Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zwiastuny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 27.02.2008 - |01:26|

Przed każdym seansem w kinie, a głównie w internecie można zobaczyć wiele trailerów mających niedługo nadejść produkcji.
Narodził się we mnie pomysł żeby pisać na co czekamy, który zwiastun jakoś szczególnie się spodobał i zrobił wrażenie oraz komentować czym warto się zainteresować.

W tym roku jak na razie dwa zwiastuny jakoś szczególnie mnie zainteresowały:

Pierwszy do filmu The Forbidden Kingdom http://www.trailers....m=single&id=616
głównie za sprawą aktorów (na planie spotyka się Jackie Chan i Jet Li) a także całą baśniową oprawą tego filmu. Chciałbym to zobaczyć na dużym ekranie.

Drugi http://www.trailers....m=single&id=581 zapowiada nam film Defiance Edwarda Zwicka (Krwawy diament, Ostatni Samuraj). Tu poruszyła mnie treść filmu: czasy wojny, trójka polskich Żydów ratująca swoich przed Niemcami przeprowadzając ich do zbudowanego przez siebie w lesie osiedla. Do tego główną rolę gra Daniel Craig.

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2010 - |17:18|

• 0
Bursztyn & Perła

#2 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.02.2008 - |06:45|

A jest sens robić drugi raz to samo, w końcu od tego jest strona hatak trailers i tam też można dodawać komentarze. :rolleyes:
  • 0

#3 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 27.02.2008 - |08:25|

A jest sens robić drugi raz to samo, w końcu od tego jest strona hatak trailers i tam też można dodawać komentarze. :rolleyes:

Kierowałem się takim tokiem myślenia, że na stronach ze zwiastunami jest masę zapowiedzi i nie wszystkie chcę się oglądać, nie zawsze ma się czas. A tu ktoś by od czasu do czasu zwrócił uwagę na jakiś konkretny który uważa za wart obejrzenia. Albo w moim przypadku podzielił się raczej tym na co czeka, na co na bank będzie chciał iść do kina.
Jeżeli temat jednak naprawdę nie ma sensu, to do kosza
  • 0
Bursztyn & Perła

#4 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 27.02.2008 - |12:04|

Wg mnie temat całkiem niezły bo faktycznie można bezpośredniio dyskutować o danym trailerze, a także o oczekiwaniu odnośnie danego filmu. Po za tym nie każdy wchodzi na hatak.trailers albo nie każdemu chce sie wszystkie trailery oglądać.
Proponuje zostawić temat i wiadomo ze jak przez dwa miesiace nikt by tu nie pisał to faktycznie temat można skasować, ale proponuje póki co go zostawić :)

CO do TRaielrów to dwa przez ciebie pokazane to chyba najlepsze z ostatniego miesiąca czy dwóch. Na Forbidden Kingdom chyba nawet do kina się wybiore :)

z ostatnich trailerów mieszane uczucia mam do Indiany Jonesa, trailer utrzymany w stylu starych filmów, nawet ciekawie to wyszło, ale czy ja wiem czy da sie zrobić w dzisiejszych czasach nowy film w "starym stylu". Mam nadzieje że nie bedzie to powtórka z rozrywki i otrzymamy częsć którą bedzie mozna porównać z wcześniejszymi :)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#5 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.02.2008 - |12:21|

Sharak, ja nie miałem na myśli że twój pomysł jest do bani, tylko wyraziłem swoje zdanie że hatak trailers jest fajną stroną gdzie wszystko jest na miejscu.
Ale jeśli temat się przyjmie, to może być. :rolleyes:

A co do Indiany, to właśnie to jest piękne, że Lucas i Spielberg planowali zrobić kolejną część przy jak najmiejszym wykorzystaniu efektów komputerowych, które jak wiemy są dzisiaj wszechobecne i wielu filmom nie wychodzi to na dobre. Kiedyś kręcono filmy, bez użycia komputerów ( bo ich nie było) i wiele filmów jest disiaj kultowych, czego nie można powiedzieć o dzisiejszych superprodukcjach, choćby taki "Obcy", którego Ridley Scott, nakręcił w tradycyjny jak na tamte czasy sposób, nie mając do dyspozycji komputerów, a popatrzmy teraz choćby na "obcy v predator", same efekty żadnej fabuły,. I tak ten pierwszy jest filmem kultowym a ten drugi nigdy nim nie zostanie (to był tylko taki przykładm, a jest ich wiele wierzcie mi).

A moim skromnym zdaniem, trailer z nowego Indiego, jest niesamowity.
  • 0

#6 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 27.02.2008 - |12:36|

z ostatnich trailerów mieszane uczucia mam do Indiany Jonesa, trailer utrzymany w stylu starych filmów, nawet ciekawie to wyszło, ale czy ja wiem czy da sie zrobić w dzisiejszych czasach nowy film w "starym stylu". Mam nadzieje że nie bedzie to powtórka z rozrywki i otrzymamy częsć którą bedzie mozna porównać z wcześniejszymi :)

Po obejrzeniu spodobały mi się te stare samochody, kreacje, cały ten styl, ale naszła mnie obawa że mogą to wszystko popsuć efektami specjalnymi. Mogą się źle z tym stylem komponować.

EDIT: Waski, mam nadzieję że masz rację iż tych efektów ma być jak najmniej

Użytkownik Sharak edytował ten post 27.02.2008 - |12:38|

• 0
Bursztyn & Perła

#7 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 27.02.2008 - |12:41|

a popatrzmy teraz choćby na "obcy v predator", same efekty żadnej fabuły,.

Nie mam nic do filmów kręconych w stary sposób i mam nadzieje że to dobrze wyjdzie dla Indiany jonesa. Ale w przypadku AvP nieudany film to nie wina efektów a po prostu braku dobrego scenariusza, a także dobrego rzemieślnika jakim z pewnościa był James Cameron czy Ridley Scott. Tak wiec wg mnie efekty nie wykluczają dobrego filmu, aczkolwiek bezsensowne nagromadzenie ich też sensu nie ma :)

W takich sytuacjach zawsze bronie Kronik Riddicka które wg wielu nie dorównują Pitch Blackowi. Wielu tu zarzuca na wielu forach własnie brak treści za to za dużo efektów. Ale to już dyskusja na inny temat :P

Trzymam kciuki za Indiane, ale z pewnością pierw poczekam na opinie innych zanim sam sie wybiore do kina :) Dobre przy premierze tego filmu jest to że trzeba bedzie sobie przypomnieć wszystkie czesci Indiany, uwielbiam takie maratony :)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#8 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.03.2008 - |02:31|

Jeśli chodzi o Forbidden Kingdom, to ja na ten film nawet nie zwróciłem uwagi, ale jak go teraz oglądałem to wiem iż idę na to do kina. Choć mam wrażenie iż to będzie taki azjatycki Władcza Pierścienia

Jeśli chodzi o Indnianę, to za pewne też oglądnę. Choć mam nadzieję iż Mutlikino zorganizuje maraton.

Ja na pewno jeszcze czekam na IronMana.
  • 0

#9 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.03.2008 - |13:06|

Popieram Forbidden Kingdom jest najbardziej oczekiwanym filmem przeze mnie.

Nastepne to:

Hellboy 2: The Golden Army
Ten zwiastun tak jak i Forbidden Kingdom przyprawia mnie o dreszcze :P

10,000 BC
Czasy prehistoryczne + miodne efekty specjalne... I like it :)

To sa te co akurat pamietam, jak cos jeszcze sobie przypomne to zapodam.

A i jeszcze jest film
Wanted
Superbowl spot

Spot mi sie bardziej podoba niz trailer.
Jak to z takimi filmami bywa, albo bedzie good, albo nie ^^

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 02.03.2008 - |13:13|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.06.2009 - |11:39|

Ostatnio zainteresował mnie trailer nowego filmu Tima Burtona pt "9" jak i sam film ---> http://www.filmweb.p.../9,2009/plakaty

"9" Official HD Teaser Trailer - Tim Burton --->

Znając filmy i wyobraźnię tego reżysera to przynajmniej od strony wizualnej-klimatu można się spodziewać porządnej produkcji w tym wypadku SF. :)

Premiera na całym świecie a jakże wyznaczona na odpowiednią datę 2009.09.09 ;) natomiast w Polsce będzie 18 września.

I drugi który wydaje się ciekawy to do filmy "Daybreakers" ---> http://www.stopklatk...ie.asp?wi=56225

Daybreakers (2010) ---> http://www.youtube.c...p;v=7jujm2mYYEQ

Pomijając tematykę to i również aktorów ma porządnych.

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.06.2009 - |20:57|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#11 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.06.2009 - |12:09|

Kierowałem się takim tokiem myślenia, że na stronach ze zwiastunami jest masę zapowiedzi i nie wszystkie chcę się oglądać, nie zawsze ma się czas. A tu ktoś by od czasu do czasu zwrócił uwagę na jakiś konkretny który uważa za wart obejrzenia. Albo w moim przypadku podzielił się raczej tym na co czeka, na co na bank będzie chciał iść do kina.
Jeżeli temat jednak naprawdę nie ma sensu, to do kosza

Wystarczy raz na tydzien obejrzec najnowsze zwiastuny, zazwyczaj jest tylko kilka nowych zwiastunow wiec nie zajmuje to duzo czasu ;).
  • 0

#12 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.07.2009 - |17:23|

Troche informacjie na temat nadchodzacego filmu Avatar, z samego zrodla:

http://www.canada.co...2941/story.html
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#13 iskierka

iskierka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 14.09.2009 - |22:40|

Tu macie zwiastun do filmu 2012, wlasnie na niego czekam, bedzie w kinie dopiero 13 listopada :)

• 0
Regulamin > Profil Użytkownika > podpunkt B)

#14 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.11.2011 - |13:29|

gdyby Potop był robiony w USA
  • 1

#15 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 26.11.2011 - |15:21|

Rewelka - po taaaakim zwiastunie to aż chyba sięgnę po płytkę, bo normalnie trzeba sobie ten hicior odświeżyć :)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#16 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.11.2011 - |12:12|

a co powiesz o Krzyżakach?

dla mnie rewelacja :D

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 29.11.2011 - |12:13|

• 1

#17 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.11.2011 - |12:59|

O ile Potop lubię i oglądam przy okazji każdych świąt kiedy leci w tv, o tyle Krzyżaków jeszcze nigdy nie udało mi się obejrzeć w całości. Nijak nie mogę przebrnąć do końca.
A co do samych zajawek to całkiem nieźle się prezentują.
  • 0

#18 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 29.11.2011 - |14:17|

To zapodaj dvd w kopii zremasterowanej i może wtedy łykniesz - wersja robi tu różnicę. Film rozmachem był na poziomie światowym, poszedł ładnie także w kinach nazwijmy to państw zza kurtyny. Sienkiewiczowska historyjka była, przez nieomal romansową czarno-białą prostotę, bardziej hollywoodzka od ówczesnego Hollywoodu. A sposoby ujęć i kadrowanie tzw statyczno-estetyczne było polskim wkładem Forda do obrazowania scen batalistycznych. Dynamiki nie mógł zastosować - bo nie było za bardzo czym. Ledwie szerokokątne szkła kupili - a sam film był drugą polską produkcją w kolorze. O problemach z dźwiękiem to nie wspomnę. To trzeba obejrzeć, bo daje lekcję, jak wiele można zdziałać talentem i pomysłem i jakże wiele można zaprzepaścić poprzez uwikłanie polityczne i ideologię tak pierwowzoru literackiego jak i scenariusza z czasów Gomułki.
Pouczające jest, że w analogicznej sytuacji, pionierskiego wykorzystania sprzętu i nowych technologii, to Bitwa Warszawska w starciu z Krzyżakami jest filmem, który ewidentnie przegrywa, pomimo ogromnego doświadczenia reżyserów, tak Forda jak i Hoffmana.

A zwiastun jest świetny :)

PS. I jeszcze jedna ciekawostka. Ówczesne lampy oświetleniowe dostępne w kraju powodowały, że kostiumy i dekoracje wyglądały tekturowo, nawet autentyczne wnętrza - Ford miał tego świadomość. Aby kontrast scen w świetle naturalnym nie był zbyt wielki kostiumy są ideograficzne, płaszczyznowe, celowo odbiegają od historycznych. Nie było też sensu dopracowywania niektórych dekoracji, bo i tak "wychodziły" tekturowo. Ten częsty zarzut do Krzyżaków w rzeczywistości był zabiegiem "ujednolicającym" stronę wizualną pomiędzy scenami w świetle sztucznym a naturalnym.

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 29.11.2011 - |14:38|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#19 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 05.11.2012 - |20:23|

Apropo zwiastunów-zastanawiałem się czy nie zrobić osobnego tematu "Filmy które powinny powstać", ale mam na to za mało materiału i rozeznania.

W każdym razie oto pierwszy kandydat :)

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych