Odcinek 116 - S06E06 - Abyss
Napisano 20.07.2004 - |13:10|
Napisano 05.04.2006 - |20:35|
Napisano 06.04.2006 - |13:39|
Napisano 11.04.2006 - |08:03|
Bardzo dobry był też O'Neill. Za to Daniel faktycznie był mało wiarygodny. I co z tego, że nie wolno mu interweniować. Jakoś wcześniej, gdy nie był jeszcze amebą, to go nie powstrzymywało.
Napisano 24.04.2006 - |22:24|
9/10
Napisano 10.05.2006 - |20:22|
Baal rzeczywiscie rewelacyjny - jest inny niz inne Goauldy - potrafi nagradzac jak w przypadku srodka znieczulajacego. A inne wezoglowe to tylko karac klonic sie zabijac :/ a tu prosze taka odmiana
no i numer z grawitacja - widze ze kazdy Goauld szykuje cos w ukryciu:
Nirrti - niewidzialnosc
Baal - grawitacja
Hammond widze ze traci cierpliwosc do Tokra...hehehe
no i Oneill - biedaczek wycierpial sie w tym odcinku - najpierw mial weza w glowie a potem ginal kilka razy na dobe i do tego jeszcze uczucia do jakiejs babki ktorej nie zna :]
Daniel jak dla mnie byl wiarygodny - przyszedl pomagac Jackowi w wstapieniu na wyzszy poziom a nie rozwalac sciany myslami, choc prawidlowe byly argumenty Oneilla,to wszystko bylo z innego punktu widzenia
Fajny plan Teal`ca - wykorzystac charakter Goauld
troche naciagany dla mnie byl motyw czemu Oneill a raczej ten Tokra co nim wladal udal sie na ta planete ale mozna przebolec
szkoda tez ze nie byla pokazana ucieczka Jacka
Ocena 9,5
Napisano 04.09.2006 - |11:02|
Sala grawitracyjna, kombinacje SG1 zeby znaleźć Pułkownika
Napisano 11.11.2006 - |13:45|
jeden z moich ulubionych odcinkow. Baal, goauld z klasa - inteligencja i poczuciem humoru. no i nie torturuje tylko dla przyjemnosci, jak np. Sokar, czy inne jeszcze gorsze prymitywy ... Baal MYSLI i nie jest sadysta. W koncu jakis goauld na poziomie.
pojawia sie Daniel. Baal, Daniel i Jonas w jednym odcinku - i czego mozna wiecej chciec od zycia?
O'Neill i fiilozofia. "Choc swieca plonie w mym domu, nikogo tam nie ma"
Tauri napuszczaja Yu na Baala - dobre
Yu tez jest super, jesli chodzi o charakter. Ale Ba'al , he's so... cute
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 23.01.2007 - |17:25|
Oj, jego mi brakowalo... co do postawy to coz, w koncu wymyslil jak pokonac system i doprowadzil do ucieczki O'Neilla
Poza tym plus dla Ba'ala, w koncu juz goa'uld w klasa! Jak na razie moj ulubieniec ze wszystkich wezykowych.
No i grawitacja. Jak pierwszy raz pokazali O'Neilla na tej pajeczynie zastanawialam sie jak to dziala, czy w jakis sposob go przyciaga
No i O'Neill uroczy na swoj wlasny sposob zdostosowaniem sie do przekrzywiania celi.
Zdecydowane 10, bo z odcinkow jakie do tej pory widzialam ten na pewno zalicza sie do moich ulubionych
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song
Napisano 10.03.2007 - |15:59|
Pojawił się Daniel - nareszcie! Strasznie mi gościa brakuje, dobrzejest przynajmniej wiedzieć, że wszystko z nim w porządku. Szkoda tylko, że znów początkowe creditsy zepsuły mi niespodziankę...
Cela Baala faktycznie fajna, potem Jack ładnie ustawiał się na miejscu, żeby nie rąbnąć w podłogę przy zmianie grawitacji ^^
"Choć w moim domu płonie świeca, to nikogo tam nie ma" ^^ Ale "te magnesy..." i tak były lepsze
Baal... nie zachwycił mnie specjalnie, wolę Yu.
Napisano 10.03.2007 - |17:47|
i w przeciwienstwie do YU (tu spojler) jeszcze nie raz i nie dwa o nim uslyszysz.
owszem, Yu jest najbardziej honorowym z goauldow, ale z drugiej strony - honor, to tak do nich nie pasuje.....
Napisano 10.03.2007 - |19:10|
No nie mogłem się powstrzymać aby tego nie napisać.
To jeszcze napiszę tak:
Baal jak coś zrobi to jest z tego więcej zamieszania niż Apofis z hatakiem na orbicie Ziemi.
Pamiętam, że jak pierwszy raz oglądałem s6 to nie mogłem się doczekać, aż pojawi się Daniel- ascedant(było to oczywiste
Tortury O'Niella- wyśmienita scena.
Napisano 10.03.2007 - |19:50|
moj awik jest wziety z odcinka Summit lub Last stand. piaty sezon.
(dwa bardzo fajne odcinki, z Yu, Osirisem, Baalem, Danielem....)
Napisano 07.04.2007 - |17:38|
Dałem 7,5 za fajne pomysły i za Baala.
rzeczywiście zajefajny :bag: kolo. I to mnie urzeka w SG-1 fajni kolo mogą zginąć w każdej chwili. I na nic się zda argumentacja producenta ze ludziska kogos lubią, jak scenarzystom pasuje by zginął to go nie ma
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 01.05.2007 - |17:40|
Ocena: 9/10 głównie za tą fortecę Baala
Napisano 14.05.2007 - |08:56|
No i te zachwyty nad jego eksperymentami z grawitacją, owszem pomysł ciekawy i nieźle wygladają ujecia z celą studnią (można dostać zawrotu głowy), ale pomysł wypływający dopiero w 6 seasonie - wstyd.
Napisano 16.07.2008 - |15:06|
Gdzie negatywny wpływ sarkofagu? I jak Jack stamtąd uciekł - chyba, ze przechodzimy do porządku dziennego z tym, że dla etatowego bohatera to "bułka z masłem"
Jack uciekł dzięki pomocy "otrzymanej" od Yu
Napisano 06.01.2009 - |12:24|
Odcinek bardzo mi się podobał. Tortury Jack'a były bardzo ciekawe. Wreszcie coś innego niż tylko staffy ,zaty i pałki sprawiajace ,że przez oczy leci Ci światło.
Kiedy Daniel się pojawił nie mogłam uwierzyć. Cała ta sprawa z jego pojawieniem się i potem gdy Teal'c łapie pomysł na uratowanie Jacka podczas kal'no'rem jest podejrzana. Myślę ,że to Daniel maczał w tym palce. Ogólnie odcinek był bardzo ciekawy i inny niż wszystkie.
8/10
Użytkownik CaTka edytował ten post 06.01.2009 - |12:24|
Napisano 04.03.2009 - |15:59|
Bardzo fajny odcinek
+ Daniel, Jonas i całe SG-1 w jednym odcinku
+ Baal
+ tracący cierpliwośc Hammond
- myślałam, że końcówka będzie ciut lepsza. mogli pokazac atak Yu na Baala i jak Jack się wydostał
Napisano 04.03.2009 - |16:08|
pomieszczenie ze zmienna grawitacja
Baal i Yu jak ja ich lubię
Danielek wreszcie się pojawił
Tok'Ra są wkurzający, nie lubię ich
8,5/10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »