Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - The Clone Wars - sezon 1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
198 odpowiedzi w tym temacie

#1 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 04.10.2008 - |10:16|

Chyba pasi tutaj temat o nowej produkcji ze świata GW.
Pierwsze 2 odcinki za nami, wielkiego zachwytu nie ma. Jest jednak troche wiecej podbudówki fabularnej. Kilka nowych postaci (kto by sie spodziewał że anakin miał padawana). No i ten admirał kogos mi przypominał.
Komputerowa grafika i jakies zaczątki fabuły wskazują na coś konkretniejszego niż starsza animowana wersja...

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.08.2011 - |14:22|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#2 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 04.10.2008 - |11:03|

Mam pytanko czy trzeba obejrzeć pierw film kinowy przed obejrzeniem tych odcinków?? W sensie czy dużo się na tym traci?
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#3 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 04.10.2008 - |16:32|

Akcja sie dzieje pomiędzy częścią II (Atak klonów) a częścią III (Zemsta Sithów), niewiem jak wygląda powiązanie z wersją animowaną która dzieje sie w tym samym czasie.
Podejrzewam że będzie to raczej dopowiedzenie historii co sie działo między tymi częsciami oraz powolna utrata zaufania Anakina do rady Jedi, a co za tym idzie jego upadek. Bonusowo pojawic sie powinno kilka smaczków dla znawców serii.

Tak wiec wypadałoby obejrzeć 2 pierwsze (numerycznie) części, bez tego da sie oglądać ale odbierze to częśc przyjemności.

Użytkownik LunatiK edytował ten post 04.10.2008 - |16:34|

• 0

Dołączona grafika

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.10.2008 - |16:52|

Tak wiec wypadałoby obejrzeć 2 pierwsze (numerycznie) części, bez tego da sie oglądać ale odbierze to częśc przyjemności.

A mi się wydaje , że Rand pytał się o ten animowany film który teraz leci w kinach właśnie pod tytułem "Clone Wars" a nie "Atak klonów" i "Zemsta Sithów" itd.

Też mnie to ciekawi czy lepiej obejrzeć ten film i dopiero wtedy jechać już z tymi odcinkami serialu ?
A może nie ma takiej potrzeby?

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.10.2008 - |16:53|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#5 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 04.10.2008 - |17:15|

:/
Wydawało mi sie że jest tylko serial, o filmie nawet niewiedziałem.
Ale sądząc po pierwszym odcinku doszła jedynie kwestia zakonczenia nauki i zdobyciu własnego padawana przez Anakina.
  • 0

Dołączona grafika

#6 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.10.2008 - |17:57|

To co leci teraz w kinach można powiedzieć,że jest pilotem serialu. Czyli wskazane jest by go zobaczyć.

Użytkownik Wodzu edytował ten post 04.10.2008 - |17:58|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#7 jacuso

jacuso

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04.10.2008 - |22:05|

Tak naprawdę jedynym faktem z filmu, który istotnie wpływa na fabułę serialu jest posiadanie przez Anakina padawana. Poza tym serial jest dużo lepszy pod względem klimatu, a droidy poprostu tu rządzą!

Użytkownik jacuso edytował ten post 04.10.2008 - |22:06|

• 0

#8 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.10.2008 - |23:09|

Cóż filmu Clone Wars jeszcze nie widziałem, często słyszę że dosyć cienki, co normalnie by mnie powstrzymało, a na dodatek na sieci dobrej wersji nei przyuważyłem

Bądź co bądź bez filmu zabrałem się za serial i wszystko da się zrozumieć. Zresztą doświadczeni że najpierw były filmy 4,5,6 a potem rozwinęto to w 1,2,3 można równie dobrze i tak tu zrobić... serial teraz, a potem co wcześniej :]
Log65: Happy camper

#9 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 05.10.2008 - |09:09|

jestem po pierwszym odcinku serialu i hmmmmmm

podoba mi sie, choc moze ja nie mowie obietywnie bo jestem fanem SW i napewno wszystko mi sie bedzie podobac hehehehehehe.

ale ciesze sie ze to sie pojawilo, nowe postacie jak kolega wczesniej powiedzial, bedzie jeszcze wiecej akcj i poltyki to tez wazne w calym swiecie SW.
czekam z niecierpliwoscia na kolejne odcinki
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#10 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.10.2008 - |11:03|

Thrawn może ty jesteś FANEM Star Wars ale ja jestem FANATYKIEM Staw Wars.

Do 14 roku życia byłem święcie przekonany że wszystkie filmy FOX zaczynają się melodią SW.

Wracając do serialu oczywiście bardzo dobry zwłaszcza dla młodego widza, bo i nie ma co ukrywać o nim został pomyślany.

P.S. Trylogia Thrawna to chyba każdy fan Star Wars uważa za IDEALNE epizody 7,8 i 9.

P.S. 2. Nowa trylogia czyli 1,2 i 3 to PROFANACJA choć z każdą częścią coraz lepiej a efektów w każdej na 10 filmów.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#11 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 05.10.2008 - |11:16|

no i tu mozemy sie klocic fan, fanatyk, milosnik, czy osoba co oszalala na punkcjie SW, i nie chce sie klocic kto jest wiekszym fanem :) bo napewno kazy ma swoje racje.

nie mozemowic ze 1,2,3 czesc to profanacja, to jest dzielo lukasa i musimy je zaakceptowac takie jakie stworzyl a stworzyl naprawde cos co nie zginie nigdy, w dziejach kina nie m drugiej takiej serii co po tylu latach od premiery dalej uznawane jest na hmmmm jak to nazwac cos cudownego?, cos niesamowitego?, i tu tez mozemy sie klocic hehehehe

moze jesli master lucas pozwoli i serie telewizyjne rozwina sie tak jak ksiazkowe. :) bo zapowiada sie naprawde na cos swietnego.

coz jak widze w profilu jestesmy wlasnie z pokolenie co mozna je nazwac pokoleniem SW i to tym jeszcze kinowym, :)
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#12 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 05.10.2008 - |11:59|

A mi się wydaje , że Rand pytał się o ten animowany film który teraz leci w kinach właśnie pod tytułem "Clone Wars" a nie "Atak klonów" i "Zemsta Sithów" itd.

Tak właśnie o to mi chodziło :-P
Z tych wszystkich postów wynika że jednak trzeba będzie mimo wszystko poczekać na dobrą wersję kinowego Clone Wars. Szkoda że tak zrobili mogliby puścić film w kinach pół roku przed premierą serialu, a potem w telewizji puścić ten film normalnie jak każdego pilota serialu. Bo od kiedy to na pilot serialu trzeba iść do kina. Sądzę że dużo osób w stanach se daruje oglądanie filmu bez pilota i poczekają aż ukarze się na dvd, przez co oglądalność na pewno jest troche niższa :-P

Trudno trzeba czekać na jakiegoś dobrego realeasa przynajmniej R5 albo dvdscreener. Swoją drogą do kina bym poszedł ale film ma kiepskie recenzje, szkoda bo z tego co słyszałem jest troche mniej poważny i skierowany dla fanów lub dzieci.
Tak czy siak oglądać będę bo w końcu to Star Wars, wiec klimat będzie miało :-)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#13 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 05.10.2008 - |12:49|

Mnie sie dwa pierwsze odcinki podobaly. Dalo sie zauwazyc jak Mistrzowie Jedi traktuja klony, w obu odcinkach. Tym to smutniejsze odnosnie Rozkazu 66.

No a najbardziej w drugim odcinku rozbail mnie droid nucacy Marsz Imperialny podczas niszczenia kapsul:)
  • 0

#14 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.10.2008 - |13:56|

Obejrzałem dwa pierwsze odcinki bez oglądania filmu co leci obecnie w kinach.
Nie wydaje mi się abym coś stracił , zresztą każdy z nas wie czym i o czym są Starłorsy ;) więc nie ma problemu z odnalezieniem się w fabule.
A film wydaje mi się stanowi coś na zasadzie zachęty do obejrzenia tego serialu bez jakiegoś znacznego wpływu na jego fabułę.

Pierwszy odcinek dopiero się rozkręcał i niesamowita scena jak Yoda daje nauczkę tej złej - oj coś pięknego jak jej zabrał miecze. :D
A już drugi - świetny klimacik, zagrożenie, niewiadomo czy ktoś przeżyje, do tego nowa tajna potężna broń i Jedi broniący jedynych ocalałych. Większość akcji w na orbicie planety. To jest to co duzi chłopcy lubią najbardziej. ;) Bardzo mi się podobał.
Myślałem, że ten Jedi Plo się poświęci/zginie jak powiedział, że może przez jakiś czas przetrwać w przestrzeni.

Dalo sie zauwazyc jak Mistrzowie Jedi traktuja klony, w obu odcinkach. Tym to smutniejsze odnosnie Rozkazu 66.

Mam podobne odczucia.
W obu odcinakach najpierw Yoda a potem Plo bardzo dbali o swoich żołnierzy. I mimo, że to klony to nie spisywali ich na straty.
Pięknie to świadczy o Jedi.

No a najbardziej w drugim odcinku rozbail mnie droid nucacy Marsz Imperialny podczas niszczenia kapsul:)

Samo w sobie fajne tylko...... wiem, że to w końcu bajka dla młodszych ale niesamowite by było jakby właśnie nie robili tego dla 10 latków tylko powiedzmy 20. :D Zbyt dużo jest tu dla mnie scenek z tymi droidami które są w stylu "Mrocznego widma" czyli strasznie infantylne, mające zabawić dziecko ale u mnie to już tak nie działa. Nie wystarcza mi już aby tylko pokazał się znaczek Star Wars i już jest świetnie. Te sceny z brakiem celności i walnięciem czołgu w tę roślinę w odc 1 - niezbyt mi się podobały. Strasznie to przypominało idiotyzmy Jar Jara. :( Totalnie zbędne.
Oby jak najmniej takich "dowcipów".

Podsumowując czekam na kolejne odcinki a zwłaszcza na pierwszy pojedynek na miecze. :rolleyes:

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.10.2008 - |15:07|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#15 Faja

Faja

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 05.10.2008 - |15:23|

Jestem świeżutko po seansie w kinie i po dwóch pierwszych odcinkach no i muszę przyznać że różnią się od siebie może nie znacząca ale jednak. Było czuć że film jest dla szerszej publiki a serial bardziej pod młodszą widownie.

Film:
Super akcja, świetne sceny,duch starych dobrych star warsów, świetne kwestie (dubbing jest bardzo dobry), kwestie droidów są super, niezła fabuła chociaż czuje się taki lekki niedosyt.

Serial:
Tutaj mamy lżejszy do przyswojenia przez widza kawał informacji, początek może trochę wkurzac(ten skrót informacji - to nie CNN),tutaj pojawia się więcej błędów czasami klon idzie ale stoi w miejscu lub przesuwa się za wolno.

Na pewno lepiej obejrzeć sobie najpierw film i zobaczyć wstęp do nowej opowieści w uniwersum gwiezdnych wojen, prawdziwy fan się nie zawiedzie bo zawarte jest tam wszystko co GW miały. WARTO. :)
  • 0
"Everybody lies"

#16 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 05.10.2008 - |19:25|

Muszę zacząć oglądać. Tyko powiedzcie ile to ma mieć odcinków, bo nie chce mi się szukać? :P

@Faja: nie wierzę w dobry dubbing przy SW :P

Użytkownik Metalfish edytował ten post 05.10.2008 - |19:25|

• 0
...and Justice for All!

#17 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.10.2008 - |19:34|

Zrobionych jest 5, planują 22.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#18 JORUUS

JORUUS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoRodenau City

Napisano 11.10.2008 - |16:34|

Filmu kinowego nie trzeba oglądać aby zrozumieć serial, choć osobiście polecam, pilot ma klimat starego stylu SW i ogląda się go świetnie, kawał dobrej rozrywki :D, no i te walki i bitwy - tego brakowało w AOTC i ROTS. Serial jestem po 2 odcinkach i jest ok. W sumie to i kinówka i serial reprezentują dokładnie ten sam poziom który mnie zadowala. Jest to spójny świat SW wykreowany w animacji 3D z duchem dobrego starego klimatu. Polecam!

A Battle Droidy rządzą :D.

Szkoda tylko że JJ'a jeszcze nie było :/

A dubbing jest dobry, jest kilka wpadek ale nie rażących, choć droidy trochę bełkoczą niezrozumiale...

Użytkownik JORUUS edytował ten post 11.10.2008 - |16:36|

• 0
My life frozen at zero!

#19 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.10.2008 - |20:20|

1x03

Całkiem, całkiem ten odcinek.

Jak zrobili rajd tymi bombowcami na olbrzymiego "MALEVOLENCE" to aż mi się przypomniały filmy pierwszej starej trylogii.
Jak rebelianci swoimi X-wingami i Y-wingami i całą resztą złomu ;) krążyli wokół olbrzymów Imperium.
Do tego przez ten skrót przez Mgławicę z tymi olbrzymimi mantami przypomniało mi się z "Imperium kontratakuje" jak na tej asteroidzie wlecieli Sokołem w paszczę-jaskinię tego "węża" na asteroidzie.

Swoją drogą dziwne, że ta padawanka Ahsoka prawie za każdym razem jest mądrzejsza do Anakina. LOL
Albo ma lepsze pomysły.

Na plus dodam jeszcze ,że jakby mniej mieliśmy tych bzdurnych pseudo dowcipnych tekstów droidów.
To co cieszy to wynika z zapowiedzi przyszłego epizodu, że miecze świetlne będą w użyciu. :)

Ogólnie dobrze się to ogląda.

ps. @JORUUS weź nie żartuj z tym JJ i droidami.
Po co nam tu JarJar by plótł 3 po 3, jakieś bzdury dla dzieci - na co to komu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.10.2008 - |20:45|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#20 JORUUS

JORUUS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoRodenau City

Napisano 12.10.2008 - |09:25|

@biku1 - Dżejdżej to mój faworyt wśród postaci SW :D, mi ten humor i bieganina po ekranie odpowiada - kwestia gustu, dlatego czekam i mam nadzieję że się pojawi. Zresztą tak samo droidy mają niezłe teksty, zwłaszcza w pilocie :D.

A te wielkie stworki są z EU z książki Lando Calrissian i gwiazdogrota Thonboka [czy jakoś tak, dawno już czytałem].

A sam odcinek 3 dalej trzyma dobry poziom, oby tak dalej !
  • 0
My life frozen at zero!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych