Skocz do zawartości

Zdjęcie

Life

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

#1 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.09.2007 - |11:27|

Nowy serial stacji NBC.
W serialu sledzimy losy Charliego Crews'a detektywa ktory 12 lat temu zostal wrobiony w potrojne morderstwo i przesiedzial kolejne 12 lat w wiezieniu o zaostrzonym rygorze. Siedzac w tym wiezieniu byl caly czas napastowany przez zarowno wspolwiezniow jak i straznikow.
Po 12 latach gdy w koncu udowodniono jego niewinnosc dostal ogromne odszkodowanie i na skotek umowu ugodowej przywrucony do sluzby jako detektyw (byl posterunkowym).
Serial rozni sie od innych policyjnych nie tylko historia glownego bohatera ale takze jego postepowaniem. Charlie bedac w wiezieniu w izolatcje zglebil tajemnice filozofii Zen i nia sie kieruje w codziennym zyciu.
Warto tez dodac ze pomimo tego ze wszystkim mowi ze nie obchodzi go to co sie stalo 12 lat temu to prowadzi on prywatne sledzctwo w sprawie jego wrobienia.

Serial jest ciut inny niz pozostale. Wydaje sie ze NBC po porazce Raines postanowila kontynuowac nurt zaczety tym serialem. Life jest takze podobny trochr do serialu House, tylko tutaj glowny bohater na codzien stosuje filozofie Zen a nie sarkazm.

101

Ocena: 7,5/10

Detective Charlie Crews has spent years in prison for a crime he didn't commit. Now Crews must face the world that he left behind and that left him behind. Dealing with the changes that occurred while he was away, and while trying to put the past behind him, Charlie returns to the job he loves. But it's not going to be an easy return as Charlie is partnered up with a jaded detective, Dani Reese. With Charlie's new take on life, and his new insight into the little things, Charlie gains a new view on crime as he strives to get back the life he once led.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |12:10|

• 0

#2 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 30.09.2007 - |16:09|

Serial może być faktycznie dobry, ale czy będzie "głęboki", czy tylko nasz detektyw będzie co raz wymawiał jakąś banalną maksymę? obawiam się, że tak, oby tylko sprawy był dobre, to mu to wybaczę, w końcu ma to być rozrywka, a nie wykład z filozofii, ale szkoda...
  • 0

#3 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 04.10.2007 - |22:53|

Podoba mi się serial :) ciekawie zrobiony .. Główny Bohater Crews ma taki niekonwencjonalny sposób rozwiązywania zagadek.. Podoba mi się to .

Czekam na kolejne odcinki ;)

Użytkownik Azazell edytował ten post 04.10.2007 - |22:54|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#4 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.10.2007 - |13:07|

Serial ma duży potencjał.
Po dwóch odcinkach jestem mile zaskoczony.
Podobają mi sie tego typu klimaty i sposoby prowadzenia akcji.
Oby tak dalej. :)

::. GRUPA TARDIS .::

#5 MightyBF

MightyBF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12.10.2007 - |17:13|

Na początek to dzień dobry wszysktkim :) Na forum zaglądam od dość dawna, ale teraz znalazłem chwilę (chorobowe) i zarejstrowałem się w końcu.

A na temat to bardzo ciekawie zapowiada się Life, szczególnie że dużym uznaniem dażę głównego bohatera Damiana Lewisa, który wcześniej m.in. wcielił się w rolę majora Wintersa w Kompanii Braci. Fabuła ciekawa, obsada przekonywująca, co więcej chcieć :)

Pozdro!
  • 0

#6 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 13.10.2007 - |20:55|

pytanko do tych co widzieli te pare odcinków, jakiego typu to jest serial. Znaczy bez wątku głównego, każdy odcinek o czym innym?? Jest przynajmniej "Previously" ??

Jakoś niepewnie podchodze do serialów typu Num3rs.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#7 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.10.2007 - |21:06|

Rand: Jest watek, glowny bohater stara sie rozwiklac tajemnice morderstwa w ktore zostal wrobiony. Ale to jego dochodzenie pomimo ze jest watkiem przewodnim serialu jest ono w tle, czyli kazdy odcinek ma swoja historie ale jeszcze kilka minut zawsze jest poswiecone na ta sprawe. Zapewne im blizej konca sezonu tym wiecej bedzie o tej sprawie.

Ps. Numb3rs ma watek przewodni, jest nim prywatne zycie obojga glownych bohaterow (bo zgodzic sie mozna ze Epps i Dan sa glownymi bohaterami). Prawdziwym bezwatkowcem jest seria CSI ;).
  • 0

#8 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 15.10.2007 - |15:56|

Prawdziwym bezwatkowcem jest seria CSI ;).

I tu sie nie zgodze (chyba ze to oczko mialo znaczyc ze to nie na serio). Co prawda ogladam CSi raczej rzadko, co ktorys odcinek, ale pare głownych watkow wylapalem. Najbardziej widoczny jest chyba w MIAMI. Nie pytaj o inne bo teraz nie pamietam, sygnalizuje tylko ze tam tez sa jakies watki.
  • 0

#9 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.10.2007 - |17:35|

W końcu zabrałem się dzisiaj za serial i powiem że jest bardzo dobry, przyjemnie się go ogląda, chociaż z nowości bardziej do gustu przypadł mi K-ville, ale Life jest też niczego sobie. Zobaczymy jak to dalej będzie może jak więcej odcinków zaliczę to zmienię zdanie co do kolejności tych dwóch seriali. :P
  • 0

#10 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 05.11.2007 - |04:10|

Dostępne 6 epizodów obejrzałem "jednym tchem" i powiem, że (mimo, że w sumie nie lubię kryminalnych historii) LIFE z całą pewnością warto zobaczyć. Świetna obsada, ciekawy klimat i sprawna realizacja. Do tego Sarah Shahi jako główna rola żeńska, palce lizać ;) .
  • 0

#11 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 05.11.2007 - |09:33|

I tu sie nie zgodze (chyba ze to oczko mialo znaczyc ze to nie na serio). Co prawda ogladam CSi raczej rzadko, co ktorys odcinek, ale pare głownych watkow wylapalem. Najbardziej widoczny jest chyba w MIAMI. Nie pytaj o inne bo teraz nie pamietam, sygnalizuje tylko ze tam tez sa jakies watki.

też się nie zgodzę, ponieważ IMHO najbarwniejszy ze wszystkich CSI: CSI NY, ma kilka wątków ponad incydentalne śledztwa, np obecnie od kilku odcinków ktoś prześladuje głównego detektywa, dręczy go telefonami i podsyła paczki - niespodzianki a w poprzednich sezonach było wiele spraw z drugim dnem, choćby np zakończona śmiercią jednej z policjantek.
A wracając do "Life" - lubię takie "inne" policyjne serie, dlatego postanowiłam spróbować się poznać. Mało znana obsada to pewnie zabieg celowy, aczkolwiek czy ktoś kto spędził 12 lat w pace wygląda tak jak główny bohater?? Hmmm ale i dobrze, niech nie wygląda ;)
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#12 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 06.11.2007 - |19:56|

IMO bardzo fajny serial. Ciekawi mnie tylko, czy kilka odcinków zostanie poświęconych tylko wrobieniu Crewsa, czy będzie się to tylko przewijało pod koniec każdego odcinka. Jednego jednak można być pewnym - Crews to inteligentna i spostrzegawcza bestia ^^.
  • 0

#13 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 24.11.2007 - |22:18|

Wpadłem, ze tak sie wyrażę na ten serial przypadkowo i muszę powiedzieć, ze miałem sporo szczęścia. Mimo, iż jest to serial kryminalny to zrobiony inaczej. Główny bohater niekonwencjonalny i to jest na plus całego serialu. Po 6 odcinkach twierdze, ze serial trzyma poziom i mam nadzieje, ze będzie tak nadal :rolleyes:
  • 0

#14 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 11.12.2007 - |09:26|

mam pytanko ile mam miec odcinkow ten sezonik? bo na hataku podajecie 10, w sieci jest 11.
to jak z tym jest?
  • 0
Dołączona grafika

#15 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 11.12.2007 - |09:37|

Pierwszy sezon kończy się na 11.
  • 0

#16 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 11.12.2007 - |11:25|

mam pytanko ile mam miec odcinkow ten sezonik? bo na hataku podajecie 10, w sieci jest 11.
to jak z tym jest?

Odcinków będzie 22, ponieważ serial się 'przyjął' i postanowiono dokręcić kolejne epizody. Na razie nie wiadomo, kiedy będzie emisja, przypuszczam, że na wiosnę :)
  • 0

Dołączona grafika

#17 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 13.12.2007 - |13:53|

Sa gdzies napisy do wersji "life.110.hdtv.xvid-notv" bo probowalem dopasowac te z hatak.pl, ale jakos mi nie wychodzi.

Serialik spoko sie rozwija i oby tak dalej :rolleyes:
  • 0

#18 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.12.2007 - |19:16|

serial naprawdę bardzo fajny !! i Damian Lewis bardzo dobrze gra - brawo !!

niezły klimacik taki inny :)
  • 0

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 14.12.2007 - |19:46|

Bardzo dobry serial.

Coś w moim stylu czyli jak najwięcej popapranych przez życie bohaterów.

Już myślałem że tylko Californication będzie udanym debiutem jesieni 2007.

Cieszy mnie też to że serial ma oglądalność i ostał pełny sezon.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#20 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 15.12.2007 - |09:21|

Czym się charakteryzuje bohater ?
Tak się zastanawiam czym nasz bohater tego serialu się wyróżnia i charakteryzuje ? wiem, że jest wzrokowcem i wykorzystuje niekonwencjonalne metody przy badaniu spraw kryminalnych (na przykład wąchanie podejrzanego) ..

Ale co po za tym? Ciekawi mnie ta postać.

BTW. Damian Lewis zasługuje na duuże brawa!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych