Pathfinder (2007)
Napisano 09.10.2007 - |15:21|
Film jest brutalny, zrobiony w ciekawej szarej kolorystyce.
Dużo akcji, walk, ładne zimowe plenery i oczywiście Indianka.
Całość przedstawiona jest dość schematycznie Źli Wikingowie prawie demony i dobrzy uduchowieni Indianie.
Ogląda sie to jednak dobrze.
Bardzo podobne jest to w kreacji do 300, czuć dużą dozę symboliki, komiksowość plenerów i plastyczną jedność obrazu.
Pragnę też zaznaczyć że jest to JEDYNY film przygodowy ostatnich lat, nie licząc kolejnych Piratów i Pottera.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 09.10.2007 - |16:42|
ten film to gniot nad gnioty... trzeba wiaderko dobrego popcornu, zeby na nim wysiedziec....
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 09.10.2007 - |17:46|
Przerysowane postacie i nawet sposób kręcenia.
Na bezrybiu i rak ryba
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 10.10.2007 - |10:14|
niezla akcja, troche mnie rozczarowal watek z ta indianska dziewczyna, ale reszta calkiem niezla
swietna muzyka, niezle plenery
Napisano 11.10.2007 - |15:02|
@opticos czy Ty nie znasz innych słów poza słowem "wymiata" ?film wymiata tyle powiem
To kolejny Twój podobny "wymiatający" post.
A wracając do tematu to ....hm ... widzę różne opinie.
Mimo to jednak wciąż mam ochotę się za niego zabrać.
Jak byłem jakiś czas temu w kinie to widziałem zapowiedź "Tropiciela" i wyglądało dosyć interesująco.
Połączenie przygody, akcji z historycznymi pierwszymi kontaktami Indian z ludźmi z kontynentu z drugiej strony Atlantyku.
Całkowicie dwie obce sobie kultury, sposoby walki i przeżycia to może być ciekawe.
Zobaczę jak to wyjdzie w praktyce i wtedy napiszę coś więcej czy warto było.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 17.10.2007 - |21:37|
Niby kino akcji, a ogladajac nie moglem doczekac sie konca seansu
Infantylnosc i przewidywalnosc tego dziala, bije o pomste!
Jak tylko po raz pierwszy, na poczatku filmu bylo wspomniane o wiośnie, to od razu było wiadomo, że tak właśnie najeźdzcy zostaną pokonani.
Napisano 05.01.2008 - |00:42|
Napisano 16.01.2008 - |17:18|
Napisano 16.01.2008 - |18:04|
bosz, za cos takiego powinni zamykac ...
co do Pathfindera, nie wyczulam w nim tej komiksowosci, o ktorej ktoqs pisal wyzej - moze po prostu nie odpowiada mi estetyka obrazu w tym filmie, dla mnie to jednak pozostaje cieniacki filmik - nie wiem, kto mial byc jego odbiorca?
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 16.01.2008 - |19:17|
Napisano 26.01.2008 - |12:23|
Niektóre walki wyglądały strasznie dennie, są sceny które przypominały mi pierwszą część Rambo, a motyw gdy waleczni Indianie psują pułapkę zastawioną przez Ducha sami w nią wpadając to już totalne dno. Do narzekań dorzucę też skargę na muzykę, średnio nastrajała.
Ale żeby nie było że tylko krytykuję, to córka Tropiciela była miód. Podobał mi się motyw wspólnej wyprawy Milczącego i Ducha i cała sprawa z odnajdywaniem swojej ścieżki życia.
Niestety 5,5/10
Użytkownik Sharak edytował ten post 26.01.2008 - |12:24|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »