Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 025 - S02E03 - Jennings & Rall

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.01.2008 - |15:35|

S02E03 - Jennings & Rall
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.01.2008 - |18:40|

Po trzech odcinkach:
Jerocho wystartowało ostro, dwa kraje znikły z naszej planety (wydaje mi się, że mowa o Północnej i Południowej Korei)
Stany podzielone na trzy, a decydujący głos należy do Texasu...

Ciekawa wydaje się sytuacja majora (?) potencjalnego sojusznika dla Hawkinsa, będzie czy nie będzie... choć wyraźnie widać, że nie jest do końca pewien swoim przełożonych.
Revenwood (czy jak im się tam pisze) ostro mieszają i to nie tylko w Jericho, ale w całych ASA...

Ciekaw też jestem, kto nawiązał łączność z Hawkinsem.. czyżby ktoś z "agencji"?

Jedyne co mnie bardzo zastanawia, to komórki, o ile przywrócenie prądu zapewne nie jest wielkim problemem, tak ponowne przówrócenie sprawności wierzom transmisyjnym raczej jest - chyba trzeba by wymienić całą elektronikę..

#3 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.01.2008 - |00:11|

Mowa o Iranie i Korei Północnej, niby to ich materiał radioaktywny, a to było kupione na czarnym rynku z byłej ZSSR.
Problem z elektroniką jest tak gdzie był impuls i coś było podłączone do prądu, czy to cały kraj był, czy może tylko wybrane miejsca wtedy po przywróceniu zasilania część elektorniki włączyłaby się automatycznie.

W sumie jest kilka pozytywnych nowych postaci, major i dziewczyna z firmy :)
Widać, że niewszyscy aktorzy mogli się stawić na kręcenie tych 7 odcinków :(

Ciekawe nowe pisanie historii, to już chyba kiedyś było tu i tam...
  • 0
Master of possimpible ;)

#4 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 23.01.2008 - |15:03|

Ciekawe te trzy odcinki :rolleyes: Mam nadziej, ze serial sie przyjmie i pociągną go trochę.

Co do samej akcji to fajnie sie toczy i to nurtujące pytanie po odcinku 3: kto zadzwonił do Hawkinsa ??

Na to jednak przyjdzie nam trochę poczekać.
  • 0

#5 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.01.2008 - |22:45|

Na to wygląda iż w nowych USA (czy jak one się tam zwały), jest "partyzantka" wierna wschodowi (czy wam to czegoś nie przypomina? tylko z innymi kierunkami?)

Według tej pracowniki firmy są na ile liczni by stawić czoło Revenwood (1:1)

Więc zapowiada się ciekawie :>
  • 0

#6 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 10.02.2008 - |08:50|

No cóż, nowe odcinki nie powalają...brak im czegos w stosunku do pierwszego sezonu. Ogólnie nie jest zle ale oczekuje wiecej ;)
Scena z konca sezonu 1 i poczatku 2 - Hawkins widzi pedzacy pociąg i go wykoleja czołgiem...ja się pytam co to miało byc??
  • 0

#7 lukaslw

lukaslw

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • Miastokamienna gora

Napisano 11.02.2008 - |19:15|

No cóż, nowe odcinki nie powalają...brak im czegos w stosunku do pierwszego sezonu. Ogólnie nie jest zle ale oczekuje wiecej ;)
Scena z konca sezonu 1 i poczatku 2 - Hawkins widzi pedzacy pociąg i go wykoleja czołgiem...ja się pytam co to miało byc??

chyba chodziło mu o nie pozwolenie na dotarcie posiłków dla tych pajaców z drugiego miasta :) fakt troche dziwnie to przedstawili skupili bardziej uwage widza na helikopterach.

Użytkownik lukaslw edytował ten post 11.02.2008 - |19:16|

• 0

#8 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 23.02.2008 - |08:50|

203

Odcinek na podobnym poziomie co poprzednie. Podobała mi się akcja ze szczepionkami i rozgrywka Hawkins-Beck i w sumie ciekawe kto nawiązał kontakt z Hawkinsem...

9/10
  • 0

#9 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.03.2008 - |21:14|

Kolejny świetny odcinek świetnego serialu :)

PLUSY:

+ coś mi się wydaje, że major Back ma wątpliwości w słuszność i prawowitaość rządów Cheyenne i ich sługusów w postaci Ravenwood i Jennings & Rall. Hawkins wierci i wierci w głowie Becka i chyba zdołał już uzyskać jakieś jego zaufanie. Miejmy nadzieję, ze w odpowiednim momencie stanie po stronie miasta, a nie swoich mocodawców
+ udało się uzyskać szczepionkę i tym samym uchronić mieszkanców przed śmiertelnym wirusem
+ nieoczekiwana pomoc ze strony Trish. Nie spodziewałem się, że ta niepozorna kobieta podejmie tak ryzykowną decyzję i oszuka swojego pracodawcę. Hmm jednak czynnik ludzki wygrał i chwała jej za to
+ sprytne zagranie ze strony Hawkinsa aby pierwszy wykonać krok i nie dać się zdemaskować

MINUSY:

- yy chyba brak..
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#10 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.04.2008 - |12:44|

Kolejno swietny odcinek. Serial trzyma wyzszy poziom niz w pierwszym sezonie.
Duet Beck-Hawkins zaskoczyl mnie wielce, myslalem ze to sie calkiem inaczej rozegra. Hawkins niezle sobie radzi z Beckiem, manipuluje nim jak laleczka.
Akcja z szczepionkami tez niezla, chodz nie moge sobie wyobrazic jak Ravenwood mialby przeoczyc masowe szczepienia, nawet jesli podzielone na kilka sekcji.
Wyglada na to ze Heather jest zauroczona Beckiem ... a przynajmniej byla dopuki nie dowiedziala sie o jego rodzinie.

Ocena: 9/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych