Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 045 - S03E01 - Into the Fire

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (63 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (18 głosów [31.03%])

Procent z głosów: 31.03%

2. 9.5 (8 głosów [13.79%])

Procent z głosów: 13.79%

3. 9 (12 głosów [20.69%])

Procent z głosów: 20.69%

4. 8.5 (5 głosów [8.62%])

Procent z głosów: 8.62%

5. 8 (9 głosów [15.52%])

Procent z głosów: 15.52%

6. 7.5 (2 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

7. 7 (3 głosów [5.17%])

Procent z głosów: 5.17%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (1 głosów [1.72%])

Procent z głosów: 1.72%

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.07.2004 - |15:20|

Uwięzieni na obcej planecie przez Hathor, Carter i Daniel mogą tylko bezradnie patrzeć jak wszczepia ona O'Neill-owi symbionta Goauldów. Generał Hammond wysyła sześć drużyny SG pod dowództwem pułkownika Makepeace w celu odbicia SG-1 z rąk wroga. Udaje im się uratować Carter i Daniela i podczas odwrotu okazuje się że armia Hathor stworzyła barierę energetyczną uniemożliwiając im powrót na Ziemie przez wrota. Hammond nie uzyskując zgody Pentagonu na dodatkowe posiłki postanawia wsiąść sprawy w swoje ręce. Tymczasem w bazie Hathor, szpieg Tok'Ra umieszcza O'Neilla w kapsule kriogenicznej by zabić symbionta Goa'ulda. Carter udaje się dostrzec do O'Neilla i uwolnić go, ale natrafiła na rozwścieczoną Hathor. Tymczasem na Chulack, Teal'c wraz z pomocą Brataca próbuje powołać armię, która pomoże jego przyjaciołom odzyskać wolności. Nieoczekiwanie dołącza do nich Generał Hammond. Bra'tac proponuje wykorzystanie w akcji ratunkowej starego statku (niszczyciela) który został ukryty w lesie wiele lat temu.

- Powołano trzy nowe drużyny w SGC (razem jest ich już 15)
- Major Davis (widziany ostatnio w odcinku "The Matter of Time") występuje w roli łącznika SGC z Pentagonem.

SGTokar
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Herosista

Herosista

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 04.05.2005 - |13:01|

Lubie ten odcinek... spodobała mi sie zwłaszcza postawa Hamonda

mocna 8 na poczatek sezonu
  • 0
Z wódka nie wygrasz. Ty lejesz ją w morde a ona ciebie na ziemię

Pozdrawiam Herosista

#3 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 28.05.2005 - |21:19|

heh, wreszcie sie doczkałem :) To pierwszy nowy odcinek.. bodajze od 1999 roku który obejrzałem. Kiedys ogladąłem StarGate tylko na TVN... ale ostatnio zgrałem sobie pierwsze dwa sezony.. przypomnialem je sobie.. i oto dzis moglem sie zabrac za pierwszy odcinek 3 sezonu :) Jeszcze sporo przede mną ;) pewnie co niektorzy z Was zazdroszcza mi, ze jeszcze tyle godzin ogladania mam przed soba.. całkiem sporo.

Co do odcinka, to spodobalo mi sie zakończenie historii z poprzedniego odcinka.. długo na to musialem czekac ;) Myslałem, że tak latwo nie wciągną larwy z jacka ;) Szkoda jedynie, że w odcinku nie bylo tylu fajnych efektów co w analogicznym odcinku na przełomie 1 i 2 sezonu.. np. gdy Statek hatak zblizał sie do ziemi. Jednak musze przyznać, ze zaskoczyła mnie m.in ilosc grup SG która hammond wysłał na ratunek. Pewnie niedługo będzie jeszcze liczniej, biorąc pod uwage fakt, ze kiedys zerknąłem na HBO, na sezon 6.. i widziałem tam naprawde niesamowite sceny, jakies bitwy.. ala Star Trek czy Star Wars. Będzie pewnie jeszcze ciekawiej :) a tymczasem zabieram sie za oglądanie odcinka "Seth" :)
  • 0

#4 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 28.09.2005 - |18:52|

No wreszcie jest zakończenie i wprowadzenie w nowy sezon. No i ten Hamond. Zaskoczył mnie swoim postępkiem. Zaczynam lubiś tego gościa.
A całość trzyma w napięciu. Oby tak dalej - to oczywiście w kierunku scenarzystów :D
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#5 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 24.12.2005 - |10:29|

Faktycznie odcinek zaskakująco dobry.
Postawa Hammonda jest mocno zaskakująca in plus.
Natomiast zachowanie mieszkańców Chulak jest tragiczne. Ale mamy zalązek rebelii Jaffa - to cieszy :)
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#6 zyrekt

zyrekt

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 07.01.2006 - |10:31|

Suuuuuuper odcinek. Dużo nowych rzeczy dowiadujemy sie o Goauldach, ba - widzimy dużo nowych rzeczy Goauldów. Super intryga ze strony Goauldów, w końcu akcja na wieszą skale z udziałem drużyn SG, a nie tylko siłami jednej drużyny jak dotychczas, jedna z pierwszych prób pokazania JAffa prywatnie.... SUPER odcinek.
10 nie dam - zawsze czekam na ten najlepszy odcinek;) ale 9,5 należy sie.
  • 0

#7 dzigiel

dzigiel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoWęgorzewo

Napisano 14.02.2006 - |10:00|

Odcinek calkiem, calkiem. Plus to pokazanie hator i calej intrygi. Ale osobiscie mometami nudzilem sie ogladajac.. Dopiero koncowka mnie rozbudzila z letargu. i to glownie dzieki niej zaglosowalem na 7.5
  • 0

#8 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 28.05.2006 - |15:27|

Niby wszystko co potrzebne w nim jest. Jest zaskoczenie, są Goa'uldowie, jest wszczepienie jednego w Jacka, posuwa się główny wątek do przodu, ale... no właśnie jest jakieś ale. Jakoś zrobione to było bez polotu. Nie za bardzo mnie ten odcinek wciągnął. Było kilka kapitalnych momentów, na przykład nie do podrobienia scena jak Jack idzie do wrót: "Jaffa! Kree! Słyszałeś mnie, powiedziałem Kree!" :D

Ciekaw jestem, co stało się z Goa'uldem którego Jack ma w karku, ok zamarzł ale ja bym nie chciał mieć metrowego martwego węża w szyi. Chociaż.... co kto lubi.

Ogólnie tylko 8, właśnie za to jakieś 'ale'.

Użytkownik Dooku edytował ten post 28.05.2006 - |20:53|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#9 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 28.05.2006 - |23:22|

Mocne 8/10.Odcinek ten jest zdecydowanie lepszy od ostatniego odcinka 2 sezonu(za dużo tam było tych retrospekcji).Hathor wreszcie dostała za swoje :D Zachowanie mieszkańców Chulak.. szkoda gadać.Natomiast postawa Hammonda na plus. Mam nadzieję ,że cały trzeci sezon będzie trzymał równy, dobry poziom.
  • 0

#10 Maxell76

Maxell76

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 31.05.2006 - |13:48|

Odcinek dobry. Tylko za łatwo załatwili Hator. Poza tym jak to jest że Jack juz drugi raz dostaje z zataka (tzn z broni Gouldów) a żyje, podobno po dwóch razach to już amen w pacierzu??
Fajny stateczek mają Jaffa powinni go na Ziemię przetransportować i zrobić z kilka kopii ;-)
  • 0

#11 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.06.2006 - |14:29|

Całkiem niezłe rozpoczęcie 3 sezonu. Mamy tutaj wszystko czego potrzebuje dobry odcinek - strzelaniny, nowe technologie, fabuła, zaskakujące zwroty akcji, kolejny Goauld wyeliminowany przez ludzi z Tauri. To jest to! :D Teal'c nie ma zbyt wysokiej charyzmy, żeby być przywódcą :P jego przemówienie, choć dobre, nie przyciągnęło zastępów Jaffa, choć dobrych i te kilka osób.

Po raz kolejny zostało pokazane że Jaffa to niewyszkolone niedołęgi, jak można tak pudłować w wąskim tunelu, gdzie wróg jest wystawiony jak na dłoni? W zasadzie to ludzie zajmowali tam 3/4 przestrzeni! A oni i tak strzeleli w tą 1/4 część...

Mam nadzieję, że ludzie zabiorą sobie ten stateczek, mógłby się przydać, wkońcu nadal mamy tylko wachadłowce :P
  • 0

#12 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.08.2006 - |20:02|

kapitalne rozpoczecie sezonu. duzo akcji, Hammond, Teal'c na Chulak...no Jack i "Jaffa kree...". to mnie rozbroilo:) jeden z lepszych odcinkow...
9.5 z czystym sumieniem.
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#13 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 15.08.2006 - |00:09|

dwa razy z zata zabija, jesli jest krotki odstep czasowy. :P

Odicnek bardzo dobry, tylko ten Makepeace, troche sie za bardzo o wlasny tylek bał.. :P
No ale statek kuleczka i Hammond strzelec..;) cool
  • 0

#14 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 04.09.2006 - |10:17|

Bardzo dobry odcinek, sporo efektów i scen walki. Fajne przemówienie Teal'ca na Chulak, już myślałem że wszyscy przyłączą się do niego ale na szczęście tak nie było ;).
10 nie dam bo jednak w tym odcinku tego czegoś mi brakowało żeby dać maksymalną ocenę. Daje 9 bo jest to bardzo dobry początek nowego sezonu.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#15 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.10.2006 - |16:05|

popieram, Hammond jest cool :) szkoda, ze tak rzadko przechodzi przez wrota.
no i o jedna hator mniej ;)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#16 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 11.02.2007 - |01:12|

Dziwię się Waszym opiniom - dla mnie 10 bez dwóch zdań. Jest Bra'tac, jest humor, są Goa'uldowie, jest nawet Hammond w akcji :) Nie widzę przeciwwskazań do wystawienia dyszki - po prostu nie mam się do czego przyczepić. No może poza zbyt łatwym załatwieniem Hathor, ale to już przeżyję. Ach, na taki odcinek czekałem od 2x15. Ten prawie równie dobry, idealne rozpoczęcie s3 :clap:

A - jeszcze jedno - faktycznie wrócił ten gość z wielkim czołem :) Ten, co zajmował się w s1 darciem papy: "chevron 1 - encoded" ^^ Cholernie mi go brakowało ^^

Użytkownik kefir edytował ten post 11.02.2007 - |01:15|

• 0

#17 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 20.02.2007 - |15:14|

Hehee Walter Herimann chyba sie nazywa ;)
  • 0

#18 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 24.02.2007 - |18:02|

A - jeszcze jedno - faktycznie wrócił ten gość z wielkim czołem :) Ten, co zajmował się w s1 darciem papy: "chevron 1 - encoded" ^^ Cholernie mi go brakowało ^^

Walter to jedna z kluczowych postaci całego serialu. Tylko on umie otworzyć wrota w ten sposób, nikt inny. :hyhy:

Użytkownik Dooku edytował ten post 24.02.2007 - |18:03|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#19 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 07.03.2007 - |16:38|

Dziwię się Waszym opiniom - dla mnie 10 bez dwóch zdań.[...]
Ach, na taki odcinek czekałem od 2x15.

10 za ten odcinek - no chyba żartujesz? Odcinek zrobiony zupełnie bez polotu, mimo bardzo dobrego potencjału, sceny i wątki super, ale jak to wszystko zbierzemy w całość, to jakoś bez polotu. 2x15 nawet do pięt nie dorasta, właściwie to trzyma właśnie poziom następujących po nim odcinków. Jak na rozpoczęcie seasonu, to małe rozczarowanie - 7/10
  • 0

#20 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 09.03.2007 - |20:10|

Hahaha, uwielbiam się nie zgadzać z innymi. Podtrzymuję zdanie, że ep świetny, ale teraz już 10 bym mu nie dał. 9 co najwyżej ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych