Skocz do zawartości

Odcinek 051 - S03E07 - Vamonos

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (39 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (10 głosów [27.78%])

Procent z głosów: 27.78%

2. 9,5 (4 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

3. 9 (7 głosów [19.44%])

Procent z głosów: 19.44%

4. 8,5 (4 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

5. 8 (3 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

6. 7,5 (3 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

7. 7 (2 głosów [5.56%])

Procent z głosów: 5.56%

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (1 głosów [2.78%])

Procent z głosów: 2.78%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [2.78%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [2.78%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 06.11.2007 - |00:33|

Ocena odcinka 'Vamonos'...

Użytkownik martha edytował ten post 06.11.2007 - |00:36|

• 0

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.11.2007 - |16:35|

Jak narazie obejrzalem 5 min odcinka bo wiecej sie nie dalo bo okazalo sie ze wersja ktora mam jest uszkodzona i bardzo sie zdenerwowalem. Po 5 minutach natomiast moge stwierdzic juz jeden minus. Przewidywalnosc.. wiedzialem ze Michael swiruje pawiana z tym wyzwaniem po to zeby odwrocic uwage
C.D.W

Odcinek juz bez takiego napiecia wielkiego jakie bylo przy 6 odc. Sprawy zaczynaja sie gmatwac. Michael, LJ i Lincoln mieli zostac zabici.. Whistler wspolpracuje z firmą?? o co tu chodzi??
9/10

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 06.11.2007 - |19:57|

• 0

#3 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.11.2007 - |16:39|

Oba epizody bardzo dobrze sie ogladalo. Wartka akcja i sporo napiecia. Proba konczy sie niepowodzeniem, ale wkroczenie do akcji Szefa zaczyna zupelnie nowa gre.

Ciekawy rozwoj watku Alexa. Pokazanie bardziej ludzkiej twarzy Bellicka - to kolejne plusy.

Linck troche denerwujacy z kolejnymi nieudanymi probami zapanowaniem nad sytuacja. No coz nie jest to Mickael.

Jednego tylko nie rozumiem. Skoro tak altwo udalo sie wyciagnac z wiezienia Alexa, to czemu nie Jamesa.

Ostatnia scena rzuca wiecej swiatla na Wistlera. jest on bardziej umoczony niz sie wydwalo.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#4 arek33

arek33

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.11.2007 - |17:00|

Jak narazie obejrzalem 5 min odcinka bo wiecej sie nie dalo bo okazalo sie ze wersja ktora mam jest uszkodzona i bardzo sie zdenerwowalem. Po 5 minutach natomiast moge stwierdzic juz jeden minus. Przewidywalnosc.. wiedzialem ze Michael swiruje pawiana z tym wyzwaniem po to zeby odwrocic uwage
C.D.W

Mam niestety to samo. Sciagnalem juz z szesc wersji tego odcinka i wszedzie to samo. Moze ktos podac jakies zrodlo dobre na PW ?
  • 0

#5 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.11.2007 - |18:21|

Ściągajcie wersję HDTV.REPACK.XviD-XOR (samo xvid-xor jest troszkę uszkodzone).

Dobry odcinek, troszkę słabszy od poprzedniego. Rozczarowuje że pojedynek był tylko "dla picu". Chociaż miło że i tak się odbył. Mahone - mordo ty moja! Moja ulubiona postać (prawie) wraca do gry, miło go widzieć (prawie) w formie. ;) Przez chwilę myślałem że ten gość z FBI pracuje dla Firmy i zaraz w buszu kropnie Mahone'a. Miło też że Sucre się zaangażował. To że mleczarz dołączył do ucieczki zaskoczeniem nie jest, spodziewałem się tego już po kilku pierwszych odcinkach 3 sezonu. Na miejscu Majka zaryzykowałbym i pobiegł do ogrodzenia. Dla mnie 8/10...
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#6 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.11.2007 - |19:26|

a mnie ciekawi nadal po co chca wyciagnac tego kolesia ... a i 3 worki ktore wypadly swiadczyly ze po wyciagnieciu mieli zabic Micheala Linka i jego syna ... dziwne to :)

A i tego kolesia co niby zabil go Mahon ... to stawial bym ze sprzatnal go ten Alexander, koles wyglada na jakiegos tajnego agenta czy cus ... niezle zakrecili :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#7 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 06.11.2007 - |19:47|

Proba konczy sie niepowodzeniem, ale wkroczenie do akcji Szefa zaczyna zupelnie nowa gre.

IMO było to do przewidzenia już wcześniej. Lechero przecież wiedział, że ktoś go oszukuje (żeby nie przeklnąć). Akcja taka wartka nie jest, można by to upchnąć spokojnie w jednym odcinku.
A Whistler może kłamał co do tej Nicei - sam już nie wiem :/.
  • 0

#8 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.11.2007 - |23:12|

Hmm...

Po pierwszej polowie (ep06) bylem pod wrazeniem - duzo akcji, pare fajnych zwrotow itp. Po drugiej czesci (ep07) ..... mac, doszedlem do wniosku, ze w ogole by tych 2 odcinkow moglo nie byc.... Ja pie[beep]dole, 1000x lepszy by byl efekt jak by juz stamtad uciekli, ale nie :/ Beda ciagnac to do znudzenia....
(s01 - wiezienie, s02 - akcja na wolnosci, s03 - wiezienie, s04 akcja na wolnosci....)
Maja kolejne 4 dni, czyli jakies 5-6 ep-ow...

I jeszcze ta strasznie wplywowa "Firma" ktora nie potrafi wyciagnac typa z wiezienia ^^

I tak czy siak Michael bedzie musial zabic Whistlera :D

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 07.11.2007 - |03:58|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#9 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 06.11.2007 - |23:40|

Miło widzieć że serial zawraca z równi pochyłej i wraca do formy. Znowu piętrzą się trudności, znowu nie wiadomo kto jest po kórej stronie barykady. Oczywiście sezon 1 to nie jest ale jest o niebo lepiej niż końcówka sezonu 2. Mamy masę nonsensów, sporo rzeczy można by zrobić inaczej (dlaczego nie uśpili obydwu strażników) ale bądźmy szczerzy: sezon 1 logiką nie grzeszył. No i zakończenie: kim jest Whistler? Facet z Firmy? Chyba tak. A Sofia chyba nie ma pojęcia kim jest jej luby.
Wielka szkoda że w momencie gdy PB robi się z odcinka na odcinek lepszy scenarzyści strajkują. Z drugiej strony może producenci podszlifują zarys fabuły kolejnych odcinków?
  • 0

#10 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.11.2007 - |01:22|

"Na miejscu Majka zaryzykowałbym i pobiegł do ogrodzenia"

pobiegłbyś czy zmieniłbyś scenariusz tak żeby pobiegł... bo coś wątpię w tą brawurę zza klawiatury

ogólnie jeżeli uznać że w tym serialu logika i realizm to białe kruki to ogląda się nieźle, jest napięcie i zwroty akcji... ale drugi raz nie miałbym chyba siły żeby to strawić
  • 0

#11 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.11.2007 - |18:42|

I przez jedną chmurkę będą nas męczyć jeszcze 4-5 odcinków ;p
Przez chwilę , po rozmowie Jamesa z tą czarnulką, pomyślałem, że może on jest bossem, ale w takim razie strasznie luźne mają te stosunki w pracy ;)

Użytkownik garus edytował ten post 07.11.2007 - |19:02|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#12 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 08.11.2007 - |20:15|

IMHO Scofield i Whistler nie mogli tak po prostu dać dyla po drabince i w krzaki, bo z tego co widać, to znowu zapowiada się grupowa wycieczka, co prawda Mahone się wykaraskał z małą pomocą, ale już mamy nowego członka ekipy, a pewnie niedługo dołączą T-Bag i Bellick, chyba że spotka ich w Sonie "nieszczęśliwy wypadek" w trakcie mycia zębów.
Faktem jest, że akcja się zagęszcza, nagle okazuje się, że czarne jest białe i odwrotnie.
  • 0

#13 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 11.11.2007 - |00:29|

a mnie ciekawi nadal po co chca wyciagnac tego kolesia ... a i 3 worki ktore wypadly swiadczyly ze po wyciagnieciu mieli zabic Micheala Linka i jego syna ... dziwne to

Dlaczego dziwne? :P Pozbywają się wszystkich świadków i tyle, dziewczyna Whistlera jedzie z nimi i wsio. Fajna akcja kiedy Lincoln mógł się wreszcie wyżyć i pierdyknął panienke sierpowym :P W sumie myśle, że powinien ją od razu załatwić tak jak kierowce, albo chociaż poprawić żeby leżała grzecznie ;) Wtedy ewentualnie mógłby się skupić na celowaniu do gościa który trzymał LJ'a... No ale gdybanie nic nie pomoże akcja trwa dalej :D Michael będzie musiał uważać żeby nie zdradzić się przed Whistlerem... No a dodatkowo do wesołej "Prison Paczki" dołączył jeszcze Norman :lol:
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#14 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 12.11.2007 - |17:05|

tego jeszcze w tym sezonie nie było, dwa odcinki po kolei bez większych wpadek:D Pomimo tego i tak mną nie wstrząsnęło :( Dobrze że już tylko 6 epów do końca, 22 to by była katastrofa, mam nadzieję że też nie będzie 4 sezonu :( Za odcinek 7/10, za sezon jak na razie 6/10.
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#15 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 13.11.2007 - |23:20|

Odcinek trzymał poziom, ale znów coś nie wyszło, i po raz kolejny zastosowano zasadę "krok do przodu, dwa do tyłu"

Ocena: 8

PLUSY:

+ dobra akcja na początku, kiedy to zaraz ma być walka a my nic nie wiemy o jej powodach. Okazuje się, że ją również Michael wpisał do planu, i gdy następuje już ucieczka to adrenalinka się zwiększa podczas ogladania, ale gdy się cofają to już następuje recesja
+ wielkie poświęcenie ze strony Sucre, gdy nie odchodzi, nadal pomaga braciom i decyduje się na kontrolowany wypadek samochodowy

MINUSY:

- cos się udaje, ale znów po tym musi się coś nie udać. Ucieczka znów odłożona, no i znów powielamy schemat z 2 poprzednich sezonów
- teraz dopiero zauważyłem, jak mało jest w tej Sonie więźniów. Wczęśniej wydawało się, że jest ich więcej, cóż, może nikomu już nie chcialo się wklejac klonów w programie do obróbki
- ewidentnie widać, że Mahone sie wkopał, teraz firma go będzie szantażować i kusić jednocześnie
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych