Odcinek 028 - S02E06 - Sedition
Rozpoczęty przez
kwiatek
, 13.01.2008 - |15:45|
12 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13.01.2008 - |15:45|
S02E06 - Sedition
Master of possimpible
Napisano 19.03.2008 - |17:36|
Odcinek 9/10 - sam nie wiem czy lepiej żeby skończyli serial na gwałt, czy żeby pociągnęli go jeszcze dalej. Niezłe zagęszczenie akcji
Napisano 19.03.2008 - |17:46|
Zagęszczenia jak zagęszczenie, ale eskalacja niezadowolenia społecznego pięknie rozwala system...
A wszystko dlatego, że jeden major kilka dni temu powiedział: "Nie teraz. To musi zaczekać. Sprawy w New Bern są ważniejsze."
A wystarczyło tylko zapewnić Mimi ochronę w postaci wojska i nic by nie było
za to sprawa z bombką jest ciekawa... Teraz jeśli w kolejnym odcinku wybuchnie, to mamy trzeci sezon, jeśli nie, to będzie koniec....
A wszystko dlatego, że jeden major kilka dni temu powiedział: "Nie teraz. To musi zaczekać. Sprawy w New Bern są ważniejsze."
A wystarczyło tylko zapewnić Mimi ochronę w postaci wojska i nic by nie było
za to sprawa z bombką jest ciekawa... Teraz jeśli w kolejnym odcinku wybuchnie, to mamy trzeci sezon, jeśli nie, to będzie koniec....
Napisano 19.03.2008 - |18:09|
Spoiler
Napisano 20.03.2008 - |10:22|
Po prostu obrót spraw jest zadziwiający i nigdy bym sie nie domyślił o co chodzi . Jesli to co poprzednik napisał jest prawda to naprawdę wielka klapa bardzo dobrego serialu .
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu
Napisano 20.03.2008 - |21:22|
Dobry odcinek.Dla odmiany ktoś wykołował Roba :> Akcja sie rozkreca, az szkoda tego cancela :/
Wiadomość Morsem na końcu czołówki:KNOW OUR FLAG
Wiadomość Morsem na końcu czołówki:KNOW OUR FLAG
Napisano 20.03.2008 - |23:40|
Półtora tygodnie temu zacząłem oglądać Jericho... Właśnie obejrzałem Sedition, fakt że najprawdopodobniej został nam jeden odcinek sprawia, że czuje się jeszcze gorzej... Nie wiem jak mają zamiar to zakończyć w jednym odcinku, ale życzę im powodzenia
P.S Gdybym miał wyłożyłbym na ten serial bez mrugnięcia okiem, chociaż na 5 odcinków żeby skończyć wszystko na spokojnie
P.S Gdybym miał wyłożyłbym na ten serial bez mrugnięcia okiem, chociaż na 5 odcinków żeby skończyć wszystko na spokojnie
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "
Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu
Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu
Napisano 21.03.2008 - |10:13|
Kolejny kapitalny odcinek.
Za tydzień wielka uczta.
Za tydzień wielka uczta.
Napisano 21.03.2008 - |22:41|
Osobiście żałuje, że tak się to potoczyło - siedem odcinków to za mało, żeby zamknąć ten serial i to niestety widać. W pierwszej serii mieliśmy sporo wątków psychologicznych, pokazano interakcje między postaciami i ich rozwój - w drugiej jest głownie akcja - niby dobrze, ale jednak... Szkoda, że nie zobaczymy jak się dalej potoczy wątek Dale'a i Skylar, Erica i Mary itp. Poza tym niektóre osoby praktycznie się nie pokazywały - matka Jake'a i Erica na chwilę pojawiła się w tym odcinku, Dale głównie bawi się w "gangsterkę" i nic poza tym.
Heh... Chciałbym, żeby jednak powstała trzecia seria, bardziej zbliżona klimatem do pierwszej niż do drugiej.
Heh... Chciałbym, żeby jednak powstała trzecia seria, bardziej zbliżona klimatem do pierwszej niż do drugiej.
Napisano 07.04.2008 - |13:06|
I znow doskonaly odcinek, nie moge uwierzyc ze taki serial dostal cancella, ci amerykanie to naprawde sa idioci ogladali by tylko CSI i Idola :/
Scenariusz tego sezonu jest wprost genialny a kwestie jakie bohaterowie wypowiadaja jak najbardziej naturalne, szczegolnie podobaja mi sie niektore odzywki Becka, zupelnie jakby scenarzysta ktory je pisal byl dowodca w wojsku.
Zachowanie Rengersow jest troche naiwne, mysla ze Beck sie podda a przeciez to niemozliwe on ma za soba cala armie amerykanska i nie watpie by dowodctwo predzej nakazalo zniszczenie Jericho niz zostawienie go w rekach "rebeliantow", szczegolnie biorac pod uwage sytuacje na granicy.
Podobnie zreszta Constantino ale ten to pewnie ma dluga historie chorob umyslowych w rodzinie .
hawking zgubil bombe, wreszcie ktos go wykiwal Zobaczymy jak on chce ja odzyskac, chyba beda potrzebowali cudu
Ocena: 10/10
Scenariusz tego sezonu jest wprost genialny a kwestie jakie bohaterowie wypowiadaja jak najbardziej naturalne, szczegolnie podobaja mi sie niektore odzywki Becka, zupelnie jakby scenarzysta ktory je pisal byl dowodca w wojsku.
Zachowanie Rengersow jest troche naiwne, mysla ze Beck sie podda a przeciez to niemozliwe on ma za soba cala armie amerykanska i nie watpie by dowodctwo predzej nakazalo zniszczenie Jericho niz zostawienie go w rekach "rebeliantow", szczegolnie biorac pod uwage sytuacje na granicy.
Podobnie zreszta Constantino ale ten to pewnie ma dluga historie chorob umyslowych w rodzinie .
hawking zgubil bombe, wreszcie ktos go wykiwal Zobaczymy jak on chce ja odzyskac, chyba beda potrzebowali cudu
Ocena: 10/10
Napisano 09.04.2008 - |21:12|
Widać, że sezon zbliża się ku końcowi:( Szkoda wielka, gdyż serial nabrał niebywałego wcześniej rozmachu i jest rewelacyjny:)
PLUSY:
+ nieustępliwość Jake'a. Nawet brak jedzenia i snu oraz szantaż zastosowany przez Becka nie wpłynał na Jake'a, który nie wydał przyjaciela:)
+ ostateczne rozwiązanie problemu Teksasu zbliża się ku końcowi:) Świetna akcja, duże tempo wydarzeń, nowe informacje o zamachach i świetna realizacja tego wszystkiego
+ bardzo dobrze ukazano smutek i rozgoryczenie u Stanley'a. Owszem, "śmierć za śmierć" dla Amerykanów nie jest nowością, od zawsze ta maksyma była im bliska, ale gdy trzeba pociągnąć za spust i zabić człowieka z zimną krwią to już tak łatwo nie jst to przełknąć.
MINUSY:
- zdrada informatora Hawkinsa to duże zaskoczenie dla mnie, i to niestety na minus. Myslałem, że obaj będą nadal pracowac nad tym, jak zdemaskować skorumpowany rząd ASA i ujawnić prawdę o zamachach. A tutaj nagły zwrot akcji i wcześniejszy pomocnik psuje wszystko i postanawia dosłownie zniszczyć Cheyenne
PLUSY:
+ nieustępliwość Jake'a. Nawet brak jedzenia i snu oraz szantaż zastosowany przez Becka nie wpłynał na Jake'a, który nie wydał przyjaciela:)
+ ostateczne rozwiązanie problemu Teksasu zbliża się ku końcowi:) Świetna akcja, duże tempo wydarzeń, nowe informacje o zamachach i świetna realizacja tego wszystkiego
+ bardzo dobrze ukazano smutek i rozgoryczenie u Stanley'a. Owszem, "śmierć za śmierć" dla Amerykanów nie jest nowością, od zawsze ta maksyma była im bliska, ale gdy trzeba pociągnąć za spust i zabić człowieka z zimną krwią to już tak łatwo nie jst to przełknąć.
MINUSY:
- zdrada informatora Hawkinsa to duże zaskoczenie dla mnie, i to niestety na minus. Myslałem, że obaj będą nadal pracowac nad tym, jak zdemaskować skorumpowany rząd ASA i ujawnić prawdę o zamachach. A tutaj nagły zwrot akcji i wcześniejszy pomocnik psuje wszystko i postanawia dosłownie zniszczyć Cheyenne
All Lies Lead To The Truth
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 06.05.2008 - |19:14|
Sam zachodzę w głowę jak można było tak rewelacyjny serial zakończyć?
Scenariusz, dialogi, aktorzy to prawdziwy majstersztyk.
Słaba oglądalność? Nic z tego nie rozumiem.
Scenariusz, dialogi, aktorzy to prawdziwy majstersztyk.
Słaba oglądalność? Nic z tego nie rozumiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych