Immortel (ad vitam) (2004)
Napisano 16.07.2004 - |10:03|
Czy ktos może miał juz okazję go obejrzeć ?.
Opis zamieszczony w IMDB:
Nowy Jork - rok 2095. W piramidzie unoszącej się nad miastem starożytni bogowie Egiptu sądzą Horusa. W mieście młoda kobieta o błękitnych włosach zostaje aresztowana, ale posiada ona sekretną moc, sekretną nawet dla niej...
tutaj link do strony oficjalnej (po francusku) - można tam obejrzeć trailer filmu
poniżej kilka fotek dla zobrazowania o czym mowa:
Napisano 01.08.2004 - |22:45|
Lepsze byly komiksy
Napisano 02.08.2004 - |07:51|
Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.
Napisano 02.08.2004 - |17:47|
Napisano 26.08.2004 - |13:14|
Napisano 13.09.2004 - |16:00|
Premiera zaplanowana jest na 19 listopada 2004r.
Napisano 13.09.2004 - |19:06|
Bardzo specyficzny, widać że gra jakaś pewnie oprócz filmu wyjdzie, tak mi się wydaje.
Komiksu nie znam, film odbierałem więc bez zaszłości. Moja opinia jest taka - fabuła taka sobie, za to klimat fajny szczególnie jak się trochę podkręci audio.
I małe OT: Podobno po necie krąży wersja ze słabym dźwiękiem. Gdyby była potrzeba dysponuje kopią bez tej wady.
Pozdrawiam
Napisano 25.09.2004 - |22:09|
chyba,ze ktos jedzie na MFK do Lodzi,wtedy zobaczy szybciejW Polsce film będzie nosił tytuł "NIEŚMIERTELNI"
Premiera zaplanowana jest na 19 listopada 2004r.
(MFK- miedzynarodowy festiwal komiksu)
Napisano 25.09.2004 - |22:54|
Komiksu co prawda nie widzialem ale wiem jedno, do Hellboya to mu duuzzzzzoooooooo brakuje.
Co do wersji to ja tez mialem ta z kiepawo cichym dzwiekiem i kiepawo sztywna akcja bo jak pamietam to ogladalem go o 1 w nocy i troche przysypialem ze wzgledu na mnigosc akcji
OCENA 4/10 no za graficzke 5/10
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.
Napisano 26.09.2004 - |09:13|
Co do grafiki, to dla fana komiksów Bilala nie ma w grafice tego filmu nic dziwnego ponieważ jest ona bardzo udanym odzwierciedleniem grafiki jego komiksów .Film ogladalem dosc dawno i szczerze mowiac to juz go zapomnialem bo byl dosc cienki pod wzgledem fabuly. Jedyne co mnie w nim urzeklo to troche dziwne rozwiazanie graficzne, bo momentami wydawalo mi sie ze gram w jakas najnowsza gre bo grafika byla dosc podobna a niekiedy lepsza.
Komiksu co prawda nie widzialem ale wiem jedno, do Hellboya to mu duuzzzzzoooooooo brakuje.
Co do wersji to ja tez mialem ta z kiepawo cichym dzwiekiem i kiepawo sztywna akcja bo jak pamietam to ogladalem go o 1 w nocy i troche przysypialem ze wzgledu na mnigosc akcji
OCENA 4/10 no za graficzke 5/10
Próba porównywania sztuki Bilala, zaliczanego przez znawców do najwybitniejszych mistrzów komiksu europejskiego do amerykańskiej popsieczki typu Hellboy jest żenująca.
TREŚĆ Hellboya napewno jest bardziej rozrywkowa ale reszta...
Jeżeli mogę coś polecić to wpierw przeczytać całą Trylogię Nikopola (Targi nieśmiertelnych,
Kobieta pułapka oraz Zimny równik ) a potem spokojnie oglądnąć film i wtedy go ocenić.
Napisano 26.09.2004 - |13:39|
Z ta amerykanska popsieczka to wyskoczyles bez sensu- na rynku frankonskim popsieczki jest tyle samo, co w usa. bez urazy,ale piszac tak wykazujesz sie nieznjaomoscia rynku amerykanskiego
Napisano 26.09.2004 - |19:08|
Dla mnie to ten film jest z gatunku " jesli nie ma nic innego to niech bedzie to"
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.
Napisano 01.10.2004 - |20:37|
Na koniec stwierdzę że miłośnikom komiksu Bilala , film się na pewno spodoba , ponieważ czuć tu rękę mistrza , natomiast dla innych niekoniecznie . Ja osobiście uważam że jest dobry .
Napisano 01.10.2004 - |20:54|
A ty tą wypowiedzią wykazujesz się nieznajomością rynku francuskiego, który jest o lata świetlne dalej niż amerykański. Jeden "Sandman" wiosny nie czyni...Adalo- Jesli chodzi o oprawe graficzna, to nie mozesz powiedziec "Biblal jest lepszy niz Mignola" bo to po prostu inna konwencja. Jesli natomiast dodasz "Mi sie bardzioej podoba..." to czepiac sie nie bede:D
Z ta amerykanska popsieczka to wyskoczyles bez sensu- na rynku frankonskim popsieczki jest tyle samo, co w usa. bez urazy,ale piszac tak wykazujesz sie nieznjaomoscia rynku amerykanskiego
Napisano 01.10.2004 - |21:11|
C.K-zmartiwe cie, nie jestem super obcykany w teamcie trynku frankonksiego,ale orientuje sie co i jak.A ty tą wypowiedzią wykazujesz się nieznajomością rynku francuskiego, który jest o lata świetlne dalej niż amerykański. Jeden "Sandman" wiosny nie czyni...
Przykoro widziec,ze niestety niektorzy wciaz cierpia na syndrom "komix francuski-super! komix z usa-bleeee". poczytajtroche rzeczy z usa,pomysl i wtedy pisz.
zreszta czy ja stwierxizxlem,ze frankonskie komixy sa gorsze? nie,po postu tam tez jest duzo gowien.tak jak w usa.
Napisano 03.10.2004 - |19:52|
Co racja to racja - to jest temat na temat filmu i przy tym pozostańmy.W pogaduszkach jest temat o komiksie i tam zapraszam .
Jeżeli chcecie sie już o coś kłócić Panowie to o to, które ekranizacje komiksów są lepsze (coś w stylu Spiderman kontra Asterix i Obelix )
A wracając do filmu
Moim zdaniem Immortel jest całkiem niezły; komiksu nie czytałem więc nie mam porównania, ale scenariusz jest oryginalny i ciekawy a samo wykonanie tez niczego sobie.
Zgadzam się że nie można tego filmu porównać np do Hellboya, jeśli już miałbym z czymś porównywać to na myśl przychodzi mi "Piąty element" - podobny klimat, wizja przyszłości etc...
Ogólnie dałbym 4/5.
Napisano 12.10.2004 - |18:12|
Tak mialam okazje zobaczyc ten film Nie moge powiedziec zeby powalil mnie na kolana. Prosta fabula raczej mierna akcja Efektow specjalnych brak Znalam z tej kategorii lepsze o wiele Polecam rezydenta (to tak na marginesie) swietny film:))
Pozdrawiam
pantera34
Napisano 12.10.2004 - |22:36|
Kurcze, co to są efekty specjalne w filmie animowanym? Chyba tego nie rozumiem.Helo:))
Tak mialam okazje zobaczyc ten film Nie moge powiedziec zeby powalil mnie na kolana. Prosta fabula raczej mierna akcja Efektow specjalnych brak Znalam z tej kategorii lepsze o wiele Polecam rezydenta (to tak na marginesie) swietny film:))
Pozdrawiam
pantera34
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych