Odcinek 040 - S03E06 Dying of the Light
Napisano 09.10.2008 - |07:17|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 21.10.2008 - |17:18|
Napisano 21.10.2008 - |18:24|
Napisano 21.10.2008 - |21:54|
Ja widzę 2 możliwościhero jednak nie staje się zły, cóż zaskoczyło mnie to rozwiązanie trochę, gdyż jak pokazali nam wcześniej zatrzymanie czasu nie działa na daphne, i nie bardzo rozumiem dlaczego teraz zadziałało
1. Hiro zatrzymuje czas albo spowalnia w zależności od motywacji (kiedyś był odcinek że nie był w stanie zatrzymać czasu w jakimś muzeum, tylko wszystko spowolnił), więc teraz mu się to udało
2. Wyścigówka musi być w trybie turbo w momencie spowolnienia czasu, inaczej będzie zamrożona jak cała reszta.
Napisano 21.10.2008 - |22:06|
Kaplica
Napisano 21.10.2008 - |22:39|
ciekawe tylko czemu go zabił zamiast wykorzystać jego krew do uzdrowienia
Moja teoria jest troche naciągana, ale wydaje mi sie, że ojciec pitera bynajmniej nie zabił bezpośrednio adama.
Wziął jego moc, a adam w ekspresowym tępie zestarzał się i umarł co było następstwem utraty tego niesmiertelnego abillity.
Co do odcinka. Akcja z parkmanem i żółwiem świetna, również spotkanie hiro z afrykańskim isaaciem Natomiast najbardzieł bezsensowna oczywiscie sytuacja pod koniec odcinka. Piter wbija na sale, widzi człowieka który zdetronizował jego matke, który podaje sie za jego ojca, za ojca który niby nie żył. I co ?? przytulają się bez żadnego "ale"
Po prostu nie mam pytań. Piterowi sie chyba od tych mocy mózg wypalił
Napisano 22.10.2008 - |07:11|
Druga teoria jest ciekawa.Ja widzę 2 możliwości
1. Hiro zatrzymuje czas albo spowalnia w zależności od motywacji (kiedyś był odcinek że nie był w stanie zatrzymać czasu w jakimś muzeum, tylko wszystko spowolnił), więc teraz mu się to udało
2. Wyścigówka musi być w trybie turbo w momencie spowolnienia czasu, inaczej będzie zamrożona jak cała reszta.
Jest jeszcze jedno rozwiązanie, Hiro nie zatrzymał czasu, tylko przeniósł się w czasie, podmienił miecz i wrócił w tym samym momencie w którym zniknął. Także nawet wyścigówka nie zauważyła nic.
Napisano 22.10.2008 - |12:12|
Jest jeszcze jedno rozwiązanie, Hiro nie zatrzymał czasu, tylko przeniósł się w czasie, podmienił miecz i wrócił w tym samym momencie w którym zniknął. Także nawet wyścigówka nie zauważyła nic.
Moim zdaniem odpada. Czas był zatrzymany. Hiro nie tylko podmienił miecz, ale też wziął sztuczną krew i następnie włożył ją pod koszulę Ando i z nim rozmawiał, a to już miało miejsce przy Daphne.
Co do samego odcinka - mi się podobał, choć ostatnia scena zabiła mi ćwieka. Peter dał się zrobić w stylu Hiro.
Ciekawe w jaki sposób Peter odzyska moce? (bo innego wyjścia nie widzę, inaczej serial dużo by stracił moim zdaniem, ponadto future Peter miał dotychczasowe moce a nawet więcej - potrafił umieścić teraźniejszego Petera w ciele innej osoby).
Czy dostanie formułę, czy może Hiro złamie po raz kolejny swoją zasadę i cofnie się w czasie by ostrzec Petera, lub to co widzieliśmy pod koniec odcinka to wizja Petera (niestety w to ostatnie wątpię).
Macie jakieś inne pomysły?
Napisano 22.10.2008 - |12:45|
A Adam wg. mnie zginął, bo odebrano mu moc, która utrzymywała go nienaturalnie długo przy życiu. Jakby to zrobiono Adamowi gdy miał faktycznie ze 30 lat to by stracił moc, a to, że facet miał tych lat kilka setek to pierw się postarzał, a potem zmienił w popiół.
Co do fakty 'zidiocenia' Petera to się zgadzam, o niebo lepiej by to Sylar zrobił podczas spotkania z ojcem.
Napisano 22.10.2008 - |13:41|
Zdecydowanie najlepszy sezon tego serialu
Napisano 22.10.2008 - |13:42|
Odcinek dobry, aczkolwiek strata mocy przez Peter'a bardzo mnie zdziwiła. Moim zdaniem wstrzyknie sobie formułę i będzie miał jedną moc, innej opcji nie ma. A co do ojca i jego mocy, to na początku myślałem, jak użył ją na Adamie, że zabija człowieka i zabiera mu zdolność. btw. nieźle się Monroe przestraszył jak zobaczył Mr. Petrelli
b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.
Napisano 22.10.2008 - |13:57|
Co do odcinka to bardzo dobry. Była akcja, tylko Sylar się dał trochę załatwić jak amator. Peter go obłożył pięściami jak worek a ten tylko leżał i przyjmował ciosy.
Zobaczymy jak to się rozwinie.
Napisano 22.10.2008 - |14:35|
A Sylar specjalnie nie walczył, żeby udowodnić Peterowi że się zmienił... szkoda
Napisano 22.10.2008 - |15:23|
Moim zdaniem odpada. Czas był zatrzymany. Hiro nie tylko podmienił miecz, ale też wziął sztuczną krew i następnie włożył ją pod koszulę Ando i z nim rozmawiał, a to już miało miejsce przy Daphne.
hero dal krew ando podaczas bojki w barze gdy byl z adamem, daphne wtedy nie bylo
Napisano 22.10.2008 - |15:49|
Mi się zdaję, że w tym momencie PP użył mocy Knoxa. To nie było takie zwykłe "obijanie ryja"Co do odcinka to bardzo dobry. Była akcja, tylko Sylar się dał trochę załatwić jak amator. Peter go obłożył pięściami jak worek a ten tylko leżał i przyjmował ciosy.
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.
Napisano 22.10.2008 - |17:29|
Napisano 22.10.2008 - |17:34|
Napisano 22.10.2008 - |18:36|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 22.10.2008 - |19:54|
A co do tego, że nie miałby szans. Ja się z tym nie zgadzam. On powinien ich zmiażdżyć, zniszczyć i przerobić na mielone. Wystarczyłoby zatrzymać czas i ich unieszkodliwić, już nie wspominam o całej palecie mocy, które miał. Przeciez tam była tylko wyścigówka, gośc czerpiący siłe ze strachu, pan płonące dłonie, gośc tworzący iluzje i ojciec pitera, który musi kogoś dotknąc by odebrać moc. Właściwie to żadni przeciwnicy. Tylko sylar mogł walczyć prawie na równi z peterem. Ofc peter był bez mózgu, a teraz jest i bez mocy i bez mózgu
Napisano 22.10.2008 - |20:41|
Inna możliwoscia jest ze wstrzyknie sobie formule i odzyska swoja pierwotna moc co przy spotkaniu z ojcem sprawi ze odzyska wszystkie moce ktore posiadal do tej pory, co jest raczej bardziej prawdopodobne.
Zobaczymy w nastepnym tygodniu .
Oceniam na 9. Pozdro
4.5 BSG....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych