Odcinek 125 - S06E15 - Paradise Lost
Napisano 20.07.2004 - |14:03|
Napisano 06.03.2006 - |21:30|
6.5
Napisano 23.04.2006 - |22:40|
Napisano 09.06.2006 - |18:14|
taki troche w stylu jakiegos horroru czy thrillera
szkoda ze ta historia jest tak powierzchownie przedstawiona bo przeciez mielismy watek Furlingow - byc moze to ich rasa stworzyla portal i to byla ich planeta ale czy to znaczy ze wymarli?? raczej nie
Po co jakiś Goa'uld miałby przechodzić przez portal i przynosić rośline skoro wszystko dzieje się na księżycu planety gdzie bez problemu mógłby dolecieć zwykłym myśliwcem przelatując prze wrota ?
ja to tak zrozumialem ze ten Goauld ( sadze ze byl to jakis mniej wazny wezoglowy ktory jak kazdy z tej rasy pragnie szybko zdobyc wladze a zagadkowe odkrycie - byc moze bron mogloby zdecydowanie ulatwic ten cel) tez pracowal nad tym portalem bo sadzil ze odkryje cos waznego no i nie byl w stanie sie wydostac i z zemsty zasial rosline - narkotyk przez co wszyscy owczesni mieszkancy sie pozabijali - jednak cala ta historia jest opowiedziana niewyraznie i w ogole nie bylo pokazane jak Jack sie domyslil tej historii - bo po szczatkach Goaulda mozna wiele historii wymyslic!
niestety oprocz jezyka nie pojawily sie zadne szczegoly odnosnie Furlingow a szkoda bo to jeden z najwazniejszych nie kontynuowanych jak do tej pory watkow :/
bede sie smial jak sie okaze ze to rzeczywiscie jakies futrzaki tak jak Jack wspomnial
p.s. swpoja droga ciekawe czemu nigdy sg1 nie pytala sie Asgardu kim sa ci Furlingowie w koncu tez naleza do tych 5 ras przymierza i Asgardczycy na pewno mieli z nimi kontakt :]
Ocena odcinka 9
Użytkownik Ronni edytował ten post 09.06.2006 - |18:24|
Napisano 13.06.2006 - |15:09|
Napisano 04.09.2006 - |11:51|
Napisano 16.11.2006 - |20:31|
halucynogenna salata. odcinek slaby, chociaz pojawiaja sie Maybourne i Furlingi
wlasnie, zainspirowaly mnie do przemyslen
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 16.01.2007 - |16:11|
Co do przypuszczeń co się kiedyś stało, to myślę, że jakiś mniej ważny Goa'uld, nie posiadając floty statków ani nie mogąc przenieść przez portal broni, stwierdził, że sobie podporządkuje wszystkich żyjących w raju poprzez tą roślinę, którą przyniósł ze sobą. Miała pewnie poprzez swoje narkotyczne działanie ułatwić mu przejęcie władzy w tym 'raju', ale jak to powiedział Jack - obróciło się to przeciwko niemu.
Super odcinek, urzekł mnie thriller'owy klimat na tej obcej planecie. Moja ocena - 9.5 .
Do obejrzenia: Farscape, Lexx, Firefly, ST:TOS, ST:TNG, Andromeda i wiele innych
Napisano 03.02.2007 - |18:30|
Dobry odcinek przyjemnie sie ogladalo.Odcinek jeden ze słabszych. Urządzenie Pradawnych któro pozwala nam widzieć rzeczywistość alternatywną ale tak jakoś to nie dociągnięte. Niby robale chodzą po naszej przedmiotach. Skoro mogą to to i mogą zrobić nam krzywde i wogóle dlaczego..... oj tam. Odcinke źle zrobiony mało akcji.... ocena nie wiem 5/10
W ogole jakos wszystkie z Maybournem jakos mi sie podobaja
No i plus za opis Furlingow przez Jacka:
Mam dokladnie takie same odczucia :nanana:O’NEILL: Oh I don’t know, I just can’t imagine cute little furry things making big powerful weapons, that’s all.
JONAS: I don’t even know what they look like.
O’NEILL: Furling. Sounds cute and fuzzy to me.
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song
Napisano 03.02.2007 - |19:48|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 15.03.2007 - |19:52|
Poza tym genialnym tekstem, odcinek dość słaby. Czekałem na epa z Maybournem, ale nie na coś takiego... Na plus jeszcze klimat, osłabienie kontrastu obrazu na tym księżycu itp. Ale reszta w ogóle nie trzymała się kupy (Goa'uld nie mogący przenieść broni na księżyc itp), no i - co tu dużo mówić - przynudzała. Dlatego tylko 6.
Użytkownik kefir edytował ten post 15.03.2007 - |20:01|
Napisano 21.05.2007 - |13:14|
Napisano 13.06.2007 - |15:23|
Ocena: 6.5/10.
Napisano 17.03.2009 - |20:01|
Kocham ten duet
Ocinek bardzo fajny, oprócz tego Goaul'a z rosliną xD
Dała bym 9 ale końcówka zaniżyła moją opinie na temat tego odcinka. Chodzi mi o to, iz szkoda, że nie pokazali jak ich z tego księżyca zabierali.
Daje 8,5
Napisano 18.03.2009 - |16:56|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych