Skocz do zawartości

Zdjęcie

Postacie - obsada w Stargate Universe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Która najlepsza po zapowiedziach (74 użytkowników oddało głos)

Która najlepsza po zapowiedziach

1. Głosowano Pułkownik Everett Young (6 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

2. Kapitan Tamara Jon (3 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

3. Chloe Walker (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. Eli Hitccock (5 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

5. Porucznik Matthew Scott (1 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

6. Ron “Psycho” Stasiak (3 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

7. Doktor Nicholas Rush (12 głosów [40.00%])

Procent z głosów: 40.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.09.2008 - |22:51|

Pułkownik Everett Young
Przystojny, utalentowany czterdziestolatek, były dowódca zespołu SG. Dwa lata temu poprosił o zezwolenie odsłużenia swojej służby na Ziemi do czasu poślubienia swojej żony, Hailey. Na razie jednak jest tymczasowym dowódcą tajnej bazy pozaziemskiej. Utrata dwóch ludzi ze swojej drużyny kilka lat temu nauczyła go niczego nie być pewnym i jest gotowy na wszystko. Utrzymuje swoją drużynę w ryzach dzięki czemu ciągle są żywi. Obsada dla gwiazd aktorskich.

Kapitan Tamara Jon
20-25 lat, wyraźna przynależność etniczna (preferowane Azjatki). W stopniu kapitana, medyk polowy SGC. Doświadczenie pozaziemskie. Piękna, wykształcona, sprytna, sprawna. Odbyty trening ratownictwa medycznego. Zdolność leczenia poważnych obrażeń. Skromne tło. Snem jej jest zostanie doktorem, ale nie było jej stać na studia medyczne i Siły Powietrzne były dla niej najlepszym wyjściem. W wyniku wydarzeń zostaje najbardziej obeznaną osobą w sprawach medycyny na statku i musi sprostać poczuciu braku wiedzy i doświadczenia lecząc swoich pacjentów. Jej problemem jest także brak leków i zapasów by jej praca była łatwiejsza.

Chloe Walker
Dwudziestolatka, oszałamiająca i seksowna. Córka senatora USA. Oczko w głowie tatusia, trochę rozpuszczona, ale jednocześnie nie głupia. Ma żyłkę do polityki i życia towarzyskiego. Jej marzeniem jest pójście w ślady ojca, ale jak na razie jest imprezowiczką na pierwszym roku renomowanej szkoły wyższej. Tragiczna śmierć ojca i inne tragiczne okoliczności uwięziły ją na statku poddając próbie jej charakter.

Eli Hitccock
20-25 lat. Nierób I jednocześnie geniusz do wszystkiego nad czym tylko pomyśli – matematyka, komputery. Zgryźliwe poczucie humoru, towarzyski wyrzutek. Pochodzi z rozbitej rodziny. Brak pewności siebie, bo jego prawdziwa inteligencja nigdy nie została dostrzeżona jak u postaci Matt Damon’a z „Good Will Hunting”.

Porucznik Matthew Scott
20-25 lat. Młody członek drużyny SGC. Kwalifikuje się na oficera, ale nie jest jeszcze w pełni wyszkolony. Fantazja każdej nastolatki. Został wywołany jak na boisku z ławki rezerwowych na kapitana drużyny. Wierzy się że wypełni rolę lidera drużyny pomimo tego że nie jest gotowy do przejęcia pełnej odpowiedzialności. Musi się nauczyć przejąć dowodzenia i zyskać respekt przez swoje decyzje manewrując pomiędzy różnymi charakterami osób na statku dla ich własnego dobra. Jak Jason Bourne jest utalentowany i dobrze wyszkolony, aczkolwiek psychicznie nie przygotowany do tak napiętej sytuacji.

Ron “Psycho” Stasiak
20 lat, etniczność. Żołnierz. Duży, silny, cichy. Chcesz go mieć po swojej stronie. Nie chcesz by się na ciebie wściekł. Brakuje mu temperamentu w nie bitewnych sytuacjach. Jego przeszłość jest tajemnicą, ale to oczywiste że coś ciemnego skrywa się pod jego zasłoną tajemniczości. Jednocześnie ma swoje zasady bo w innym wypadku pozabijałby wszystkich wokół siebie. Jak postać Eric’a Bana „Hoot” z „Blackhawk Down”.

Doktor Nicholas Rush
Po utknięciu bohaterów na statku będzie pracował nad sposobem powrotu do domu statkiem "Destiny". Choć może się okazać ,że jego motywy nie do końca są uczciwe.

Słowem komentarza:
Pułkownik Everett Young – krzyżówka posady Weir z O’Neill’em.
Kapitan Tamara Jon – no to w którym sezonie pani doktor zginie ;)
Chloe Walker – mmmm… ;]
Eli Hitccock – MacKay?
Porucznik Matthew Scott – Eee, jakiś plastuś… pewnia dla komentarza mmmm. :>
Ron “Psycho” Stasiak – Kabum?

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.02.2009 - |14:57|

Log65: Happy camper

#2 fazirr

fazirr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 18.09.2008 - |07:26|

Przepraszam za może i głupie pytanie ale kiedyś chyba była mowa że Michael Schanks przetransferuje się do SGU ?? Czy to tylko jakaś plotka była.. ?
  • 0

#3 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 18.09.2008 - |11:50|

Masz tu fajny blad Tokar. Listen:

Pułkownik Everett Young
Utrzymuje swoją drużynę w rydzach dzięki czemu ciągle są żywi.

Chyba w "ryzach" ;) Przez ten blad dalsza czesc zdania zrozumialem tak:

Utrzymuje swoją drużynę w rydzach dzięki czemu ciągle sie żywi.

Ach, te rydze :) Swoja droga niezla metoda na posiadanie przekaski "pod reka". Wsadza druzyne w rydze i ma blisko i do roboty i do posilku :P

Co do postaci to hmmm... yyy... ocipiejszyn? Co to ma byc? Zolnierz moze sobie byc mlody i piekny, ale kurde, zeby taka smarkata druzyna?!! Przesada! No i niezle "okolicznosci" musiala miec ta corka senatora (Kinseya moze? :P ). Niezly melanz z baunsem miala w akademiku, skoro w innej galaktyce wyladowala :blink: No i dlaczego wszystkie postacie zenskie musza byc piekne, sexowne i atrakcyjne?! Znowu jakies wypacykowane modelki dadza, tfu! To juz Carter sie nie dalo w SGA zniesc, bo latala z dekoltem "dyskretnie" odsuwakowanym, reszta zas zenskiej obsady byla nieznosnie nienagannie piekna i upudrowana, a teraz takie cos... Farscape nie powtorzycie, wiec dajcie sobie spokoj!
Poza tym...Co to za jakies brednie na milosc Boska. Tam powinny byc ze dwie jeszcze osoby w porzadnym wieku i z doswiadczeniem. Te mlokosy zostana sciete w pierwszej lepszej sytuacji! Jeden czterdziestolatek, w dodatku z zadatkami na ojca dla reszty gowniarzy-no nieeeee.
Pier*** SGU, Atlantis wroc!

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 18.09.2008 - |11:53|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#4 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.09.2008 - |12:02|

Wiedziałem że po martonie sga wczoraj nie powinenem był tego tłumaczyć :] Za dużo zagrychy. Cóż Word nie załatwi całej roboty :D

Definitywnie w powyższych opisach widać te młodzieżowe odmłodzenie. Czy wyjdzie to serialowi na dobre? Zobaczymy.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 18.09.2008 - |12:03|

Log65: Happy camper

#5 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.09.2008 - |12:07|

Plotka. Znając życie pojawi się kiedyś jako gość (coś wymyślą).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#6 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 18.09.2008 - |12:09|

Ej, Tokar, czemu to poprawiles ;) Dobre bylo! Rydze...
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#7 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.09.2008 - |13:38|

Jak dla mnie pomysł na postaci to jedna wielka żenada. Zwłaszcza ten wiek... Jeszcze niech tylko dodadzą do fabuły rozterki miłosne naszych młodych podróżników i już w ogóle będzie świetnie.
Jakoś nie jestem przekonany do tego serialu. Jeżeli będziemy mieli tylko kilku bohaterów bez możliwości wsparcia z Ziemi to wszystko będzie się raczej rozgrywać na małą skalę. O wielkich bitwach w stylu obrony Atlantydy możemy chyba zapomnieć. Bo niby czym będą mieli walczyć? Mogą co najwyżej przechwycić jakiś lantiański okręt z doków "Przeznaczenia". Ja tam szczerze mówiąc wolę oglądać w akcji ziemskie jednostki. Poza tym, ciekawe skąd będą brać np. brać amunicję? Jak dla mnie to wszystko śmierdzi kiczem. Atlantis nie jest co prawda najwyższych lotów, ale tam przynajmniej miał kto ginąć (jakkolwiek dziwnie to brzmi), bo zawsze byli jacyś bezimienni marines. A w SGU? Wszyscy będą cudem uchodzić z życiem, bo inaczej będzie niedobór postaci. Jak dla mnie niezbyt interesująco się to wszystko zapowiada.
  • 0

#8 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 18.09.2008 - |14:05|

A ja już myślałem, że SGa z kożdym odcinkiem jest coraz bardziej młodzieżowy... O boleści!
  • 0

#9 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.09.2008 - |14:06|

Chyba czas przytoczyć tu tekst z odcinka numer 200 z SG-1

- Yo, ziomal, czemu to zrobiłeś?
- Ta seksowna laska na pewno była Goa'uldem.
- A jak, ale i tak chciałem ją puknąć.

Ktoś ma jeszcze wątpliwości co do poziomu rozwojowego nowego SG?

20 letnia genialna panienka? Sorry, ale takie cuda to tylko w Erze. Pewnie ma jeszcze tytuł doktora nauk wszelakich.

Sakramentos ma rację z tym zbiegiem okoliczności w jakich córka Senatora straciła ojca i wylądowała w innej galaktyce. Musiała nieźle przyćpać na stypie albo wykorzystała koneksje tatusia żeby zrobić imprę dla cool ziomów w SGC i ją wir z wrót zassał. Przez cały sezon pewnie będzie miała dylematy skąd tam wziąć błyszczyk do ust.

Jeden "stary" pułkownik i banda małolatów. Istna akademia Pana Kleksa, tylko, że koedukacyjna. Po 3 sezonach zrobią przeskok i historia będzie się toczyć 10 lat później. Pułkownik będzie na emeryturze a po statku będzie biegać banda dzieciaków w różnym wieku. Ile można wyprodukować dzieciaków w ciągu 10 lat przy założeniu, że mamy w zamkniętej przestrzeni trzech napalonych facecików i 2 napalone facetki (o Pułkowniku nie wspomnę)?
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#10 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.09.2008 - |14:44|

Why so serious? Chloe może być zabawną postacią. Zobaczymy co wyjdzie z tego pomysłu w praniu. Szkoda, że to kosztem Atlantis.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#11 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 18.09.2008 - |14:51|

Taaa. Akademia pana Kleksa, dobre...tylko ze tam nie ma Kleksa! Jakby byl, to jeszcze by to jakos wygladalo.

Lucas, zwracam honor, kajam sie. Miales racje z tym cancelem SGA. Chale nam szykuja, jestem pelen obaw, rezerwy i waptliwosci. SGA jakie bylo takie blyo, ale jak to przeczytalem to... No po prostu brak slow. Chca powtorzyc sukces Farscape, gdzie byl niezly mlyn w relacjach z postaciami. Ale tam to mialo sens, to bylo z przymruzeniem oka serial, zreszta calkiem dobry. A tu to... Ech. A jednak odcinek "200" jest nadal proroczy pod wieloma wzgledami. Kazda scena i kazda kwestia tam wypowiedziana to szczera prawda i to sie sprawdza. Nie tylko kwestia z "I was still going to tap that", ale po prostu wszystko. Jezu... a ja bronilem SGU!

Apel do Tokara: dodaj opcje w ankiecie "Zadna, to bedzie chlam".

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 18.09.2008 - |14:53|

• 0
Winchell Chung

#12 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.09.2008 - |15:05|

Muszę zrobić zrzut ekranu, Sakramentos przyznaje mi rację, to się może już nie powtórzyć :-)

Jeżeli mam już na kogoś głosować, to mam dwa skrajne typy.

Pierwszy, obiektywny, to Pułkownik, bo to będzie musiał być człowiek poważny (w sensie odpowiedzialności).
Drugi typ będzie typowo szowinistyczny - wybieram panienkę, która będzie najłatwiejsza, zgaduję że to Chloe Carpenter. Samo imię jakoś mi się tak pomponiarsko kojarzy, ach te amerykańskie filmy dla młodzieży, no i wiadomo pewnie rozpieszczony bachorek sanatorka, co chce, to bierze, impreza co łikęd itp. Lubi się zabawić.
(Przepraszam wszystkie panie za ten szowinistyczny wybuch mojej irytacji).
  • 0
Dołączona grafika

Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

#13 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 18.09.2008 - |15:13|

Lucas-no lap screena, lap, wydrukuj, opraw, bedziesz mial co dzieciom pokazywac :P

Ja nie oddam glosu w tej sadzie, poki nie pojawi sie opcja w stylu "Jakie ggggo wno!" :rolleyes:

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 18.09.2008 - |15:13|

• 0
Winchell Chung

#14 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.09.2008 - |15:15|

Ups "Baywatch - Słoneczny patrol" na okręcie pradawnych?

Kurna sprawni, oszałamiający, seksowni będą biegać po nim w bikini czy toples?
Z bazooką przy ramieniu i fazerem ;) w drugim.

Czy mnie oczy nie mylą ?
Tokar do 1 kwietnia jeszcze daleko , Ty to tak na serio tłumaczyłeś czy to jakiś opis Twoich fantazji. :P

Jezu... a ja bronilem SGU!

A widzisz , a widzisz. :wacko: :wacko: ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.09.2008 - |15:22|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#15 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 18.09.2008 - |15:25|

Ale w ogole jak to wszystko brzmi.

40's handsome, capable

20-25, all ethnicities (Asian Preferably)

20ish. Stunning and sexy.

20, all ethnicities

Kurna, ogloszenia towarzyskie a nie SG team. "Preferowane azjatki"-a to dobre! "I like them tight, if you now what I mean". Jezuuu!

40's, handsome, capable.... pozna pania w wieku 20-25, kazdej narodowosci, preferowane Azjatki. Aha, jestem pulkownikiem, lubie ordnung.
  • 0
Winchell Chung

#16 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.09.2008 - |15:32|

Ale w ogole jak to wszystko brzmi.

W sumie to wiadomo, że nie będą brali do nowego serialu "starych & garbatych" tyle, że teraz to tak brzmi, że można się bać. ;)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#17 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 18.09.2008 - |15:40|

Bac? bac? Czlowieku, ja pekam ze smiechu! Toz to jakies Beverly Hills 90210 sie robi. Dylan, k*** ich mac!

PS. przepraszam za reakcje, ale naprawde nie ogarniam tego newsa. Na cale szczescie to ma status plotki, wiec jest nadzieja.
  • 0
Winchell Chung

#18 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 18.09.2008 - |15:51|

Chyba szykuje się Stargate 90210.
  • 0

#19 Simon Phoenix

Simon Phoenix

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 18.09.2008 - |16:11|

Wygląda na to, że obejrzę 1 może 2 odcinki tego hiper cool serialu bo oglądać co tydzień coś a`la odcinek 200 SG to dla mnie nie do przełknięcia.
Jeden z bohaterów ma polskie nazwisko Ron(on) “Psycho” Stasiak , szkoda tylko że to jakiś kark.
Jeśli potwierdzą się te informacje to twórcy kopią głęboki grób dla świata SG, można powiedzieć jedno słowo - żenada.
  • 0
Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie.

Niccolo Machiavelli

#20 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.09.2008 - |16:14|

[Narrator Pułkownik Everett Young mówi spoza kadru]
- W poprzednim odcinku:

[Tamara Jon]
- Stasiak, myślałam, że preferujesz 20-25 letnie, piękne, wykształcone, sprytne, sprawne, wyraźne Azjatki, w stopniu kapitana, z wykształceniem medyka polowego, z doświadczeniem pozaziemskim. Myślałam, że jesteś tylko małomówny, to takie romantyczne, a ty tylko bałeś się odezwać zauroczony tą pudernicą Chloe Carpenter. Myślałam, że coś nas łączy a ty puknąłeś tą debilkę, i to bez zabezpieczenia!

[Ron “Psycho” Stasiak]
- Indeed!

[Pułkownik Everett Young]
- Zamknijcie się głupie bachory, bo was wszystkich wystrzelam. Poruczniku Everett'cie Young'u, przestań ssać ten palec i kiwać się jak człowiek z autyzmem! Zabierz mi stąd Eli'ego Hitccock'a, bo nie rozumiem jego bełkotu, on jest chyba nienormalny! Chloe Carpenter złóż w końcu te nogi razem, bo Ron'owi "Psycho" Stasiakowi wypadnie to coś ciemnego, co skrywa pod swoją zasłoną tajemniczości.

[Narrator Pułkownik Everett Young mówi spoza kadru]
- W dzisiejszym odcinku:

Co tu więcej dodać.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 18.09.2008 - |16:14|

• 0
Dołączona grafika

*

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych