Skocz do zawartości

Zdjęcie

Narody ekspedycji Atlantis

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

#1 Asen

Asen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 28.07.2004 - |18:13|

Rzecz jasna szukam Polaków... no Polaka... ostatecznie... może być Polka ;).
Bezskutecznie.

uaktualnione 29.07.2004 23:45
Wyniki poszukiwań (minuty i sekundy z episodu : 1x01-02)

17:05 - Kanada - poza tym Roodney stale się kręci
17:06 - Stany Zjednoczone - tych to w opór... wszędzie są
17:07 - Hiszpania, ale... herb powinien byc bardziej po lewo (potem 27:27)
17:19 - jasno jasno zielonkawy
17:21 - granatowe paski jakby Grecji, a może Urugwayu, niektórzy twierdzą, że Izrael, ale mnie to nie przekonuje)
17:28 - Rosja
17:34 - Nowa Zelandia (białe gwiazdki sugerują Australię, ale wyraźnie brak największej gwiazdy w lewej części flagi)
17:46 - Szkocja - dr. Beckett, pewnie jedyny Szkot
17:58 - Filipiny - po dokładnych obserwacjach zdecydowanie Filipiny
18:04 - Japonia (tu jeszcze niewyraźnie, ale 20:12 i 25;29 na pewno)
18:27 - wypada, że Serbia - jednak... ja bym powiedział, że odwrotnie przyszyta flaga Rosji.
18:28 - Niemcy
18:33 - Mali według niektórych, albo Rumunia - ja mówię, że Belgia
19:37 - padła propozycja, że RPA, ale nie widać niebieskiego i czerownego
20:01 - Zimbabwe, wszystkie barwy sie odliczyły
20:13 - Belgia (niewyraźnie, ale... 22:26 ok)
24:30 - Szwecja - wyblakłe trochę, ale... jednak.
30:53 - Wlk. Brytania - nie zauważyłem wcześniej, ale on stale w podkoszulku chodzi, (choć był 17:11)
53:54 - (oraz 1:24:39 - no nie wiem chyba Jugosławia, ale jakś symbol na białym polu by temu zaprzeczał
daje nam to ok 17 krajów, jak się wyraziła Weir - ponad tuzin, ale... gdzie są Chiny?? poza tym nie było chyba... Francji

będę dalej prowadził obserwacje - no bo czemu nie ma nowszych członków NATO hehe, ani Czech, Węgier czy Polski.

aha flagi są tutaj, gdyby ktoś zechciał się ze mną pobawiac w wyszukiwanie nowych nacji:
http://pl.wikipedia....i_państw_świata

Asen

Użytkownik Asen edytował ten post 29.07.2004 - |22:27|

• 0

#2 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.07.2004 - |19:18|

Dobry temat, będzie można na bieżąco informować.

Jeszcze zacytuję siebie z tego tematu http://forum.gwrota....opic=1460&st=58 (punkt 4, pierwszy myślnik)

- Wielo narodowość – (Po kolei mamy: USA, UK, Szkocja, Kanada, Chiny, Francja, Rosja, Hiszpania, Nowa Zelandia, Niemcy, Japonia, Belgia, Szwecja, Filipiny (te szczury), Mali, Zimbabwe) Z przykrością stwierdzam ze Polski nie znalazłem. Sądzę że z czasem lista się powiększy.

i to

Oby była pokazana bo jak nie będzie to nie daruję. Polska stacja oczywiście jest na Antarktydzie i mamy tam jakiś traktat ( http://www.cia.gov/c...ok/geos/ay.html ). Niestety jak już mówiłem, nie dopatzyłem się naszej flagi w odcinku. Tu jest fotka flag

czyli to:
http://www.stargate..../temp/flagi.JPG
Log65: Happy camper

#3 Asen

Asen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 28.07.2004 - |19:56|

ooo dziekuję za połaczenie... jak doszedłem do tamtych postów, to juz mi się pojawiły wyrzuty sumienia... że zbędne wątki tworzę, więc...

- polecam 17:34 - powiedziałbym, że to zdecydowanie Australia a nie Nowa Zelandia, gwiazy są białe, a Nowa Zelandia ma gwiazdy czerwone
- hmmm ... dopatrzeliście się gdzieś Mali, ja to pewnie zaliczyłem jako Belgia, bo kolory mają podobne, a format identyczny - muszę się przyjrzeć
- wydawało mi się podczas oglądania, że jest Grecja, ale jak wyszukiwałem kraje, to jej nie znalazłem... Zimbabwe tez przegapiłem
- no i ta nieszczęsna Jugosławia (53:54 oraz 1:24:39) takie trzy barwy - w tej kolejności (od góry niebieski-biały-czerwony) ma na świecie tylko Jugosławia, no ale ona nie ma zadnego symbolu na białym polu, więc powiem jak rosyjski kosmonauta... może amerykańce... zrobili buga tutaj.
(pasowałby Paragway - ma symbol w środku, ma te trzy kolory poziomo, no... ale odwrotnie panowie, odwrotnie...)
tu flaga: http://pl.wikipedia....aga_srednia.png

Asen

Użytkownik Asen edytował ten post 28.07.2004 - |20:06|

• 0

#4 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.07.2004 - |20:07|

- polecam 17:34 - powiedziałbym, że to zdecydowanie Australia a nie Nowa Zelandia, gwiazy są białe, a Nowa Zelandia ma gwiazdy czerwone

Ale brakuje tej jednej dużej po lewej stronie i przy takiej jakości obrazu trudno dostrzec. Podobno jest super jakości (1200 MB czy coś) jednak ja go nie mam :(

dopatrzeliście się gdzieś Mali, ja to pewnie zaliczyłem jako Belgia, bo kolory mają podobne, a format identyczny

Popatrz na ten ostatni link, a zresztą zdjęcie umieszcze:
Dołączona grafika
Flaga Mali do druga od prawej w środkowym rzędzie. Flaga Belgii też jest: trzecia od lepej w dolnym rzędzie.

wydawało mi się podczas oglądania, że jest Grecja

Prawdę mówiąc, z Grecją to też w wielkiej sferze domysłów i jej nie jestem pewien.

no i ta nieszczęsna Jugosławia

Według mnie w obu przypadkach jest to ponownie Hiszpania.

Dalej mam problem z identyfikacją wyraźnej flagi - trzecia od prawej w środkowym rzędzie.

W odcinku 1x03 z krajów innych niż standardowe USA, UK itd... widziałem tylko Niemcy.

#5 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 28.07.2004 - |20:43|

:angry: :angry: Już to pisalem dlaczego takie Prowincionalne kraje biora udzial :( ..Ku*** czemu zawsze musza Polske Pomijac???
Taaa po wafla im Szwecja albo Filipiny,czy Belgia???Jeszcze raz powtarzam Polska 2 w europie najwiekszy partner Usa po Uk.....ach brak mi słów

Użytkownik Michał edytował ten post 28.07.2004 - |20:44|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#6 Jolinar

Jolinar

Szeregowy

• VIP
  • 47 postów

Napisano 28.07.2004 - |21:08|

CO do trzeciej od lewej w środkowym rzędzie - podejrzewam, że miała to być Rosja ale ci od kostiumów mogli się pomylić i naszyć odwrotnie, potem się poprawili i przeszyli..
  • 0

#7 Asen

Asen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 28.07.2004 - |22:05|

CO do trzeciej od lewej w środkowym rzędzie - podejrzewam, że miała to być Rosja ale ci od kostiumów mogli się pomylić i naszyć odwrotnie, potem się poprawili i przeszyli..

To jest 18:27sek episodu 1x01-02
Twarz radziecka... musi być Rosia - tylko flaga naszyta odwotnie hihih... Ruski i tak sprofanowal swoja flage... znaczy Amerykańce sprofanowali.
(hmmm... dopisek - wg strony: http://www.flags.net/YURE.htm
to może nie jest błąd tylko SERBIA, Serbia ma swoją flagę, Czaronogóra swoją, no i Jugosławia swoją)

Przy okazji - do zdjęcia

srodkowy rząd - pierwsze od prawej:
(blade zielone na bialym) - czarnoskory men - 19:38

Jest też cos niezidentyfikowanego o 20:01

Użytkownik Asen edytował ten post 28.07.2004 - |22:38|

• 0

#8 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.07.2004 - |23:32|

Mnie się wydaje, że drugi od prawej w pierwszym rzędzie to Izrael. Przychylałabym się do twierdzenia, że pierwsza od lewej flaga w środkowym rzędzie reprezentuje Australię, ostatnia w tym rzędzie może być flagą Południowej Afryki, ale trudno mieć pewność. Trzecia w ostatnim rzędzie to raczej flaga Francji niż Belgii - dla mnie jest to kolor niebieski, nie czarny, a następna to raczej Szkocja niż Szwecja.
  • 0

#9 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 29.07.2004 - |14:40|

Przedostatnia flaga w drugim rzędzie to Rumunia, ja tam widze kolor niebieski. Jak by to było Mali to osoba z ta flagą była by raczej czarna.

Łatwiej te flagi rozpoznawać jak sie ogląda odcinek, bo ten obrazek na górze troche oszukuje.

PS To ze nie ma tam flag Francji i Chin nie oznacza, że ich tam nie ma. Może się ujawnią w kolejnych odcinkach.

Użytkownik Seth edytował ten post 29.07.2004 - |14:42|

• 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#10 Asen

Asen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 29.07.2004 - |15:25|

A może teraz ??? Asen

Dołączona grafika
  • 0

#11 CoVe

CoVe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 29.07.2004 - |15:29|

czyli to:
http://www.stargate..../temp/flagi.JPG

Takie male sprostowanko. Ta ostatnia flaga to nie jest Anglia tylko Wielka Brytania. Anglia ma calkiem inna flage.
  • 0

#12 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów

Napisano 29.07.2004 - |16:16|

Aha, ostatnia flaga w środkowym rzędzie to RPA.
  • 0

#13 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 29.07.2004 - |16:30|

Takie male sprostowanko. Ta ostatnia flaga to nie jest Anglia tylko Wielka Brytania. Anglia ma calkiem inna flage.

Wielka Brytania = Anglia - dwie nazwy , jeden kraj .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.07.2004 - |16:38|

Nie ten sam :D To był mój błąd :D Chodziło mi o Irlandie Północną (która według TEJ strony ma taką samą flagę jak UK. Trudno mi stwierdząc że jest tam flaga Wielkiej Brytanii i Szkocji jednoczęsnie bo to byłoby dziwne. To tak jakby była nie wiem.... flaga USA i flaga stanu Waszyngton, czy też falga Polski i flaga dolnośląska.

Co do RPA to racja, tę flagę też widać w Preview of Atlantis. Co do reszty... jestem pewien że tam jest oprócz Belgii także Mali.
Wspaniałe odkrycie Serbii Asen ;] tylko to jeszcze bardziej mnie przytłacza że tam Polski nie ma. Źli reżyserzy, źli! :>

#15 Asen

Asen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 29.07.2004 - |16:39|

Należy ci się lekcja geografii.
Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej
czyli : United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
składa się z:
- Anglia - biała flaga z czerwonym krzyżem - (czerwonym pasem wzdłuż i w poprzek)
- Szkocja - flaga promowana w Atlantis
- Walia
- Irlandia Północna (okupowana zresztą)

parę innych szczegółów tutaj : http://www.infopleas...a/A0108078.html
Asen
  • 0

#16 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 29.07.2004 - |16:52|

Zasugeruje, ze druga flaga w pierwszym rzedzie od lewej jest prawdopodnie flaga Izraela. Taki moj add-on :)
Podejrzewam tez, ze ta dziwnie wyblakla flaga, to flaga Arab League - KLIK. Taki mój hint - odcinka nie widziałem, bo dziś dopiero zaczynam piąty sezon :)

Użytkownik Promethe edytował ten post 29.07.2004 - |16:53|

• 0
Dołączona grafika

#17 Asen

Asen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 29.07.2004 - |17:09|

Trudno mi stwierdząc że jest tam flaga Wielkiej Brytanii i Szkocji jednoczęsnie bo to byłoby dziwne. To tak jakby była nie wiem.... flaga USA i flaga stanu Waszyngton, czy też falga Polski i flaga dolnośląska.

Co do Wlk. Brytanii i Szkocji - to sądzę, że pierwszy to Anglik --> sam siebie uważający za Brytyjczyka, a drugi to Szkot, który woli podkreślić swoją nację, niż podpinać się pod Wlk.Brytanię.

Wspaniałe odkrycie Serbii Asen  ;]  tylko to jeszcze bardziej mnie przytłacza że tam Polski nie ma. Źli reżyserzy, źli!  :>

Co do Serbii, noo... hm... ja i tak skłaniam się do tego, że to źle przyszta Rosja - tylko spójrzcie na jego twarz, to nie Jugosłowianin czy Serb, to Ruski. A przy okazji ta "serbska" i rosyjska flaga, obie mają taką białą obszywkę...

Użytkownik Asen edytował ten post 29.07.2004 - |17:11|

• 0

#18 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 31.07.2004 - |19:00|

Podobno w najnowszym odcinku ktoś zidentufikował Czechy i... być może... Polskę.
Informacja była opublikowna na liście dyskusyjnej sg1.
  • 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#19 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 31.07.2004 - |19:15|

Podobno w najnowszym odcinku ktoś zidentufikował Czechy i... być może... Polskę.

Dobrze by było:) . Jakby to się sprawdziło, to można by się śmiać że Polacy zabrali się do roboty zaraz po przyjeździe , a nie włóczyli się bez celu i sensu po Atlantis :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#20 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów

Napisano 01.08.2004 - |12:28|

No niestety ani flagi czeskiej, ani polskiej ja tam nie widziałem. Może komuś sie pomyliła z rosyjską?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych