Odcinek 042 - S03E08 Villains
Napisano 09.10.2008 - |07:22|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 12.11.2008 - |21:04|
Napisano 12.11.2008 - |21:19|
I tak jak przedmówca zauważył czasami to wypaliło ale nie do końca.
Zaskoczyło mnie, że pani Petrelli była taka cicha woda a dotąd znaliśmy ją od trochę innej strony - pewnej siebie kobiety dysponującej władzą.
Elle widać nie od samego początku była taka popaprana dopiero kontakt z ojcem Claire ją trochę "nakręcił" i zdeprawował.
Jeśli chodzi o wątek z ognistymi to faktycznie niewypał aby dwie takie osoby nie dały rady załatwić jednego osobnika.
I do tego logiczne było, że tego jej brata umieścili tam tylko po to by ją sprawdzić - a ledwie minutę wcześniej Eric Roberts powiedział jej , że przetestują jej lojalność. A braciszek był zbyt pogięty jak na rzekomego agenta.
Jeśli chodzi o Hiro to mam nadzieję, że gościu w końcu wyleci z tego serialu - tym bardziej teraz po odebraniu mu jego mocy.
Wystarczająco bywał już irytujący nie mówiąc o zepsuciu przez wątek jego postaci całego 2 sezonu kiedy to mieliśmy okropne dłużyzny i przynudzanie w tej średniowiecznej Japonii.
Dla mnie już od dawna Hiro jest na pierwszym miejscu do odstrzelenia bo wybitnie działają mi na nerwy te idiotyczne jego teksty i sceny.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 13.11.2008 - |00:34|
Nie pokazali, czy stary Petrelli odebrał mu moce. Widzieliśmy tylko początek zajścia a jak wiemy z doświadczenia z Adamem i Peterem taka operacja chwilę zajmuje, więc na pewno Hiro zatrzyma czas nim straci swoją moc.Jeśli chodzi o Hiro to mam nadzieję, że gościu w końcu wyleci z tego serialu - tym bardziej teraz po odebraniu mu jego mocy.
Co do reszty opinii o Hiro to po części się zgadzam, ale chyba problem tej postaci polega na tym, że twórcy nie za bardzo mają jakiś pomysł na tą postać. Podobnie na Petera. I wydaje mi się, że to właśnie dlatego Hiro jest taki tępy i dziecinny. Jeszcze w pierwszym sezonie to było znośne, bo wśród pozostałych poważnych bohaterów jemu to pasowało, no ale trzy lata minęły a on nic a nic się nie zmienił. Wyszedł tylko z głupiego założenia, że cofanie się w czasie jest złe. Według mnie Hiro ma potencjał, co udowodniła jego postać z epizodu pierwszego sezonu "Five Years Gone".
Napisano 13.11.2008 - |10:24|
Napisano 13.11.2008 - |12:13|
A potem się okaże że Future Hiro odwiedzający Petera w metrze w pierwszym sezonie to zły Hiro
Napisano 13.11.2008 - |12:53|
Trochę spowolniona akcja, potwierdzam że to całe cofanie się w czasie i wypełnianie luk średnio wyszło.
Jeżeli Arthur zabierze moc Hiro no to tylko cała nadzieja w Haitańczyku
Napisano 13.11.2008 - |13:05|
Nie zapomnieli.Twórcy chyba zapomnieli, że Elle była psychopatką albo nie wiedzą co to jest psychopatia. Sylar też miał być psychopatą, a okazał się nie być... pomieszane to.
Ja to właśnie odebrałem jako pokazanie początków ich szaleństwa.
W końcu nie każdy od początku musi być taki porypany jak oni.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 13.11.2008 - |13:15|
Nie zapomnieli.
Ja to właśnie odebrałem jako pokazanie początków ich szaleństwa.
W końcu nie każdy od początku musi być taki porypany jak oni.
Psychopaci są porypani od małego.
Napisano 13.11.2008 - |15:41|
Gabriel zanim przeszedł na ciemną stronę mocy i stał się Sylarem miał wątpliwości itd
Podobnie Elle można powiedzieć, że chciała uratować Gabriela i dopiero firma w osobie ojca Clare ją zmusiła do podpuszczenia Gabriela w postaci tego zaproszonego chłopaka.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych