Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koniec Heroes?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#1 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 01.11.2007 - |08:15|

Wczoraj przeczytałem na Heroes-tv.com, że Heroes traci widownie. Przykladem jest tutaj Lista Nielsena, gdzie teraz Heroes zajmują 30 pozycję, a pierwszy sezon byl na 10. Czyżby działa się to dlatego, że jest to początek 2 sezonu i poprostu Heroes potrzebują troche więcej czasu, aby się rozkręcic? A na dodatek Spinn-off nie zostanie nagrany... tak zadecydowali producenci, zapewne ze wzgledu na słabą oglądalność.

Moim zdaniem sezon II zapowiada się pół na pół. Niby wszystko fajnie, ale czuje, że to już w pierwszym sezonie prześliśmy. Dla mnie Sylar powinien zginąć i na jego miejsce dać nowego złego, który na samym początku zabiłby głównego bohatera, np. Nathana.

Heroes, don't die, please!
  • 0

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.11.2007 - |08:28|

Jeśli Ci chodziło o ten nowy serial czyli "Heroes: Origins" to bardziej niż ratingi oglądalności na wstrzymanie jego produkcji ma wpływ rozpoczęty dzisiaj strajk Writers Guild of America i ich konflikt z producentami filmowymi i telewizyjnymi.

Skoro nikt nie "produkuje" nowych scenariuszy albo inaczej pisze je ale "do poduszki" to nie mają jak się zabrać za nowe jak i obecne produkcje.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.11.2007 - |12:01|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 lovelypl

lovelypl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 03.11.2007 - |21:35|

Za wp.pl:

Kanał NBC zablokował produkcję serialu Herosi: Narodziny, głośnej kontynuacji międzynarodowego hitu "Herosi.

Udało nam sie ustalić, że poza planowanym strajkiem scenarzystów amerykańskich, na decyzję stacji wpłynęły przede wszystkim bardzo nieprzychylne opinie prasy i słabe wyniki oglądalności obecnie pokazywanej, drugiej serii sagi o superbohaterach.

Krytycy zarzucają twórcom zanik kierunku i głównych wątków w obecnie wyświetlanych odcinkach oraz nagromadzenie zbyt rozległego grona postaci drugoplanowych, w tym nowych herosów.

Produkcję 6 odcinków, które miały przedstawiać kolejnych nowych bohaterów odkrywających swoje moce zatrzymano w tym tygodniu zabijając ją jeszcze na poziomie tworzenia zarysów fabuły.

Przypomnijmy twórcami epizodów serialu "Herosi: Narodziny" mieli być m.in. Kevin Smith, czy Eli Roth.

Jak podają nasze źródła serial nie jest jeszcze całkiem martwy, zatem fani Herosów nie mają powodu do zmartwień. Muszą tylko uzbroić się w cierpliwość, bowiem w rozmowach o premierze spin-offu pojawiają się terminy "późna jesień 2008, lub wiosna 2009 r."
  • 0

#4 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 04.11.2007 - |11:33|

Moim zdaniem dobicie Heroes: Origins wyjdzie im na dobre, niech lepiej skupią sie nad ratowaniem Heroesów, bo osobiście zgadzam się z krytykami, multum postaci pałętających się bez sensu, fabuła to zagadka, a mamy juz prawie półsezonu i nadal nie wiemy co tu jest główną osią, powinni popracować na ciekawą fabułą, a nie ciągle tylko dowalać nam nową postać z nową mocą, nie mówiąc już o tym że cały wielki finał 1 sezonu okazał się farsą na tle późniejszych losów bohaterów - nasi herosi zamiast przejść na poziom wyższy, popadli w alkoholizm, ukrywają się, tracą pamięć, chcą pozbyć się swojej mocy lub jej się wstydzą, niedziwne, że ludzie mają już ich dosyć.
  • 0

#5 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 04.11.2007 - |13:14|

Spokojnie, spokojnie, fakt na razie sezon 2 Heroes nie porywa, ale spadku oglądalności nie dopatrywałbym się w tym. Wydaje mi się, że w sporej mierze to zasługa "Dancing With the Stars" rok temu leciało we wtorki, a to zawsze w USA jest hit i zrzera lwią część publiczności jak "Idol". Jeśli porówna się oglądalność ze środka sezonu pierwszego, to też nie było rewelacji.
6 odcinków i pół sezonu? To chyba tylko jeśli zakończą w grudniu emisję i puszczą alternatywne zakończenie, wynikające ze strajku scenarzystów, wtedy to sezon będzie miał tylko 12 odcinków, a nie planowane 24. Chciałbym też przypomnieć, że sezon 1 również powoli się rozkręcał, po 6 odcinkach prawie nic nie było wiadomo ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#6 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 04.11.2007 - |20:39|

Nie rozumiem całej tej krytyki przecież podobnie było z pierwszym sezonem tam też fabuła ciągnęła się swoim tempem, czego byście chcieli akcji rodem z X-menów czy Buffy, serial ma swój klimat i nie potrzebujemy kolejnego losta.
  • 0

#7 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 05.11.2007 - |23:28|

Co do tych Tanców z Gwiazdami itd. to zauwazyłem, że to mówią zawsze fani Heroes. Robią to, aby przytrzymac reszte przy duchu, aby inni zyli bez obaw do tego, że Heroes się zakończy szybko. Ale fakty faktami, Heroes ma słabą widownie i czy powodem są inne seriale w tym samym czasie czy Taniec z Gwiazdami czy to urodziny wujka Stasia nie zmienia tego, że NBC może zrezygnować z kręcenia dalszych sezonów Heroes. Najgorsze jest to, że NBC planuje zakończyc 2 sezon na 11 odcinku przez te strajki w Hollywood. A czy się odważy ruszyć z sezonem 3 po strajku? Napewno się nad tym głęboko zastanowią.

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 05.11.2007 - |23:32|

• 0

#8 zork

zork

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.11.2007 - |03:22|

Więc tak chce się upewnić czy dobrze wiem czy nie.

Z tego co się orientuje to Heroes Sezon 2 ma mieć 23-24 odcinki (w dalszej części wytłumaczę skąd takie informacje).

Inna wieść to taka, iż już od dawna Heroes Sezon 2 miał posiadać dwa rozdziały (Volume) a mianowicie Vol. 2: Generations i Vol. 3: Exodus.

Vol. 2 miał się kończyć na odcinku S02E11 Powerless, a Vol. 3 miał się zacząć od S02E12 nazwa odcinka jak na razie, nie znana.

Czy to prawda i dlaczego w to wierze (linki do stron).

Na stronie imdb można zobaczyć, iż niby Heroes ma mieć 23 odcinki z tego wypisane nazwy i daty emisji są do odcinka 11nastego (S02E11 Powerless). Ale są też wypisane inne które są jeszcze nienazwane i nie wiadomo kiedy nastąpi ich emisja (od S02E12 do S02E23).
http://www.imdb.com/...isodes#season-2

Chciałem to sprawdzić na innej stronie www.tv.com ale tam z kolei są tylko i wyłącznie informacje odnośnie odcinków które wiadomo jak się nazywają i kiedy ich będzie emisja (czyli to co i tak wiemy i nic po za tym).
http://www.tv.com/he...p;tag=nav_bar;2

Teraz sprawa ilości odcinków 23 czy 24, czerpie ze strony na której można sprawdzić jaki wpływ na seriale ma strajk scenarzystów w stanach.

http://www.latimes.c...=la-home-center

Na tej samej stronie można przeczytać następującą informacje odnośnie serialu Heroes.

"Production has been shut down. Will have 11 of 24 episodes completed."

Więc jak na razie opieram się o te informacje czy są prawdziwe poddaje pod wasz osąd i waszą wiedzę... ale jak dla mnie na razie Heroes Sezon 2 jeszcze trwa po prostu będą w sezonie drugim dwa rozdziały 2 i 3...

Inna informacją którą bym chciał się dowiedzieć czy rozbieżność w ilości odcinków 23 (na imdb.com) i 24 (na stronie z informacjami o wpływie strajku na seriale) ma jakieś znaczenie.

Jak na razie strajk trwa i pewnie dlatego nie zobaczymy szybko odcinka 12nastego sezonu drugiego jeśli to co podałem jest prawdą.

PS. Proszę o weryfikację a nie o bajkopisarstwo...
  • 0

#9 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 28.11.2007 - |23:07|

Tzn. nie jest to ważne, czy sezon drugi się skończy na 11 epizodzie, czy na 24 czy na 100, ale wazne jest to, kiedy zobaczymy nastepny odcinek. Bo jeżeli każa czekać do jesieni to niech sobie juz daruja, bo ciezko im bedzie odrobic widownie po 10 miechach przerwy.

Co do informacji na imdb.com: te strony sa uzupełniane przez userów, wiec nie brałbym na serio tego, co tam pisza. Kiedys tam pisali, ze Sylara miał zagrać Sean Bean i co? Zahary chyba seanem beanem nie jest :D

Także nic nowego nie odkryłes. No odkryłes, że sezon drugi miał być podzielony na 2 różne volume'y, czego ja osobiście nie wiedziałem. Ale jakbyś mi powiedział, kiedy zobaczymy odcinek 12, to bym się cieszył :PPP
  • 0

#10 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 06.12.2007 - |10:01|

No i koniec sezonu 2. Troszkę jestem zawiedziony no ale co mieli zrobić, strajk jest-scenariuszy nie ma. Liczyłem na to, że po prostu zrobią przerwę w emisji tak jak to jest z PB, ale zakończenie Vol.2 oznacza że nie mają scenariuszy do dalszych episodów. Przypuszczam, że nowy odcinek nie ukarze się wcześniej jak we wrześniu.
  • 0

#11 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 06.12.2007 - |11:14|

Sezon 2 miał być podzielony na volume'y, ale niekoniecznie w ten sposób, w który to wykonano. Zakończenie odcinka 2x11 zostało zmienione przed rozpoczęciem strajku. Tak pisali na syfyportal, jeśli dobrze zapamiętałem. ;)

Użytkownik Magnes edytował ten post 06.12.2007 - |11:15|

• 0
http://magory.net - moja strona

#12 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.12.2007 - |11:46|

Wg samych tworcow, 2 sezon zaczal sie nieciekawie.
Widzowie spodziewali sie czegos innego!
To ze 1 sezon rozkrecal sie powoli, nie znaczy ze 2 tez tak powinien!

Widzowie juz wiedza, ze Herosi maja swoje moce i nie trzeba o tym ciagle przypominac.
Natłok nowych postaci, ktore wlasciwie niewiele wnosza, tez jest niepotrzebny.

Skonczylo sie na tym, ze zanim sezon sie rozkrecil, to zostal zakonczony :)
Akcji bylo tyle co kot napłakał, bo 3/4 serialu zmarnowano na nieistotne pierdoły.

http://film.wp.pl/id...ml?ticaid=14f2c
  • 0

#13 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 06.12.2007 - |23:09|

masz rację DanielP. sezon 2 wypada słabo. jeżeli 2 połowa trzymała by akcję na poziomie odcinków 9, 10, 11 to było by bardzo ciekawie, a tak to mamy koniec w najlepszym momencie. chyba, że puszczą Vol.3 jako kontynuację sezonu 2 za jakiś miesiąc może dwa.
  • 0

#14 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.12.2007 - |16:25|

Widzowie juz wiedza, ze Herosi maja swoje moce i nie trzeba o tym ciagle przypominac.
Natłok nowych postaci, ktore wlasciwie niewiele wnosza, tez jest niepotrzebny.

Teraz odkrywamy to jak wielkie moce bohaterów mogą być, w pierwszym sezonie nie wiedzieliśmy, że Cailre odrastają ucięte części ciała, nie wiedzieliśmy, że Parkmana moc może się rozwinąć do telepatii i tworzenia koszmarów. Są też nowe postacie, też ciekawe, oprócz Mayi według mnie.
  • 0

Dołączona grafika

#15 toooomelo

toooomelo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.12.2007 - |16:55|

Mimo problemów producentów (strajk i spadek oglądalności), ja będę cierpliwie czekał na dalsze odcinki.
Przyznam się, że nie będzie to łatwe.
Ale myślę, że warto poczekać.
Mnie serial "wciągnął" bez reszty. Choć przyznam, że nastąpił mały galimatias i brak świeżego powiewu w drugim sezonie.
Będę czekał ;)
  • 0
[url="http://userbars.pl/Internet-i-WWW/Userbar/23900,Napisy.htmRegulamin%20>%20Profil%20użytkowniaka%20>%20podpunkt%20b)%5burl="http://userbars.pl/Internet-i-WWW/Userbar/23835,Nast.htm"]Dołączona grafika[/url]

#16 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 19.12.2007 - |11:06|

To ciekawe, bo ja osttatnioidę raczej rozpędem. Jakoś ostatnio ni epociąga mnie już ten serial. Chyba jednak muszę przyznać, chyba jak i moi poprzednicy, że ten serial jest na wykończeniu. Szkoda, bo początek 2 sezonu serial naprawdę miał ciekawy.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#17 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 19.12.2007 - |13:59|

łeeee - szkoda - serial miał potencjał na wiele sezonów :(

ale faktycznie, mozna było wymyśleć bardziej frapujący wątek przewodni
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#18 occultus

occultus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoLONDek Zdrój

Napisano 06.01.2008 - |15:51|

łeeee - szkoda - serial miał potencjał na wiele sezonów :(

ale faktycznie, mozna było wymyśleć bardziej frapujący wątek przewodni

A ja tam uważam, ze sezon II był jak najbardziej 8/10, ba powiem wiecej, ostatnie trzy odcinki były 10/10 tak wiec czekam z wielkim zainteresowaniem na jakie kolwiek wieści o kontynuacji.
Skoro seriale takie jak Prison Break, Star Gate SG-1 (po zezonie 6) i wiele innych doczekały sie kontynuacji to czemu by Heroes mieli by nie mieć kontynuacji! Tymbardziej, ze większość z was zaóważyła, ze serial ma potencjał.
  • 0

#19 infango

infango

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoStrzegom

Napisano 12.01.2008 - |08:09|

ale to zaliczyły wszystkie seriale w usa bo był strajk scenarzystów, poczekamy aż sytuacja się unormuje
  • 0

#20 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.02.2008 - |03:06|

NBC ogłasza swoje plany; Herosi powrócą jesienią

Stacja NBC zamówiła kolejne sezony seriali "Life", "Chuck" oraz "Herosi". Seriale te nie będą miały nowych epizodów podczas obecnego sezonu, a nowe odcinki pojawią się dopiero jesienią.

Zrodlo: filmweb.pl

"nie wiem czy czasem do tego newsa nie powinien byc nowy temat... Jak cos niech admin poprawi"
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych