Odcinek 048 - S03E14 - A Clear and Present Danger
Napisano 27.11.2008 - |07:11|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 03.02.2009 - |11:46|
Dawno czegoś takiego nie widziałem, przynajmniej nie w tym serialu. Wojny ludzie kientra mutanci to swietny motyw. Zależy jak sobie z tym poradzą.
Nawet mnie parokrotnie zaskoczyli. Noah łapiący Mohindera to sie kompletnie nie spodziewałem, że stanie ponownie z tej strony.
Tekst Petera o zdrajcy własnego gatunku, aż mi sie magneto przypomniał
Ale błędów nie pomineli.
Spider-Mohinder piegnie poparkingu kiedy mógł zejść szybciej.
No i co Noah robił w samolocie.
Chyba siedział tam tylko po to by go Claire zobaczyła.
Ogólnie odcinek dla mnie 9/10.
W skali herowsowej nawet z 12/10
Jak dalej pójdziemy tym tropem serial może wrócić do czołówki.
Napisano 03.02.2009 - |14:33|
Świetne rozpoczęcie nowego rozdziału. Sylar wrócił i pokazuje że nie wyszedł z formy. Zaskakuje mnie tylko Peter. Już powinien wiedzieć że ściskanie się z rodzinką nie wychodzi mu na dobre. Ale przynajmniej zaczyna zdobywać nowy zestaw umiejętności. Noah widać znalazł sobie nowych kolegów. Ciekawe gdzie ich wieźli. Pewnie do jakiegoś obozu. Tym razem wydaje mi się jednak że Nathan nie wyjdzie na tym zbyt dobrze. Zwłaszcza że nikt go już za rączkę nie prowadzi. Swoją drogą łapie ludzi ze zdolnościami a sam powinien się zamknąć na pierwszym miejscu.
Początek zapowiada niezłą akcję w przyszłości.
Napisano 03.02.2009 - |15:33|
Nie rozxumiem tylko po jakiego diabla Peter dotykal Mohindera - czyzby teraz w ten sposob przehjmowal moce?
Ciesze sie za to ze juz nie jest ciota i potrafi uzywac zdolnosci
Napisano 03.02.2009 - |15:42|
Przez chwile przy scenie jak łapali Sylara myślałem że jak i jego złapią to kompletnie to wszystko pogrążą (znaczy poprzednie serie). ale jednak pomimo zaskoczenia sylar wciąż wymiata.
Napisano 03.02.2009 - |18:30|
Sylar zachował sie jak na gościa z poważnym zestawem mocy prawidłowo, szkoda tylko, że tak zgrabnie przeszli do porządku dziennego z jego spaleniem...
No i scena w samolocie z tym wysysaniem przez dziurę, to lekkie przegięcie, a właściwie duże przegięcie.
Użytkownik Przemek Lipski edytował ten post 03.02.2009 - |18:31|
Napisano 03.02.2009 - |19:29|
Z tym Peterowym przejmowaniem mocy pokazali to żeby nikt się nie czepiał skąd mu się one nagle wzięły. To pewnie taki ukłon w stronę widzów, którzy dopiero teraz zaczną oglądać serial.
Napisano 03.02.2009 - |22:05|
Napisano 04.02.2009 - |00:31|
Napisano 04.02.2009 - |08:58|
Napisano 04.02.2009 - |10:38|
Napisano 04.02.2009 - |13:47|
Peter - ciota, ktora chce byc uber, Claire - dziewczynka co chce byc uber, tez ciota, Mohinder - ten to nigdy nie wiedzial o co mu chodzi, Parkman - ...
w sumie mzoe i macie racje
Napisano 04.02.2009 - |15:16|
No i scena w samolocie z tym wysysaniem przez dziurę, to lekkie przegięcie, a właściwie duże przegięcie.
Czemu przegięcie???Dziura w kadłubie, zmiana ciśnienia i wysys powietrza na zewnątrz,
jak zejdą niżej z pułapem ciśnienie sie wyrówna i można kontynuować lot
W tym przypadku to może i nie
Co do odcinka: to jest nieźle!
Po beznadziejnym 2 sezonie pierwsza połowa 3 sezonu była świetna i początek drugiej połowy też jest dobrze.
Nareszcie jakaś akcja, Peter zaczyna coś robić by być silniejszym jak sam mówi a inni też nieźle.
No może po za Hiro bo teraz bez swojej mocy to on trochę zbędny jest,
ciekawe jak pociągnął jego wątek w następnych odcinkach??
Jak dla mnie 8,5/10 za początek
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 04.02.2009 - |15:29|
bohaterowie zachowują się losowo, chaotycznie niezgodnie ze swoim charakterem, który można wywnioskować z wcześniejszych odcinków.
Motywacje i cele bohaterów (przynajmniej niektórych) zmieniają się tak często (przynajmniej z każdym nowym rozdziałem), że staje się to coraz bardziej żałosne.
Przecież tak było od początku serialu... z każdym rozdziałem zmieniały się role pozycje cele itp. Gdzie kogo wiatr rzuci...
Przecież ci ludzie mierzą się z czymś zupełnie nowym niespotykanym (umiejetnosciami) i co od razu mają wiedzieć co robić? Co będzie lepsze dla świata? Już wielokrotnie było pokazane, że nigdy nic w tym serialu nie wiadomo i że punkt patrzenia zależy od aktualnego punktu siedzenia. Każy próbuje jakoś się wpasować w całą sytuację a jak nie wychodzi w 1 sposób próbują w 2 itp, nie widze tutaj nic nienaturalnego wręcz przeciwnie. Nie rozumiem waszych zarzutów, no chyba że w ogóle źle zrozumiałem wasze wypowiedzi...
R.I.P. StarGate
TauriCon still alive
Napisano 05.02.2009 - |09:55|
Napisano 05.02.2009 - |11:35|
Napisano 05.02.2009 - |13:21|
Moc Petera. teraz tylko może jedną na raz przejąć.
Z tego co pamiętam to zawsze tylko jedną przejmował a wzasadzie nie przejmował co kopiował
Tylko wtedy kopiował będąc w pobliży kogoś z mocą a teraz dotykając.
Swoją drogą ciekawe czemu teraz to tak pokazali?
Może jak ktoś wyżej napisał dla osób zaczynających oglądać Heroes
bo inaczej nie zrozumieliby skąd Peter ma różne moce
scena w samolocie. wziął moc mohindera. siła, szybkość, zwinność. niechcący dotyka tracy i przejmuje jej moc, pozbawiajac sie umiejetności mohindera. to teraz jasne.
A kto powiedział że pozbył sie mocy Mohindera??????
I zawsze używał tylko jednej mocy na raz, telekineza, potem porażenie prądem np.
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 05.02.2009 - |13:27|
wiec raczej ma wszystkie moce, albo go ktos uratuje, albo jak iceman bedzie poginal na lodzie w gore
Napisano 05.02.2009 - |14:50|
Co do Petera to on ma te wszystkie moce które skopiuje, ale używa tylko jednej na raz tą na której się skupi, tak samo jak Sylar, swoja drogą świetnie rozegrał akcje z ludźmi Nathana.
Zapowiada się niezła część ludzie kontra mutanty i do tego Sylar
Napisano 05.02.2009 - |15:36|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych