Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 028 - S02E06 - Sedition

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.01.2008 - |15:45|

S02E06 - Sedition
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 19.03.2008 - |17:36|

Odcinek 9/10 - sam nie wiem czy lepiej żeby skończyli serial na gwałt, czy żeby pociągnęli go jeszcze dalej. Niezłe zagęszczenie akcji :)
  • 0

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.03.2008 - |17:46|

Zagęszczenia jak zagęszczenie, ale eskalacja niezadowolenia społecznego pięknie rozwala system...
A wszystko dlatego, że jeden major kilka dni temu powiedział: "Nie teraz. To musi zaczekać. Sprawy w New Bern są ważniejsze."
A wystarczyło tylko zapewnić Mimi ochronę w postaci wojska i nic by nie było :)

za to sprawa z bombką jest ciekawa... Teraz jeśli w kolejnym odcinku wybuchnie, to mamy trzeci sezon, jeśli nie, to będzie koniec....

#4 quosek

quosek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 19.03.2008 - |18:09|

Spoiler

• 0

#5 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 20.03.2008 - |10:22|

Po prostu obrót spraw jest zadziwiający i nigdy bym sie nie domyślił o co chodzi . Jesli to co poprzednik napisał jest prawda to naprawdę wielka klapa bardzo dobrego serialu .
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#6 kris77

kris77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 20.03.2008 - |21:22|

Dobry odcinek.Dla odmiany ktoś wykołował Roba :> Akcja sie rozkreca, az szkoda tego cancela :/

Wiadomość Morsem na końcu czołówki:KNOW OUR FLAG
  • 0

#7 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 20.03.2008 - |23:40|

Półtora tygodnie temu zacząłem oglądać Jericho... Właśnie obejrzałem Sedition, fakt że najprawdopodobniej został nam jeden odcinek sprawia, że czuje się jeszcze gorzej... Nie wiem jak mają zamiar to zakończyć w jednym odcinku, ale życzę im powodzenia :)

P.S Gdybym miał wyłożyłbym na ten serial bez mrugnięcia okiem, chociaż na 5 odcinków żeby skończyć wszystko na spokojnie :(
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#8 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.03.2008 - |00:06|

Może decydenci zwyczajnie lubią darmowe orzeszki? ;)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#9 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 21.03.2008 - |10:13|

Kolejny kapitalny odcinek.
Za tydzień wielka uczta. ;)
  • 0

#10 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.03.2008 - |22:41|

Osobiście żałuje, że tak się to potoczyło - siedem odcinków to za mało, żeby zamknąć ten serial i to niestety widać. W pierwszej serii mieliśmy sporo wątków psychologicznych, pokazano interakcje między postaciami i ich rozwój - w drugiej jest głownie akcja - niby dobrze, ale jednak... Szkoda, że nie zobaczymy jak się dalej potoczy wątek Dale'a i Skylar, Erica i Mary itp. :) Poza tym niektóre osoby praktycznie się nie pokazywały - matka Jake'a i Erica na chwilę pojawiła się w tym odcinku, Dale głównie bawi się w "gangsterkę" i nic poza tym. ;)

Heh... Chciałbym, żeby jednak powstała trzecia seria, bardziej zbliżona klimatem do pierwszej niż do drugiej. ;)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#11 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.04.2008 - |13:06|

I znow doskonaly odcinek, nie moge uwierzyc ze taki serial dostal cancella, ci amerykanie to naprawde sa idioci ogladali by tylko CSI i Idola :/
Scenariusz tego sezonu jest wprost genialny a kwestie jakie bohaterowie wypowiadaja jak najbardziej naturalne, szczegolnie podobaja mi sie niektore odzywki Becka, zupelnie jakby scenarzysta ktory je pisal byl dowodca w wojsku.

Zachowanie Rengersow jest troche naiwne, mysla ze Beck sie podda a przeciez to niemozliwe on ma za soba cala armie amerykanska i nie watpie by dowodctwo predzej nakazalo zniszczenie Jericho niz zostawienie go w rekach "rebeliantow", szczegolnie biorac pod uwage sytuacje na granicy.
Podobnie zreszta Constantino ale ten to pewnie ma dluga historie chorob umyslowych w rodzinie ;).

hawking zgubil bombe, wreszcie ktos go wykiwal :D Zobaczymy jak on chce ja odzyskac, chyba beda potrzebowali cudu ;)

Ocena: 10/10
  • 0

#12 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 09.04.2008 - |21:12|

Widać, że sezon zbliża się ku końcowi:( Szkoda wielka, gdyż serial nabrał niebywałego wcześniej rozmachu i jest rewelacyjny:)

PLUSY:

+ nieustępliwość Jake'a. Nawet brak jedzenia i snu oraz szantaż zastosowany przez Becka nie wpłynał na Jake'a, który nie wydał przyjaciela:)
+ ostateczne rozwiązanie problemu Teksasu zbliża się ku końcowi:) Świetna akcja, duże tempo wydarzeń, nowe informacje o zamachach i świetna realizacja tego wszystkiego
+ bardzo dobrze ukazano smutek i rozgoryczenie u Stanley'a. Owszem, "śmierć za śmierć" dla Amerykanów nie jest nowością, od zawsze ta maksyma była im bliska, ale gdy trzeba pociągnąć za spust i zabić człowieka z zimną krwią to już tak łatwo nie jst to przełknąć.

MINUSY:

- zdrada informatora Hawkinsa to duże zaskoczenie dla mnie, i to niestety na minus. Myslałem, że obaj będą nadal pracowac nad tym, jak zdemaskować skorumpowany rząd ASA i ujawnić prawdę o zamachach. A tutaj nagły zwrot akcji i wcześniejszy pomocnik psuje wszystko i postanawia dosłownie zniszczyć Cheyenne
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#13 vg1

vg1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 06.05.2008 - |19:14|

Sam zachodzę w głowę jak można było tak rewelacyjny serial zakończyć?
Scenariusz, dialogi, aktorzy to prawdziwy majstersztyk.
Słaba oglądalność? Nic z tego nie rozumiem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych