elam: A wedlog mnie Buffy to jeden z najlepszych seriali jakie wyszly.
Co prawda pierwsze 3 sezony sa slabsze, powiedziec mozna ze dziecinne ale akcja rozgrywa sie wtedy w liceum. W 4 sezonie jak buffy idzie na studia serial "powarznieje" a 5 kiedy musi opiekowac sie "nieprawdziwa" siostra oraz 6 gdzie zmaga sie z powrotem z "raju" to istne arcydziela z 7 sezonym idealnie konczacym dzielo.
Dodatkowo jak dla mnie fabula serialu byla zaskakujaca (a ogladalem juz swoje i malo ktora fabula mnie zaskakuje), szczegolnie w 4+ sezonie.
CO do wydania DVD ... chetnie bym kupil ale odrazu 7. Albo chociaz zeby w planach bylo wydanie reszty, poniewaz wydanie kasy na 1/7 czy 1/3 serialu wydaje sie wyrzuceniem kasy w bloto (i tak nie obejrzysz reszty, przynajmniej nie legalnie a oto glownie chodzi w kupowaniu orginalnych DVD).
Serial jest świetny! Pierwsze sezony sa ogromnie śmieszne, a ostatnie istotnie poważniejsze, miejscami nawet mroczne ale na prawdę dobre. Do tego wszystko jest spójne, logiczne, dobrze poukładane i sensownie zakończone. Serial jak mało który zasługuje na staranne wydanie. Porównując z tym wydaniem
http://forum.gwrota....showtopic=13732 człowiek się irytuje. Szczególnie irytuje brak jakichkolwiek dodatków.
Dodatki typu "jak kręcono" to zawsze coś znakomitego. Przez kilka lat kręcenia powstało przecież mnóstwo dobrych scen, które z różnych powodów wycięto a czasem aż zabawnie jest zobaczyć, że alternatywą do walki na wózkach inwalidzkich był pojedynek na kule (rechabilitacyjne). Na dvd jest miejce, aby to "doczepić". Widziałam też kiedyś nawet na naszej TV bardzo długi cykl wywiadów z twórcami, więc skoro są takie materiały, to czemu fan serii miałby ich nie posiadać i to przy okazji np pierwszego sezonu, który jak wszyscy wiedzą jest sporo krótszy od pozostałych
Ja co prawda chciałabym w tym zestawie dodatków występ kapeli Jamesa Marstersa, który kiedyś zagościł w niemieckiej VIVIe, ale to tylko moje skromne marzenie
I tak mimo ogromnej sympatii do serii nie mam ochoty posiadać czegoś co powstało "na odwal się" a kosztuje krocie i to jeszcze bez gwarancji, że zaoferują mi ciąg dalszy. Z tego co wiem 3 razy zapowiadana część II nadal nie istnieje.
Użytkownik medusa edytował ten post 16.04.2008 - |08:10|