Użytkownik psjodko edytował ten post 13.11.2007 - |11:23|
Odcinek 033 - S02E10 Truth & Consequences
Napisano 16.10.2007 - |13:56|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 27.11.2007 - |13:39|
Sylar zabija Alehandro zanim ten zdarzyl cokolwiek zrobic, no coz bywa...
zabicie babki od wirusa... przewidywalne
ciekawa wydaje sie informacja o tym, ze Claire chce ujawnic swiatu prawde o ludziach z moca
jak przewidywalismy to Adam jest ten zly, a Peter stanal po zlej stronie...
szczerze mam nadzieje, ze Hiro zabije Adama...
Mohinder ma mały problem - ciekaw jestem gdzie sie podzial Parkman, ze ani nie znalazl babki od wirusa przed Adamem, ani nie byl przy Molly
EDIT. poza tytm musze obejrzec jeszcze raz koncowke poprzedniego odcinka, bo wydaje mi sie, ze HRG nie byl przypiety do lozka, poza tym na 100% powiezial "WTF?!" jak powrocil do zycia
Jeszcze jedno - warto nadmienic to co mozna wysnuc z najnowszego graphic novel - to adam stworzył firmę, a fundatorzy to jego 12 Apostołów
mam andzije, ze jednak ujawnia jakie moce mieli zalozyciele firmy
Użytkownik pancor edytował ten post 27.11.2007 - |15:24|
Napisano 27.11.2007 - |17:02|
Co do alleandro to moze jego zdolność była nieco uproszczona wersja tego co ma Haitanczyk, tzn. jest niewrażliwy na zdolności innych, a Maye tylko uspokajał za każdym razem.
to ze Sylar za szybko znalazł Mohindera to akurat pikuś ale jeśli tamten nie poprosi firmy o wsparcie to już bedzie kretyństwo. Ale przynajmniej swietnie podsumował polityke bezpieczeństwa Firmy.
Co do Petera i Hiro to chyba czegoś nie rozumiem.
1. Czy Hiro w koncu chce sie zemścic czy też uniemożliwić Adamowi wypuszczenie wirusa.
2. Czemu Hiro który wie że nie ma szans z Peterem nie próbuje mu niczego wytłumaczyć??
3. Czemu Peter nie próbował sprawdzić nowego kolegi. Chyba umie czytać w myślach.
Napisano 27.11.2007 - |17:30|
nie chyba tylko na pewno, przeciez przeczytal mysli tej babeczce co wirusa wymyslila3. Czemu Peter nie próbował sprawdzić nowego kolegi. Chyba umie czytać w myślach.
BTW
Napisano 27.11.2007 - |18:12|
Napisano 27.11.2007 - |18:17|
BTW. ostatnie odcinki 1 sezonu fajnie zapowiadały przyjscie nowego Heroesa, który będzie straszniejszy niż Sylar... tia jasne, Maury okazał się ciota :U no comment...
A odcinek taki sobie, sporo nie spojnosci.
1. Zauwazyliscie bład jak Nikki mówi do Micah 'We cannot waste an other nano second' to jej usta sie nie ruszaja, a tylko się smieja:D I teraz pytanie: bład scenarzystów, czy to powidziała Gina :>?
2. Jak to adam powiedział: "She was going to shot your head off, there is no coming back from that one" i to samo Victoria: "I know that blowing your head off is the only way to be sure". A pamiętacie co powiedział Adam w odcinku 4 months ago? 'If they'd figured out how to kill me, that probably would". No to w końcu jak? Da się zabić Adama, czyli i również Petera, czy jednak nie?
3. Szkoda mi Monici, wiem, że jest nowicjuszem, ale mogła by z 'Wejscia Smoka' jakis motyw użyc... to był przeciez Bruce Lee, on mógł pokonać kazdego
Odcinek: 7
Napisano 27.11.2007 - |18:35|
Najlepsze w odcinku do końcówka w której spotykają się Adam, Piter oraz Hiro.
Ogólnie ocena odcinka to 8/10
Napisano 27.11.2007 - |20:05|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#9
Napisano 27.11.2007 - |20:15|
wyglada jednak na to ze bedzie caly sezon z malym haitusem, w trailerze brzmia slowa "fall season finale" czy jakos tak
Napisano 27.11.2007 - |21:55|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 27.11.2007 - |22:38|
ale koncowka odcinka wymiaaaaaaaaaaataaaaaaaa.....
9/10
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 27.11.2007 - |22:57|
Tak czy inaczej mam nadzieje że zabija Sylera, bo denerwuje mnie jego bycie złym bez ideologi, "zabijam wszystkich ludzi z mocą bo oni nie zasługują by ja mieć", Adam to przynajmniej całego świata nienawidzi, bo jest taki a taki(powiedział to w tym odcinku zresztą). Mam nadzieje ze HRG w następnym odcinku zabije kogoś z zimna krwią jak to zwykle robił. Mam nadzieje, że Peter nie przypomni sobie do końca kim jest i będzie takim zimnym skurczybykiem jak HRG, chcącym tylko szczęścia dla swojej laski(ta jedyna miała chyba jako tako w głowie poukładane). Piep..ć ratowanie świata (kurde jak to ciotowato brzmi), tyle milionów lat jakoś sobie radził, a tu nagle trzeba go ratować, OJEJ...
Greed is eternal.
Napisano 27.11.2007 - |23:04|
No właśnie chłopaki tak po prostu wchodzą do "fabryki papieru" rozumiem że trzeba zachować pozory... Ale to przecież Adam - ich największy wróg! Halo?Ale przynajmniej swietnie podsumował polityke bezpieczeństwa Firmy.
Najwidoczniej skumali się całkiem mocno w więzieniu... Przez ścianenie chyba tylko na pewno, przeciez przeczytal mysli tej babeczce co wirusa wymyslila
Jak dla mnie trochę przesadzili... Peter niby "zginął" w wybuchu który sam spowodował, czyli skoro odcięcie głowy pozbawi go na zawsze życia, albo tej części w czaszce która jest najwidoczniej "piętą achillesową", pamiętacie jak nibu umarł a Claire wyjęła mu kawałek szkła z głowy? To znaczyłoby, że ta część nie została uszkodzona, trochę trudno w to uwierzyć bo wybuchł był niezły... No ale To samo z Adamem, wybuchł cały skład prochu... No sorry Resztek nie widziałem, ale najwidczoniej głowa poleciała w inną stronę niż była skierowana kamera... Zakładając, że działa to na tej samej zasadzie co u Petera.No to w końcu jak? Da się zabić Adama, czyli i również Petera, czy jednak nie?
To pierwsze pytanie A drugie, niezależnie od tego czy wie co mają zamiar z nim zrobić? Trzymać go tak jak Adama?Ciekawe czy Bob wie o tym, że Bennet żyje.
I zauważ, że Hiro nie bierze nic żeby popaść w taki stan Chłopak po prostu tak ma... Co do HRG, to jedno trzeba mu przyznać, jak trzeba to się nie ******* Jakby mi chcieli porwać córkę, a wiedziałbym do czego są zdolni to bym zarówno Bobowi jak i jego córeczce przy pierwszej nadażającej się okazji posłał po małym "szybkim" prezencie, prosto w głowęNie no odcinek, był nudny. Sylar - nuda, ja chcem HRG w akcji. Ten przynajmniej by sie pier...lił tylko komu trzeba kule w łeb by władował. "Alechandro" (czy jak temu meksykowi tam) taka pipka, że ja nie mogę, aha no i siostrę ma tępą(zresztą zauważyłem pewna prawidłowość: wszystkie laski w tym serialu jakieś tępe są). Adam jest śmieszny ale przewidywalna jest jego kapitulacja (Peter w końcu się zorientuje o co "kaman"), z kolei Hiro niczym mnie nie zaskoczył - popada z jedej skrajności w drugą, albo płacze albo włącza mu się tryb berserk i w ogóle nie myśli (porwać się na Petera z mieczem, heh może miecz ma magiczna moc -LOL, przecież znaczek herosow był na nim pokazany nie bez kozery).
No i oczywiście zapomniałem... Końcówka najlepsza
Yaataa! Miecz do góry i do boju - to moje hasło
Użytkownik Jason edytował ten post 27.11.2007 - |23:05|
Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu
Napisano 27.11.2007 - |23:37|
No dokładnie. To by była "krotka piłka z mojej strony, robisz pa*e czy nie?"(ups to chyba nie ten film ;]) Dość mam takich niespójności w tym serialu, m.in. temu końcówka 1 sezonu bardzo mi się nie podobała, bo wszyscy chodzili jak zakręceni, i nikt nie wiedział o co chodzi, "gad demed" czemu Syler nie zginał w poprzednim sezonie...Co do HRG, to jedno trzeba mu przyznać, jak trzeba to się nie ******* :D Jakby mi chcieli porwać córkę, a wiedziałbym do czego są zdolni to bym zarówno Bobowi jak i jego córeczce przy pierwszej nadażającej się okazji posłał po małym "szybkim" prezencie, prosto w głowę :)
Co do córeczki Boba, fajna jest, ja bym ją oddał do wojska dla chłopaków, oni tam po rok bez kobiety to taką elektryczną :] by z chęcią wzięli.
Użytkownik SiLenT edytował ten post 27.11.2007 - |23:38|
Greed is eternal.
Napisano 28.11.2007 - |07:24|
Adam, nie adam ale jak sie okaże (a sie okaże) że wejście do własciwej części bedzie bez ochrony a na strazy wirusa bedzie tylko Hindus (a znajac życie zjawi sie tam w ostatniej chwili, zaraz po zabiciu Sylara przez Maye) to serial straci resztki realizmu.No właśnie chłopaki tak po prostu wchodzą do "fabryki papieru" rozumiem że trzeba zachować pozory... Ale to przecież Adam - ich największy wróg! Halo?
Napisano 28.11.2007 - |10:12|
Nie zapomnijmy, że to Adam owinał w okół paluszka tą dwunastke na zdjęciu, a raczej tak mi się przynajmniej zdaje. Jak dla mnie jest o mistrzem maniupulacji i to samo zrobił z Peterem...dlaczego Peter wierzy adamowi, dlaczego go nie sprawdzi, to Claire, chociaz mlodsza, ma mniej naiwnej wiary w ludzi ...
Napisano 28.11.2007 - |11:06|
Aha, jeszcze jedno mnie zastanawia, to było w poprzednim odcinku.... Przez 30 lat, kiedy firma trzymała w zamknęcieu Adama, dlaczego nie pobierali krwi od niego, tylko teraz od Clair?
Ostatnio dużo takich dziwnych sytuacji jest, jak pisaliście powyżej. Pewnie producenci chcieli szybko zakończyć serial i robią to byle jak.
spotkanie Hiro, Petera i adama ... nie moge sie doczekać. Nie wierze zeby Peter skrzywdził Hiro, może w końcu Peter przejrzy na oczy i moze podmieni fiolke z wirusem, albo wymysli cos innego...
chyba oszaleje!!!!
Edit: literówka
Użytkownik Meredith edytował ten post 28.11.2007 - |11:24|
Napisano 28.11.2007 - |14:17|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych