Skocz do zawartości

Zdjęcie

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER - Season 1. [PL]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.01.2008 - |22:20|

• TYTUŁ: BUFFY THE VAMPIRE SLAYER
  • TYTUŁ POLSKI: Buffy postrach/pogromczyni wampirów
  • SEZON: 1
  • REGION: 2
  • ILOŚĆ PŁYT: 3
  • DATA WYDANIA: 2007
  • RODZAJ PŁYT: jednostronne dwuwarstwowe
  • AUDIO: angielski , polski, węgierski 2.0
  • VIDEO: PAL, kolor, 4x3 FF
  • NAPISY: polskie, angielskie, bułgarskie, chorwackie, greckie, hebrajskie, węgierskie, portugalskie, słoweńskie, tureckie
  • POLSKA WERSJA JĘZYKOWA: napisy i lektor [czyta - Daniel Załuski, tekst - Anna Szczygieł]
  • DODATKI, BONUSY, EXTRAS:
    -- brak
  • PRZYKŁAD MENU:
    Posted ImagePosted ImagePosted Image
  • ZDJĘCIA:
    Posted ImagePosted Image
    Posted ImagePosted ImagePosted Image

• DODATKOWE INFO: Hm zabawne jest to ,że na okładce mamy "Buffy postrach wampirów" a lektor czyta "pogromczyni".
  • DO KUPIENIA W:

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.01.2008 - |22:26|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 22.01.2008 - |22:26|

"postrach wampirow" to brzmi STRASZNIE. jeszcze do filmu pasowalo, bo to byl badziew nad badziewie, i postrach prawdziwy.... :D ale do serialu sie przekonalam, spedzajac samotne wieczory na obczyznie - zaliczylam wszystkie sezony po francusku :) Da sie przezyc.
pogromczyni juz lepiej oddaje znaczenie SLAYER. moze byc.

a gdzie i za ile mozna toto kupic?
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.01.2008 - |22:34|

a gdzie i za ile mozna toto kupic?

Tego akurat nie kupowałem a dostałem ale jest jakoś powyżej 100 zł co jak na 3 płyty = 12 odcinków jest ceną ogromną. :angry:

Odnośnie tytułu to też wolę "pogromczyni" bo "postrach" to brzmi strasznie. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#4 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 22.01.2008 - |23:14|

Prawdopodobnie będzie reedycja, bo jest błąd w nadruku okładek na grzbiecie, wszędzie pisze "Sezon Pierwszy, Dysk Pierwszy", i druga sprawa że menu tytułowe do "Buffy", "Anioła" i "Millennium" tworzy sam Imperial, tak mi się wydaje najwyżej, bo jest tak jakoś badziewnie zrobione, czcionka jakaś taka ni jaka związana z serialem. W przypadku "Buffy" i "Anioła" użyli Times New Roman, a w "Millennium" Arial. Zaczyna mi się to nie podobać, jestem ciekaw czy ma ktoś zagraniczne wydania tych seriali tak dla porównania. W "Lost" menu jest jak w zagranicznych, a tu tragedia.
  • 0

#5 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.01.2008 - |00:16|

elam: A wedlog mnie Buffy to jeden z najlepszych seriali jakie wyszly.
Co prawda pierwsze 3 sezony sa slabsze, powiedziec mozna ze dziecinne ale akcja rozgrywa sie wtedy w liceum. W 4 sezonie jak buffy idzie na studia serial "powarznieje" a 5 kiedy musi opiekowac sie "nieprawdziwa" siostra oraz 6 gdzie zmaga sie z powrotem z "raju" to istne arcydziela z 7 sezonym idealnie konczacym dzielo.
Dodatkowo jak dla mnie fabula serialu byla zaskakujaca (a ogladalem juz swoje i malo ktora fabula mnie zaskakuje), szczegolnie w 4+ sezonie.

CO do wydania DVD ... chetnie bym kupil ale odrazu 7. Albo chociaz zeby w planach bylo wydanie reszty, poniewaz wydanie kasy na 1/7 czy 1/3 serialu wydaje sie wyrzuceniem kasy w bloto (i tak nie obejrzysz reszty, przynajmniej nie legalnie a oto glownie chodzi w kupowaniu orginalnych DVD).
  • 0

#6 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 23.01.2008 - |06:39|

noo, 100 zl za 12 odcinkow ... kogos chyba mocno pokrecilo.... :(
szkoda, szkoda.
ciekawe, kiedy dotrze do pewnych ludzi, ze nie wszyscy w Polsce zarabiaja 20 000 miesiecznie
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#7 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 23.01.2008 - |13:35|

Co do menu w MIllennium to jest to totalna porażka :| Z drugiej strony, jak patrze na to, jak wydaje seriale Imperial to widzę dużą szansę na kontynuowanie kolekcji. Pozatym np. Millenium dosyć dobrze schodzi z półek sklepowych :)
  • 0

#8 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 23.01.2008 - |15:37|

Prawdopodobnie będzie reedycja, bo jest błąd w nadruku okładek na grzbiecie, wszędzie pisze "Sezon Pierwszy, Dysk Pierwszy", i druga sprawa że menu tytułowe do "Buffy", "Anioła" i "Millennium" tworzy sam Imperial, tak mi się wydaje najwyżej, bo jest tak jakoś badziewnie zrobione, czcionka jakaś taka ni jaka związana z serialem. W przypadku "Buffy" i "Anioła" użyli Times New Roman, a w "Millennium" Arial. Zaczyna mi się to nie podobać, jestem ciekaw czy ma ktoś zagraniczne wydania tych seriali tak dla porównania. W "Lost" menu jest jak w zagranicznych, a tu tragedia.

Ta informacja o reedycji to pewniak, czy tylko Twoje przypuszczenia?
  • 0

#9 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 23.01.2008 - |16:24|

No Warszawie trudno to teraz dostać, ani MediaMarkt nie ma teraz, no sorry ale taki wadliwy towar żeby był na półce, i jeszcze ta pomyłka lektora, chociaż tutaj to na plus. Oby wymienili tego bubla, dzisiaj dostają kolejnego maila ode mnie.
  • 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.02.2008 - |21:16|

Oby wymienili tego bubla, dzisiaj dostają kolejnego maila ode mnie.

I jak, coś odpowiedzieli ?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#11 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów

Napisano 13.02.2008 - |22:11|

[beeep] Jasiu, nikt nie odpisał, ani Ci z Działu BOKa i innych też, ani Pan Darek Janeczak. Do [beeep] podejście do klienta, no ale cóż piszę dalej, a co nic to nie kosztuje, chyba że jestem u nich na czarnej liście.
  • 0

#12 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 16.04.2008 - |08:08|

elam: A wedlog mnie Buffy to jeden z najlepszych seriali jakie wyszly.
Co prawda pierwsze 3 sezony sa slabsze, powiedziec mozna ze dziecinne ale akcja rozgrywa sie wtedy w liceum. W 4 sezonie jak buffy idzie na studia serial "powarznieje" a 5 kiedy musi opiekowac sie "nieprawdziwa" siostra oraz 6 gdzie zmaga sie z powrotem z "raju" to istne arcydziela z 7 sezonym idealnie konczacym dzielo.
Dodatkowo jak dla mnie fabula serialu byla zaskakujaca (a ogladalem juz swoje i malo ktora fabula mnie zaskakuje), szczegolnie w 4+ sezonie.

CO do wydania DVD ... chetnie bym kupil ale odrazu 7. Albo chociaz zeby w planach bylo wydanie reszty, poniewaz wydanie kasy na 1/7 czy 1/3 serialu wydaje sie wyrzuceniem kasy w bloto (i tak nie obejrzysz reszty, przynajmniej nie legalnie a oto glownie chodzi w kupowaniu orginalnych DVD).

Serial jest świetny! Pierwsze sezony sa ogromnie śmieszne, a ostatnie istotnie poważniejsze, miejscami nawet mroczne ale na prawdę dobre. Do tego wszystko jest spójne, logiczne, dobrze poukładane i sensownie zakończone. Serial jak mało który zasługuje na staranne wydanie. Porównując z tym wydaniem http://forum.gwrota....showtopic=13732 człowiek się irytuje. Szczególnie irytuje brak jakichkolwiek dodatków.

Dodatki typu "jak kręcono" to zawsze coś znakomitego. Przez kilka lat kręcenia powstało przecież mnóstwo dobrych scen, które z różnych powodów wycięto a czasem aż zabawnie jest zobaczyć, że alternatywą do walki na wózkach inwalidzkich był pojedynek na kule (rechabilitacyjne). Na dvd jest miejce, aby to "doczepić". Widziałam też kiedyś nawet na naszej TV bardzo długi cykl wywiadów z twórcami, więc skoro są takie materiały, to czemu fan serii miałby ich nie posiadać i to przy okazji np pierwszego sezonu, który jak wszyscy wiedzą jest sporo krótszy od pozostałych

Ja co prawda chciałabym w tym zestawie dodatków występ kapeli Jamesa Marstersa, który kiedyś zagościł w niemieckiej VIVIe, ale to tylko moje skromne marzenie

I tak mimo ogromnej sympatii do serii nie mam ochoty posiadać czegoś co powstało "na odwal się" a kosztuje krocie i to jeszcze bez gwarancji, że zaoferują mi ciąg dalszy. Z tego co wiem 3 razy zapowiadana część II nadal nie istnieje.

Użytkownik medusa edytował ten post 16.04.2008 - |08:10|

• 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych