Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 6.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 12.01.2009 - |10:48|

Anulowanie anulowaniem, ja tu trochę popłakałem, bo widziałem szansę dla SGA w tym, że wylądowało na Ziemi, bo myślałem że to pozwoli połączyć dwie mitologie (czy raczej jedną i jej brak) w całość, dzięki czemu mielibyśmy SG-1 i SGA w jednym... Tymczasem Joseph Malozzi na swoim blogu wyjawił, jakie były plany na sezon 6. Kto chce niech sobie czyta:
http://josephmallozz...an-au-season-6/
Jak dla mnie to kiepsko, choć dwa-trzy epizody miały potencjał. Jednak większość była nadal typowo atlantisowa i nie wykorzystywała nawet grama możliwości zagnieżdżenia Atlantis z powrotem na ziemi. Do bani, panie i panowie. Do bani.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.01.2009 - |20:33|

Tymczasem Joseph Malozzi na swoim blogu wyjawił, jakie były plany na sezon 6. Kto chce niech sobie czyta:......................
Jak dla mnie to kiepsko, choć dwa-trzy epizody miały potencjał.

Też to wczoraj czytałem tylko zabrakło mi już [do wyboru ;)] sił, chęci, czasu na opisanie tych odcinków.
W każdym razie mam mieszane uczucia.
Ale to tylko zarysy tych odcinków więc kto wie jak to by już na ekranie wyglądało bo to jak wiem potrafi się znacząco różnić od pierwotnych zamierzeń.
To może ja tak pokrótce co nieco skrobnę na temat każdego odcinka bez siedzenia nad poprawnością językową aby każdy miał szansę się zapoznać z tym co tam miało być. :D

SEZON 6
# 1-2 - Now What cz 1 i 2 -- Historia zostanie kontynuowana/podniesiona ;) w miejscu gdzie się skończyła w odcinku "Enemy at the Gate". W tej chwili fabuła tego dwuodcinkowca stanowić będzie bazę dla pierwszego filmu Stargate Atlantis z tą różnicą, że będą mieli większy budżet.
# 3 - Children of the Corn/Fantastic Four -- Nasza drużyna lecąc Dedalem natrafiają na z pozoru opuszczony obcy statek. Na jego pokładzie odkrywają grupę dzieci przebywających w stazie. Po ich wybudzeniu dowiadują się, że statek wiózł dzieci na spotkanie z ich rodzicami zakładającymi kolonię ich społeczności na innej planecie. Oczywiście nasi zabierają dzieci by je podwieźć na miejsce ich pierwotnego przeznaczenia. W czasie lotu zostają zaatakowani przez tajemniczy obcy statek. Rozpoczyna się ucieczka i zabawa w kotka i myszkę z tajemniczym agresorem. Po pewnym czasie nasza drużyna zaczyna podejrzewać, że nasi młodzi pasażerowie nie są tacy niewinni i wcale nie są tym za kogo się podają.
# 4 - Carl’s Replicator Story -- Wiemy, że są dwa ulubione tematy Carla Bindera - duchy i Replikatorzy - wobec czego spodziewaliśmy się, że po powrocie z zimowej przerwy będzie miał zarys historii dotyczącej któreś z tych dwu spraw. Dlatego też tytuł odcinka mógł byc szybko zmieniony z Carl’s Replicator Story na Carl’s Ghost Story.
# 5 - Classic Atlantis -- Historia miała opierać się na flashbackach z wczesnego okresu misji na Atlantydzie. Coś na zasadzie "dlaczego tego nie widzieliśmy w sezonie pierwszym" - ale historia została odłożona na półkę.
# 6 - Carter Rashomon -- Carter po zdjęciu jej z dowodzenia Atlantydą. Po jakiejś nieudanej misji pozaziemskiej grozi jej postawienie przed sądem wojskowym i zdymisjonowanie. W czasie procesu poznajemy trzy odmienne wersje wydarzeń o które Carter została oskarżona i w ogóle co jest jej zarzucane. Jaka jest prawda? - Pierwotnie ta historia miała być w sezonie 5 ale została przesunięta na 6.
# 7 - The Red Shirt Diaries -- Historia miała przedstawiać postać jakiegoś członka drużyny [tytułowego "czerwona koszula"] jednego z tych którzy jak to zwykle anonimowo giną "w tle" kiedy to naszej głównej drużynie nic się nie staje. - jak zwykle. ;) Tym razem osoba ta jest zaginiona. Oczywiście Sheppard i spółka montują akcje w myśl zasady "nikogo nie zostawiamy".
# 8 - Sheppard D.O.A. -- Pomysł opierał się na starym klasycznym filmie "Dead on Arrival-Zmarły w chwili przybycia" - Sheppard dowiaduje się, że został czymś zarażony i zmagając się z czasem musi odkryć prawdę kto i dlaczego to zrobił.
# 9 - The Replacements -- Nasza drużyna uciekając przed obcymi [?] i będąc ściganą w wyniku "zawirowań" temporalnych zostają przeniesieni pół roku w przyszłość. Po przybyciu na Atlantydę dowiadują się, że zostali uznani za zmarłych i na ich miejscu pracuje już inna drużyna - zmiennicy. Wobec czego muszą od nowa odnaleźć się w nowej sytuacji. W końcu obcy którzy są z to wszystko odpowiedzialni składają wizytę w Atlantydzie......
# 10-11 - ........ -- Dwu częściowy odcinek tzw środka sezonu/Mid-season. Kilka pomysłów: - Atlantyda zostaje uwięziona w "kieszeni czasoprzestrzennej" i jest całkowicie odcięta od Ziemi. - Wraith przy pomocy tajemniczych obcych ponownie rosną w siłę i ponownie zaczynają zagrażać Galaktyce Pegaza. - Kiedy wyprawa/drużyna z Atlantydy przybywa do celu swojej wyprawy staje się obiektem dobrze skoordynowanego ataku i jasne staje się ,że stoją za tym jacyś byli przyjaciele chcący się zemścić......
# 12 - Hamster Ball -- Tylko ogólny pomysł. Członkowie drużyny zostają uwięzieni niczym tytułowy "chomik w kołowrotku" w jakimś statku na ograniczonej powierzchni.
# 13 - Yesterday, Today, and Tomorrow -- W wyniku eksperymentów McKaya na podróżującym w czasie Skoczku drużyna zostaje przerzucona w czasie zarówno do tyłu jak i do przodu. Najpierw cofają się o 5 lat [gdzie inna ich wersja zmaga się z uruchomieniem tego Skoczka co kończy się niczym i nie wpływają na linię czasu]. Potem zostają przeniesieni o 5 lat w przyszłość [gdzie Wraith opanowali Atlantydę a inna wersja drużyny próbuje uruchomić tego Skoczka co również im się nie udaje].
# 14 - Hexed -- "niesławna historia Shepparda". :P Podczas wizyty w prymitywnej wiosce Sheppard zostaje przeklęty przez miejscową czarownicę. Oczywiście na początku drużyna się z tego nabija dopóki Shepparda nie spotyka coś pechowego. Naprawdę pechowego. Drużyna nie będąc pewnym co jest przyczyną zaczyna poszukiwać odpowiedzi co rodzi coraz więcej komplikacji. Cała ta historia to nie jest coś czym John mógłby się chwalić.
# 15 - Entropy -- Ponownie pojawia się para McKay-Miller. :D I ponownie mamy kłopoty wynikające z ich wspólnych eksperymentów z gate bridge. Na początku wpływają tylko na miasto a kończy się tym ,że mają wpływ ogólnoświatowy.
# 16 - Revenge -- Pewna obca rasa szuka na Atlantydzie zemsty za pomieszanie jej planów.
# 17 - Payback -- Pewien obcy [ nie powiązany z poprzednim odcinkiem] chce się zemścić na Atlantydzie za to ,że pokrzyżowaliśmy mu jego plany.
# 18 - Turn of Events 2 -- Właściwie brak konkretnej fabuły.
# 19 - Pre-finale -- Dotyczyć ma jakichś ważnych wątków/wątku jakie przewijają się przez cały sezon.
# 20 - Finale -- Dotyczyć ma jakiejś ważnej/znaczącej sprawy/wątku [chyba z poprzedniego odcinka] , udzielić ma odpowiedzi na zaległe pytania, pojawić się ma kilka niespodzianek oraz zakończyć się cliffhangerem.
:)

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.01.2009 - |15:47|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 12.01.2009 - |22:06|

No i mnie osobiście interesowałyby tylko dwa odcinki-ten z podróżą w czasie i trzema wersjami rzeczywistości oraz to z dziećmi. Reszta to "taki zapychacz", że hej ;) (za wyjątkiem przesadzonych, nieprzemyślanych odcinków ciągu głównego)
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.01.2009 - |22:12|

Mnie by jeszcze ciekawił ten odcinek 14 bo z tego co tam pisali mogłoby być zabawnie. Może taka Atlantisowa wersja "WoO" w wykonaniu Shepparda. :P
Choć uwielbiam też duecik rodzeństwa McKay-Miller i mogłoby być również zabawnie o ile nie przesadziliby z technobełkotem itp . ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.01.2009 - |22:43|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#5 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 12.01.2009 - |22:37|

16 odcinek Revenge na Gateworld jest opisany jako powrót zagubionego plemienia Asgardów z połowy 5 sezonu. Ta historia też mogłaby być całkiem ciekawa.
  • 0
don't try

#6 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 13.01.2009 - |00:26|

Ten z klątwą mógłby być niezły ;) Weźmisz czarno kure... I żeby już nigdy nie dojechał swoim traktorem na pole...
  • 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#7 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 13.01.2009 - |10:38|

Fakt, mogłoby być zabawnie na początku, ale pewnie wytłumaczenie tego byłoby tak głupie i naciągane, że hej.

Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale mamy tutaj ponownie wyjatkowy brak jakiegokolwiek planu. W 4 sezonie jakiś tam był, dosyć wyraźny-replikatory, choć od nich się rzygać chciało. W 5 szliśmy na żywioł raczej i kończyliśmy beznadziejny wątek Michela, ale za to wgryźliśmy się na powrót w Wraith jako całości i było nawet-nawet, choć było widać że fabuła znowu się rozłazi. Ale jakiś "gwóźdź programu' był. A 6 to co to jest? To jakiś śmiech na sali jest. "Wątek główny"-całkowity brak. Nie ma nic a nic. Zły asgard pojawić sie miał w jednym odcinku, może przewinąłby się przez midsezon, ale tak poza tym jest nieobecny. Brak też jakiegokolwiek zamysłu w związku z rozwiązaniem kwestii lądowania Atlantis na Ziemi-są o tym dwa odcinki, a efekt jest taki, że i tak , jak widać, Atlantis wraca do Pegaza i nic się nie zmienia. To paranoja. Zupełny bezsens. Nawet nie wymyślili przekonującego powodu, dla którego miałoby się tak stać. Cały czas widać tutaj brak zamysłu, całkowity chaos. I nie przekonuje mnie argument, ze SG-1 miało podobną konstrukcję, bo nie miało-tam zajmowali się eksploracją, a wątek goa'uld i całej reszty był "tak przy okazji" i był znacznie ciekawiej prowadzony, mimo że pozornie na tych samych zasadach co tutaj. SG-1 był jakieś bogatsze i sensowniejsze niż SGA.

Sądziłem, że 6 sezon to będzie już jakiś total-wypierd, bo uruchomiono wiele pomysłów z potencjałem:
-Travelersi
-więziony Todd
-Atlantis na Ziemi
-zły asgard
-"borgopodbna rasa"
-kryjące się zaawansowane cywilizacje
-sojusz wieśmaków

A tu co? Totalny dupsztal! Przecież to aż se prosi, by wejść w sferę kontrataku, a nie czekania na kolejny kryzys. Powinniśmy wycisnąć z Todda, co się da, zawiązać jakiś lipny sojusz z zmodyfikowanymi Wraith i zacząć ich pokonywać. O tym powinien być ten sezon-co się stało z plemieniem Wraith, które przyjęło "leczenie" i nasze starania, by wszyscy Wraith je przyjęli. A mid-sezon? Znowu mamy bawić się w odległym Pegazie? Dlaczego zamiast tego nie stwierdzić, że wormhol drive zostawił po sobie ślad w hiperprzestrzeni czy coś i dzięki niemu wriath mogą dolecieć do nas szybko jak po sznurku? Lecieli by sobie tam załóżmy do mid-seoznu, i tam by nas zaatakowali. Jedynym wyjściem byłby powrót Atlantis i zamkniecie korytarza. Połączyłoby się jeszcze parę wątków i weszlibyśmy w drugą połowę, w której trzeba by rozprawić się z złym asgardem a na zakończenie można by dać ten naciągany pomysł o sojuszu przegrywających wraith z jakimś nowym wrogiem, którego watek byłby rozwijany w następnym sezonie.

A tymczasem mamy "epizod którego nie było w sezonie pierwszym", "Carter przed sądem polowym","Red-shirt diary" i inne bzdety.
Może jednak lepiej, że SGA poszło się bujać, bo 5 sezon miał całkiem niezłe momenty.
  • 0
Winchell Chung

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.01.2009 - |10:46|

Sądziłem, że 6 sezon to będzie już jakiś total-wypierd, bo uruchomiono wiele pomysłów z potencjałem:
-Travelersi
-więziony Todd
-Atlantis na Ziemi
-zły asgard
-"borgopodbna rasa"
-kryjące się zaawansowane cywilizacje
-sojusz wieśmaków

Dokładnie tego samego mi brakuje w tym zarysie sezonu 6.
Bo to są właśnie te "ważne wątki/sprawy" jakie powinni maglować przez cały sezon a nie tylko w dwóch ostatnich odcinkach.

.......zamiast tego nie stwierdzić, że wormhol drive zostawił po sobie ślad w hiperprzestrzeni czy coś i dzięki niemu wriath mogą dolecieć do nas szybko jak po sznurku? Lecieli by sobie tam załóżmy do mid-seoznu, i tam by nas zaatakowali.

A to nie było czasem kiedyś w którymś z odcinków powiedziane, że technologia Wraith owszem pozwoliłaby im na podróż międzygalaktyczną ale zajęłoby im to ileś tam lat ?
A może to ja już mylę seriale. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.01.2009 - |10:47|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#9 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 13.01.2009 - |11:11|

biku, zgadza się, ale Wraith nie są w ciemię bici i za pomocą technobełkotu i różnych dziwnych tłumaczeń + ujawnień przedtem nieznanych faktów (które jednak powinniśmy znać, ale nam o nich nie wspomniano) można zdziałać cuda, co nie tylko scenarzyści SGA nam nie raz udowodnili. Powiedzmy, że po trasie przelotu Wormhol drive został taki korytarzyk, który przy odpowiednim wykorzystaniu hiperprzestrzeni może służyć do odtworzenia tymczasowego wormhola przy niskich kosztach energetycznych. Wraith by wyniuchali, gdzie się zaczyna (gdzieś na granicy Pegaza) i by sobie zbudowali polepszone napędy, a może nawet jakąś formę supergate i wystrzeliliby się w stronę Ziemi, zaczynając inwazję na naszą galaktykę (nawet fajniej by było, gdyby ten korytarz ich wyrzucał w różnych miejscach naszej galaktyki i potem musieliby dolecieć do celu samemu, a po drodze zostawialiby śmierć i zniszczenie.... mniam !)
Atlantis musiałoby załatwić ta forpocztę sił inwazyjnych, a następnie wrócić i zniszczyć korytarz u jego źródła. Przy okazji tak wyczerpano by ZPM-y, że nie byłoby mowy o powrocie na Ziemie i trzeba by znowu lądować w Pegazie. Czyli wracamy na stare śmieci. Można by to jeszcze podmiksować z innymi motywami i przedłużyć mid-sezonową rozwałkę.

Tak czy siak, spodziewałbym się głównych wątków i ewentualnego łączenia ich z tymi luźnymi pomysłami, a nie samą [beeep]zkę stand-alonową.
  • 0
Winchell Chung

#10 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 13.01.2009 - |11:17|

podsumowując dyskusję, można rzec, że zarys 6 sezonu jest całkowitym rozczarowaniem; stwierdzenie, pod którym się podpisuje;

Użytkownik inwe edytował ten post 13.01.2009 - |11:17|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#11 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.01.2009 - |14:01|

Przede wszystkim dzięki Biku1 za tłumaczonka tych info o odcinkach.

W sumie racja że interesujące - jak dla mnie również - mogłyby być odcinki 3 z dziećmi, 9-10-11 z zawirowaniami czasu, no i może 16, nawet hesli miałby nie dotyczyć Asgardu.

Ale poza tym to nic szczególnego. Szkoda. Ale dyskusja nieco akademicka ;) bo 6 sezonu nie będzie. Może trochę szkoda a może i lepiej jeśli te zarysy odcinków zostałyby zrealizowane...
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#12 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.01.2009 - |16:00|

Po przeczytaniu planowanej zawartości sezonu 6, zaczynam uważać, że cancel w tym momencie nie był takim złym rozwiązaniem...
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#13 Lvk45

Lvk45

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoWieliczka

Napisano 13.01.2009 - |21:52|

To ja mam chyba jakiś Stargate Atlantis fetysz :P Z miłą chęcią obejrzałbym to wszystko. Mimo że kilka odcinków wygląda troche nieciekawie/zapychacze to przy odpowiednim scenariuszu i innych detalach mogłoby być miło :) Ten odcinek 14 mógłby być bardzo fajny. Ci co oglądają serial "Supernatural" zapewne pamiętają odcinek gdzie bracia dostali w posiadanie łapke królika co przynosi szczęście, a jak sie ją zgubi to przynosi pecha. Fenomenalne to było :) Widok Sheparda jako takiego właśnie gamonia, któremu cały czas dzieje się krzywda mógłby być odcinkiem bardzo humorystycznym, a ja takie preferuje w Stargate (oczywiście nie za dużo bo akcja też ważna :P)
  • 0
L.R: "Bo życie się rozciąga i wena jest king konga!"

#14 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 13.01.2009 - |23:20|

Tak, też bym pewnie to wszystko z miłą chęcią oglądnął (pomimo, że nie posądzam samego siebie o posiadanie skłonności masochistycznych). Ba! nawet bym pewnie bronił tych odcinków przed atakami co poniektórych, ale fakt pozostaje faktem - plan na niedoszły 6 sezon jest nędzny i boleśnie obnaża największą tragedię SGA - brak pomysłu na serial, brak pomyślunku, chaos i brak konsekwencji.
O ile uważam 5 sezon za po prostu przyzwoity (na pewno lepszy od końcówki 4go), to widać już na nim wyraźne oznaki zużycia SGA. Można było mieć nadzieję, że to tylko taki przejściowy spadek formy i później będzie lepiej, ale po planie na 6 sezon widać, że to tylko myślenie życzeniowe.
W gruncie rzeczy SGA na takie załamanie poziomu samo sobie zasłużyło - producenci/scenarzyści (whoever...) nawet nie byli w stanie przez kilka lat rozwinąć swoich flagowych pomysłów: Wraith i Pradawnych. Zastanawiam się zresztą, który ubili wcześniej - Pradawnych katowali regularnie od początku, ale może coś z nich zostało, Wraith niestety zabili już w drugim sezonie - transfer genów pomiędzy jakimiś pająkoskorupiakami a ludźmi - też coś, a pomyśleć, że ten serial miał potencjał żeby być na prawde Sci ;). Szczerze, to największą przykrość sprawiło mi to co się stało z Geni - to już po prostu strzał w kolano.
Ekstrapolując pomysły na 6 sezon można by się spodziewać, że tak w okolicach 10go okazałoby się, że borgopodobna rasa istnieje tylko w alternatywnej rzeczywistości, bo tam powstała jako hybryda ludzi i mechanicznych gadów, które przybyły z przyszłości, Travelersi nagle zniknęli, bo ich statki się rozpadły (po 5x10 i 5x11 moja tolerancja została przekroczona), albo polecieli szukać trzynastej kolonii starożytnych Travelersów, a (to odcinek z cyklu co się stało 4 sezony wcześniej) Atlantyda przylatując na Ziemię przez przypadek obudziła Wielkich Przedwiecznych.

Użytkownik graffi edytował ten post 13.01.2009 - |23:27|

• 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#15 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.01.2009 - |23:38|

Nie mówię żebym nie obejrzał, ale rozpocząć jeszcze nowe sprawy / bardziej rozkopać stare i nie skończyć tego - ból byłby większy niż teraz jak dla mnie - więc wolę nie, pozatym niektóre sprawy brzmią nieco idiotycznie.
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#16 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 15.01.2009 - |10:40|

Uwielbiam Atlantisi :rolleyes: i na pewno bym obejrzała wszystko mimo że te zapowiedzi trochę zniechęcają.
Szkoda że to już koniec :(
  • 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

#17 filipzandol

filipzandol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoPolska

Napisano 22.02.2009 - |09:53|

To smutne,że taki fajny serial jak SGA zakończył się na 5 sezonach a producentom skończyły się pomysły.Gdyby czytali nasze wypowiedzi na blogach i forach to może by się wzięli do pracy i rozwinęli tą serie.
  • 0

#18 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 27.02.2009 - |22:06|

Producentom?
  • 0

#19 Cival

Cival

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16.03.2009 - |20:33|

Chyba scenarzystą, ale nie w tym sęk szczerze nie wiedziałem, że były plany na 6 sezon ale po tym co tu wyczytałem rzeczywiście nie wiele stracimy... Mam pytanie jestem nowy na tym forum i ciężko byłoby mi znaleźć odpowiedź w całej tej bazie, jaki był oficjalny powód przerwania serii SGA?
  • 0
Mitchell: Never underestimate your audience. They're generally sensitive, intelligent people who respond positively to quality entertainment.

" Nou ani anquietas. Hic qua Videum. "

#20 freyr

freyr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • Miastołódź

Napisano 16.03.2009 - |23:59|

niska oglądalność a co za tym idzie spadek kasy z reklam więc jak to zwykle kasa, kasa i jeszcze raz kasa (a raczej jej ubytek)

choć gdyby rzeczywiście ktoś (wiadomo kto..) ruszył główką to ten serial miał taki potencjał, że zaryzykuję stwierdzenie iż mógł przebić sg1 o głowę... a wtedy kasa sama by przytruchtała do producentów... wątki niejednokrotnie lepsze od tych z sg1 ale poprowadzone fatalnie lub rozmyte totalnie w fabule...

Użytkownik freyr edytował ten post 17.03.2009 - |00:05|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych