Odcinek 125 - S06E15 - Paradise Lost
Napisano 20.07.2004 - |14:03|
Napisano 06.03.2006 - |21:30|
6.5
Napisano 23.04.2006 - |22:40|
Napisano 09.06.2006 - |18:14|
taki troche w stylu jakiegos horroru czy thrillera
szkoda ze ta historia jest tak powierzchownie przedstawiona bo przeciez mielismy watek Furlingow - byc moze to ich rasa stworzyla portal i to byla ich planeta ale czy to znaczy ze wymarli?? raczej nie
Po co jakiś Goa'uld miałby przechodzić przez portal i przynosić rośline skoro wszystko dzieje się na księżycu planety gdzie bez problemu mógłby dolecieć zwykłym myśliwcem przelatując prze wrota ?
ja to tak zrozumialem ze ten Goauld ( sadze ze byl to jakis mniej wazny wezoglowy ktory jak kazdy z tej rasy pragnie szybko zdobyc wladze a zagadkowe odkrycie - byc moze bron mogloby zdecydowanie ulatwic ten cel) tez pracowal nad tym portalem bo sadzil ze odkryje cos waznego no i nie byl w stanie sie wydostac i z zemsty zasial rosline - narkotyk przez co wszyscy owczesni mieszkancy sie pozabijali - jednak cala ta historia jest opowiedziana niewyraznie i w ogole nie bylo pokazane jak Jack sie domyslil tej historii - bo po szczatkach Goaulda mozna wiele historii wymyslic!
niestety oprocz jezyka nie pojawily sie zadne szczegoly odnosnie Furlingow a szkoda bo to jeden z najwazniejszych nie kontynuowanych jak do tej pory watkow :/
bede sie smial jak sie okaze ze to rzeczywiscie jakies futrzaki tak jak Jack wspomnial
p.s. swpoja droga ciekawe czemu nigdy sg1 nie pytala sie Asgardu kim sa ci Furlingowie w koncu tez naleza do tych 5 ras przymierza i Asgardczycy na pewno mieli z nimi kontakt :]
Ocena odcinka 9
Użytkownik Ronni edytował ten post 09.06.2006 - |18:24|
Napisano 13.06.2006 - |15:09|
Napisano 04.09.2006 - |11:51|
Napisano 16.11.2006 - |20:31|
halucynogenna salata.
wlasnie, zainspirowaly mnie do przemyslen
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 16.01.2007 - |16:11|
Co do przypuszczeń co się kiedyś stało, to myślę, że jakiś mniej ważny Goa'uld, nie posiadając floty statków ani nie mogąc przenieść przez portal broni, stwierdził, że sobie podporządkuje wszystkich żyjących w raju poprzez tą roślinę, którą przyniósł ze sobą. Miała pewnie poprzez swoje narkotyczne działanie ułatwić mu przejęcie władzy w tym 'raju', ale jak to powiedział Jack - obróciło się to przeciwko niemu.
Super odcinek, urzekł mnie thriller'owy klimat na tej obcej planecie. Moja ocena - 9.5 .
Do obejrzenia: Farscape, Lexx, Firefly, ST:TOS, ST:TNG, Andromeda i wiele innych
Napisano 03.02.2007 - |18:30|
Dobry odcinekOdcinek jeden ze słabszych. Urządzenie Pradawnych któro pozwala nam widzieć rzeczywistość alternatywną ale tak jakoś to nie dociągnięte. Niby robale chodzą po naszej przedmiotach. Skoro mogą to to i mogą zrobić nam krzywde i wogóle dlaczego..... oj tam. Odcinke źle zrobiony mało akcji.... ocena nie wiem 5/10
W ogole jakos wszystkie z Maybournem jakos mi sie podobaja
No i plus za opis Furlingow przez Jacka:
Mam dokladnie takie same odczucia :nanana:O’NEILL: Oh I don’t know, I just can’t imagine cute little furry things making big powerful weapons, that’s all.
JONAS: I don’t even know what they look like.
O’NEILL: Furling. Sounds cute and fuzzy to me.
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song
Napisano 03.02.2007 - |19:48|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 15.03.2007 - |19:52|
Poza tym genialnym tekstem, odcinek dość słaby. Czekałem na epa z Maybournem, ale nie na coś takiego... Na plus jeszcze klimat, osłabienie kontrastu obrazu na tym księżycu itp. Ale reszta w ogóle nie trzymała się kupy (Goa'uld nie mogący przenieść broni na księżyc itp), no i - co tu dużo mówić - przynudzała. Dlatego tylko 6.
Użytkownik kefir edytował ten post 15.03.2007 - |20:01|
Napisano 21.05.2007 - |13:14|
Napisano 13.06.2007 - |15:23|
Ocena: 6.5/10.
Napisano 17.03.2009 - |20:01|
Kocham ten duet
Ocinek bardzo fajny, oprócz tego Goaul'a z rosliną xD
Dała bym 9 ale końcówka zaniżyła moją opinie na temat tego odcinka. Chodzi mi o to, iz szkoda, że nie pokazali jak ich z tego księżyca zabierali.
Daje 8,5
Napisano 18.03.2009 - |16:56|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »