
  • 0

#19 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.02.2009 - |00:10|

Kurcze ten 3.5 sezon jakiś taki nijaki... już tak nie trzyma w napięciu. A ten odcinek był przy nudnawy...
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#20 indianer

indianer

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 21.02.2009 - |10:42|

no ja na tego scenarzystę nowego/starego czekam. jeśli i to nie pomoże to chyba [cenzura!] ten serial
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych