Skocz do zawartości

Zdjęcie

The IT Crowd

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 22.11.2008 - |17:40|

W ramach przypomnienia, dziś miała miejsce premiera trzeciego sezonu tego świetnego serialu. Dla tych, co nie oglądali krótki opis:

Akcja serialu rozgrywa się w dziale IT jednej z wielkich korporacji, na którego czele staje świeżo zatrudniona Jen, kompletnie nie znająca się na informatyce. Jak mówi, jej umiejętności kończą się na wysyłaniu mejli, odbieraniu mejli, czytaniu mejli, kasowaniu maili mejli itd. Niezbyt rozgarnięty szef uznaje te kwalifikacje za wystarczające. Podopiecznymi Jen są Roy i Moss, którzy najpierw ją podrywają, ale kiedy dowiadują się, że ma nimi kierować, próbują za wszelką cenę się jej pozbyć. Ona natomiast stara się zaskarbić ich sympatię.

źródło: http://pl.wikipedia....Technicy-magicy

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |19:05|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 23.11.2008 - |12:47|

SEZON TRZECI??? WOW, myślałem, że na 2 koniec :D. Uwielbiam tych nerdów z angielskim akcentem :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 22.02.2009 - |03:18|

Obejrzalem... szkoda gadac - dno...
Powiedzmy sobie szczerze, że IT Crowd skonczylo sie na pierwszym sezonie i smierci Denholma. Serial niestety stoczyl sie po rowni pochylej na samo dno, chociaz znajdzie sie jakis smieszny gag w calym odcinku
  • 0
You are what you believe yourself to be

#4 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 22.02.2009 - |11:32|

Obejrzalem... szkoda gadac - dno...
Powiedzmy sobie szczerze, że IT Crowd skonczylo sie na pierwszym sezonie i smierci Denholma. Serial niestety stoczyl sie po rowni pochylej na samo dno, chociaz znajdzie sie jakis smieszny gag w calym odcinku

Nie przesadzajmy, że serial jest na dnie, bo z każdym odcinkiem wywołuje mnóstwo śmiechu i to w sezonie drugim jak i trzecim. Może to szanowny widz stracił poczucie humoru? :) Sezon 3 zostanie głównie zapamiętany za odcinek z Internetem i nagrodą dla pracownika miesiąca...
  • 0

#5 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.02.2009 - |11:51|

Jak dla mnie sezon 3 jest duużo lepszy niż 2... Odcinek z internetem to cudo, ale i poza nim były świetne odcinki jak np ten z napadem na bank :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#6 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 23.02.2009 - |14:59|

To i ja pozwolę sobie nie zgodzić się z opinią. Bawi równie dobrze jak dwa pierwsze sezony. Jedyne, co się zmieniło to fryzura Roya :D

To jedyny serial, który obejrzałem więcej niż raz i oglądając sezon za sezonem nie czuć żadnego pogorszenia.

PS. Denholm faktycznie był genialny, ale aktor który go grał tak ma, że długo przy jakimkolwiek projekcie nie usiedzi :P

Użytkownik garus edytował ten post 23.02.2009 - |15:01|

• 0

#7 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.06.2009 - |23:25|

3s zdecydowanie dla mnie najlepszy. Dla mnie jakoś postać Denholma nie była cudowna, byl dobry ale bez przesady.

s3e2, odcinek z kibicami. MAX :D
  • 0

#8 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 26.06.2009 - |13:55|

Coś słychać o IV sezonie?
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#9 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 26.06.2009 - |14:26|

A Christmas special is planned for December 2009, and a fourth series has been commissioned for 2010.
@wiki

Sezon 3 był taki sobie :P Wg mnie najlepszy odcinek to gdy Roy udawał inwalidę, a Moss kelnera :D Dosłownie kwiczałem ze śmiechu ;D
  • 0

#10 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 26.06.2009 - |17:28|

Muszę sobie 3. sezon odświeżyć, bo dawno nie oglądałem, a niewiele pamiętam, poza tym, że był gorszy od 2., a ten gorszy od 1.

Niemniej jednak - najlepszym odcinkiem w historii serialu był odcinek o gejach (2x01). Też kwiczałem ze śmiechu, a gejowskie przedstawienie na youtube puszczam czasem sobie dla poprawienia humoru.

edit: Rufusik, chyba mówimy o tym samym odcinku

Użytkownik Haes edytował ten post 26.06.2009 - |17:29|

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#11 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 26.06.2009 - |22:59|

Szkoda, że już w tym roku nie zaczną emisji :/ Chociaż ten jeden świąteczny na pocieszenia ;)
  • 0

#12 Asturas

Asturas

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 95 postów
  • MiastoRovaniemi

Napisano 27.06.2009 - |08:01|

Jakoś nigdy nie mogłem sie do tego serialu przekonać, a gdy wreszcie zacząłem oglądać to miałem niezły ubaw. Niektóre odcinki śa troche gorsze, ale część wymiata. I rzeczywiście, odcinek gdy Roy udaje inwalidę, a Moss kelnera spowodował, że płkakałem ze śmiechu :D
  • 0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi.
-------
Mój blog
z33k.com

#13 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 14.08.2009 - |16:17|

Nie zgodzę się, że wraz z brakiem Denholma poziom serialu się obniżył - IMO wszystkie serie są na tym samym wysokim poziomie! Moss wymiata :lol:
  • 0

#14 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.05.2010 - |21:47|

Przypomnę ten temat z racji tego iż odświeżyłem sobie ostatnio 3 sezon, polecam każdemu kto lubi brytyjski humor, a także dlatego iż na myepisodes.com otrzymałem informację że 10 sierpnia 2010 1 odcinek 4 serii, może ktoś wie coś więcej?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#15 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 10.05.2010 - |07:46|

BAFTA award winning comedy, The IT Crowd, written by Graham Linehan, returns for a fourth series in 2010 with Moss (Richard Ayoade), Roy (Chris O'Dowd) and Jen (Katherine Parkinson) still working in the basement for the IT department of Reyholm Industries under the totally unenlightened rule of Douglas (Matt Berry).

Jen is looking for new challenges and applies to be the Entertainment Officer, Moss beats all records on a popular spelling show and Roy spends a disproportionate amount of time trying to convince an old friend that he is not a window cleaner. Inevitably, there's naked aerobics, bunking off work, marriages and divorces.

http://www.channel4....-guide/series-4

Jeżeli informacja pojawiła się na myepisodes, to raczej jest pewna. :)
  • 0

#16 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 10.05.2010 - |08:09|

Ja czytałem, że skończyli już nagrywać :) Według Twittera Grahama Linehana, premiera będzie gdzieś w czerwcu.

http://twitter.com/p...tus/12647139276

Użytkownik garus edytował ten post 10.05.2010 - |08:19|

• 0

#17 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 04.06.2010 - |18:59|

Premiera 24 czerwca, jednak garus miał rację.

http://www.comedy.co...crowd_series_5/

:D:D
  • 0

#18 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 04.06.2010 - |20:28|

No przecież, że tak ;) Nawet zapodałem ten sam link w tłumaczeniach na napisy24.pl :) Możecie się już zapisywać, napisy będą bez opóźnień, bo szcześliwie serial zaczyna się po sesji :D

Użytkownik garus edytował ten post 04.06.2010 - |20:32|

• 0

#19 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 18.06.2010 - |15:46|

Na stronie Channel 4 można już obejrzeć premierę czwartego sezonu! Ale haczyk standardowy, tylko dla ludzi z UK :(
  • 0

#20 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.06.2010 - |12:17|

Premiera czwartego sezonu taka średnia dla mnie, dopiero zabawnie zrobiło się jak zaczęli grać w RPG-a.

Dzięki za napisy garus.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych