Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy będzie sezon 11?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 adanos92

adanos92

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.06.2008 - |22:36|

Witam . na stronie gwrota pojawil sie news czy wznowić produkcje SG-1 kolejnego sezonu 11 bądz filmu czy kręcic universe. co wybieracie ? ja o wiele bardziej wolałbym 11 sezon SG-1 :D :)) Pozdrawiam wszystkich fanów SG-1 - Atlantis !
  • 0

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.06.2008 - |22:40|

chyba źle przeczytałeś...
tam trwa decyzja, czy będzie trzeci serial, czy nie. SG1 definitywnie skończyło żywot.

#3 adanos92

adanos92

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.06.2008 - |22:44|

cytat "czy też serial i kolejne filmy SG-1." wznowic serial sg-1 i filmy chyba o to chodzilo
  • 0

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.06.2008 - |23:02|

Ups, większy cytat: "....czy mieć dwa seriale (Atlantis i nowy - "Stargate Universe", czy też serial i kolejne filmy SG-1....."

Czy mieć 2 seriale = Atlantis i Universe --- czy mieć DALEJ TYLKO Atlantisa i kolejne filmy.
Więc jeszcze raz Toudi dobrze napisał.
I sprawa jasna. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.06.2008 - |23:03|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#5 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 14.06.2008 - |08:45|

Ja bym wolał serial bo więcej odcinków = więcej SG i dłużej by trwała przygoda , bo jak wiemy filmy by się pokazywały raz na rok to trochę długo. Najlepiej by było 2 seriale i film na dvd
  • 0

#6 annubis17

annubis17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 14.06.2008 - |09:10|

Jakby Universe było tak jak Atlantis serialem opartym na SG-1 i byli aktorzy z SG-1 to biore serial, ale jak to ma być tak jakby tak że dopiero znaleźli wrota i nie wiedzą co to to ja chce film
  • 0

#7 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.06.2008 - |09:27|

Jakby Universe było tak jak Atlantis serialem opartym na SG-1 i byli aktorzy z SG-1 to biore serial, ale jak to ma być tak jakby tak że dopiero znaleźli wrota i nie wiedzą co to to ja chce film

Wystarczy poczytać tutaj o czym będzie SG:Universe ---> http://gwrota.com/page.php?id=538
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#8 annubis17

annubis17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 14.06.2008 - |11:20|

To jednak wole film o SG-1
  • 0

#9 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 14.06.2008 - |19:06|

To zabawne dowiedzieć się, że są jeszcze fani, którzy nie wiedzą, że SG-1 dostał cancela, pocałunek śmierci, czapę, bay-bay, hasta lavista i do zobaczaniu w patataju.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#10 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 14.06.2008 - |20:11|

Czytać ze zrozumieniem. Nowy serial będzie, ale myślą czy teraz z SGA. Czy z SGA dać filmy SG-1. Czy nowy serial i filmy.
  • 0

#11 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 15.06.2008 - |09:03|

SGA musi zostać nie ma innej możliwości
  • 0

#12 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 13.07.2008 - |15:54|

Witam troszke pogmatwało sie w tym temacie ,troche tego nie rozumiem w chwili obecnej pojawił sie film stargate universe i serial o Atlantis czyli powróci jeszcze ekipa SG-1 czy nie?
  • 0
Dołączona grafika

#13 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 14.07.2008 - |10:24|

Nie wiadomo czy powróci, a jeśli powróci to tylko w filmach, ew. kogoś wrzucą do ekipy nowego serialu Stargate: Universe (którego losy się ważą).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#14 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 15.07.2008 - |08:52|

ew. kogoś wrzucą do ekipy nowego serialu Stargate: Universe (którego losy się ważą).

Nikogo nie wrzuca, bo serial nie bedzie spin-off'em SG1 ani SGA.
Czyli nowi bohaterowie beda na nowo odkrywac to samo (ze np. wrota dzialaja 38 miniut, hehe).

Serial ma polegac na odkrywaniu roznych odleglych galaktyk.
Zapewne kazda rasa w kazdej galaktyce bedzie mowila w jezyku angielskim :)
Przy jednej galaktyce ciezko to strawic (trzeba zaakceptowac bez dodatkowych pytan), ale pomiedzy odleglymi galaktykami ten sam jezyk, to juz bedzie naprawde smieszne. Chociaz w Startreku tez tak jest (ale akurat ja nie trawie ST) ;)

Użytkownik DanielP edytował ten post 15.07.2008 - |08:53|

• 0

#15 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 15.07.2008 - |10:49|

Chociaz w Startreku tez tak jest (ale akurat ja nie trawie ST) ;)

W Star Treku języki są różne. Po prostu wszyscy wyposażeni są w translatory, a wystarczy, że jedna strona (np. ludzie) mają translator i już nie problemu z porozumiewaniem się. Zdarzały się odcinki, gdzie translatory nie działały i można było posłuchać mowy oryginalnej, prawdopodobnie urządzenia te mają też opcję wyłączenia na żądanie (umysłem?), ponieważ Klingoni lubią mówić po swojemu.
Z kolei w Enterprise translatory były prymitywne i zdarzył się odcinek, gdzie chyba przez 15 minut wszystkie dialogi były w języku Ferengi, bez napisów. :P

Użytkownik Magnes edytował ten post 15.07.2008 - |10:51|

• 0

#16 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 16.07.2008 - |14:38|

W Star Treku języki są różne. Po prostu wszyscy wyposażeni są w translatory

No to zwracam honor Trekom ;)
Ja ogladalem tylko kika odcinkow ST-TNG i serial wydal mi sie zbyt "sterylny", jak jakas opera mydlana w kosmosie :)
Ale czemu w SG nie ma translatorow, mogli odkryc translator w 1szym odcinku razem z wrotami ;)))

A wracajac do tematu, to ja bym jednak wolal serial, bo to minimum 20 odcinkow ogladania.
Natomiast filmow bylo by najwyzej 2 w roku. Poza tym SG1 juz jest tak wyeksploatowane z pomyslow, ze nie wyobrazam sobie kolejnych ich perypetii. Z kim by walczyli - znowu gouldy, znowu ori, znowu replikatory, znowu to samo...

Chociaz oczywiscie najlepsiej jakby powstawalo SGA i nowy SG i filmy SG1 :D
  • 0

#17 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 17.07.2008 - |07:04|

Ja ogladalem tylko kika odcinkow ST-TNG i serial wydal mi sie zbyt "sterylny", jak jakas opera mydlana w kosmosie :)

Jak ci się będzie nudzić, zobacz Deep Space 9 - chyba najmniej sterylny ze Star Treków.

Ale czemu w SG nie ma translatorow, mogli odkryc translator w 1szym odcinku razem z wrotami ;)))

Sami twórcy się nabijali z tego, że wszyscy obcy u nich mówią po angielsku. W jednym odcinku SG-1, gdzie kręcono Wormhole Extreme jeśli dobrze pamiętam.

A wracajac do tematu, to ja bym jednak wolal serial, bo to minimum 20 odcinkow ogladania.

Też wolę serial. Filmy na razie mimo wszystko wypadały nudniejsze i zazwyczaj seriale są ciekawsze dla mnie.
  • 0

#18 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.07.2008 - |13:11|

No to zwracam honor Trekom ;)

Natomiast filmow bylo by najwyzej 2 w roku. Poza tym SG1 juz jest tak wyeksploatowane z pomyslow, ze nie wyobrazam sobie kolejnych ich perypetii. Z kim by walczyli - znowu gouldy, znowu ori, znowu replikatory, znowu to samo...

Chociaz oczywiscie najlepsiej jakby powstawalo SGA i nowy SG i filmy SG1 :D

Serial ma wielki potencjal, nawet bez szukania nowych zagrozen. Baal prawdopodobnie ciegle zyje. Ori zostali niepokonani. Z tego mozna wycisnac jeszcze kilka sezonow.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#19 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 17.07.2008 - |14:46|

Natomiast filmow bylo by najwyzej 2 w roku. Poza tym SG1 juz jest tak wyeksploatowane z pomyslow, ze nie wyobrazam sobie kolejnych ich perypetii.

Bo pęknę ze śmiechu. Ilość nierozwiązanych wątków i tajemnic to parę stron. I NIE, nie zamierzam ich specjalnie wymieniać, by udowodnić że mam rację.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#20 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.07.2008 - |14:56|

SG-1 na pewno nie jest wyeksploatowane z pomysłów, tylko pomysły są źle eksploatowane. Niestety to efekt tego, że twórcy nie mają gwarancji następnych produkcji i muszą klecić na kolanie bez spojrzenia szerzej na wątek pod kątem różnych możliwych powiązań.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych